edmund1974 pisze:Dieter napisal cos innego a mianowicie, ze Thomas mu pieniadze ukradl. Jak sie pozniej okazalo bylo to oszczerstwo - niemiecki sad przyznal racje Thomasowi i zakazal Dieterowi dalszych publikacji tych oszczerstw...
A tego to nie wiedziałem że mieli rozprawę sądową
Poszperalem troche w necie i znalazlem m.inn te artykuly dotyczace sprawy sadowej Anders vs Bohlen:
A ja się bardzo cieszę że kolejnym singlem będzie "No more tears on the dancefloor" bo ten kawałek oceniam na 2 miejsce zaraz po "gigolo" mimo tego że jest to cover ale cover który nie został wydany wiec czas najwyższy bo to naprawdę świetny kawałek
Ann pisze:
Ja jednak miałam nadzieję,że kolejnym singlem będzie "Stay" (chociaż "No more Tears..." też może być).
Stay?? O nie. Oby tylko nie ten utwor. Nie cierpie go! Nie podoba mi sie ani w oryginalnym wykonaniu ani nawet w interpretacji Thomasa. Na albumie jest tyle fajnych kawalkow, ktore nie sa coverami i ktore znakomicie nadawaly by sie na kolejny singiel, ze wydanie "Stay" na singlu byloby, moim zdaniem, wielkim nieporozumieniem.
Gdybym mial wybierac utwor na nastepny singiel to wybralbym "Hit Or A Mis" - ten utwor spodobal mi sie od pierwszego "uslyszenia" i od tej pory jest moim najbardziej ulubionym utworem z albumu TWO.
edmund1974 pisze:Gdybym mial wybierac utwor na nastepny singiel to wybralbym "Hit Or A Mis"
Pod takim wyborem podpisałbym się obiema rękoma. Wydaje mi się, że spora grupa fanów Thomasa Andersa oczekuje przebojów w stylu MT i to jest kierunek, w którym powinien on podążać. Wiadomo przecież jak zakończyły się podejmowane przez niego próby zaistnienia w innych stylach muzycznych.
CheriLady pisze:A ja się bardzo cieszę że kolejnym singlem będzie "No more tears on the dancefloor" bo ten kawałek oceniam na 2 miejsce zaraz po "gigolo" mimo tego że jest to cover ale cover który nie został wydany
to nie jest cover. po prostu autorem jest ktoś spoza duetu. ale A/F oficjalnie wydali ten utwór po raz pierwszy, właśnie pod swoim szyldem. więc to NIE JEST cover.
pozdrawiam
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
tanathos pisze:
to nie jest cover. po prostu autorem jest ktoś spoza duetu. ale A/F oficjalnie wydali ten utwór po raz pierwszy, właśnie pod swoim szyldem. więc to NIE JEST cover.
podaje link piosenki "On ore teans on the dancefloor" w wykonaniu Hayes Darren króry już był podawany na forum tylko nie panietam dokładnie gdzie
i czy to nie jest cover?
Oczywiście nie mówie tego z złym znaczeniu bo i tak ta wersja podoba i sie zdecydowanie bardziej w wykonani Thomasa
Rzeczywiście No More Tears On The Dancefloor jest najbardziej modernowym brzmieniem. I wcale nie uważam, że ten utwór nie ma "mocy", jest dobry. Jedno trzeba przyznać ,że jest świetny, melodyjny refren. Uwielbiam takiego Thomasa. Ktoś napisał,że wcześniejsze albumy Thomasa były inne, niemodernowe. Że powinien szukać innej drogi, on jej szukał. Jednak ostatecznie wychodzi na to, że jego muzyką jest brzmienie modernowe. Nie przepadałem za jego kompzycjami po rozpadzie MT 2003 roku. Teraz powinien z Uwe robic to co stworzył w TWO!Jak można napisać, że kopiuje Dietera? To Thomas jest głosem i twarzą MT, on nikogo nie oszukiwał jak Bohlen w Blue System. Niewyobrażam sobie sukcesu modernów bez Thomasa. Z perspektywy lat mogę powiedzieć, że właśnie jego głos zawładnął mną. Są różni artyści, kórych możemy porównać głosy, ale zastanówmy się czy ktoś ma podobny choćby wokal do Tomka, NIE. I to właśnie jest Modern. Teraz jest Uwe i dobrze, bardzo dobrze. Może przypadkiem zrobili świetną robotę, ale czy spotkanie Dietera i Thomsa nie było przypadkiem? Dodaję moja łapkę i podpisuję sie, że singlem powinno być Wicked Love lub Hit or a Miss - tylko dlatego, że piosenki są nowoczesne, moga trafić do szerszego grona. Dla mnie najlepsze na albumie. No more... jest typowym MT, dla nas fanów, jednak nie jest piosenką na teraźniejsze czasu. Niestety teraz muza jest dużo bardziej agresywna, nikt nie potrzebuje romantyzmu jak w latach 80, obecnie ma być , zmysłowo, szokująco, dynamicznie. Na koniec, cóż nie wróci już moda na TM, to było i minęło niepowrotnie, ciszę się, że mogłem doświadczyć tego osobiście, sukcesu MT. Jeśli chodzi o sukces TWO, to jakby reaktywowć The Beatles i zmusić ludzi, żeby zechciali kupić ich płytki. Życzę powodzenia duetowi UWE/THOMAS. Jak narazie dają czadu:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Dr Mabuse pisze:
Pod takim wyborem podpisałbym się obiema rękoma. Wydaje mi się, że spora grupa fanów Thomasa Andersa oczekuje przebojów w stylu MT i to jest kierunek, w którym powinien on podążać. Wiadomo przecież jak zakończyły się podejmowane przez niego próby zaistnienia w innych stylach muzycznych.
Rzeczywiście przyznaję Ci rację.Długo Thomas szukał tego, co od początku jego kariery było jego stylem.On nigdy nie wyjdzie poza ramy Modern Talking-jest na stałe zaszufladkowany.Nie powiem wiele jego solowych piosenek zrobiło na mnie duże wrażenie.Dla większości słuchaczy jednak nie.Głęboko wierzę,że wspólna praca obu panów przyniesie oczekiwany przez nich i nas fanów sukces.
MODERN JEANNE pisze: ten album to dla mnie totalna tragedia i klęska
Masz prawo do swojego zdania.
MODERN JEANNE pisze:Jest po prostu zrąbany,tak samo jak Thomas który postanowił za zerowac na stylu i brzmieniu jaki stworzył Dieter
A tego to już zupełnie nie rozumiem?!
Jeżeli chodzi Ci o styl "Modern Talking" to to jest to co fani tego duetu kochają najbardziej.Wyczekiwaliśmy kiedy Dieter ze swoimi "gwiazdeczkami jednego sezonu" stworzy coś na miarę dawnych swoich hitów...i nic olał nas...Tym czasem kiedy Thomas z Uwe zabrali się za to i udało im się bo album pnie się w górę to okazuje się dla niektórych tragedią-o co co chodzi?
Rzeczywiście tak jak tu ktoś napisał,kiedy płyty Thomasa były słabe to źle,a jak jest na topie to okazuje się-jest jeszcze gorzej.
MODERN JEANNE pisze:Obecnie TA wszelkimi silami próbuje się na Dieterze wybić i zarobic.
podaje link piosenki "On ore teans on the dancefloor" w wykonaniu Hayes Darren króry już był podawany na forum tylko nie panietam dokładnie gdzie
i czy to nie jest cover?
Oczywiście nie mówie tego z złym znaczeniu bo i tak ta wersja podoba i sie zdecydowanie bardziej w wykonani Thomasa
słyszalem wersję w wykonaniu darrena. jednak było to tylko i wyłącznie demo. darren nie wydał tego oficjalnie na żadnej płycie ani singlu.
więc oficjalnie jako pierwsi wydali ją anders z fahrenkrogiem.
dllatego uważam że no "more tears..." nie mozna uznać za cover.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
edmund1974 pisze:Gdybym mial wybierac utwor na nastepny singiel to wybralbym "Hit Or A Mis"
Ja również jestem jak najbardziej za. Thomas jak widać dobrze czuje się w "moderntalkingowym" brzmieniu i niech w tym nurcie pozostanie. To są takie jego muzyczne korzenie, które są głęboko zapuszczone. Starych drzew się nie wycina... czy jakoś tak to leciało
Szkoda, że na singiel wybrali "No More Tears On The Dancefloor". Moim zdaniem najlepszy byłby "Summer of love". Jeśli Thomas chce być wysoko na listach przebojów musi dotrzeć także do młodszych słuchaczy. Jest lato, więc "Summer of love", bardzo melodyjny, od razu wpadający w ucho utwór, mógłby trochę namieszać na listach, a Thomas zdobyć nowych fanów.
"No More Tears On The Dancefloor" nie jest utworem na singiel. Szkoda tego wyboru, bo ten utwór przejdzie bez echa. Zdecydowanie lepszy, oprócz "Summer of love", jest "Hit Or A Mis".
Super! jestem naprawdę happy,że kolejnym singlem będzie "No More Tears On The Dancefloor" .
Dla mnie to jest jeden z najlepszych utworów na tej płycie.
Świetna decyzja,nie mogę się doczekać teledysku do tej piosenki oraz występu Thomasa z tym właśnie utworem.
Ostatnio zmieniony czw cze 23, 2011 16:03 przez angel, łącznie zmieniany 1 raz.