Thomas i Uwe - co dalej ?
- Didi&Thomas
Thomas i Uwe - co dalej ?
Mamy już chwilę od debiutu albumu "Two" i trochę dłuższą chwilę od "Gigolo". Chciałbym nawiązać dyskusję na temat "co dalej z tym projektem". Wiem, że wielu z nas kibicuje temu duetowi i z nadzieją spogląda na przyszłość. A ja ? cóż...Powiem otwarcie - nie chciałbym kontunuacji...Może Thomas nie ma prostu szczęścia albo Jego przeznaczeniem był i na zawsze już będzie Dieter bo jakoś drażni mnie Uve walący w keyboarda i krzyczący co jakiś czas "wooo-oo, wooo-oo" (ale mi się zaraz oberwie
). Nie gniewajcie się, to jest tylko moje subiektywne zdanie a raczej odczucie kiedy patrzę na obu Panów razem. Sądzę, że tak samo byłoby gdyby np. mój najlepszy kumpel rozstał się po wielu latach za swoją żoną. Bardzo lubiłem ich razem, zniosę kumpla który byłby samotny ale nie wiem czy strawiłbym jego nowy związek gdybym nie zaakceptował jego nowej kobiety
Porównanie może nieco zbyt dramatyczne ale oparte na emocjach, bo muzyka to przecież nie tylko uczta dla ucha, to też określone emocje które często budzą się podświadomie. Moja wizja przyszłości Thomasa to projekt solowy, afirmowany producentem młodego pokolenia, nie kojarzonego dotychczas z jakimkolwiek artystą, może właściwy kierunek to Szwecja lub Finlandia ? Te kraje mają potencjał jeśli chodzi o kompnowanie i może udało by się stworzyć ciekawy projekt muzyczny...
Ostatnio zmieniony pt lip 01, 2011 22:44 przez Didi&Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Peter
Re: Thomas i Uve - co dalej ?
Ja jako, że wolę albumy bez Uwe wybrałem opcję: wolę Thomasa solo.
- tanathos
porównanie Thomasa i Dietera, a potem Thomasa i Uwe do związku meżczyzny i kobiety uważam za bardzo trafione. Ja jadnak w pełni akceptuję nowego "partnera" Thomasa. myślę, że Uwe bardzo się stara aby dorównać swojemu poprzednikowi. wydaje mi się tez, że ma bardziej zgodny charakter
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Emil45677
Moim zdaniem współpraca Thomasa z Uwe jest dobrym kierunkiem. Na początek pewnie miał to być solowy album, Thomas szukał jedynie producenta. A wyszedł z tego duet i to dość solidny. Album "Two" przerasta według mnie ostatni solowy album Thomasa czyli "Strong". Kieruję się dobrem Thomasa i uważam że na tą chwilę nic lepszego nie mogło się dla niego zdarzyć. Album zadebiutował na 11 miejscu w Niemczech....co prawda spadł w drugim tyg. na miejsce 27 ale Thomas solo nie osiągnął wyższego niż 14 miejsce na niemieckiej liście z żadnym ze swoich albumów. Można polemizować o sukcesie albumu kiedy popatrzymy na to jak intensywną promocję miał i ma on w mediach...lecz dla Thomasa sama ta promocja to już jest sukces
. Przed nami jeszcze trasa koncertowa. Liczę na kontynuację duetu Anders|Fahrenkrog....jedyne co bym chciał to zmianę nazwy z Anders|Fahrenkrog na Thomas Anders, moim zdaniem Uwe nie odnajduje się na scenie i jego rola powinna być w cieniu Thomasa. Choć należy mu oddać że wykonał dobrą robotę
.
- I-love-M-T
Re: Thomas i Uwe - co dalej ?
Ja wybrałam: "Nie, wolę Thomasa solo."
A teraz kilka słów komentarza: album TWO uważam za naprawdę dobry. Piosenki są bez dwóch zdań przebojowe, łatwo wpadające w ucho, super po prostu. Gdy widzę Thomasa i Uwe na scenie (np. w ZDF-Fernsehgarten), myślę sobie: Kurczę, to jest naprawdę świetne! Nie wiem tylko, skąd ten paradoks, skąd ta sprzeczność, że Anders|Fahrenkrog niby mi się podoba, ale tak w gruncie rzeczy dla mnie istnieje tylko Anders
Fahrenkrog, mimo talentu, którego odmawiać mu nie zamierzam, już od początku jakoś dziwnie mnie raził. Miałam wrażenie, że stara się wykreować na Dietera. Pomyślałam sobie jednak, że może z czasem przywyknę do nowego widoku i starałam się polubić, zaakceptować kogoś nowego u boku Thomasa. Niestety, bez skutku
Piosenki z albumu TWO bardzo mi się podobają i będę ich słuchać bez względu na wszystko. Nie będę źle wypowiadać się o Uwe, ale mojej aprobaty to on już raczej nie uzyska. Po prostu jestem zbyt przywiązana do dwóch wizerunków: albo Thomas i Dieter, albo Thomas solo. W tej kwestii podzielam zdanie forumowicza "Emil45677" (ostatnie 2 zdania jego wypowiedzi).
Pozdrawiam wszystkich

A teraz kilka słów komentarza: album TWO uważam za naprawdę dobry. Piosenki są bez dwóch zdań przebojowe, łatwo wpadające w ucho, super po prostu. Gdy widzę Thomasa i Uwe na scenie (np. w ZDF-Fernsehgarten), myślę sobie: Kurczę, to jest naprawdę świetne! Nie wiem tylko, skąd ten paradoks, skąd ta sprzeczność, że Anders|Fahrenkrog niby mi się podoba, ale tak w gruncie rzeczy dla mnie istnieje tylko Anders
Piosenki z albumu TWO bardzo mi się podobają i będę ich słuchać bez względu na wszystko. Nie będę źle wypowiadać się o Uwe, ale mojej aprobaty to on już raczej nie uzyska. Po prostu jestem zbyt przywiązana do dwóch wizerunków: albo Thomas i Dieter, albo Thomas solo. W tej kwestii podzielam zdanie forumowicza "Emil45677" (ostatnie 2 zdania jego wypowiedzi).
Pozdrawiam wszystkich
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
- Gasolina91
Postawiłam na opcję: Nie, wolę Thomasa solo
Wydaje mi się, że Thomas nie odniesie już takiego sukcesu jaki odniósł z Dieterem. Uwe nigdy go nie zastąpi. Kiedy czytam posty o tym, jak album spada na dalsze miejsca to utwierdzam się w przekonaniu, że super szału i hitu z tego nie będzie...
Wydaje mi się, że Thomas nie odniesie już takiego sukcesu jaki odniósł z Dieterem. Uwe nigdy go nie zastąpi. Kiedy czytam posty o tym, jak album spada na dalsze miejsca to utwierdzam się w przekonaniu, że super szału i hitu z tego nie będzie...
Point Of No Return
- Peter
Mi Fahrenkrog jako partner Thomasa absolutnie nie przeszkadza, tylko nie cenię go za bardzo jako muzyka, bo lepsze rzeczy tworzył Marc Cassandra, którego znam osobiście.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Takiego sukcesu komercyjnego, jaki odniesli Bohlen/Anders z zespolem Modern Talking juz zaden z nich solo nie jest w stanie powtorzyc. Ani Bohlen, mimo naprawde duzych sukcesow w Niemczech (nie wiem za co) ani tym bardziej Anders, ktory jak sie wydaje nie jest w Niemczech ceniony jako solista. Przykladem malej "popularnosci" Thomasa jako wokalisty jest wlasnie w sumie dosc umiarkowany sukces albumu TWO, mimo zakrojonej na szeroka skale akcji promocyjnej duetu Anders I Fahrenkrog.Gasolina91 pisze:Postawiłam na opcję: Nie, wolę Thomasa solo
Wydaje mi się, że Thomas nie odniesie już takiego sukcesu jaki odniósł z Dieterem..
Z tego powodu nie sadze, ze dobrym pomyslem jest porownywanie duetu Modern Talking i ogromnych sukcesow, jakie Thomas odnosil z Dieterem do obecnej wspolpracy Thomasa. Duet Modern Talking to byl ogromny sukces na miare swiatowa (z wyjatkiem kilku miejsc na naszym globie) - natomiast Anders I Fahrenkrog nie jest niestety w stanie, co widac po notowaniach na listach przebojow, odniesc nawet zadawalajacych sukcesow w rodzinnych Niemczech a o innych krajach nie wspominajac. Troche smutne to, ale niestety prawdziwe. Podejrzewam, ze za kilka tygodni album TWO zupelnie zniknie z niemieckiej Top 100...
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
- MichałT
Moim zdaniem źle zrobił, że w ogóle zaczął z nim współpracę. Wiecie, jak się odrzuci swoje ideały muzyczne i pójdzie w komercję i odniesie sukces to jeszcze pół biedy. Rosnące ego zagłusza dumę siedzącą cicho w kieszeni. Ale jak po przejściu na komercję sukcesu nie ma... to już trochę gorzej. Ego nie zagłuszy już dumy. Mamy więc Thomasa w trudnej sytuacji. Dalej brnąć w to bagno udawając, że się je lubi, czy wrócić, narażając się jednocześnie na śmieszność ? Szczerze, to nie mam pojęcia co teraz zrobi. Zawsze może przecież powiedzieć, że to wytwórnia ich rozdzieliła, tak samo jak to, że przyjaciele są ze sobą na dobre i na złe.
Jeśli chodzi o ankietę, to wybieram Thomasa solo, bo ten "muzyk" jest potrzebny jak piąte koło u wozu. Taką "muzykę" może stworzyć każdy, a jak widać i jego wejścia za dużo nie dały.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Jeśli chodzi o ankietę, to wybieram Thomasa solo, bo ten "muzyk" jest potrzebny jak piąte koło u wozu. Taką "muzykę" może stworzyć każdy, a jak widać i jego wejścia za dużo nie dały.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Emil45677
To twórz o wielki muzyku, który nie ulega komercjiMichałT pisze:Taką "muzykę" może stworzyć każdy
- MichałT
Tym się akurat zbytnio nie przejmuję, bo tutaj każdy o innym zdaniu nie jest poważnie traktowany... albo jest brany za mnie, a ja jestem raczej wykwintnym znawcą, nawet jeden z użytkowników sam mnie tak nazwał. Coś więc musi być na rzeczyEmil45677 pisze:To twórz o wielki muzyku, który nie ulega komercji . Po Twoich ostatnich "popisach" w przeróżnych wątkach na forum nikt już Cię poważnie nie traktuje.
Tak w ogóle to widzę, że znowu Ci nerwy puszczają i musisz maskować się szczutczną arogancją i niby olewczym stosunkiem do mojego posta. Czas na argumenty.
Pierwszy brak argumentów.Emil45677 pisze:Myślisz że piszesz mądrze i rzeczowo, niczym profesjonalny muzyk a w rzeczywistości...no właśnie.
Drugi brak argumentów.Emil45677 pisze:Modern Talking się nazywał, od zawsze był nastawiony na komercję.
Nie wiem, czy dokonanie tego z wybitnie komercyjnymi, zeroartystycznymi piosenkami jest jakimś powodem do dumy.Emil45677 pisze:Thomas dawno nie zbliżył się do miejsc na niemieckiej liście na których ostatnio był notowany dzięki współpracy z Uwe.
Sprawdź mnieEmil45677 pisze:Ciekaw jestem jaka byłaby Twoja reakcja gdyby singiel "Gigolo" oraz album "Two" okupowały pierwsze miejsca przebojów...łatwo przewidzieć.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Sewek
Mój wybór padł na opcje pierwszą.Tak to dobry kierunek. Współpraca Thomasa z Uwe przebiega pomyślnie. Album prezentuje spójny a zarazem bardzo przebojowy produkt, co ogromnie mnie cieszy gdyż dawno nie słyszałem tak dobrego albumu. Jeśli chodzi o listy przebojów zapewne zauważyliście, że szczyty list przebojów okupywane są przeważnie przez "pseudo artystów" wykonujących totalny szajs. Ten z kolei rozchwytywany jest przez małolaty, bo to jest cool itd. Umiarkowany bądź mały sukces komercyjny? dla mnie nie ma to znaczenia. Jeśli panowie będą chcieli razem dalej tworzyć, wytwórnia nie zamknie im furtki to życzę im jak najlepiej 
- Emil45677
Kolejny raz MichałT wychodzi na to że nie umiesz przyjąć do wiadomości prostego przekazu zawierającego szczerą prawdę o Tobie. Próbujesz na tym forum jedynie zaistnieć, pokazać się co jakiś czas jaki to jesteś wspaniały. Ciągle mam wrażenie że cokolwiek byś nie komentował to chyba myślisz jednocześnie że mądrzejszego od siebie na tym forum nie znajdziesz, uważasz się za guru który w każdej sytuacji ma rację
. Kiedyś napisałem że nie mam zamiaru więcej odpowiadać na Twoje posty...widać nadszedł ten czas kiedy trzeba wyjaśnić parę oczywistych rzeczy i uświadomić nieuświadomionego o swoich błędach
. Cóż, wypada mi się pożegnać z Tobą na forum i zrobić tak jak duża część forumowiczów...czyli po prostu nie odpowiadać już na Twoje śmieszne posty, żegnam...tym razem ostatecznie. Dzięki takim jak Ty można się przynajmniej pośmiać, chociaż tyle dobrego z Ciebie
.
- Peter
Wobec czego czekam na demówki Twojej produkcji, mogą być bez wokalu, z chęcią je sobie porównam z albumem "Two".MichałT pisze: Taką "muzykę" może stworzyć każdy, a jak widać i jego wejścia za dużo nie dały.
- michal.czeslaw
Czytając wcześniejsze posty widzę,że zdania są podzielone-(jak zawsze zresztą).Ja jestem za tym żeby duet dalej współpracował.Uważam,że to jest dla nich ogromna szansa żeby pokazać na co ich jeszcze stać.Oby tylko tę szansę wykorzystali w całości,czego im życzę.
- Ann
- Członek TAFC Polska
Ja jeszcze nie jestem pewna czy chciałabym kontynuacji projektu Anders|Fahrenkrog ale raczej tak.Chociaż jakby Thomas miał nagrywać dalej solo to też myślę,że byłoby ok 
MY DREAMS COME TRUE