Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamanders
Członek TAFC Polska

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: adamanders »

Materiał na drugi singiel to...Summer of Love ,idealny singiel na lato! Do tego nakręcić teledysk na Ibizie ,słonecznej plaży w otoczeniu sexownych latynosek...hm bajka :D Momentalnie zaczną puszczać go na wszystkich stacjach muzycznych co przełoży się na zadowolenie naszych malkontentów ha
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Kto śpiewa z Andersem w "Stay"? Oto jest dobre pytanie. Ktoś zna odpowiedź? chodzi o frazy po 2 refrenie.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Peter pisze:Kto śpiewa z Andersem w "Stay"?
"Stay"
Muzyka i tekst: Siobhan Fahey, Marcy Levy, Jean Guiot
Produkcja: Joern-Uwe Fahrenkrog-Petersen
Wszystkie instrumenty: Joern-Uwe Fahrenkrog-Petersen
Nagrano w "Mitte Studios" Berlin
Chórki: Joern-Uwe Fahrenkrog-Petersen, Michael "Mitch" Keller i Boyadjyeva

Wszystkie utwory:
Główny wokal: Thomas Anders
Głos Thomasa Andersa nagrano w "Mitte Studios" Berlin za wyjątkiem "Why Do You Cry" i "I Miss You", nagrano w "Revtov Music Studio" Moskwa

To wszystko zostało napisane przy info albumu "Two" na stronie moderntalking.pl, te informacje są poza tym podane w booklecie dołączonym do albumu :). Tylko tyle tam napisano.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

sądzę że to sam Fahrenkrog śpiewa w "Stay"
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Peter

Do Michała T: Thomas może oczywiście zrobić płytę optymalnie zbliżoną do MT, wystarczy że zaprosi SIBów czy Widrata czy Stemmana i gotowe, tylko doświadczenie SIBów, Widrata, pokazuje, że takiej muzyki dzisiaj nikt nie kupuje, a nikt nie będzie produkował czegoś by do tego dokładać, możesz sobie sam stworzyć podkłady jakie lubisz i do tego posklejać z sampli wokal TA i masz to co chcesz, takie produktów twoim stylu nie mają racji bytu na rynku muzycznym, a dla muzyka to oznacza śmierć zawodową... Dlatego współpraca z Uwe, by na tym zarobić.
Amen (jakkolwiek by to u radykalnego ateisty zabrzmiało)
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Album "Two" spadł z miejsca 3 listy Soyuz On!44 na miejsce 6:
http://www.soyuz.ru/op
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Moje zdanie jest nastepujące...album dla mnie bardzi dobry..oprócz jednej piosenki:P Moim zdaniem bardzo ciekawy duet pod wzgledem muzycznym..ten album to pokazał. Ale niestety nie przepadam za Panem Fahrenkrogiem... ( próbuje byc Dieterem)..te gesty , ruchy..itp...a mi to nie odpowiada..
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Emil45677 pisze: To wszystko zostało napisane przy info albumu "Two" na stronie moderntalking.pl, te informacje są poza tym podane w booklecie dołączonym do albumu :)
Tak tylko,że niektórzy nie mają oryginału bo wystarczy im ściągnąć z neta,a potem mają takie właśnie pytania:
Peter pisze:Kto śpiewa z Andersem w "Stay"? Oto jest dobre pytanie. Ktoś zna odpowiedź? chodzi o frazy po 2 refrenie.
Awatar użytkownika
Peter

Póki co albumu jeszcze nie ma w Polsce, dlatego nie dziw się jak większość fanów sobie ściągnie z neta, a dopiero potem kupi płytę. Ja na pewno tak zrobię, nie chcę finansować spreadów banków, bo to co robią banki ze spreadami to jest paranoicznie chore. Jak Żydzi zarabiają na wielkiej lichwie....
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Dokładnie! Nie każdy moze sobie kupic odrazu jakiś album..jestem pewny że 50 % fanów na tym forum nie ma ani jednej płyty mt czy blue system..i nie dla tego że nie chce im sie ale po prostu nie mogą sobie kupic..
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Mr.King of Love pisze:..jestem pewny że 50 % fanów na tym forum nie ma ani jednej płyty mt czy blue system..i nie dla tego że nie chce im sie ale po prostu nie mogą sobie kupic..
Kolego chyba cos Ci sie pomylilo. Byc fanem jakiegos zespolu, czy wykonawcy i nie miec oryginalnych plyt tegoz wykonawcy? Taki ktos to zaden fan. Plyty Modern Talking czy Blue System sa w bez problemu osiagalne i to w wiekszosci przypadkow za umiarkowana cene, wiec cena plyt to zadna wymowka, na to ze ktos nie ma oryginalow...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

edmund1974 pisze:
Mr.King of Love pisze:..jestem pewny że 50 % fanów na tym forum nie ma ani jednej płyty mt czy blue system..i nie dla tego że nie chce im sie ale po prostu nie mogą sobie kupic..
Kolego chyba cos Ci sie pomylilo. Byc fanem jakiegos zespolu, czy wykonawcy i nie miec oryginalnych plyt tegoz wykonawcy? Taki ktos to zaden fan. Plyty Modern Talking czy Blue System sa w bez problemu osiagalne i to w wiekszosci przypadkow za umiarkowana cene, wiec cena plyt to zadna wymowka, na to ze ktos nie ma oryginalow...
Momencik..chwila..czyli mam rozumiec Edmundzie że każdy fan powinien miec wszystki płyty, tak? uwierz mi , znam jedną osobe która ma chopla na punkcie modern talking ale niestety jest biedna i nie może sobie kupic płyty...mam wrażenie że chcialeś zabłysnąc ale Ci sie nie udało ;P Tutaj nie chodzi o to kto ile ma płyt ale o to jak czuje i traktuje tą muzyke. Jesteś w Fanklubie i piszesz cos takiego..hmm....
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Mr.King of Love pisze:stki płyty, tak? uwierz mi , znam jedną osobe która ma chopla na punkcie modern talking ale niestety jest biedna i nie może sobie kupic płyty...mam wrażenie że chcialeś zabłysnąc ale Ci sie nie udało ;P Tutaj nie chodzi o to kto ile ma płyt ale o to jak czuje i traktuje tą muzyke. Jesteś w Fanklubie i piszesz cos takiego..hmm....
Tu nie chodzi o to, by miec wszystkie plyty w oryginale. Od 1985 roku jestem fanem tej muzy a jeszcze "troche" mi brakuje do pelnej kolekcji oryginalnych plyt np. "Thomas Anders Live in Concert". Chodzi o to, by bedac fanem starac sie w miare mozliwosci nabywac oryginalne plyty. Wiem, niektore sa drogie, ale tym wieksza przyjemnosc, gdy w koncu po miesiacach odkladania pieniedzy nabedzie sie taka wymarzona plytke. Podtrzymuje swoja poprzednia wypowiedz - dla mnie to zaden fan, ktory ma "cala kolekcje" plyt swojego ulubionego wykonawcy, ale tylko na piratach czy w MP3. Nie mowiac juz o tym, ze w ten sposob nie wspiera sie swego ulubionego wykonawcy/zespolu. Thomasa Anders nic nie ma z tego, ze jakis "fan" zamiast kupic jego plyty sciagnie je sobie z netu. To jest po prostu nie fair w stosunku do swego ulubionego zespolu/wykonawcy...

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Rozumiem twoją myśl..w takim razie Edmundzie..Czyli rozumiem że jeśli przykładowo mam 4 płyty blue system to rozumiem że jestem uzurpatorem fana ? a jeśli mam prawie wszystkie płyty to jestem już fanem?
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Mr.King of Love pisze:Rozumiem twoją myśl..w takim razie Edmundzie..Czyli rozumiem że jeśli przykładowo mam 4 płyty blue system to rozumiem że jestem uzurpatorem fana ? a jeśli mam prawie wszystkie płyty to jestem już fanem?
Wyjasnilem to dokladnie w swoim ostatnim poscie. Jesli nie byles tego w stanie pojac, to juz nie moj problem. To wszystko, co mialem do napisania w tym temacie - tym bardziej, ze watek tyczy sie singla i albumu Anders/Fahrenkrog a nie czy kupowac oryginaly czy piraty...

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

edmund1974 pisze:
Mr.King of Love pisze:Rozumiem twoją myśl..w takim razie Edmundzie..Czyli rozumiem że jeśli przykładowo mam 4 płyty blue system to rozumiem że jestem uzurpatorem fana ? a jeśli mam prawie wszystkie płyty to jestem już fanem?
Wyjasnilem to dokladnie w swoim ostatnim poscie. Jesli nie byles tego w stanie pojac, to juz Twoj problem.

Pozdrawiam.
Uwielbiam jak ktoś kończy rozmowe z powodu braku argumentów..;)
Don't do that again
If you're breaking apart
ODPOWIEDZ