Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
- Krzychoo
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
Niektórzy za bardzo skupiają się na obserwowaniu sprzedaży, miejsc na listach przebojów, uznając cały projekt za klęskę i porażkę, pomimo całej kampanii reklamowej.
A ja właśnie uważam ten projekt za wielki sukces. W Niemczech o Thomasie jest głośno, chętnie zapraszają go do audycji radiowych, pojawia się w prasie i niemieckiej telewizji, a tego brakowało mi w ostatnich latach. Jeżeli ktoś ma nie wiadomo jakie wymagania w stosunku do gwiazdy lat 80tych, to pozostaje mu tylko ciągła krytyka nowych projektów.
A porównywanie Anders I Fahrenkrog do Modern Talking jest bezsensu, bo nowe duo nie miało być żadną próbą zrobienia nowego Modern Talking
A ja właśnie uważam ten projekt za wielki sukces. W Niemczech o Thomasie jest głośno, chętnie zapraszają go do audycji radiowych, pojawia się w prasie i niemieckiej telewizji, a tego brakowało mi w ostatnich latach. Jeżeli ktoś ma nie wiadomo jakie wymagania w stosunku do gwiazdy lat 80tych, to pozostaje mu tylko ciągła krytyka nowych projektów.
A porównywanie Anders I Fahrenkrog do Modern Talking jest bezsensu, bo nowe duo nie miało być żadną próbą zrobienia nowego Modern Talking
-
jkris
jezeli nie potrafisz czytac ze zrozumieniem to lepiej nie zabieraj glosu, a juz na pewno nie komentuj moich postow- moze sa dla Ciebie zbyt skomplikowane. niczego nie bronilem, nie wychwalam albumu A&F- gdybys poczytal moje wczesniejsze posty wiedzialbys jakie mam zdanie o calosci. jedynie za zenujace uwazam wychwalanie czegos kiedy wskakuje na 1 miejsce i jeczenie, ze nie wyszlo, ze klapa gdy pozycja jest oddalona. jezeli nadal tego nie rozumiesz to trudno, umrzesz nieswiadomy.MichałT pisze:Nie wiem czy wiesz jkris, ale właśnie uciąłeś gałąź na której siedzisz. Bronisz tych piosenek jak worka ze złotem, a niechcący przyznałeś, że trzymasz w nich tombak.
dodam jeszcze tylko (specjalnie dla Ciebie), ze plyta w moim odczuciu wyprodukowana jest profesjonalnie itd, ale niewielka ilosc piosenek powoduje, ze po odsianiu tego co mnie nie zachwyca pozostaje okolo 5 utworow, ktore sa jak dla mnie swietne. I dlatego tez wole Stronga- mimo, ze moze bardziej monotonny.
amenKrzychoo pisze:A porównywanie Anders I Fahrenkrog do Modern Talking jest bezsensu, bo nowe duo nie miało być żadną próbą zrobienia nowego Modern Talking
- MichałT
Dzięki za troskę, ale daję radę, dlatego napisałem, że bronisz "tych piosenek". Chodziło o te, które akurat lubisz.jkris pisze:jezeli nie potrafisz czytac ze zrozumieniem to lepiej nie zabieraj glosu, a juz na pewno nie komentuj moich postow- moze sa dla Ciebie zbyt skomplikowane. niczego nie bronilem, nie wychwalam albumu A&F- gdybys poczytal moje wczesniejsze posty wiedzialbys jakie mam zdanie o calosci.
Gdy pozycja jest oddalona od pierwszego miejsca, to faktycznie coś nie wyszło, ale w promocji, źle napisałeś i trudno mi było Cię zrozumieć, to faktycznie było nieco skomplikowanejkris pisze:jedynie za zenujace uwazam wychwalanie czegos kiedy wskakuje na 1 miejsce i jeczenie, ze nie wyszlo, ze klapa gdy pozycja jest oddalona. jezeli nadal tego nie rozumiesz to trudno, umrzesz nieswiadomy.
Czuję się wzruszony, specjalnie dla mnie ?jkris pisze:dodam jeszcze tylko (specjalnie dla Ciebie), ze plyta w moim odczuciu wyprodukowana jest profesjonalnie itd, ale niewielka ilosc piosenek powoduje, ze po odsianiu tego co mnie nie zachwyca pozostaje okolo 5 utworow, ktore sa jak dla mnie swietne.
Płyta jest wyprodukowana profesjonalnie, ale w zależności od tego, co za ten profesjonalizm przyjmiemy. Bo jeśli brak np fałszów, to tak, ale moim zdaniem, to zdecydowanie za mało. Na profesjonalizm składa się też umiejętność zaaranżowania, a tej tu brakuje. W jednej z piosenek Thomas zaczyna śpiewać w nieodpowiednim momencie, demontując aranż. Niestety coś tu nie gra i ewidentnie tego profesjonalizmu tu brakuje.
Kiedyś też nie zauważałem próby naśladowania przez nowy album Thomasa, piosenek MT, ale niestety myliłem się. Dobrym przykładem jest tu chociażby planowany nowy singiel. Chodzi o obecność falsetów i rozkład poszczególnych elementów piosenki. Po za tym chórki w "Hit or a miss" są nawet nieco zbliżone barwą. Inna sprawa, że po prostu to podrabianie się nie udało.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- michal.czeslaw
Witajcie mili forumowicze!Wy się tutaj spieracie,a ja wam powiem co dzisiaj mnie spotkało-otóż byłam na zakupach w Berlińskim sklepie Saturn i niestety żadnej płyty Thomasa i Uwe nie ma.Zdziwiło mnie to bardzo.Bo jeśli przyjąć,że płyta jest denna to dlaczego nie ma albumu i singli?-bo wykupione!Reszty można się domyślić,czyli jak może wyglądać w innych sklepach.Pozdrawiam.
- Agata
Terminy wspólnego tournee:
Sa 05.11.2011 Dresden Schlachthof
Mi 09.11.2011 Mannheim Capitol
Sa 12.11.2011 Koblenz Rhein Mosel Halle
Do 17.11.2011 München Tonhalle
Fr 18.11.2011 Köln E - Werk
Sa 19.11.2011 Leipzig Haus Auensee
Do 24.11.2011 Saarbrücken Saarlandhalle
Di 29.11.2011 Berlin Huxley’s
http://www.meistersingerkonzerte.de/dates/
Sa 05.11.2011 Dresden Schlachthof
Mi 09.11.2011 Mannheim Capitol
Sa 12.11.2011 Koblenz Rhein Mosel Halle
Do 17.11.2011 München Tonhalle
Fr 18.11.2011 Köln E - Werk
Sa 19.11.2011 Leipzig Haus Auensee
Do 24.11.2011 Saarbrücken Saarlandhalle
Di 29.11.2011 Berlin Huxley’s
http://www.meistersingerkonzerte.de/dates/
-
przemal38
- Gasolina91
Nie rozumiem Twojego oburzenia. Nie wiem co złego jest w tym, że napisałam o tym co sądzi mój brat o tym albumie. Od tego jest forum, żeby pisać. Z Twojego postu wynika, że nikt nie powinien dzielić się odczuciami, bo co to kogo obchodzi...Robert73 pisze: A mój brat po przeczytaniu tego postu, powiedział, że Gasolina91 lepiej niech idzie na spacer niż ma pisać takie posty. Aha, powiedział jeszcze, że nie lubi poniedziałków. Ludzie po co w ogóle zabieracie głos skoro nie macie nic do powiedzenia. Czy naprawdę myślisz Gasolina91, że interesuje nas zdanie twojego brata. Może on ma 5 lat i woli "kolorowe kredki" albo 55 lat i lubi "radio maryja". Czy jest w ogóle fanem muzy Andersa lub jakiejkolwiek. Ja też pytałem brata, czy podoba mu się nowy album, powiedział, że nie bo woli Dżem.
Point Of No Return
- Peter
Ja stanę po stronie Gasoliny, mimo,że lubię też Roberta. Na forum można pisać co się chce, byle z rozwagą, na temat i nie obrażając nikogo. Korzystając z okazji, dziękuję Bibiemu za cudowne tapety A|F.
- Didi&Thomas
[quote="jkris"]a koledze, ktorego zacytowalem poroponuje w ramach otrzezwienia posluchanie koszmarnych nowych plagiatow Bohlena, wowczas z pewnoscia doceni dzielo A&F
Ojojoj, spokojnie, po cóż się tak od razu denerwować
Ponieważ jak słusznie zauważyłaś mam uszy, więc potrafię odróżnić to co podobało mi się w "Atlantis.." od tego co jest treścią w "Gigolo" A co do porównań - czytając ten wątek od początku znajdziejsz wiele wpisów które nazywały nową produkcję Thomasa 13-stą płytą MT itd.itp. Mnie chodziło o sposób aranżacji, linię melodyczną, innowację w utworze (fantastyczne intro), lekkość i przebojowośc której po prostu w "Gigolo" nie odnajduje. A gdyby doszedł do 1-ego miesjca ? Bardzo bym się ucieszył, ale głównie dlatego że lubię Andersa, ale nie koniecznie już singiel "Gigolo" Masz jednak rację, miesjca na listach nie są najistotniejsze, ale w tym porównaniu chciałem tylko pokazać jak wielka różnica dzieli oba nagrania i o której z tych dwóch piosenek będziemy pamiętać powiedzmy tak za kolejne dwadzieścia lat
A tak na marginesie - nie musisz mnie otrzeźwiać bo w ogóle nie piję. Jestem abstynentem
Pozdrawiam
Ojojoj, spokojnie, po cóż się tak od razu denerwować
A tak na marginesie - nie musisz mnie otrzeźwiać bo w ogóle nie piję. Jestem abstynentem
Pozdrawiam
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
-
jkris
ja rozumiem zarzuty co do Twojego poprzedniego posta, bo dokladnie mialem identyczne odczucia po jego przeczytaniu. co ma opinia Twojego brata do tego co Ty uwazasz? to, ze jemu sie nie spodobala plyta wplynelo na Twoje postrzeganie dziela A&F? chyba nie wiec lepiej pisz o swoich odczuciach.Gasolina91 pisze:Nie rozumiem Twojego oburzenia. Nie wiem co złego jest w tym, że napisałam o tym co sądzi mój brat o tym albumie. Od tego jest forum, żeby pisać. Z Twojego postu wynika, że nikt nie powinien dzielić się odczuciami, bo co to kogo obchodzi...
ja na szczescie nieDidi&Thomas pisze:A tak na marginesie - nie musisz mnie otrzeźwiać bo w ogóle nie piję. Jestem abstynentem
Pozdrawiam
- użytkownik #1463
http://www.fan.pl/katalog/p51737574_and ... nkrog.htmlAnn pisze:Na fan.pl ani na empik.com też nie ma tego albumu
Trzeba tylko poczekać, aż pojawi się cena.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie jest to niestety polskie wydanie, a import z Niemiec na życzenie klienta.
Jak piszesz tak cię widzą.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Czyli z polskiego wydania nici... Tak szumnie zapowiadano, ze album zostanie wydany w Polsce a wyszlo dla odmiany... troszke inaczej. Szkoda, bo z checia dodalbym do swojej kolekcji rowniez polska edycje albumu TWO...ArCrack pisze:Nie jest to niestety polskie wydanie, a import z Niemiec na życzenie klienta.
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No jeszcze lato się nie skończyło,Thomas zapowiadał,że album ukaże się latem w Polsce.edmund1974 pisze:Czyli z polskiego wydania nici... Tak szumnie zapowiadano, ze album zostanie wydany w Polsce a wyszlo dla odmiany... troszke inaczej. Szkoda, bo z checia dodalbym do swojej kolekcji rowniez polska edycje albumu TWO...
- Gasolina91
Jego zdanie nie ma wpływu na to co ja sądzę! Po prostu mój brat też jest fanem Modern Talking, Blue System, Thomasa i ogólnie muzyki lat 80., przesłuchał "Two" i powiedział tylko co o nim sądzi. To przecież nie jest zdradą stanu...jkris pisze:Gasolina91 pisze: ja rozumiem zarzuty co do Twojego poprzedniego posta, bo dokladnie mialem identyczne odczucia po jego przeczytaniu. co ma opinia Twojego brata do tego co Ty uwazasz? to, ze jemu sie nie spodobala plyta wplynelo na Twoje postrzeganie dziela A&F? chyba nie wiec lepiej pisz o swoich odczuciach.
Point Of No Return
- sebciu1974
- Kontakt:
Jak dzieci.
Nawiązując do tematu to płyta "Two" podoba się bardzo mojej papudze ale rybkom już niestety nie. A teraz tak na serio. Moim zdaniem to bardzo ważne aby pytać młodsze pokolenia co sądzą o tej muzyce. Oni mają trochę inne spojrzenie na świat muzyki. My starzy wyjadacy mamy już ukształtowane gusta i czasami patrzymy na to wszystko z tak zwanymi klapkami na oczach. Młodzi podchodzą to tego bardziej obiektywnie. Nawet pięciolatki.
PS. Mój 9-letni syn kazał sobie wgrać płytę "Two" do swojego telefonu. (i wcale go to tego nie namawiałem).
Pozdrawiam wszystkich i życzę trochę więcej wyrozumiałości i szacunku dla drugiego człowieka. Dziwne że czasami w krajach ateickich ludzie są bardziej sobie przyjaźni niż w Polsce. Ale to tak na marginesie.
Nawiązując do tematu to płyta "Two" podoba się bardzo mojej papudze ale rybkom już niestety nie. A teraz tak na serio. Moim zdaniem to bardzo ważne aby pytać młodsze pokolenia co sądzą o tej muzyce. Oni mają trochę inne spojrzenie na świat muzyki. My starzy wyjadacy mamy już ukształtowane gusta i czasami patrzymy na to wszystko z tak zwanymi klapkami na oczach. Młodzi podchodzą to tego bardziej obiektywnie. Nawet pięciolatki.
PS. Mój 9-letni syn kazał sobie wgrać płytę "Two" do swojego telefonu. (i wcale go to tego nie namawiałem).
Pozdrawiam wszystkich i życzę trochę więcej wyrozumiałości i szacunku dla drugiego człowieka. Dziwne że czasami w krajach ateickich ludzie są bardziej sobie przyjaźni niż w Polsce. Ale to tak na marginesie.