Piosenki napisane przez Thomasa

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.

Najlepsza piosenka Modern Talking napisana przez Thomasa to:

Love Is Like A Rainbow
23
59%
For Always And Ever
1
3%
Love Is Forever
5
13%
I Need You Now
7
18%
Love To Love You
3
8%

Liczba głosów: 39

Marcin87

Piosenki napisane przez Thomasa

Post autor: Marcin87 »

Wiemy doskonale, że jest kilka piosenek w dorobku Modern Talking, których napisaniem zajął się Thomas, w związku z tym warto porozmawiać o nich i zagłosować na te utwory :wink:
Oto lista tych piosenek:

• Love Is Like A Rainbow (album "Alone", 1999)
• For Always And Ever (album "Alone, 1999)
• Love Is Forever (album "Year Of The Dragon", 2000)
• I Need You Now (album "America", 2001)
• Love To Love You (album "Victory", 2002).

Która Waszym zdaniem piosenka jest z tej listy najlepsza? Moimi faworytami tutaj są 3 utwory: "Love Is Like A Rainbow", "I Need You Now" i "Love To Love You". Te dwie pierwsze mają tzw. "dusze"; świetne piosenki, udały się Thomasowi bardzo dobrze. "Love To love You" to z kolei utwór bardziej dynamiczny, ma fajny refren i chyba jest najlepszy z nich wszystkich, dlatego głosuję na niego :wink: Piosenki "For Always And Ever" i "Love Is Forever" są nieco słabsze, ale nie należą do najgorszych. Jestem ciekawy co Wy sądzicie o tych piosenkach. Piszcie i głosujcie :wink:
Obrazek
Jacek

Re: Piosenki napisane przez Thomasa

Post autor: Jacek »

Moim zdaniem zdecydowanie "Love is Like Rainbow" jest zdecydowanie najlepsza. To jedna z moich ulubionych piosenek z albumu "Alone" w niczym nie odbiega od kompozycji Dietera. Lubie tez "For Always And Ever" z tej samej płyty. Szkoda tylko, że późniejsze kompozycje według mnie...są jakieś takie nijakie
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Moje faworyty to For Always And Ever oraz Love Is Forever, najmniej przypadła mi do gustu piosenka I Need You Now.
Wolę zdecydowanie Thomasa w roli piosenkarza, niech śpiewa bo jaki ma głos to wszyscy wiemy :wink: a piosenki niech piszą inni...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam. Ja mam dwie ulubione piosenki autorstwa Thomasa Andersa: "Love Is Like A Rainbow" oraz "For Always And Ever". Ciezko bylo mi sie zdecydowac na ktoras z nich, bowiem obydwie podobaja mi sie w podobnym stopniu. Ostatecznie wybralem pierwszy z tych utworow.

Calkiem wysoko cenie tez "Love Is Forever". Jesli zas chodzi o dwie ostatnie piosenki to nie podobaja mi sie. Przychylam sie do zdan twierdzacyh, ze Thomas powinien zostawic pisanie piosenek innym a sam zajac sie wylacznie spiewaniem, bo wychodzi mu to znacznie lepiej.

Pozdrawiam serdecznie!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Moi faworyci to "I Need You Now", "Love Is Like A Rainbow" i "For Always And Ever". Ciężko wybrać tą jedyną, ale dla mnie nr 1 to "I Need You Now", w internecie krąży demówka która jeszcze bardziej mi się podoba :).
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Najbardziej mi się podoba "Love is like a rainbow". Na nią też poszedł mój głos.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Zaznaczyłem "I Need You Now", jest tak ciekawie i uspokajająco zaaranżowana.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Zagłosowałem na "Love is Forever" - chociaż z pozoru utwór jest przeciętny, to jednak wpada w ucho.
Ale darzę sympatią wszystkie utwory MT które są autorstwa Thomasa - choćby za teksty, które stoją na wyższym poziomie niż banały i wtórność pisaniny Dietera.
I to raczej tyle, bo aranżacyjnie utwory te są nieszczególne i najczęściej są zapychaczami na albumach.
Ostatnio zmieniony ndz cze 19, 2011 22:08 przez Pointrox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Ja zaznaczyłem Love Is Like A Rainbow choć niestety wszystkie wymienione piosenki uważam za jedne z najsłabszych z repertuaru MT...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Love Is like a Rainbow jest najlepsza. Za to For Always And Ever za najgorszą piosenkę na albumie "Alone" i szczerze nie wiem co może się w niej podobać... ale o gustach się nie dyskutuje.
Karolek78
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

edmund1974 pisze:Witam. Ja mam dwie ulubione piosenki autorstwa Thomasa Andersa: "Love Is Like A Rainbow" oraz "For Always And Ever"
Tak jak slusznie stwierdziłemś For Always And Ever też jest godna uwagi ale jakoś do mnie nie przemawia. Moim zdaniem Love to Love you oraz I need You Now są najlepszymi jesli chodzi o dorobek Thomasa w Modern Talking. Są taką odskocznia od tych typowo Dieterowskich.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
DanielG

Post autor: DanielG »

Mój głos na: "Love To Love You" - dynamiczna, przyjemna, nowoczesna i pasująca do albumu :) W samochodzie się dobrze słucha ;) Lubię też: "Love Is Like A Rainbow" - może jako jako jednej z ciekawszych pozycji na "Alone" (dla mnie w sumie najsłabszy album nie licząc BFG - może dlatego, że tam piosenki są prawie monotonne, może dlatego tak mi się wydaje, gdyż album jest mało dynamiczny). Pozostałe - no mogą sobie być...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Love Is Like A Rainbow .Bardzo dobra piosenka,był okres że na albumie podobała mi się najbardziej.Widzę że narazie prowadzi
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Z wyżej wymienionych piosenek podoba mi się najbardziej Love Is Forever. Uwielbiam tę piosenkę. Wszystkie te piosenki bardzo mi się podobają tylko Love Is Like A Rainbow jakoś mało mi się podoba. Taki mały wyjątek. :mrgreen:
Poza tym moim skromnym zdaniem Thomas nie jest aż taki cienki w pisaniu tekstów. Piosenki, które napisał dla Modern Talking nie są wcale złe. Pamiętam mój zakup płyty Year Of The Dragon i właśnie najbardziej przypadła mi do gustu piosenka Love Is Forever, teraz już wiem dlaczego. To po prostu piosenka napisana przez Thomasa (jak te kilka z ankiety) i ma ona coś magicznego w sobie. Słucham tę piosenkę po kilka razy z rzędu, bo po pierwszym przesłuchaniu mam ochotę słuchać jej jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz... 8) Poza tym zawsze bardziej zwracałam uwagę właśnie na te piosenki. Potem przeczytałam z tych książeczek, które dołączone są do płyt, że niektóre piosenki (te na które tak zwracałam uwagę) są autorstwa Thomasa, którego tak uwielbiam i bardzo mnie to ucieszyło szczerze powiedziawszy, bo przecież wszystkie piosenki dla Modern Talking pisał Dieter.
Miałam wcześniej kasetę Year Of The Dragon, zresztą do teraz mam wszystkie te kasety a na niej tej i jeszcze innej piosenki nie ma, nie rozumiem tego. Dlatego nie od razu wiedziałam o tej piosence. Czułam, że czegoś brakuje na tym albumie. Takie moje przeczucie. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

MTalkingusia28 pisze:Z wyżej wymienionych piosenek podoba mi się najbardziej Love Is Forever.

Popieram w 100%! ;) Z powyżej zaprezentowanych to ten kawałek moim zdaniem jest najlepszy ;) Pamiętam, gdy słuchałam go pierwszy raz podczas oglądania jakiegoś koncertu Thomasa na Białorusi w 2006 roku - strasznie mi się spodobał! No i zwróciłam również uwagę na tekst utworu ;) Najbardziej rozbawił mnie komentarz Andersa po wykonaniu owej piosenki - "No tak, miłość jest wieczna.... No cóż, czasami tak, a czasami nie" i jego genialny uśmieszek he he :lol: :lol: :lol:
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Ninio

Post autor: Ninio »

Zdecydowanie Love is like a rainbow. Piosenki Thomasa odbiegaja od stylu modern Talking,czuć ze jest to co innego. Wszystkie "twory" andersa dla MT są dla mnie słabiutkie ale "Love is..." jest wyjatkiem. Jedna z trzech najlepszych piosenke na "Alone" (obok singli).
ODPOWIEDZ