Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
"Gigolo" nie wszedł na listy w Austrii i Szwajcarii.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Atlantis
Zatem na prawdę jest nieciekawie, ogromna szkoda, że cała promocja nie przekłada się na wyniki.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Bolero
- Członek TAFC Polska
Powiem szczerze że miałem nadzieje że będzie dużo lepiej ale poczekajmy jeszcze 
A apropo tych sporów na tym forum to zbiera mnie na wymioty!
A apropo tych sporów na tym forum to zbiera mnie na wymioty!
- art_system
Nie tylko Ciebie kręci na wymioty. Słucham Thomasa prawie 30 lat i nigdy nie przyszło mi oceniać tak żałośnie całokształtu Thomasa kariery. Nawet nie mógłbym tak pomyśleć. Ten facet dał mi tyle cudownych wspomnień związanych z moimi młodzieńczymi latami, dorastanie z Modernem, dyskoteki, pierwsze szkolne sympatie. DO dziś pamiętam dziewczynę,z którą tańczyłem Charlene. Mam to przed oczami. To jest moje, tak zostałem zaprogramowany przez głos Thomasa. W DUSZY mam czy Thomas zagra dla 10 000 ludzi czy pod marketem dla 500. Pierwszy raz zobaczyłem Thomasa w Zabrzu - niesamowity facet jest, profesjonalizm bije. I to są wypowiedzi ludzi którzy nigdy nie słuchali Modernów. Zatkało mnie i tyle. Cudowny koncert. Obserwowałem kilka osób w Zabrzu, byli tam ludzie koło 40, którzy pod nosem śpiewali stare utwory Modernów, znali sowa, trochę się wstydzili. Ja z moja żonką nawet wymachiwaliśmy rękami. Czułem się wspaniale, jakaś magia towarzyszyła:) Takie spełnienie marzeń po 27 latach. Wcale się tego nie wstydzę, że Thomas grał pod M1, ja tam byłem , to było moje święto. Tylko fan taki stary jak ja może to zrozumieć. Pozdrawiam_stary fan.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Peter
Mam pytanie kto zaśpiewa piosenki Neny w trasie koncertowej Anders | Fahrenkrog? Uwe?
- Krzychoo
Też się nad tym zastanawiałem. Uwe raczej nie jest wokalistą więc chyba odpadaMam pytanie kto zaśpiewa piosenki Neny w trasie koncertowej Anders | Fahrenkrog? Uwe?
- Peter
To może będzie ich gościnnie wspierała sama Nena? No bo jakoś nie bardzo widzę kto inny by miał zaśpiewać te piosenki.
- Krzychoo
W ogóle ten pomysł jest dla mnie dziwny. Uwe tylko te piosenki skomponował, więc po co ma je wykonywać duet Anders I Fahrenkrog?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie dlatego, że to dodatkowa atrakcja na takim koncercie (analogicznie jak kiedyś Samuraj, Midnight Lady i medleye MT na koncertach Blue System). A Nena to przecież kawał historii niemieckiej muzyki rozrywkowej. Mam nadzieję że ta trasa dojdzie do skutku, bo chętnie posłucham Thomasa na żywo w innym niż zazwyczaj repertuarze.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Krzychoo
Dla mnie to jest jeszcze dodatkowa informacja, że współpraca obydwu panów potrwa przynajmniej do końca roku, a prawdopodobnie jeszcze dłużej.
- Peter
Słucham tego, no boski album. Oby Thomas się tego stylu trzymał, album na piątkę, na razie jednak nie mam czasu by coś więcej napisać o poszczególnych piosenkach.
- maaateusz
Miejmy tylko nadzieję, że panowie nie wpadną po kilku latach w taki konflikt jak Dieter z Thomasem i, że zespół Anders I Fahrenkrog nie rozpadnie się tak jak Modern Talking.

- Krzychoo
A wie ktoś może dlaczego Fahrenkrog nie współpracuje już z Neną 
- maaateusz
Najzwyczajniej stał się zbędny tak jak i reszta zespołu. Nena wraz z mężem Philippem Palmem stworzyła własną firmę – The Laugh and Peas Company. Rozwiązała również umowę z wytwórnią płytową "Warner".

- Peter
Kurcze niesamowity album, podpisuje się pod wszystkim co do tej pory o tym projekcie napisałem, a ten album spowodował, że padłem z wrażenia, mimo, że już znam na pamięć teksty pierwszych zwrotek:
Gigolo - udany kawałek, chociaż nie wiem czemu akurat to wybrano na singla. 7/10
No More Tears On The Dancefloor - to taki klubowy eksperyment, jedyna piosenka trochę inna, ale udana. 8/10
Summer Of Love - rewelacja, szczególnie ten początek. 9/10
Wicked Love - nie potrafię strawić tej piosenki 4/10
Mr Moon - klasyka, szczególnie to ouuu ouuu jak w latach 80 tych 9/10
Nathalie - tu zajechało Real Life, ale może być 8/10
Stay - tak się powinno robić covery, a czy ja tam słyszę po drugim refrenie inny wokal? 8/10
Hit Or A Miss - może być szczególnie chórki 7/10
Why Do You Cry - pytanie po co nie lepiej było dać tu "Ibizę" albo "Good Karma"? 7/10
Maria - klasyka, jedno z najlepszych nagrań na płycie 9/10
Army Of Love - to chyba najlepszy kawałek, porywająca melodia, świetny aranż.... To musi być kolejny singiel..... 10/10
I MIss You- niepotrzebne te odgrzewane kotlety, zob. Why do You cry 4/10
Gigolo - udany kawałek, chociaż nie wiem czemu akurat to wybrano na singla. 7/10
No More Tears On The Dancefloor - to taki klubowy eksperyment, jedyna piosenka trochę inna, ale udana. 8/10
Summer Of Love - rewelacja, szczególnie ten początek. 9/10
Wicked Love - nie potrafię strawić tej piosenki 4/10
Mr Moon - klasyka, szczególnie to ouuu ouuu jak w latach 80 tych 9/10
Nathalie - tu zajechało Real Life, ale może być 8/10
Stay - tak się powinno robić covery, a czy ja tam słyszę po drugim refrenie inny wokal? 8/10
Hit Or A Miss - może być szczególnie chórki 7/10
Why Do You Cry - pytanie po co nie lepiej było dać tu "Ibizę" albo "Good Karma"? 7/10
Maria - klasyka, jedno z najlepszych nagrań na płycie 9/10
Army Of Love - to chyba najlepszy kawałek, porywająca melodia, świetny aranż.... To musi być kolejny singiel..... 10/10
I MIss You- niepotrzebne te odgrzewane kotlety, zob. Why do You cry 4/10
- maaateusz
Myślę Pieter, że trochę za surowo oceniłeś "I miss you". Fakt, że niepotrzebnie znalazła się na tej płycie. Takie powielanie utworów na dwóch płytach z rzędu jest bez sensu, ale przecież Thomas Powtarzał wiele razy, że na pewno będzie kilka piosenek z płyty "strong". "I miss you" to świetna ballada i moim zdaniem zasługuje minimum na 8/10