Współpraca ze Szcześniakiem?!

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Dominik

M. Szcześniak & Mezo

Post autor: Dominik »

Oglądałem wczoraj TVN i tam jakiś koncert z Sopotu był i prezenter zapowiedział Mietka Szcześniaka i Mezo (nie wiem jak się on nazywa dokładnie) i coś dodał, że "on [Szcześniak lub Mezo albo oboje] nie chcieli współpracować z grupą Modern Talking". Czy ktoś z Was to widział lub słyszał i co możecie o tym powiedzieć?:)
Ostatnio zmieniony wt lip 04, 2006 15:46 przez Dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Co za bzdura.Jak takie beztalencia jak Mietek Szcześniak czy Mezo mogliby współpracować z taką wielką gwiazdą jak Modern Talking,poprostu śmiechu warte.He za kogo oni się uważają he he.Jak ktoś mógł wymyślić coś takiego...he he :lol:
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

nie wiem o co w tym chodzi, słyszałem tak, jak napisałem, co mówił Andrzej Sołtysik (prezenter) lub ewentualnie powiedział, że "mogliby wspópracować (...)" ale mi się zdaje, że mówił "nie chcieli współpracować (...)"
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

ja tez to slyszalem i mysle, ze moze kiedys proponowano Mieczowi ;-) albo Mezo wystep przed MT, ale te beztalencia sie nie zgodzily-i wcale sie nie dziwie, przeciez przez caly koncert Meza czy Miecza ludzie zarzucili by scene pomidorami a gdzie wtedy by Anders i Bohlen wystapili - pozdrowionka
s.benson

Post autor: s.benson »

Miecio miał spiewac w hurkach..juz dawno o tym w gazetach pisali...co wy nie czytacie gazet?? <młotek>

a co do mezo to nie wiem..byc moze mial byc nastepcia erica ale tego to juz nie wiem :idea:
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

cóż to byłby za nietrafny support ale swoją drogą niemożliwe, żeby chodziło o Meza w końcu kiedy MT grało w Polsce nikt o nim nie słyszał więc raczej chodzi o tego drugiego. Ale to dziwne, bo supporty zazwyczaj są dobierane tak aby miały jakiś związek z muzyką głównej gwiazdy choć z drugiej strony nasza scena dance jest tak uboga, że możliwe iż zaproponowano wystę komuś takiemu.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Temat przeniosłem do Offtopiców bo z giełdą raczej nic wspólnego nie ma

A ja uważam, że Szcześniakma kilka fajnych kawałków np. taka "Prababcia"

Co do sprawy Szcześniaka i MT - cytat z wywiadu:
No i rzeczywiście wygrałem cztery festiwale, wtedy byłem młody i zdolny:. Okazało się, że nawet miałem nagrać płyty zagraniczne, miałem robić karierę… Ale nie było wtedy w powszechności faksu (śmiech). A te propozycje do biura dyrektora sopockiego przyszły faksem. On je wyrzucił do śmieci. Dowiedziałem się o tym po roku dopiero… przypadkowo. Miałem nagrać płyty po angielsku w Austrii i Turcji. A w Turcji to był total, bo oni uwielbiają muzyków, noszą ich na rękach, płyty sprzedają się w milionach egzemplarzy. Miałem również… Miałem mieć (śmiech) propozycję od zespołu Modern Talking, bo ktoś chciał ze mnie zrobić komercyjne dziwadło, ale ja w ogóle nie chciałem patrzeć w tamtym kierunku. No, takie to były czasy.
cały wywiad tutaj:

http://szczesniak.art.pl/prasa/20-lat-o ... czesniaka/

Nie chce mi się teraz za bardzo sprawdzać dat ale być może Bohlen zamierzał do Eurowizji 89 przystąpić z trzema wykonawcami, w tym jednym z Polski :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

no coż komercyjnym czy niekomercyjnym ale dziwadłem i tak jest :]
s.benson

nie mów tak o mietku..swoje zrobil dla nas..dla polaków i powinnismy go nosic na rekach....smiem twierdzic ze jego piosenki wydane w wersji angielskiej odnioslyby taki sam sukces jak m.t. tym bardziej ze sam bohlen bardzo sie nim interesował...i wzialby go do swoich hurków w ciemno...
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

He zgodzę się z YaQb85,Mietek jest totalnym dziwadłem i nie rozumiem jak może ktos pisać,że powinniśmy go nosić na rękach za to co robił dla nas polaków-co za paranoja he.Jego piosenki są takie beznadziejne że szkoda gadać,w ogóle ta cała jego muzyka jest do kitu i nie dziwię się że nie odniósł sukcesu,bo jak można wypuścic na rynek coś takiego he :lol:
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
s.benson

ale jednak dieter wreczblagal go o współprace...mial byc jedna z wiodacych postaci...wiec angel chcesz napisac ze modern talking to totalny szmelz? :lol:
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

s.benson pisze:ale jednak dieter wreczblagal go o współprace
taaaaa jasne :roll:
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

ja myślę, że Bohlen w ciemno do chórków prędzej wziąłby mandaryne z wiadomych powodów :)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

ja myślę, że Bohlen w ciemno do chórków prędzej wziąłby mandaryne z wiadomych powodów
Z tym akurat się nie zgodzę :D Systemsom w końcu z wyglądem bliżej jest do Szcześniaka niż do Mandaryny :D

A swoją drogą to myślę, że ta propozycja od "Modern Talking" (wg mnie od Bohlena) może mieć swoje źródło na sopockim festivalu właśnie. W 1989 roku kiedy to gościli u nas Dieter z Blue System i C.C. Catch Szceśniak zdobył Bursztynowego Słowika więc niewykluczone, że wtedy Dieter poznał jego wokalne możliwości...

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

to było tak nie do końca poważnie odnośnie całej tej dyskusji jakoby Bohlen wręcz na kolanach prosił miecza o współpracę.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Tak i ja - pół żartem, pół serio...

Pozdrawiam

Piotrek
ODPOWIEDZ