Thomas i Uwe - co dalej ?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.

Czy jesteś za kontynuacją projektu Anders i Fehrenkrog

Tak, to dobry kierunek
49
59%
Nie, wolę Thomasa solo
24
29%
Jeszcze nie mam zdania w tej kwestii
4
5%
Jest mi to obojętne
1
1%
Mam swoją wizję dalszej kariery Thomasa
5
6%

Liczba głosów: 83

Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Re: Thomas i Uwe - co dalej ?

Post autor: phantomas »

a ja jestem raczej wykwintnym znawcą, nawet jeden z użytkowników sam mnie tak nazwał.
W gimnazjum nie nauczyli co to jest ironia? :roll:
Ja uważam, że współpraca z Uwe to jest dobry kierunek. Mam nadzieję, że drugi album jeśli się ukaże będzie bardziej przemyślany i będzie na nim więcej piosenek.
"Two" nie jest złe, ale chyba było za dużo pośpiechu w produkcji.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Znowu MichałT pierdzielisz trzy po trzy i denerwujesz ludzi... :roll:.
Peter pisze:
MichałT pisze: Taką "muzykę" może stworzyć każdy, a jak widać i jego wejścia za dużo nie dały.
Wobec czego czekam na demówki Twojej produkcji, mogą być bez wokalu, z chęcią je sobie porównam z albumem "Two".
Tak jak napisał Peter. Jak z Ciebie taki "wykwintny" znawca muzyki to stwórz coś swojego. Posłuchamy, ocenimy... Chyba, że tylko tak piszesz, żeby denerwować ludzi?

Wracając do tematu:
Według mnie Thomas powinien kontynuować współpracę z Uwe. Razem stworzyli bardzo dobry album. Takiego jakiego oczekiwałem od Thomasa. W końcu po krętych drogach i błądzeniu trafił na prostą. Piosenki z albumu TWO wpadają w ucho od pierwszego słuchania i zapadają w pamięć.
Może jak by piosenki były bardziej dopracowane i teledysk byłby lepszy do piosenki Gigolo to z pewnością sukces byłby większy. Mam nadzieje, że wkrótce będzie nowy album duetu Anders|Fahrenkrog i będzie jeszcze lepszy od poprzedniego :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jak najbardziej jestem za kontynuacja projektu Anders/Fahrenkrog.Thomas nie mógł lepiej trafić.Szkoda,że albumu z Good Karma nie nagrywał z Fahrenkrogiem,bo najprawdopodobniej nigdy nie poznamy materiału z tego albumu.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

atlantyda ;o) pisze:Jak najbardziej jestem za kontynuacja projektu Anders/Fahrenkrog.Thomas nie mógł lepiej trafić.Szkoda,że albumu z Good Karma nie nagrywał z Fahrenkrogiem,bo najprawdopodobniej nigdy nie poznamy materiału z tego albumu.
Mi najbardziej szkoda piosenki "Everybody Wants To Rule The World". Zapowiadała się naprawdę świetnie :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Również jestem za kontynuacją tego duetu. Pierwszy album wyszedł im bardzo dobrze i teraz oczekuję kolejnego materiału.
Obrazek
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Według mnie, na razie jest całkiem nieźle.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Jak dla mnie to A|F ma przyszłość - tylko powinni poświęcić więcej czasu na stworzenie nowego albumu i jego promocję :)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Pointrox pisze:... i jego promocję :)
Słowo klucz w całym tym projekcie :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

phantomas pisze:W gimnazjum nie nauczyli co to jest ironia?
Świetne, po raz drugi nie rozpoznałeś mojej ironii. Tracisz formę phantomasie :)
Skyliner89MT pisze:Znowu MichałT pierdzielisz trzy po trzy i denerwujesz ludzi... .
Skylinerze po co te nerwy. Może napisz raczej, gdzie dokładnie pierdzielę ? :)
No więc w przeciwieństwie do Was wszystkich wysiliłem się trochę bardziej i zaznaczyłem opcję własnej wizji rozwoju kariery Thomasa.
Strasznie przykro jest patrzeć, jak ludzie z talentem marnują się poprzez złych doradców i wybory. Thomas zrobił błąd, ponieważ uderza w nie ten target co potrzeba. Młodzi cenią młodych, starsi po 30. mają ciężko w tej branży, a Thomas tym materiałem uderza raczej w nastolatków, o niekoniecznie do końca wyrobionych gustach, bardziej podatnych na to co media podają. Powinien zmienić grupę słuchaczy, na starszych i stworzyć z naprawdę dobrymi producentami grupę zróżnicowanych piosenek i postawić na ich promocję w telewizji i radiu, mniej w internecie. Ludzie w wieku ponad 40 lat, nie są już bowiem w nim tak zorientowani, ponadto częściej to oni kupują jeszcze płyty, bo młodzi ściągną, a właśnie starsi lubią jeszcze taką płytę potrzymać w ręku, posłuchać na dobrym sprzęcie, a nie na głośniczkach z komórki, czy laptopa. Tym sposobem sprzedaż płyt by wzrosła, a Thomas nie wygłupiłby się tak, jak teraz z tym niby "muzykiem".

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
thomas1100
Członek TAFC Polska

Post autor: thomas1100 »

Ja zaznaczyłam że dalsza ich współpraca ma sens bo uważam że to jest dobra rzecz i to ma sens mogą zajść z tym
projektem dość daleko i tego im życzę.
nado

Post autor: nado »

Jak to fajnie żyć w czasach, w których "wszystko jest na wczoraj", myśleć po szczurzemu i w nadziei na zwycięstwo radośnie gnać przed siebie w wyścigu, w którym, tak naprawdę, zawsze wygrywa tylko jeden. Małostkowość i kompleksy, oto co widzę, czytając wszystkie opinie malkontentów, chcących zabić to, co się jeszcze właściwie nie narodziło. Bo co my właściwie mamy: zaledwie dwumiesięczny projekt muzyczny, spóźnioną, zrobioną z zaskoczenia i na ostatnią chwilę promocję radiowo - telewizyjną w stacjach tylko podrzędnych i w porach nie do pozazdroszczenia, dwóch panów, z których jeden jest znany nieco, a drugi w ogóle, jeden teledysk, którego w całości praktycznie nawet w Niemczech nie widziała szersza publika.
Słabe wyniki :!: Krzyczą zawiedzeni efektami tej przefantastycznej promocji nowego duetu fani, a krzyczą po zaledwie dwóch miesiącach. A figę z makiem dla nich wszystkich. Niech zarzucą wyleniałe płyty na zakurzone gramofony i żyją wspomnieniami. Anders już im nie dogodzi: a to za komercyjny, a to za za mało komercyjny, a to za jazzowy, a to za symfoniczny, a to za głupi w wypowiedziach, a to z Fahrenkrogiem, a nie z Bohlenem, a to za brzydki na teledysk,a to nie tak ubrany, a to nie tak uczesany, itd, itd... I mam nadzieję, że Anders w tym całym syfie pokręconych, niedookreślonych, mglistych oczekiwań, śpiewa sobie, jak Katarzyna Nosowska śpiewała i nadal sobie śpiewa: "... Zgadnij gdzie to wszystko mam, gdzie, no gdzie ?... Dokładnie tam, właśnie tam - pan wygrał bon, a pani fiat." :|
Za słaby start nowego duetu odpowiadają tylko fani :!: :
1. Ilu z tych, którym album i singiel się podobały, kupiło oryginalne nośniki ?
2. Ilu z tych, którzy zachwycają się duetem, zapłaci za koncert ?
3. Ile osób interesują nowe wydawnictwa Andersa, skoro, tak naprawdę, chcą tylko Modern Talking i zawsze Modern Talking ?
Pod słowami poniżej cytowanymi, podpisuję się z przyjemnością, z resztą WAS przyjemności mieć nie mogę:
Pointrox pisze:Jak dla mnie to A|F ma przyszłość - tylko powinni poświęcić więcej czasu na stworzenie nowego albumu i jego promocję :)
Ostatnio zmieniony sob lip 02, 2011 23:42 przez nado, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Ja mimo wszystko cieszę się, że nie chcesz mieć ze mną przyjemności 8)
Thomas zrobił błąd, ponieważ uderza w nie ten target co potrzeba. Młodzi cenią młodych, starsi po 30. mają ciężko w tej branży, a Thomas tym materiałem uderza raczej w nastolatków, o niekoniecznie do końca wyrobionych gustach, bardziej podatnych na to co media podają.
Ile lat mieli Bohlen i Anders po reaktywacji MT? W jaki target uderzali swoimi chwytliwymi melodyjkami, solarkami i żelowanymi włoskami? Media nie miały z tym nic wspólnego?
Ile lat miałeś wtedy Ty Michasiu? Chyba, że już wtedy czułeś się na czterdziestkę?
Ludzie w wieku ponad 40 lat, nie są już bowiem w nim tak zorientowani, ponadto częściej to oni kupują jeszcze płyty, bo młodzi ściągną, a właśnie starsi lubią jeszcze taką płytę potrzymać w ręku, posłuchać na dobrym sprzęcie, a nie na głośniczkach z komórki, czy laptopa.
Zaraz, jak to niezorientowani? 40 latkowie to pokolenie które słuchało MT w latach 80tych. Czyli to jest naturalny target dla Andersa, który próbuje ze swoją muzyką do nich dotrzeć.
Że dostosowuje ją do dzisiejszych trendów to źle?
Przynajmniej próbuje dotrzeć do młodzieży, która na zachodzie w przeciwieństwie do Polski w większości KUPUJE muzykę, a nie ściąga. Chyba, że patrzysz po sobie, młody-stary zmęczony życiem człowieku.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

nado pisze:Za słaby start nowego duetu odpowiadają tylko fani :
Mocnych słów używasz, odwołujesz się do Fanów zarzucając im, że nie kupują płyt. Otóż musze Ci powiedzieć, że specjalnie czekam na premierę w Polsce, bo chciałbym się w ten sposób przyczynić do tego, by i u nas Thomas odniósł jakiś sukces, ale jak doskonale wiesz, jak na razie o premierze w Polsce albumu ani widu ani słuchu. Wielu z nas kupiło już te płyty w Niemczech, czy kupią je jeszcze raz jeśli płyta ukarze się w końcu w Polsce ? Czy to, że tej płyty u nas nie ma to też jest wina Fanów ? Piszesz o koncertach - to w takim razie zapodaj jakiś konkretny termin ich występu u nas. Nie ma takiego ? Ale będą w Niemczech, nawet kilka jak napisała Agata.
Po co ferować z góry wyroki obwiniając za wszystkie niepowodzenia Fanów. Czy "Two" zadebiutował by w Niemczech na 11-stym miejscu gdyby nie Fani Thomasa ? Ale kiedy oni kupili już płyty, sprzedaż zaczęła systematycznie spadać, może jednak dla tego, że dla "Niefanów" Thomasa, ta płyta niczym szczególnym się nie wyróżnia ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
nado

Post autor: nado »

phantomas pisze:Ja mimo wszystko cieszę się, że nie chcesz mieć ze mną przyjemności 8)
Nie szkodzi, ja nadal mam nadzieję na przyjemność z tobą 8)
Didi&Thomas pisze:Mocnych słów używasz, odwołujesz się do Fanów zarzucając im, że nie kupują płyt. Otóż musze Ci powiedzieć, że specjalnie czekam na premierę w Polsce, bo chciałbym się w ten sposób przyczynić do tego, by i u nas Thomas odniósł jakiś sukces
Co może Didi, żeby przyczynić się do promocji płyty Andersa w kraju, w którym jej jeszcze nie ma ?:
1. Zalogować się na facebooku Anders/Fahrenkrog i pochwalić...
2. Zagłosować na liście TOP 80 na Gigolo...
3. Napisać recenzję płyty i wysłać ją na "Moderntalking.pl", bo moderator w swojej opieszałości jeszcze tego nie uczynił...

Gdzie wy wszyscy jesteście i czy w ogóle istniejecie? Jak trzy miesiące temu zaproponowałem, żeby na FILMWEBIE zalogować się i chociaż ocenić "Dieter der Film", do tej pory na tę propozycję odpowiedziała jedna osoba.
Jak poprosiłem, aby zalogować się na TOP 80 i zagłosować na Gigolo, dwa tygodnie później okazało się, że piosenka ma niewielkie szanse na sukces, bo jej wynik nie odbiega zupełnie od przeciętnej liczby głosujących - stałych użytkowników oddających głosy co miesiąc. Chcesz mi zatem wmówić, że ty inni pójdą, kupią, skoro nie mogą dwa razy kliknąć w Internecie dla dobra sprawy, medialnego szumu i takich tam ? JEŻELI JEST NAS TAK MAŁO, JAK MI SIĘ ZDAJE, TO BIADA THOMASOWI ZWANEMU ANDERSEM.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

MichalT,Ty na prawdę nie widzisz sukcesu tej płyty? Czy specjalnie prowokujesz? Kiedy ostatnio było tak głośno w TV o albumie Thomasa solo? Uważam,że Thomas trafił na bardzo dobrego producenta i wcale nie musi "włazić w tyłek" młodemu pokoleniu tak jak to robi w cudzysłowiu Dieter.
Thomas jest wierny przede wszystkim swoim "starym" fanom tak jak Ci "starzy" fani są wierni Thomasowi (nie ujmując Naszej cudownej młodzieży :) ).
Thomas i Uwe nagrywając ten album doskonale wiedzieli jaki styl maja obrać.Thomas próbował w swojej karierze różnych stylów,nie najlepiej mu to wychodziło,a wręcz spadał na dno...
Mam nadzieję,że Panowie nagrają kolejny album,a do tego może wydadzą jeszcze nie jeden singiel.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli za słaby debiut duetu odpowiadają fani, to np. za słaby wynik partii w wyborach odpowiadają wyborcy? To chyba nie do końca tak, że my musimy się starać żeby artyście szło. Ciężko mieć pretensje do Polaków, że nie kupują płyty niedostępnej w Polsce.
Moim zdaniem Thomasowi potrzebny jest opiekun, przewodnik muzyczny taki jak Uwe (a wcześniej Bohlen) i mam nadzieję, że ta współpraca potrwa dłużej. Dla mnie obojętne jest czy będzie się to odbywało pod szyldem Anders | Fahrenkrog czy jako solowa działalność Thomasa, ale dla mediów atrakcyjniejszym tematem z pewnością jest Thomas w duecie z blondynem.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ