A/F - wybieramy single

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!

A/F - wybieramy single

Czas głosowania minął śr sie 24, 2011 13:55

No More Teras On The Dancefloor
14
24%
Summer Love
7
12%
Wicked Love
6
10%
Mr Moon
7
12%
Nathalie
3
5%
Stay
3
5%
Hit Or A Miss
14
24%
Maria
2
3%
Army Of Love
3
5%
I Miss You
0
Brak głosów

Liczba głosów: 59

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

A/F - wybieramy single

Post autor: atlantyda ;o) »

Album "Two" ma to do siebie,że "przynajmniej 5 piosenek nadawało by się na single",jak powiedział Uwe w wywiadzie dla radia.
Wybierzmy 3 utwory,które według Was zasługują,a nawet powinny być wydane jako kolejne single.
Oprócz Gigolo i Why Do You Cry,które już nimi zostały ;).
Jeżeli ktoś chce może też rzucić się w wir fantazji i opisać w skrócie jak byś wyobrażał/a sobie video clip do danego utworu wytypowanego przez Ciebie.
Miłej zabawy :D

Moje propozycje:
1.Summer Love - z pewnością był by hit tym bardziej,że zbliża się lato,czas wakacji,wypoczynku,dobrej zabawy...Clip do niego - plaża gorąca woda (basen może...)...no i oczywiście wyczekiwana miłość ... :D
2.Wicked Love - świetna aranżacje tej piosenki,bardzo podoba mi się zwłaszcza refren,jest bardzo chwytliwy.Clip do niego,wyobrażam sobie tancerzy i tancerki (jak to wygląda dokładnie w mojej głowie ciężko jest mi opisać).
3.Stay - przydał by się wolny utworek na singiel,bardziej podoba mi się I Miss You,ale do tego wyobrażam sobie jakiś mroczny clip-ciemny las,mocny wiatr,stare zamczysko... ;)
Awatar użytkownika
Peter

Re: A/F - wybieramy single

Post autor: Peter »

Oddaje głos na Maria, Army of love i Summer of love, bo moje ulubione kawałki z płyty.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Z całym szacunkiem do Ciebie Peter, ale wybrałeś najsłabsze utwory na singiel, żeden nie nadaje się.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
xewela89x

Post autor: xewela89x »

Zagłosowałam na No More Tears On The Dancefloor + Summer Of Love, bo są poprostu fantastyczne.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Zagłosowałam na Stay,Summer of Love i No More Tears...(może gdyby Summer Of Love było dłuższym utworem to byłoby drugim singlem).
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Ann pisze:może gdyby Summer Of Love było dłuższym utworem to byłoby drugim singlem
Od tego właśnie są maxi single,można wydać utwór w wielu wersjach np. short lub extended ;) ,więc może jeszcze nic straconego,może wywróżymy temu utworowi karierę ;)
Awatar użytkownika
Peter

art_system pisze:Z całym szacunkiem do Ciebie Peter, ale wybrałeś najsłabsze utwory na singiel, żaden nie nadaje się.
Każdy ma prawo do własnego zdania, dla mnie te piosenki są najlepsze a nie najsłabsze. Są to porywajcie piosenki i powinny być singlami.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Ja wybrałem Summer of Love i Hit or a Miss. Zapomniałem zaznaczyć jeszcze Army of Love, Nathalie i Wicked Love.
Summer of Love byłby dobrym summer-hitem.
Lekka i przyjemna melodia i nawet składny tekst, co w przypadku wakacyjnych numerów 1 bywa rzadką przypadłością :D
Hit or a Miss ma dość oryginalne brzmienie - ciekawe połączenie akustyki i elektroniki.
Wicked Love wpisuje się w obecne trendy, tak samo Nathalie.
A Army of Love przywodzi (mi) na myśl muzykę pop lat '70 okraszoną odrobiną syntetycznych brzmień, czyli po raz kolejny oryginalna i charakterystyczna aranżacja, która na pewno znalazłaby uznanie słuchaczy :)
Ostatnio zmieniony ndz cze 26, 2011 12:25 przez Pointrox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Moje typy to "No More Tears On The Dancefloor", "Mr Moon" i "Hit Or A Miss". Z tej trójki moim zdaniem najbardziej nadaje się "No More..." czyli najbardziej prawdopodobny przyszły singiel :).
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Na singiel najbardziej nadaje się Mr. Moon - to najlepsza piosenka na tej płycie :!: Drugi powinien być Wiked Love - bardzo dobry kawałek, a trzeci Summer Of Love. To moje 3 ulubione piosenki z tej płyty (co nie znaczy, że reszta jest kiepska, bo pozostałe piosenki także bardzo lubię).

A odchodząc od tematu:
Peter pisze:
art_system pisze:Z całym szacunkiem do Ciebie Peter, ale wybrałeś najsłabsze utwory na singiel, żaden nie nadaje się.
Każdy ma prawo do własnego zdania, dla mnie te piosenki są najlepsze a nie najsłabsze. Są to porywajcie piosenki i powinny być singlami.
Peter ma rację :!: Każdy ma prawo do swojego wyboru i proszę tu nikogo nie krytykować za to co lubi :!:
Obrazek
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Mój wybór padł na ''No More Teras On The Dancefloor'', ''Mr Moon'', i na ''Army Of Love'', chociaż dopiero po czasie sobie uświadomiłem, że ''Wicked Love'' było by lepsze na singiel niż AOL.
Awatar użytkownika
Peter

Czemu jak Atlantyda założyła sondę jest tyle postów, a jak ja założyłem sondę o płytach Bohlena nie ma żadnego??? Myślę, że NMT możemy sobie odpuścić, bo to będzie prawdopodobnie drugi singiel, a na lato najlepsze byłoby coś letniego, stad głos na "Summer of love", koniecznie w wersji dłuższej, ale czy byłoby to potrzebne? Radiostacje nie lubią takich wersji.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter może po prostu Thomas jest bardziej na topie ;).Radio stacje właśnie puszczają "słoneczne "piosenki jeżeli takowe są nagrane na bieżące lato ;).Według mnie Summer Love jest idealne na singielek wakacyjny o ile był by do niego odpowiednio "ciepły" clip i odpowiednia promocja oczywiście :).
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Peter pisze:Czemu jak Atlantyda założyła sondę jest tyle postów, a jak ja założyłem sondę o płytach Bohlena nie ma żadnego???
Hej ja napisałem post :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Tak, napisałeś dopiero po mojej wiadomości, zobacz sobie na minuty, oczywiście dziękuję Ci za posta, ale nie potrafię zrozumieć: czemu tu jest tak wiele postów, a tam się nic nie dzieje????? Człowiek wylewa z siebie siódme poty, trudzi się i mozoli by wydać aż dwa albumy, podczas gdy Thomas tylko jeden, a tak ma o wiele większe tu zainteresowanie.....
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter pisze:a tak ma o wiele większe tu zainteresowanie.....
w tym Twoje ;)
ODPOWIEDZ