SiB i Mark Ashley

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Przemo

SiB i Mark Ashley

Post autor: Przemo »

Jak Wam podoba się wspólna produkcja SiB i M.A.? Jak dla mnie "Give a little..." niczego sobie, chociaz intro przypomina mi "Winnera". Tradycyjnie drażni mnie wokal Ashley'a, chociaż brzmi tutaj lepiej niż we wcześniejszych piosenkach. Samo "Give a ..." niczego nowego w zasadzie do twórczości SiB nie wnosi; dośc tradycyjnie potraktowana warstwa instrumentalna (słyszeliśmy już to w piosenkach "Winner", czy "Summer night in Moscow", w której podobnie brzmi wprowadzenie chórku). Ale, trzeba przyznać, utwór wpada w ucho. Przynajmniej mi wpadł, bo od wczoraj cały czas nucę sobie pod nosem refren. O drugiej piosence ("I've never...") nie mogę wiele powiedzieć, bo ta pierwsza zupełnie mi ją przesłoniła... A jakie są Wasze doznania po wysłuchaniu?
Przemo
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witam!
Mam proszbe własnie szukam tego nowego maxi cd Marka Ashley!
Czy mogłbys wysłac mi to w mp3,lub jakis link gdzie moge tego posłuchac!Z gory dziekuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

A ja mam taką obserwację - w wersji balladowej I've never been so lonely jest dość ciekawe połączenie falsetowego (Systemsowego) chórku z podkładem dźwiękowym i miejscami daje to jakby wrażenie zmiany tempa na szybsze. I ciekawy pomysł też z umieszczeniem jedej piosenki w tak odmiennych wersjach. A same kawałki jak na naśladowców muzyki Bohlena są bardzo dobre, jak na ludzi którzy swoim know-how nadawali ostatni szlif produkcjom Bohlena (wiem, przyczepiłem się do tego ale...nie przekonali mnie swoimi dokonaniami, że mogło tak być) jest to bardzo przeciętne przede wszystkim ze względu na brak czegoś co mogłoby zaskoczyć osoby słuchające dotychczasowe nagrania Systemsów i znające twórczość Dietera Bohlena.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Przemo

Post autor: Przemo »

Dla wszystkich chętnych do kupienia tego singla: jest dostępny na Amazonie (http://www.amazon.de/gp/product/B000FOT ... e&n=290380); cena: 6,99 euro.

Do skoti2003: dostałem te piosenki od jednego z forumowiczów, więc niestety nie czuję się uprawniony do rozpowszechniania ich dalej. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz.

Do Admina:
ten sam wątek pojawił się wcześniej (nie zauważyłem go rozpoczynając ten temat) w katalogu "Systems in Blue". Może połączyć oba tematy? Decyzja nalezy oczywiście do Ciebie, który wątek dokąd przenieść, ale proponowalbym jednak tamten dać tutaj, bo to jednak dotycyz muzyki SiB, a nie ich własnej twórczości.
Przemo
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Fakt, ale nie mam możliwości żeby je połączyć. Zamknę za chwilę tamten, a ten przeniosę do działu z newsami SIB (w końcu singiel to nowość).

Z co do samych piosenek - spokojna wersja "I've Never Been So Lonely" jest całkiem ładna, nawet wokal Ashleya i niebyt dobrze brzmiąca od strony technicznej aranżacja rażą jakoś mniej niż w innych produkcjach zarówno SIB jak i Ahsleya :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

"czysta podróba Modern talking"-żenada i brak mi słów.Niewiem jak można to porównywać do Modern Talking.Fakt,że ich "podrabiają i mają taki podobny styl",ale bez przesady.Strasznie nie lubię jak ktoś upodabnia
do moich idoli.Modern Talking to był jedyny taki zespół i tak już zostanie i nikt mu nigdy nie dorówna.Co do Ashleya to ja nie wiem jak on może dorównac Thomasowi...Tylko i jedynie
Thomas miał i ma nie powtarzalny głos i żaden nie jest w stanie mu dorównać z takim świetnym głosem jaki on ma.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witam!
Mam Pytanie czy ktos z forum moze udostepnc ten nowy maxi cd Marka Ashleya,szukam tych nagran ale na marne sa tylko urywki a ja szukam w całasci,jezeli ktos moze udostepnic z gory dziekuje i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Sprawdź za parę minut PW, napiszę coś na ten temat ;)
Awatar użytkownika
Sewek

Post autor: Sewek »

skoti2003 pisze:Mam Pytanie czy ktos z forum moze udostepnc ten nowy maxi cd Marka Ashleya,szukam tych nagran ale na marne sa tylko urywki a ja szukam w całasci,jezeli ktos moze udostepnic z gory dziekuje i pozdrawiam.
Zwracam sie z tą samą prosbą,czy ktos wie gdzie mozna znaleźć takowe nutki :?: :?:

Z góry dziekuje za pomoc :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Sewek - także odsyłam na PW.

A co do tych nagrań, to jestem ciekaw czy znajdą się na płycie produkowanej obecnie przez Team 33. To by dopiero cyrk był, Dieter Bohlen, Luis Rodriguez i SIB zaangażowani w jedną płytę, ale właściwie bez żadnej bezpośredniej współpracy między sobą :lol:
s.benson

Post autor: s.benson »

czy to prawda ze sib maja juz nagrana nowa piosenke co sie zowie Mrs Brown??
Jak ktos moze to niech pusci farbe....
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

s.benson pisze: Jak ktos moze to niech pusci farbe....
brązową? :lol:
bitels

Super

Post autor: bitels »

A mi się osobiście podoba ten projekt. Jestem za!!! Fakt nie brzmi to w 100% jak Modern Talking, ale efekt jest rewelacyjny. Osobiscie jestem spragniony muzyki w tym stylu. Mark jak troche popracuje to i Thomas bedzie niezastąpiony :) Skoro Modern Talking już nie wróci to i Mark Ashley daje. Zawsze lepiej on niż nic.
s.benson

Post autor: s.benson »

zgadzam sie z toba bitels :D
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

bitels pisze:Mark jak troche popracuje to i Thomas bedzie niezastąpiony
nie rozumiem tej wypowiedzi....
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
bitels

poprawka

Post autor: bitels »

Jak Mark troche popracuje nad głosem to i Thomas nie bedzie niezastąpiony. To tak miało brzmieć. Sorki
ODPOWIEDZ