Styl Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Styl Modern Talking

Post autor: Gasolina91 »

On tak już ma, jak mu przejdzie to mówi że nawet fajnie ich jest posłuchać ale patrzeć na nich to on już nie może.
Chyba zraził się jak pokazałam mu teledysk Cheri Cheri Lady (osobiście uważam go za jeden z najlepszych), ale gdy Rafał zobaczył ruchy Dietera i tą jego pięść to założył ręce na twarz i wydusił z siebie: "O mój Boże..."
nie musze wam tłumaczyć o co mu chodziło... :lol:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

atlantyda ;o) pisze:W latach 80tych pisało się o MT,że są Królami Dyskotek co by oznaczało muzykę dyskotekową (Disco)
Ja dawno temu w jakimś artykule czy wywiadzie przeczytałem że MT gra odmianę muzyki dyskotekowej zwaną Hi-Nrg.
atlantyda ;o) pisze:Oczywiście od roku '98 styl uległ troszeczkę zmianie ... Eurodisco/EuroPop
To muzyka EuroDance - i jest takowe określenie.
Natomiast obecnie muzykę europejską dyskotekową 80s, która nie jest z nurtu Italo - nazywamy EuroDisco.
atlantyda ;o) pisze: na składankach Italo Disco znaleźć piosenki MT i to mnie dziwi.Dlaczego MT jest kojarzony z Italo Disco?
Chyba tylko na piratach albo domowych składankach.
Żadna poważna wytwórnia produkująca płyty ItaloDisco nie umieszcza na nich Modern Talking.
Natomiast na składankach typu "Best od Disco 80" znajdziemy zarówno muzykę Italo jak MT, gdyż pojęcie Disco jest jednak bardzo szerokie.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

@ Daniel - Hi-NRG to określenie muzyki euro disco, ale w jej amerykańskiej odmianie, bądź Kanadyjskiej, najbliżej jej jest chyba Laura Branigan, MT to klasyczne euro disco, a później nie żadne euro dance tylko dance. ;) Przecież musisz przyznać, że drugie MT nie brzmi jak Haddaway, Dr Alban czy 2Unlimited czy La Bouche. Bliżej już do takich brzmień było późne Blue System.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Na wikipedii pisze że wykonywali Synthpop, to też pasuje?
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Na wiki pisali też że MT i BBB to Italo :D
Ale usunęli ten durny zapis po mojej interwencji.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To co pisze wikipedia to trzeba traktować z przymrużeniem oka, tam każdy może coś dopisać i napisać np: że MT to progresywny rock. :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Wychowywał się w Oldengurgu, lecz kto wie czy nie urodził się w innej miejscowości. Ciężko to stwierdzić nie zaglądając mu w dokumenty, a Berne podają też papierowe źródła.
Natomiast co do stylu, to w styczniu oficjalny głos w tej sprawie zabrała wytwórnia Sony Music:
Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Wiem że tam czasem są bzdury.Nawet np data wydania 1 płyty DSDS różniła się od daty na MT.PL
I bądź tu mądry :?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Witam.Ewidentnie zgadzam się z wypowiedzią pablo że ten styl wypracowali sobie sami i tak naprawdę ciężko zakwalifikować M.T. do jakiegoś konkretnego nurtu muzycznego.Ich brzmienie jest bardzo specyficzne, nie wspominając już o wokalu, chórkach itp.Zgodzę się że jest to jakiś styl muzyki tanecznej, dyskotekowej ale konkretnie uff... ciężko! Fakt że mimo nie znania jakiegoś utworu napisanego przez D.B. i kedy go usłyszę już po kilki taktach poznaję że jest to jego dzieło i o to tu chodzi to jest właśnie jego styl wzbogacony specyficznym wolalem T.A.Osobiście tak uważam i ciężko znaleźć konkretny rodzaj muzyki żeby przypiąć do niego M.T.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Thomas w ostatnich wywiadach muzykę,którą grał określa jako POP.Więc chyba nie ma nad czym dyskutować i wymyślać czy też sprzeczać się z samym wykonawcą ;).Tym bardziej że zawsze mówiło się,że MT to pop.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Styl Modern Talking to po prostu styl Modern Talking i koniec kropka :wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ