Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: ArCrack »

Mr.King of Love, do czego zmierzasz? Edmund jasno napisał, że jego zdaniem fan powinien dążyć do posiadania płyt swojego idola. Nie stawiał żadnych procentowych progów, które tak usilnie starasz się przeforsować... To, że płyty Two nie da się w normalny sposób w Polsce kupić jest jasne, ale twierdzenie że połowa forumowiczów nie ma żadnego oryginalnego albumu MT jest co najmniej ryzykowne.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Ależ oczywiscie, każdy fan powinien dążyc do posiadania płyt swojego idola..100% racji. Tylko czasami po prostu życie układa sie tak a nie inaczej że ktoś tej płyty nie może miec. Zgadza sie , ryzykowne było to co napisalem..ale z calym szacunkiem do Edmuntda, nie smaczne było to co napisał na temat tego że żadnym fanem jest ten co nie ma ani jednej płyty.Ja posiadam płyty mt i sie tym nie szczyce bo wiem że są osoby które ich nie mają a mimo to są fanami Thomasa czy Dietera..Czuje że w tej kwesti nie dojdziemy do porozumienia wiec proponuje skończyc dyskusje:):)
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

ArCrack pisze:Mr.King of Love, do czego zmierzasz? Edmund jasno napisał, że jego zdaniem fan powinien dążyć do posiadania płyt swojego idola. Nie stawiał żadnych procentowych progów, które tak usilnie starasz się przeforsować... To, że płyty Two nie da się w normalny sposób w Polsce kupić jest jasne, ale twierdzenie że połowa forumowiczów nie ma żadnego oryginalnego albumu MT jest co najmniej ryzykowne.
Zgadzam się.Czuję się obrażona.Również nie posiadam wszystkich albumów TA.Ale mam sporą kolekcję i nigdy nie posunęła bym się do tego,żeby ściągać z netu.Kto tak robi i jeszcze się publicznie do tego przyznaje w moich oczach jest zerem.To okradanie z pieniędzy wykonawcy!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mr.King of Love pisze:Czuje że w tej kwesti nie dojdziemy do porozumienia wiec proponuje skończyc dyskusje:):)
A ja sądzę, że nie jest to specjalnie skomplikowane, bo chodzi nie o fizyczną ilość płyt na półce, ale o postawę wobec artysty wyrażaną przez ich posiadanie. "Two" można nabyć jedynie przez internet, minimum to jakieś 80zł i zrozumiałym jest, że nie każdy sobie na to pozwoli. Z czasem powinna (mam nadzieję) wyjść rodzima edycja, może nawet z cyklu "polska cena", gdzie kosztem cieńszego bookletu dostajemy album za 30-35zł. Doskonale pamiętam, gdy jako nastolatek kupowałem tylko single, bo wyłącznie na nie było mnie stać.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

michal.czeslaw pisze:.Kto tak robi i jeszcze się publicznie do tego przyznaje w moich oczach jest zerem!
Wiesz..ja też nie mam wszystkich albumów. Ale masz pojecie ze pisząc takie coś obraziłaś wiele osób (w tym mnie)..nie tylko na tym forum ale też wiele innych fanów ,innych artystów. Fakt..albumy powinno sie kupowac po to by wspierac artyste ale takie słowa nie powinny padac na takich forach. Nie róbmy z ludzi bydła..no na prawde..
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Rzeczą jasną jest,że nie ma chyba takiej osoby co by to miała wszystkie oryginalne albumy na półce.Na pewno trudno niektóre pozycje Thomasa czy Modern Talking zdobyć w oryginałach lub są zbyt drogie dla osób nie pracujących.Jednakże nie jest to tłumaczenie.Prędzej czy później można wszystko zdobyć,trzeba tylko chcieć.
Rację ma Arek.Jeżeli wyjdzie Polska edycja "Two" to może być nie źle okrojone wydanie.Chyba,że dla kogoś nie ma znaczenia aby była cała książeczka jak w wyd.Niemieckim.
W dzisiejszej dobie internetu można zwrócić się do kolegów z Forum i poprosić o pomoc w zakupie CD z Niemiec.Żaden problem,a jest nas tu kilku.Trzeba tylko chcieć.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

michal.czeslaw pisze:
ArCrack pisze:Mr.King of Love, do czego zmierzasz? Edmund jasno napisał, że jego zdaniem fan powinien dążyć do posiadania płyt swojego idola. Nie stawiał żadnych procentowych progów, które tak usilnie starasz się przeforsować... To, że płyty Two nie da się w normalny sposób w Polsce kupić jest jasne, ale twierdzenie że połowa forumowiczów nie ma żadnego oryginalnego albumu MT jest co najmniej ryzykowne.
Zgadzam się.Czuję się obrażona.Również nie posiadam wszystkich albumów TA.Ale mam sporą kolekcję i nigdy nie posunęła bym się do tego,żeby ściągać z netu.Kto tak robi i jeszcze się publicznie do tego przyznaje w moich oczach jest zerem.To okradanie z pieniędzy wykonawcy!
Licz się ze słowami, ja się mogę przyznać, że mam same mp3 Madonny i MJ, bo to za duży shit jak dla mnie bym inwestował w to ciężkie pieniądze. i co mi zrobicie? W Polsce jest takie prawo, że posiadanie mp3 nie jest karalne, a jest karalne udostępnianie mp3. Co do MT staram się mieć wszystko oryginalne i tak zrobię z tą płytą jak wyjdzie tylko w Polsce. Nie chcę finansować lichwiarzy.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Nie chcę finansować lichwiarzy.
...i wcale nie musisz,napisałam wystarczy się zwrócić do kolegów z Forum i pomogą w zakupie-bez prowizji dla siebie ;),ale jeżeli czekasz na polską edycję za 30 zł to czekaj ;)-ja nie zabraniam ;).
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Peter pisze:
michal.czeslaw pisze:
Licz się ze słowami, ja się mogę przyznać, że mam same mp3 Madonny i MJ, bo to za duży shit jak dla mnie bym inwestował w to ciężkie pieniądze. i co mi zrobicie? W Polsce jest takie prawo, że posiadanie mp3 nie jest karalne, a jest karalne udostępnianie mp3. Co do MT staram się mieć wszystko oryginalne i tak zrobię z tą płytą jak wyjdzie tylko w Polsce. Nie chcę finansować lichwiarzy.

Spokojnie..może koleżanka po prostu źle sie wyraziła. Nie sprzeczajmy sie, to forum ma nas łączyc:)
Don't do that again
If you're breaking apart
AandT

Post autor: AandT »

Zaprawde dyskusja na tym forum staje sie chwilami kwintensencja niedojrzalosci niektorych uzytkownikow. Watek posiadania oryginalnych plyt ulubionych wykonawcow czy kompozytorow smieszy. A jeszcze bardziej proby tlumaczen dlaczego takich nie posiadamy. Kazdy ma prawo do indywidualnych decyzji i jesli preferuje sciaganie mp3 za darmo to jego sprawa. Prawda jest, ze posiadanie mp3 nie jest karalne. Ale prawda jest rowniez, ze w wiekszosci panstw nikt kto uwaza sie za fana nie ogranicza sie do kolekcji mp3 sciagnietej free z netu. To zwyczajnie wstyd. Plyta "Two" jest powszechnie dostepna w wielu sklepach internetowych w cenie max 15 euro. To nie jest duzo. Bedac w Polsce 3 tygodnie temu zakupilem ja poprzez jeden z takich sklepow i dostalem ja w ciagu 5 dni. Choc mieszkam na stale w Stanach gdzie nikt takiej muzyki nie slucha mam wszystkie nowe solowe plyty Andersa i wszystkie MT od "back for Good". Kupilem je wszystkie w europejskich internetowych sklepach.
Tu na tym forum zarzucono mi kilka razy, ze nie jestem prawdziwym fanem TA czy MT bo osmielam sie sluchac rowniez zupelnie innej myzyki i wyrazac negatywne opinie o TA. Czytajac jednak posty nabralem przekonania, ze niewielu nas tutaj jest prawdziwymi fanami. Napisalem kiedys, ze mam przynajmniej nadzieje, ze ten muzyczny produkt z nadzieja dotarcia do mas jak Mcdonald's czy Carl's Jr okaze sie finansowym sukcesem. Ale obserwujac wyniki sprzedazy szczerze nie wiem czy bedzie.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Emil45677 pisze:Coś mi się wydaję że nici z polskiego wydania "Two". Na stronie Universal Music Polska nie ma tego projektu w planie wydawniczym na lipiec. Może by tak do nich napisać maila z zapytaniem...jak myślicie?
http://www.universalmusic.pl/plan
Kilka dni temu napisałam do nich maila z zapytaniem czy ukaże się u nas w sklepach album Two,ale jak dotąd nie odpisali :(

Ja mam wszystkie oryginalne albumy MT i Thomasa (oprócz "Live Concert") i uważam,że prawdziwy fan MT/Thomasa powinien postarać się (oczywiście w miarę możliwości) zdobyć jak najwięcej oryginalnych albumów.
Przepraszam za off topic ale chciałam tylko wyrazić swoje zdanie w ostatnio poruszonym temacie.
Ostatnio zmieniony śr lip 06, 2011 17:25 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: I niech to będzie już koniec w tej kwestii, powróćmy do tematu.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Ann pisze:Kilka dni temu napisałam do nich maila z zapytaniem czy ukaże się u nas w sklepach album Two,ale jak dotąd nie odpisali :(
Hmm...być może nie odpisują na takie pytania, najprawdopodobniej odpiszą dopiero wtedy gdy "Two" wejdzie oficjalnie w ich plan wydawniczy. No to sobie poczekamy...ponad rok temu "Strong" także miał być u nas i także Thomas na jednej z konferencji zapewniał że album zostanie wydany w Polsce...wszyscy wiemy że na obietnicach się skończyło. W tym wypadku na pytanie czy album zostanie wydany w Polsce odpowiedział: "definitely this summer"...pożyjemy, zobaczymy. Mam już album z Niemiec ale fajnie było by wesprzeć Thomasa i w naszym kraju, tylko niech dadzą nam tą szansę :).
Awatar użytkownika
Sewek

Post autor: Sewek »

Niestety, w piątkowym zestawieniu listy Top Charts (11.07), Gigolo znika z listy.. :?
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

W zestawieniu Deutsche Pop Charts "Gigolo" jest na miejscu 12, spadek z 8 :). Z tego co zrozumiałem to lista ta odzwierciedla preferencje niemieckich Dj'ów :)
http://www.mix1.de/charts/dpc50.htm

Szkoda że "Gigolo" znika z listy...ciekawe na którym miejscu będzie teraz album "Two". Może to i dobrze że drugi singiel jest już w planach bo trzeba jakiegoś impulsu by zachęcić ludzi do kupowania albumu i podratować sprzedaż.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Moim zdaniem album bedzie na takim wypośrodkowanym miejscu..wszyscy wiemy że konkurencja jest duża i bedzie cieżko o wysoką lokate, Top Charts pokazał że teraz NIESTETY ludzi słuchają czegoś innego, choc mam nadzieje że teraz bedzie inaczej..
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Emil45677 pisze:Szkoda że "Gigolo" znika z listy...ciekawe na którym miejscu będzie teraz album "Two".
Na 30., spadek z 27.
ODPOWIEDZ