Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: atlantyda ;o) »

MTalkingusia28 pisze:Komuś tutaj (nie będę wymieniać) przydałby się kubeł zimnej wody, bo już sam nie wie co ma wymyślić, żeby tylko sponiewierać ten świetny album.
Niech sobie pogadają ;).Niektórzy już tak mają ;).Zaczynam się do tego przyzwyczajać.
Na razie na całym forum doliczyłam się 3 osoby,którym nie podoba się to co robi Thomas i najnowszy album też jest BE...no cóż...a najbardziej zaczyna mnie już dosłownie bawić jak to usilnie próbują przekonać innych,że ten album to klapa i "Nie Kupujcie Go!" :lol: śmiechu warte.Nikt tu na forum nie ma 3 latek Panowie!
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

MichałkuT i nado. Rozumiem Was. A raczej wasz portret psychologiczny, czytając Wasze wypociny dochodzę do jednego wniosku, musicie się dowartościować! dlatego te wszystkie beznadziejne posty napisaliście. CIACH
Na codzień mam doczynienia w pracy z takimi ludzmi. Są nie do przeskoczenia. Oczywiście papier wszystko przyjmie, tak jak post na forum, wypisujecie więc brednie o tym co Thomas nagrał, jakie to do bani i prostackie, że nie ma smaczku tu czy tam. Przeprawszam! HELO, znacie sie na tym, na showbisnezie? Nie zostałem sprowokowany Waszymi wypowiedziami, bo nie jesteście warci dialogu. Więcej POKORY chłopcy.
Ostatnio zmieniony ndz cze 12, 2011 10:30 przez Atlantis, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Twoi koledzy z pracy nas nie obchodzą.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

MichałT pisze:Thomas w złotej kurtce, przyozdobiony kilogramem złotego łańcuchu i dekagramem błyszczącego brokatu wchodzi do klubu jak Gigolo i zaczyna śpiewać
Coś takiego było już w "King of love"
Obrazek
Awatar użytkownika
CheriLady

Post autor: CheriLady »

Dosłownie. Nie ma co już dalej ciągnąć ten temat bo z niektórymi nie ma sensu rozmawiać. Uważam że właśnie w prostocie tkwi piękno i taki właśnie jest album TWO.Prosty, łatwy, przyjemny i wpadający w ucho i taki właśnie miał być :) To jest właśnie muzyka, której można posłuchać po cięzkim dniu pracy ponieważ zapewnia idealny relaks
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MichałT pisze:Moim zdaniem fututrystycznie, to niekoniecznie bogato i intrygująco. Nowoczesne produkcje muzyczne i teledyski do nich, zdają się tylko ten trend potwierdzać. Im dalej w las... tym mniej drzew :P Może wychodzimy od innych założeń, bo jak dla mnie ten album to nie electro, a po prostu marny pop i myślę, że raczej nie ma co dopisywać tu wzniosłych idei.
Kwiatek do kożucha! Tego właśnie chcemy! Po co nam kwiatek do letniej sukienki, to przy kożuchu będzie on szokował! Piszesz Gigolo=Kicz. Popuścmy więc wodze fantazji i nie miarkujmy kiczu, niech leje się strumieniami w krainie komercji. Akcja powinna się nie rozgrywać o tyle w klubie co na jakimś dancingu. Jakiś tam zespolik gra sobie jakąś muzykę, a tu nagle PACH Thomas w złotej kurtce, przyozdobiony kilogramem złotego łańcuchu i dekagramem błyszczącego brokatu wchodzi do klubu jak Gigolo i zaczyna śpiewać. Zostawia swoją kurtkę rozochoczonej gawiedzi, tymczasem jakiś klubowy zadymiarz, typowy paker kradnie mu ją - no i mamy zadymę na całego. Thomas oczywiście wygrywa ten bój i staje się królem dancingu :) KICZ leje się strumieniami, ale kontrolowanymi przez czujne oczy twórców, publika się raduję, a kraj rośnie w siłę :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Posłuchaj: po pierwsze to Ty się powtarzasz pisząc jak zły jest album Thomasa a nie ja, co mi zarzuciłeś i każdy kto czyta ten thread przyzna mi rację.
Po drugie, to brzmi futurystycznie a jak ma brzmieć? Czy wyobrażałbyś sobie "Universe" zrobioną na lata 80 te, bo ja nie. Piosenki mają ciekawe aranżacje, które są naprawdę bogate i nie jest to marny pop, bo jak można by określić albumy Medlocka? Idąc tym tokiem myślenia, na to łachuderstwo zabrakłoby zwyczajnie skali.....
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

atlantyda ;o) pisze:Mam jeszcze pytanko:Czy w Amazonie można płacić przez Paypal?
Niestety nie.Ale podajesz (tak jak przy rejestracji w PayPal) bezpiecznie nr.karty kredytowej.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

MTalkingusiu28,
napisałaś w poście, że komuś przydałby się kubeł zimnej wody, bo pisze brednie (swoją drogą to główkuję o kogo może chodzić... :?: ), że jakieś dwie osoby wpadną na forum i zrobią huragan, że ktoś napisał sensownie, że ktoś otworzył Ci oczy... ale nie powiesz kto, a na końcu przepraszasz za swoje zdanie. No i powiedz mi, jak możemy wywiązać z tego dyskusję ? No bo zakładam, że na forum rejestruje się by dyskutować :)
Atlantydo,
tak, tak. Próbuję z dość miernym skutkiem, ale staram się za to przytaczać jak najwięcej argumentów. Jeśli tylko i Ty zaczniesz to robić, jestem pewien, że nawiążemy nić dyskusji :)
Art systemie,
widzę, że nie lada z Ciebie psycholog. Niestety Twoja analiza jest krótko mówiąc do bani, więc niestety, Ty też powinieneś wylecieć z cechu. A tak po za tym, to Twój post jest raczej kiepską prowokacją, widziałem już lepsze z Twojej strony. Nie starasz się, wiem, że potrafisz lepiej ukryć swój brak argumentów :P
Cheri Lady,
przekonaj mnie, że nie ma sensu ze mną rozmawiać, albo udowodnij, że album Thomasa jest prosty, a nie banalny. Ufam, że umiesz dyskutować, tylko nie chcesz :wink:
Peter,
no nie, Ty się nie powtarzasz, że album Thomasa jest zły - powtarzasz się, że album Medlocka jest zły.
maaateusz pisze:Coś takiego było już w "King of love"
Tak, ale tam mu nie kradli kurtki. Jak chcesz, to możemy mu też te złote łańcuchy zmienić na srebrne, co Ty na to ? :P

Jeśli nie chcecie dyskutować o muzyce, to może chociaż o teledysku ?
Moim zdaniem jest kiepski bo jest zrobiony małym nakładem, jest denny, nic się nie dzieje, nie ma żadnej historii, nie ma ciekawego tła, a po za tym jest podobny do wszystkich innych teledysków, pokazywanych obecnie.
Czy znajdę chętnego do dyskusji ?

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Przypominasz mi komara, który czeka by swoim postem kogoś ukłuć... Mam pytanie czy jest dzisiaj jakaś płyta na która niecierpliwie czekasz? Nie musi być od TA czy DB. Można mieć oczywiście zastrzeżenia np: do teledysku, gdzie nie dzieje się za dużo, nie jest tak świetny jak teledyski Dietera, te ze "Strong" były także lepsze, ale innych zastrzeżeń tu nie widzę, nawet się przekonałem do "Wicked love'. Thomas się znowu postarał. generalnie jestem zadowolony z wszystkiego co zrobił po rozpadzie MT. Nawet "Songs forever;" to był dobry album, pamiętam jak się nim delektowałem.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Michale, do każdej osoby (w tym mnie) przytoczyłeś kilka słów i uważasz, że z nami rozmawiać się nie da. A może to z Tobą się nie da nawiązać sensownej dyskusji, bo wszystko Ci nie pasuje. Album ten według Ciebie jest taki, taki, taki... Jeśli nie jesteś tym albumem zainteresowany to skąd dyskusja się nawiąże, no powiedz mi jeśli potrafisz, bo Ciebie nijak nie rozumiem. Chyba widzisz, że tylko Tobie się ów album nie podoba i tylko Ty widzisz w nim same negatywy to jak cała reszta ma Ci przyznać rację, skoro myśli w inny sposób niż Ty. Czy naprawdę ma sens rzucanie rzucanie kłód pod nogi tym, którym się ta płyta podoba? Nie sądzę, bo tylko niepotrzebnie ludzi denerwujesz i na siłę próbujesz im narzucić swoje zdanie. Poza tym wiem, że napisałam prawdę, więc dlatego masz mały żal i do mnie, bo nie podzielam Twojego zdania. Wszyscy próbują Ci wytłumaczyć jak bardzo się mylisz, a Ty ciągle obstajesz przy swoim. No więc jak będzie? Nadal będziesz się z nami kłócił czy dasz sobie wreszcie spokój? Bo ja na Twoim miejscu wybrałabym tę drugą opcję widząc, że nie mam szans utrzymać się przy swoim zdaniu. Jeśli widzę, że nikt nie podziela mojego zdania odpuszczam sobie, bo tylko psuję sobie opinię wśród reszty forumowiczów.
Apropo teledysku. No więc z tego co piszesz teledysk też jest do bani, a mnie się on bardzo podoba. Jest zrobiony w prosty sposób ale jest ciekawy. No więc jak nawiążemy rozmowę skoro Tobie nic się ani w tym teledysku nie podoba ani w piosenkach z tego albumu. Ach... brak słów na to wszystko...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
MichałT

Peter pisze:Przypominasz mi komara, który czeka by swoim postem kogoś ukłuć...
Nie lubię komarów. Wolę określenie "dyskutant" :wink:
Peter pisze:Mam pytanie czy jest dzisiaj jakaś płyta na która niecierpliwie czekasz?
Nie ma.
Peter pisze: nawet się przekonałem do "Wicked love'.
O i to jest właśnie oznaka tego, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Thomas śpiewa teraz takie piosenki, a Ty przyjmujesz je jak w ubogi w torbę. Gdybyśmy się wszyscy postawili to może nie dostawalibyśmy takich dzieł :)
Peter pisze:Thomas się znowu postarał.
O, jest dobrze. Jest dobrze! Rozwiń trochę tę myśl, a wrota do krainy owocnej dyskusji, staną przed nami otworem! Postarał się w wykonaniu piosenek, a może w zatrudnienia producenta, który napisał mu dobrze zaaranżowane piosenki. Gdzie taki dobry aranż możemy usłyszeć ?
Peter pisze:Nawet "Songs forever;" to był dobry album, pamiętam jak się nim delektowałem.
Zapędziłeś mnie w kozi róg. Nie lubię tego robić, ale muszę...
przyznaję Ci rację. Songs Forever to świetny album :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Postarał się to znaczy zrobił coś co trafia w gusta mas, to czego ludzie by od niego oczekiwali. A czego oczekiwali? Podejrzewam, że szybkich, tanecznych, elektronicznych piosenek najbardziej jak możliwe zbliżonych do tych z czasów późnego MT i to się udało, melodie się także udały. No nie mów, że od producentów oczekujesz disco w stylu 80 s? To nie wróci.
Awatar użytkownika
MichałT

MTalkingusiu,
nie tylko ja nie lubię tych piosenek. Przejrzyj wątek, a zauważysz, że chociażby jeszcze Mona Lisa, pisze, że oczekiwała czegoś więcej po Thomasie. Widać nie wszyscy dali się złapać :)
Czuję, że odbierasz mnie nie zbyt pozytywnie. Rzucam Wam tylko kłody pod nogi, w krainie Utopii - Et In Arcadia Ego "ja jestem nawet w Arkadii", jak to czytali pastuszkowie na obrazie Poussina. Ale to nie do końca tak. Ja chciałbym razem z Wami być w tej krainie, rozpływając się nad nowym albumem Thomasa, ale niestety, ten album jest kiepski, co cały czas udowadniam. Tego też oczekuję od Was. Dlaczego piszesz, że nie mam szans utrzymać się przy własnymi zdaniu. Wydaje mi się, że to raczej Wy nie macie. Lubicie ten album, bo tak. Nie popieracie tego, żadnymi obiektywnymi argumentami, a więc w pewnym sensie nie potraficie utrzymać się przy swoim zdaniu. Piszemy już tak i piszemy, a argumentów jak nie było, tak dalej nie ma. Piszesz, że jak nikt nie podziela Twojego zdania, to odpuszczasz sobie, bo nie chcesz sobie psuć opinii. To tak jakbyś bała się argumentować swoje racje, bo obawiasz się tego co powie większość. Tu o to właśnie chodzi! Własne zdanie i ścieranie się różnych racji to idea forum. Jeśli wszyscy tego nie zrozumiecie, to nie ma żadnej nadzieji.
I znowu, "teledysk jest prosty, ale ciekawy".
Ciekawy bo co? Bo... ? Ja mogę napisać, że jest nie ciekawy, i co? I koniec ? Po dyskusji ?
Dla mnie jest nudny, bo podobnych widziałem już setki na Vivie, bo nudna i nieskładna jest choreografia, bo nie ma żadnej fabuły... Twoja kolej.

Błąd Peter. Jeśli obecnie trafił w gusta wielkich mas, to właśnie się nie postarał. Dziś muzyka w muzyce liczy się już najmniej. Ma być ładnie i kolorowo, muzyka, to raczej taki... powiedzmy "miły dodatek" i taki właśnie jest Gigolo. Mówisz, że ludzie po nim tego oczekiwali. Nie prawda, ja nie oczekiwałem. Tak wiem, jestem w mniejszości i w zasadzie nie mam żadnego wpływu, ale nie oczekiwałem. Oczekiwałem po prostu dobrej muzyki. Otrzymałem komercyjną pop-papkę, fatalnie zaaranżowaną i z beznadziejnymi melodiami. Czuję się tym obrażony, ponieważ mój idol mnie olał i uderzył w szerokie, spaczone w dodatku gusta większości. Nie oczekiwałem "Songs Forever", bo wiem, że nie miałby szans na podbicie list przebojów i nawet się z tym pogodziłem i bardzo dobrze, że Thomas chce dalej tworzyć taneczną muzykę... ale niech nie robi tego za wszelką cenę. Po co mu ten album ? Chciał udowodnić, że sam też potrafi zdobyć listy przebojów ?
Widzę też pewną niekonsekwentność w postach wielu z Was. Piszecie "NIE dla powrotu MT", "NIE bo zniszczyli by legendę". Zniszczyli by legendę tworząc w dzisiejszym stylu ? Thomasa zdaje się to chyba jednak nie dotyczyć, w przeciwieństwie do Bohlena, który choć dokładnie tak jak Thomas tworzy czystą komercję, to on dostaje tu bęcki. To on się wypalił. Teraz Thomas błyszczy przy nim jaśniej jako "The Gentleman Of Music".

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MichałT pisze:Ja chciałbym razem z Wami być w tej krainie, rozpływając się nad nowym albumem Thomasa, ale niestety, ten album jest kiepski, co cały czas udowadniam.
Kiepski jest wg. Ciebie. Większości z nas się album TWO podoba, Tobie nie i jest ok. Nie wszystkim się ten czy inny album Thomasa musi podobać. Każdy ma swój rozum i swój gust (gorszy lub lepszy) i potrafi ocenić, czy dana płyta mu się podoba czy tez nie.
MichałT pisze:ten album jest kiepski, co cały czas udowadniam...Tego też oczekuję od Was.
Czego konkretnie od nas oczekujesz, bo nie do końca rozumiem? Oczekujesz, że powiemy iż ten album jest kiepski? Ja nie oczekuje, że w końcu powiesz: "Tak, album TWO jest dobry" - masz takie zdanie i ja je szanuję. Proszę jedynie o odrobinę szacunku do mojego zdania w tej kwestii. przypominam, jeśli nie pamiętasz mojej opinii: uważam album TWO za wyjątkowo udany...
MichałT pisze:Lubicie ten album, bo tak. Nie popieracie tego, żadnymi obiektywnymi argumentami, a więc w pewnym sensie nie potraficie utrzymać się przy swoim zdaniu.
Jakimi argumentami można się podpierać w kwestiach gustu? O gustach się nie dyskutuje. Jednemu podoba się nowy Thomas Anders innemu The Beatles a jeszcze innemu muzyka Justina Biebera.

Odpuść sobie kolego te swoje wywody. Tobie się TWO nie podoba nam się podoba i niech tak zostanie...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

No i widzisz Michał. Co z tego, że Mona Lisa czy ktoś jeszcze choćby jeden wyraził się źle o tej płycie. I znowu to samo. Wracamy do punktu wyjścia. Nawet nie czytam Twoich postów zbyt dokładnie a niektórych w ogóle, bo tego się czytać nie da. Dosłownie za każdym razem udowadniasz jaki ten album kiczowaty, badziewny itp. itd. To naprawdę nudne, nie uważasz? Bo dla mnie tak i mam już tego dość. To wszystko jest bez sensu. Poza tym teraz to jasno widzę, że z Twojej strony to czysta prowokacja. Pisz sobie co chcesz, ja wychodzę. Nie mam Ci już nic do powiedzenia niestety, bo z Tobą nie da się normalnej dyskusji prowadzić, bo Ty wszystko widzisz w czarno białych barwach.
No i tak to z Tobą jest Michałku. Gdybym się bała powiedzieć coś negatywnego w tym temacie bądź pewien, żebym takie zdanie tu wyraziła. Jednak nie widzę żadnych negatywów w tym albumie to jak mogę coś innego napisać niż myślę obecnie. No pomyśl tak logicznie. Uwielbiam Thomasa i jego głos i jego nagrania. Widzisz to inaczej, Twoja sprawa. Ja Ci moich przekonań nie narzucam. Myśl sobie jak chcesz, ale ja swoich nie zmienię jeśli chodzi o ten album i o Thomasa.
No tak, praktycznie po dyskusji, bo dla mnie album jest super i bardzo mi się podoba. Tyle mam obecnie do powiedzenia. Mało? Trudno. Może byłoby to możliwe na innym Forum ale nie na tym, bo nie mam nic negatywnego do powiedzenia na temat Thomasa i jego nagrań. No to goodbye...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Michale T. Wystarczyłoby napisać raz mw. tak: album mi się nie podoba bo to i to i dodatkowo ma kiepski teledysk do "Gigolo" i koniec, a nie robić tego przez kilkanaście postów. czy Twoim celem jest uświadomienie ciemnemu ludowi jaki to badziew próbuje im wcisnąć Thomas? tak to odbieram....
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Napisałeś MichałT, że album i teledysk Ci się nie podoba, Ok. Już to wszyscy wiedzą i nie musisz się powtarzać. Wrzuć na luz, bo powtarzając się denerwujesz ludzi.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
ODPOWIEDZ