Pietro Lombardi - singiel Call My Name i album Jackpot

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Pietro Lombardi - singiel Call My Name i album Jackpot

Post autor: Atlantis »

Nie trzech, a sześciu.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Covery coverami, ale album musi być na tyle dobry, że odniósł większy sukces niż "New life' gdzie cover był chyba tylko jeden. "New life" z tego co wiem nigdy nie stał się złotem, a jak jest z mediami, czy grają piosenki Pietro czy dalej bojkotują gwiazdy DSDS?
jkris

Post autor: jkris »

Peter pisze:Covery coverami, ale album musi być na tyle dobry, że odniósł większy sukces niż "New life' gdzie cover był chyba tylko jeden.
Peter, przeciez liczba sprzedazy tych plyt nie jest wyznacznikiem jakosci produktu, a popularnosci danego finalisty. widac Pietro podoba sie bardziej skoro spiewajac te denne piosenki osiaga lepsze wyniki...
Jacek

Post autor: Jacek »

Podoba mi się Holiday. Poza tym "I Need You". Może ta piosenka to nie jakieś fajerwerki na miarę MT, ale swój klimacik ma. Poza tym z Coverów "Que Sera" i "Don't Worry Be Happy" są sympatyczne. Moim zdaniem Pietro nie jest jakimś multitalentem, o co to to nie, ale jego głos ma w sobie coś. Może tak trochę górnolotnie, nie chcę się nikomu narazik. Moim zdaniem w latach osiemdziesiątych na przykład pani CC Catch nie była muzycznym multitalentem, ale jej głos (i nie tylko) miał właśnie to coś, że mimo pewnych niedociągnieć miło się jej słuchało
Awatar użytkownika
Peter

Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby te piosenki znalazły się na albumie MT czy solowym albumie Dietera, takie "Don't cry these tears" nieco inaczej zaaranżowane (melodia bardziej uwydatniona na początku) mogłoby spokojnie wyjść na albumie MT oczywiście z wokalem Thomasa, bo ma niesłychanie przebojowy refren. "Holiday" także ale bez tego rapera.
Awatar użytkownika
Peter

Płyta jest nie tylko złota, ale debiutuje na 1 miejscu w Niemczech. Gratulacje dla Dreamteamu i Pietro.
Awatar użytkownika
Peter

Atlantis pisze:Co pokaże? To samo co na płytach innych pseudoidoli, czyli jedną balladę w ośmiu wariacjach, do tego ze trzy piosenki ze szczytu aktualnych list przebojów i dwie, które napisał już wcześniej, a teraz dano im nowy aranż? Wszystko okraszone oczywiście "baby baby baby, you can't ignore, i love more, more, more and more, emotion-devotion"?
Myślałem, że jest tylko pesymizm ArCracki, ale istnieje także pesymizm Atlantisowski..... Dlaczego nazywasz Pietro pseudoidolem, skoro wygrał konkurs talentów wokalnych? Moim zdaniem źle się stało, że wygrał to on, ale to jeszcze nie powód by go nazwać pseudoidolem.....
Awatar użytkownika
Miki2001

Post autor: Miki2001 »

Singiel zbytnio nie podoba mi się więc jak miał bym go oceniać to na 4-
Awatar użytkownika
Peter

"Holiday" to zerżnięta do cna ta piosenka:

A tu kopia:

refreny są identyczne, shame, shame... Kończ już Bohlen komponować piosenki..... :twisted:
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Peter pisze: refreny są identyczne, shame, shame... Kończ już Bohlen komponować piosenki..... :twisted:
Komponowac?? Bohlen juz dzis nie komponuje - on czerpie pelnymi garsciami z gotowych swoich wlasnych badz cudzych kompozycji - ale nic to, Niemcy i tak nie pozwola na to, by Bohlen zbiednial - calymi workami beda nadal kupowac wyprodukowane przez niego plyty...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Ja jestem bardzo zniesmaczony, jak się okazuje że kompozycja, za którą go ceniłem, pochodzi od innego artysty. Naprawdę na tym albumie to Bohlen chyba przeszedł samego siebie w swym lenistwie...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

11 lipca ukaże się reedycja płyty Pietro Lombardiego. Jest opisywana jako "limited pur edition", więc jej oprawa graficzna powinna być nieco skromniejsza niż przy pierwszym wydaniu. Będzie za to dodatkowy utwór - I Miss You (w duecie).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Może i czerpie z już sprawdzonych rozwiązań ale mnie się podoba ta płyta i to mi wystarczy. Piosenki do mnie przemawiają mimo,że współczesnych już mało słucham.
Ostatnio nawet jak weszłam do jakiegoś sklepu to w radiu leciało Call my name. Ależ się zdziwiłam ale ucieszona :D
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

He mi tesz sie ta plyta podoba:):):)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

kate pisze:Może i czerpie z już sprawdzonych rozwiązań ale mnie się podoba ta płyta i to mi wystarczy. Piosenki do mnie przemawiają mimo,że współczesnych już mało słucham.
Ostatnio nawet jak weszłam do jakiegoś sklepu to w radiu leciało Call my name. Ależ się zdziwiłam ale ucieszona
Dziwie się ludziom na forum którym się ta płyta nie podoba.Większość odbiorców z poza tego forum nie miała az takich problemów z ocena, bo płyta plasowała się przez długie tygodnie na pozycji nr 1 w Niemczech .
I nie mówcie mi ze to była tylko reklama w mediach bo jeśli coś jest brzydkie to jest brzydkie
i nikt na sile tego nie będzie kupować.
Jak bardzo dla was ta płyta jest zła :?:Pytam się was hejterow DB którzy by chcieli by ta płyta wylądowała na samym dnie. :twisted: :!:
Tylko ze was hejterow jest naprawdę garstka,a ludzi niezawistnych cale mnogość i żałosne jest to co czasem wypisujecie na temat DB :!: .I tak zmiecie was fala zadowolonych słuchaczy którzy wybili ta płytę na pozycje pierwsza na listach, wiec proszę....nie ośmieszajcie się bo zal czytać wasze posty :!:

Płyta jest porostu cudowna,dawno nie słuchałam tylu dansowych piosenek komponowanych przez Dietera.Ostatnio tworzył prawie SOUL potem szlagiery niemieckie...

Płyta może się tylko nie podobać zawziętym ludziom, którzy chcą by była zla,bo maja wrodzone uprzedzenia i już słownictwo im się skończyło by zmieszać ja z błotem .
Tylko ze to jest żałosne bo płyta odniosła sukces mimo tej garstki hejterow która źle jej życzy.
Tak mocno czuć w niej brzmienie Bohlena w stylu MT(dyskotekwym)
Odszedł obecnie od klimatów które jeszcze niedawno tworzył(soul,szlagiery)
Tamte utwory były nie mniej ciekawe jednak teraz widzę ze urozmaicił nam show

DIETER jesteś niepojęty :!: Zawsze czymś nas zaskoczysz i za to Cie cenie :!:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

MODERN JEANNE pisze: Płyta jest porostu cudowna,dawno nie słuchałam tylu dansowych piosenek komponowanych przez Dietera.
Tylu czyli... jednej? Bo przecież z szybkich piosenek tylko trzy są podpisane nazwiskiem Bohlena, a dwie z nich są zadziwiająco podobne do przebojów innych wykonawców (Call My Name - Marchin On, Holiday - Rock Party Anthem)
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ