Koncert Thomasa w Zabrzu (01.06.2011) - temat ogólny
- Peter
Re: Koncert Thomasa w Zabrzu (01.06.2011) - temat ogólny
A ciekawe czy Thomasowi się podobało w Zabrzu? Patryku skąd wiesz, że Rosjanie, wogóle oglądają naszą stronę, w końcu Thomas też koncertuje często u nich.... Z naszej by nic nie zrozumieli. 
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Kilkukrotnie widziałem tam swoje zdjęcia podpisane na forach i innych stronach. Znalazł je też PKmodern na stronach ukrytych do których on ma dostęp.
Były też wpadki na NK.pl. Osoby posiadające dziwne konta fikcyjne udające Thomasa, lub inne swoje prywatne profile kopiowały fotki. Musiałem interweniować
Nie mam nic przeciwko jeśli jest podpisane takie zdjęcie, lub jest to oficialny plakat promujacy jakiś koncert. Dotychczasowej jedyne zdjęcie z Zabrza które dałem na stronę też jest już w sieci.
Były też wpadki na NK.pl. Osoby posiadające dziwne konta fikcyjne udające Thomasa, lub inne swoje prywatne profile kopiowały fotki. Musiałem interweniować
Nie mam nic przeciwko jeśli jest podpisane takie zdjęcie, lub jest to oficialny plakat promujacy jakiś koncert. Dotychczasowej jedyne zdjęcie z Zabrza które dałem na stronę też jest już w sieci.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- Malediwy
Ja chyba za mało konferencji oglądałem z jego udziałem jeśli jest tak jak piszesz bo mnie osobiście zaskoczyła właśnie ogromną świeżością, poza pytaniem pani dziennikarki oczywiście:-)AandT pisze:To czy Panu Anders dobrze sie rozmawialo to watpie. Powtarza te same wyswiechtane teksty na kazdej, nazwijmy to konferencji,
Trudno się spodziewać, że taki artysta jak Thomas na każdej swojej konferencji powie zupełnie coś innego. To co jest najważniejsze, to aktualność tematów które się porusza i o które pytają dziennikarze. Ileż jeszcze będziemy razy słyszeć pytanie o ulubioną piosenkę Thomasa. Żeby znać odpowiedź na tego typu pytanie nie trzeba nawet konferencji oglądać. Na wielu koncertach Thomas mówił przed tą piosenką jak odmieniła jego życie. Mam wrażenie, że tego typu pytania zadają Ci, co słyszeli o Thomasie ostatni raz 25 lat temu i teraz dopiero po takiej długiej przerwie przygotowując się do tej konferencji sprawdzają co się działo z nim przez tyle lat, no i jak się już dowiedzą ile piosenek nagrał to pytają która jest jego ulubioną... Oczywiście licząc na to, że Thomas ich zaskoczy odpowiadając tak jak oczekiwali... Co gorsza przygotowując się do konferencji studiują biografię nie interesując się chyba specjalnie bieżącą działalnością artysty. Na szczęście tym razem pytania w większej części zadawał człowiek który się nią interesował dlatego gratuluję doboru pytań.
Spokojem można kamień ugotować...
- 33ccd
- Kontakt:
Pytania do konferencji przygotowałem razem z Pkmodern. Mieliśmy ich 11 ale nie udało się wszystkich zadać.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- MiReK
- Członek TAFC Polska
No jak to? Przecież Pkmodern jak sam oznajmił odszedł z fanclubu i nie udziela się też na forum.33ccd pisze:Pytania do konferencji przygotowałem razem z Pkmodern. Mieliśmy ich 11 ale nie udało się wszystkich zadać.
- 33ccd
- Kontakt:
Ale jestem z nim w kontakcie i gadamy o tym i owym. Można by nazwać go "wolnym słuchaczem".
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- MichałT
Niestety, ale bardzo z Was kiepscy psycholodzy. Jeden utożsamia mnie z KubąK, drugi z AandT, trzeci stwierdza, że muszę być strasznie samotną osobą, czwarty, że jestem zarozumiały do granic możliowści a piąty, że sprowadzam Was wszystkich do niższego poziomu. Przykro mi, ale za taki sposób wykreowania postaci, na podstawie jej postów, wylecielibyście z cechów... i to z dość dużym hukiem 
Wciąż jeszcze wielu nie pojmuje idei forum i traktuje je jako taką herbaciarnię, w której staruszkowie spotykają się by miło pogawędzić, ot dla zabicia czasu, jednak bez stresu, spowodanego innym zdaniem osób nie z klubu. Co prawda grają tam czasami w szachy, choć nie bez obawy, że znajdzie się ktoś spoza kółka, kto ich pokona. Ale co tam, jakby co obleją go wrzątkiem i więcej się nie pojawi. Jestem kontent, że pojawiła się kolejna osoba, która myśli podobnie do mnie i potrafi to argumentować, bo sztuka ta, zanika tu coraz bardziej, a osoby o innym zdaniu są często oblewane przysłowiowym wrzątkiem
Wrzątkiem, bo herbata oznaczała by jakąś treść.
Jeśli chodzi o wywiad, to moim zdaniem wyszedł nieźle. Co prawda, delikatnie mówiąc, nie specjalnie jestem zaintersewoany genealogią zespołu Anders|Fahrenkrog, no ale Ci co lubią powinni być zadowoleni. Dostali ładną, zgraną historyjkę. Nie za bardzo rozumiem tylko pytania dotyczącego książki. Tzn dobrze, ale nie tak jak potrzeba. Zapytaliście się o to co będziecie mogli w niej znaleźć, by potem otrzymać odpowiedź Thomasa, że jego życie. Wiadomo było, że nic nie zdradzi przed premierą, co najwyżej powie, że dużo o nim nie wiecie, by zachęcić do kupna. No i fakt, tak powiedział. Po za tym po co o to pytać, skoro książka ma być we wrześniu i sami się dowiecie... o ile ktoś ją przetłumaczy. Dobrym pytaniem było to o listę twórczości. Ewidentnie Thomas o tym nie pomyślał, z początku nie wiedział nawet o co chodzi. Być zrobi to przy okazji drugiej książki. Zdecydowanie zabrakło pytania, o to, czy jest szansa na pojawienie się książki w innym języku, niż niemiecki. Tak wiem, żadnych szans, szkoda czasu, ale przynajmniej Thomas zastanowił by się nad tym, może dostrzegłby, że fanów którzy chcą o nim poczytać, ma też poza Niemcami. Nie wiem za to, co tam robiła ta dziennikarka. Mam też pewne wątpliwości, czy to nie była może jakaś osoba z ulicy, znająca angielski ? Jak błyskotliwym trzeba być, by pytać się, czy to prawda, że na albumie znajdzie się cover Shakespeare's Sisters, mając już listę nagrań ? Jak dla mnie zabrakło pytania, czy to prawda, że Thomas wydaje płytę. Uważam, iż lepiej by było, jakbyście ją gdzieś zamknęli na klucz w pokoju, a wypuścili po wywiadzie. W jej miejsce powinniście za to wstawić jakąś fankę. Nie sądze, żeby ktoś się zorientował
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Wciąż jeszcze wielu nie pojmuje idei forum i traktuje je jako taką herbaciarnię, w której staruszkowie spotykają się by miło pogawędzić, ot dla zabicia czasu, jednak bez stresu, spowodanego innym zdaniem osób nie z klubu. Co prawda grają tam czasami w szachy, choć nie bez obawy, że znajdzie się ktoś spoza kółka, kto ich pokona. Ale co tam, jakby co obleją go wrzątkiem i więcej się nie pojawi. Jestem kontent, że pojawiła się kolejna osoba, która myśli podobnie do mnie i potrafi to argumentować, bo sztuka ta, zanika tu coraz bardziej, a osoby o innym zdaniu są często oblewane przysłowiowym wrzątkiem
Jeśli chodzi o wywiad, to moim zdaniem wyszedł nieźle. Co prawda, delikatnie mówiąc, nie specjalnie jestem zaintersewoany genealogią zespołu Anders|Fahrenkrog, no ale Ci co lubią powinni być zadowoleni. Dostali ładną, zgraną historyjkę. Nie za bardzo rozumiem tylko pytania dotyczącego książki. Tzn dobrze, ale nie tak jak potrzeba. Zapytaliście się o to co będziecie mogli w niej znaleźć, by potem otrzymać odpowiedź Thomasa, że jego życie. Wiadomo było, że nic nie zdradzi przed premierą, co najwyżej powie, że dużo o nim nie wiecie, by zachęcić do kupna. No i fakt, tak powiedział. Po za tym po co o to pytać, skoro książka ma być we wrześniu i sami się dowiecie... o ile ktoś ją przetłumaczy. Dobrym pytaniem było to o listę twórczości. Ewidentnie Thomas o tym nie pomyślał, z początku nie wiedział nawet o co chodzi. Być zrobi to przy okazji drugiej książki. Zdecydowanie zabrakło pytania, o to, czy jest szansa na pojawienie się książki w innym języku, niż niemiecki. Tak wiem, żadnych szans, szkoda czasu, ale przynajmniej Thomas zastanowił by się nad tym, może dostrzegłby, że fanów którzy chcą o nim poczytać, ma też poza Niemcami. Nie wiem za to, co tam robiła ta dziennikarka. Mam też pewne wątpliwości, czy to nie była może jakaś osoba z ulicy, znająca angielski ? Jak błyskotliwym trzeba być, by pytać się, czy to prawda, że na albumie znajdzie się cover Shakespeare's Sisters, mając już listę nagrań ? Jak dla mnie zabrakło pytania, czy to prawda, że Thomas wydaje płytę. Uważam, iż lepiej by było, jakbyście ją gdzieś zamknęli na klucz w pokoju, a wypuścili po wywiadzie. W jej miejsce powinniście za to wstawić jakąś fankę. Nie sądze, żeby ktoś się zorientował
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
AandT
"pomóc, udzielić korepetycji, to jednak będzie kosztowało"
Poniewaz mieszkam od bardzo dawna na stale w panstwie gdzie posluguje sie tym jezykiem na codzien z Panskich korepetycji kosztownych nie skorzystam.Dziekuje.
"Swoją drogą,zniknął MichałT a nagle spod ziemi,świeżo zarejestrowany wyrósł AandT i szuka dziury w całym"
Polecam post Atlantis i czytanie ze zrozumieniem.
Pozdrawiam wszystkich a zwlaszcza inaczej myslacych; MichalT - milo mi poznac.
Poniewaz mieszkam od bardzo dawna na stale w panstwie gdzie posluguje sie tym jezykiem na codzien z Panskich korepetycji kosztownych nie skorzystam.Dziekuje.
"Swoją drogą,zniknął MichałT a nagle spod ziemi,świeżo zarejestrowany wyrósł AandT i szuka dziury w całym"
Polecam post Atlantis i czytanie ze zrozumieniem.
Pozdrawiam wszystkich a zwlaszcza inaczej myslacych; MichalT - milo mi poznac.
- Miki2001
Cześć,szkoda że mnie nie było bo byłem na zielonej szkole ale jak bym przyjechał to bym się na pewno super bawił.
- JoannaIzabella
sic!MichałT pisze:Jak błyskotliwym trzeba być, by pytać się, czy to prawda, że na albumie znajdzie się cover Shakespeare's Sisters, mając już listę nagrań ?
Trochę zbaraniałam, słysząc takie pytanie...I zawstydziłam się, bo utożsamiam się z FanClubem, który owe pytania zadaje. Podobnie przy pytaniu o ulubioną piosenkę z Jego dyskografii... Albo: czy pisanie różni się od śpiewania. Majstersztyk. Niestety, nie w pozytywnym znaczeniu.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Pani, która o to pytała nie była przedstawicielką fanklubu ani ModernTalking.pl, ale dziennikarką z zupełnie innej redakcji.JoannaIzabella pisze:Trochę zbaraniałam, słysząc takie pytanie...I zawstydziłam się, bo utożsamiam się z FanClubem, który owe pytania zadaje. Podobnie przy pytaniu o ulubioną piosenkę z Jego dyskografii...
Jak piszesz tak cię widzą.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Powiem więcej,była dziennikarką z Radia Piekary.ArCrack pisze:Pani, która o to pytała nie była przedstawicielką fanklubu ani ModernTalking.pl, ale dziennikarką z zupełnie innej redakcji.JoannaIzabella pisze:Trochę zbaraniałam, słysząc takie pytanie...I zawstydziłam się, bo utożsamiam się z FanClubem, który owe pytania zadaje. Podobnie przy pytaniu o ulubioną piosenkę z Jego dyskografii...
- JoannaIzabella
Aaaa, to zwracam honor
Ogólnie konferencja super, zadawane pytania dawały Thomasowi możliwość długich wypowiedzi, wyglądało na to, że naprawdę wciągnął się w rozmowę.
A że jedno pytanie go rozbawiło (czy pisanie różni się od śpiewania
) to i dobrze! 
A że jedno pytanie go rozbawiło (czy pisanie różni się od śpiewania
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Jeżeli ktoś śledzi konferencje czy też wywiady z Thomasem przeprowadzane podczas jego pobytu w Polsce to wie,że Fan Club nie powtarza się w kółko z tymi samymi pytaniami.Za każdym razem pytania są inne.Mogą powtarzać się oczywiście pytania dot.ulubionej piosenki z kariery Thomasa i zawsze jest to You're My Heart...Zupełnie nie rozumiem użytkownika AandT-Dlaczego Thomas miałby dawać różne odpowiedzi na te same zadawane pytania?Napisałeś coś takiego "To czy Panu Anders dobrze sie rozmawialo to watpie. Powtarza te same wyswiechtane teksty na kazdej, nazwijmy to konferencji"
Dlaczego wątpisz,że Thomasowi się źle rozmawiało? I co oznacza "wyświechtane teksty" oraz "nazwijmy to konferencją"?
Dlaczego wątpisz,że Thomasowi się źle rozmawiało? I co oznacza "wyświechtane teksty" oraz "nazwijmy to konferencją"?
- CheriLady
Bardzo ciekawa konferencja!!
Gratuluje Michałowi trafnych i konkretnych pytań (nie wspoinając już o pytaniach tamtej dziewczyny
)
Dzięki za filmik
Gratuluje Michałowi trafnych i konkretnych pytań (nie wspoinając już o pytaniach tamtej dziewczyny
Dzięki za filmik
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
- Emil45677
Wiele osób ciekawiło czy Thomas pochwali się gdzieś zdjęciami które robił podczas koncertu w Zabrzu ze sceny i wygląda na to że przyniósł je do pewnych niemieckich blogerów:
http://beckerundheller.blogspot.com/
http://4.bp.blogspot.com/-kWbuacgacYs/T ... nders.jpeg
http://beckerundheller.blogspot.com/
http://4.bp.blogspot.com/-kWbuacgacYs/T ... nders.jpeg