Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze: zastanawia mnie czy ta klęska na listach nie przekreśli projektu i Thomas nie zakończy kariery?
Peter a dlaczego Thomas miał by zakończyć swoją karierę?
Ma w swoim dorobku albumy,które listy przebojów na oczy nie widziały...a Thomas nie poddawał się i jest dzisiaj tam gdzie jest.Ja nie narzekam i chyba sam Thomas też nie.
Wydając singla z Sandrą pewnie też się przymierzali do jakiegoś większego projektu,ale jakoś nie zrobił furrory <bezradny> teraz jest jednak inaczej wyraźnie to widać.Nie wiem dlaczego niektórzy na siłę spisują ten duet na straty.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

No dobra, w debiucie na listach album "Two" w Niemczech jest 11...może ktoś wie jak się ma sprzedaż tego albumu w Austrii i Szwajcarii? No i na koniec mam takie pytanie...gdzie można teraz sprawdzić sprzedaż albumów w Rosji? Wiem że zmieniła się strona i obecnie jest to lenta.ru ale nie potrafię dotrzeć gdzie to się sprawdza...gdyby ktoś pomógł było by świetnie :).
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Emil45677 pisze:(...) No i na koniec mam takie pytanie...gdzie można teraz sprawdzić sprzedaż albumów w Rosji? Wiem że zmieniła się strona i obecnie jest to lenta.ru ale nie potrafię dotrzeć gdzie to się sprawdza...gdyby ktoś pomógł było by świetnie :).
Najnowsze podsumowanie mają z 27 maja 2011. W pierwszych dwudziestu pięciu najlepiej sprzedających się albumów nie ma TA:

TUTAJ.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Premiera albumu w Rosji była 13 czerwca, stąd nie ma go w notowaniu z 27 maja.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Thomas wspominał podczas konferencji prasowej w Zabrzu, że album pojawi się na polskim rynku latem. Zna ktoś może więcej szczegółów na ten temat? :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
DaddyCool

Post autor: DaddyCool »

Bardzo mi się spodobał praktycznie cały album "Two", ale chyba najbardziej wpadły w ucho: "Gigolo" i cover "Stay". Fajnie, że płytka zawiera bardzo nowoczesne brzmienia przy czym jest zachowany taki styl Thomasa. Dobrze, że moja córunia już ją zamówiła to bynajmniej posłuchamy jej całą rodzinką ;)

Pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pan jest tatą Darii M.? Miło pana zobaczyć tu na forum, świetnie, że się pan wciągnął w muzykę MT. Ja poczekam jak płyta będzie dostępna w Polsce.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Wiecie co muszę to napisać,naprawdę nikomu swoim postem nie chce zrobić krzywdy ani nikogo obrazić(bo widzę ze tu dużo przewrażliwionych osób jest) ale ten album to dla mnie totalna tragedia i klęska.Jest po prostu zrąbany,tak samo jak Thomas który postanowił za zerowac na stylu i brzmieniu jaki stworzył Dieter.
Naprawdę dotychczas gdy Thomas szedł własną droga miał u mnie szacunek bo wtedy wiem ze choć trochę starał się robić coś własnego (i ja mu jeszcze dopingowałam,no może prócz chórków i wstawek melodyjnych jak z MT które były szczególnie słyszalne na jego poprzedniej, rosyjskiej płycie)
Dla mnie wniosek jest jeden .Człowiek zeruje na Dieterze tak jak SIBY czy MOVING HEROES i takie same obecnie obrzydzenie we mnie budzi.
Obecnie zaczęłam sie zastanawiać czy to co Dieter napisał o Thomasie w swojej książce(ze Thomas jest pazerny na kasę)nie jest prawda.
Obecnie TA wszelkimi silami próbuje się na Dieterze wybić i zarobic.
A co do jego albumu to zal mi komentować.Najpierw próbki piosenek choć ściągnięte na dysk z netu przeleżały u mnie tydzień aż zmusiłam się by je wysłuchać a potem ściągnęłam mp3 które przeleżało u mnie kolejne dwa tygodnie zanim zdobyłam sie na to by poszlo w moich głośnikach.
Mam prawie wszystkie płyty DB i TA oryginalne ale dla mnie to jest tortura by kupować coś od Thomasa który rznie od Dietera a samemu mu do oryginalności daleko)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Z Andersem jest jeden problem. Nie wyrobił sobie nazwiska do kariery solowej.
Był, jest i będzie kojarzony jako ten "czarny z MT". Zmiana stylu w jego wypadku jak widać po sprzedaży płyt w ogóle nie wypaliła.
Kariera leciała po równi pochyłej, bo inaczej nie można nazwać koncertowania po wsiach i pod marketami.
Więc co ma robić jak nie nagrywać piosenek stylowo zbliżonych do produkcji Bohlena?
Uważam, że jego produkcje są o wiele lepsze od parodii w stylu SIB czy podobnych wynalazków. Ostatnia płyta nie jest idealna, ale dla niego to jest szansa, że odniesie w końcu komercyjny sukces. Być może to jest ostatni dzwonek.
Bo jeśli nie ten projekt to co? Kto jeszcze raz zainwestuje w gościa, który stworzył wespół z Uwe na wskroś komercyjny produkt, a on się nie sprzedał? Pomimo promocji, wywiadów itd, itp.
Na jego miejsce wskoczą młodzi, niekoniecznie bardziej utalentowani, ale potrafiący sprzedać siebie i swoją twórczość.
Obecnie zaczęłam sie zastanawiać czy to co Dieter napisał o Thomasie w swojej książce(ze Thomas jest pazerny na kasę)nie jest prawda.
Nie ma się co zastanawiać. Każdy bez wyjątku chce żyć na odpowiednim poziomie. Zwłaszcza ten co jest do niego przyzwyczajony.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Emil45677 pisze:No dobra, w debiucie na listach album "Two" w Niemczech jest 11...może ktoś wie jak się ma sprzedaż tego albumu w Austrii i Szwajcarii?
W Szwajcarii debiut na miejscu 85, z Austrii nie mam jeszcze danych.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Może kolejny singiel wypadnie lepiej, cieszy sukces albumu, który okazał się lepszym posunięciem niż niejeden album gwiazd z tamtej dekady. Nie chciałbym żeby wydali "Stay" a np: "Summer of love' idealne by to było na wakacje.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MODERN JEANNE pisze: Obecnie zaczęłam sie zastanawiać czy to co Dieter napisał o Thomasie w swojej książce(ze Thomas jest pazerny na kasę)nie jest prawda.
Na kase kazdy w mniejszym lub wiekszym stopniu jest dzis pazerny. Kazdy chcialby wygodnie i dostatnio zyc i nie musiec sie martwic o pieniadze. Dieter napisal cos innego a mianowicie, ze Thomas mu pieniadze ukradl. Jak sie pozniej okazalo bylo to oszczerstwo - niemiecki sad przyznal racje Thomasowi i zakazal Dieterowi dalszych publikacji tych oszczerstw...

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

ArCrack pisze:W Szwajcarii debiut na miejscu 85, z Austrii nie mam jeszcze danych.
Dzięki :)
MODERN JEANNE pisze:Mam prawie wszystkie płyty DB i TA oryginalne ale dla mnie to jest tortura by kupować coś od Thomasa który rznie od Dietera a samemu mu do oryginalności daleko)
Po pierwsze wkład Thomasa w ten album był jedynie taki że udzielił swojego głosu. Co do produkcji to za całą tą machinę jest odpowiedzialny Uwe Fahrenkrog i jeszcze kilku współautorów. Co nie zmienia faktu że pewnie coś tam z Thomasem wspólnie konsultowali. I na pewno konsultowali też to by album był w mniejszym lub większym stopniu podobny do brzmień MT, gdyż przynajmniej teoretycznie album powinien się lepiej sprzedawać w takiej formie. Cóż...album muzyczny ma się przede wszystkim sprzedać, celem wytwórni płytowej jest zarobek w stosunku do poniesionych kosztów. A ten album jest właśnie przede wszystkim nastawiony na sukces komercyjny więc nie rozumiem czego po nim oczekujesz? Czy myślisz że Dieter tworzy teraz muzykę nie patrząc na to czy się sprzeda? Tak samo jak duet Anders|Fahrenkrog jest nastawiony na komercję w mniejszym lub większym stopniu tak samo i produkcje Dietera do tego zmierzają by jak najlepiej się sprzedać...ot, i żadna mi filozofia :). No i niby w czym Dieter jest oryginalny?....słowo oryginalność jeśli chodzi o tego człowieka przestało mieć już dawno jakiekolwiek znaczenie... Nie rozumiem niektórych...kiedy projekty Thomasa w ogóle się nie sprzedawały to było narzekanie, a teraz kiedy jest jakiś zalążek sukcesu jest dokładnie tak samo :). Cóż, fakt faktem każdy ma prawo do własnego zdania i ja je szanuję.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Peter i po raz kolejny Twoje posty przeczą jeden drugiemu.Najpierw piszesz:
Peter pisze:czy ta klęska na listach nie przekreśli projektu i Thomas nie zakończy kariery?
a później:
Peter pisze:cieszy sukces albumu, który okazał się lepszym posunięciem niż niejeden album gwiazd z tamtej dekady
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

ArCrack pisze:Z wywiadu dla Bayerischer Rundfunk (http://www.br-online.de/podcast/mp3-dow ... hits.shtml - około 28-29 minuty) wynika, że kolejnym singlem może być "No More Tears On The Dancefloor" lub "Stay".
Na ZDFie są już chyba pewni, co będzie kolejnym singlem patrząc na podpis tego zdjęcia:
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/ ... ldIndex=13
W ogóle to zestaw gości programu "Fernsehgarten" jest intrygujący...
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

edmund1974 pisze:Dieter napisal cos innego a mianowicie, ze Thomas mu pieniadze ukradl. Jak sie pozniej okazalo bylo to oszczerstwo - niemiecki sad przyznal racje Thomasowi i zakazal Dieterowi dalszych publikacji tych oszczerstw...
A tego to nie wiedziałem że mieli rozprawę sądową :shock:
ODPOWIEDZ