Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: edmund1974 »

jkris pisze:swoja droga widzialem ostatnio jakis filmik z nim w roli glwnej i mam wrazenie, ze to jakis niedoklepany glupek- nie ogladatem DSDS wiec moze sie myle ale tak jakos go odebralem.
Ja rowniez nie ogladam DSDS, bo nie mam dostepu do niemieckiej TV ale z tego co czytalem na niemieckim stronach www, to Pietro ma opinie zwyklego glupola typ. pol czy nawet "cwiercinteligenta". Jesli sie nie myle to nosil przezwisko "Der Depp mit dem Cap" czyli glupek w czapeczce:

http://www.welt.de/fernsehen/article131 ... m-Cap.html

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Problem w tym, że w dzisiejszych czasach króluje tandetna muzyka i to się niestety sprzedaje... Ludzie to kupują... Nie wiem jak można słuchać za przeproszeniem takiego gówna m.in.

Ludzie się tymi piosenkami zachwycają... Tragedia... to co się dzieje w świecie muzyki...
Thomasowi to oni mogą buty czyścić... Cały świat poszedł na psy jeżeli chodzi o muzykę i nie tylko...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Skyliner89MT pisze:Problem w tym, że w dzisiejszych czasach króluje tandetna muzyka i to się niestety sprzedaje... Ludzie to kupują... Nie wiem jak można słuchać za przeproszeniem takiego gówna m.in.

Ludzie się tymi piosenkami zachwycają... Tragedia... to co się dzieje w świecie muzyki...
Thomasowi to oni mogą buty czyścić... Cały świat poszedł na psy jeżeli chodzi o muzykę i nie tylko...
Wlasnie ogladnalem fragment tego pierwszego klipu. Hmm, swego czasu muzyka Modern Talking byla przez wielu uwazana za wyjatkowo prosta i nieskomplikowana czy wrecz prostacka, ale przy tym "dziele" utwory Bohlena zdaja sie byc wyjatkowo ambitne i wysublimowane artystycznie.

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

To są prawdziwi artyści. Ich muzyka ma w sobie to "coś". Kilka przykładów:

Mam nadzieje, że album "TWO" będzie się dobrze sprzedawał w Niemczech, ale ja i tak go kupię bez względu na to co się będzie działo. Album jest naprawdę udany. Mam nadzieje, że Panowie będą kontynuować współpracę ze sobą :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Wydanie iTunes będzie wzbogacone o wersję karaoke "Gigolo".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Wydanie iTunes będzie wzbogacone o wersję karaoke "Gigolo".
No to sobie pośpiewamy :P
Jacek

Post autor: Jacek »

Jasne, dyskusja jest o nowej płycie Thomas, ale nie ma to jak dołożyć Dieterowi, bo ODNIÓSŁ SUKCES. Dalibóg, żeby Thomas pisał podobnie głupie numery sprzedając więcej płyt i nie musząc WYSTĘPOWAĆ POD SKLEPAMI, bo nikt mi nie powie, że robi to dla przyjemności, raczej bo musi - brak innych wartościowych ofert. A płytka "Two" zapowiada się ciekawie mimo nędznej sprzedaży przedpremierowej
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Jacek pisze:Jasne, dyskusja jest o nowej płycie Thomas, ale nie ma to jak dołożyć Dieterowi, bo ODNIÓSŁ SUKCES
Tutaj nikt nie kwestionuje sukcesu komercyjnego Bohlena, tylko jakość jego produktów w ostatni czasie. Ten człowiek nie potrafi zrobić czegoś by nie pachniało plagiatem....a to jest żałosne. Dawny Dieter się skończył...i warto o tym pamiętać. Dzisiejsza popularność jego tragicznych projektów muzycznych wiąże się z jego ciągłą obecnością w niemieckiej telewizji, trafia do młodszej grupy która fascynuje się jego podopiecznymi tylko na chwilę. Nie odbieram mu tego że stworzył wiele wspaniałych hitów ...ale robił to już dość dawno temu. Dzisiaj jest to już tylko typowy celebryta, który obnosi się ze swoją popularnością na salonach a muzykę tworzy "przy okazji".

To że Thomas nie sprzedał aż tylu płyt solo nie świadczy o tym że jego muzyka jest zła. Poczekajmy, poczekajmy....myślę że album dobrze się sprzeda. Promocja jest naprawdę świetna. Może w końcu ta muzyka trafi do ludzi...Im więcej dostają informacji w TV, prasie itp. o duecie Anders|Fahrenkrog tym lepiej więc myślę że jeśli ma być sukces to nie tak od razu. Muszą najpierw wybudować sobie dobrą pozycję :).

Co do słabej pozycji "Gigolo" na listach to także bym na razie nie dramatyzował...
Jacek

Myślę, że zarówno singiel jak i album NIESTETY bardzo słabo się sprzeda, mimo promocji; co do muzyki Dietera parę piosenek z płyty Jackpot jest naprawdę niezłych, jak choćby "Holiday" czy piosenka singlowa dla Sary (na podstawie odsłuchu refrenu) i wcale nie pachnie mi plagiatem. Nie można od Dietera wymagać żeby tworzył coś a la Modern Talking, bo to się nie sprzeda, co widać po relatywnie słabej sprzedaży doskonałej moim zdaniem płyty "Universe". Thomas śpiewa "coś w stylu Modern Talking" lub coś "co przypomina lata osiemdziesiąte", ale mało kto chce to kupować. I ja nad tym boleję, sam wolałbym posłuchać kolejną płytę Modern Talking (o wiele :mrgreen: , ale to się nie sprzeda i takie są fakty. Ludzie nie chcą teraz słuchać tego typu muzyki
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Wszystko fajnie, pięknie, nie dramatyzujmy, ale jak to nie chwyci, to w takim razie co? Moim zdaniem Thomas solidnie sobie zapracował by być w tym miejscu w którym jest. Gdyby było tak jak obecnie (solidny producent, telewizja, prasa) już w roku 1987 a potem w 2003 myślę, że wyglądało by to teraz inaczej. Może nie byłby Georgem Michaelem, ale nie grywał by pod marketami "bo kocha fanów", nie nagrywał duetów z Kasią Novą, swoich płyt nie sprzedawałby na fan party, po wielu zapowiedziach i prezentacjach nie dochodziłby do wniosku, że nie podoba mu się album, który nagrał, a zapytany o to kiedy wreszcie będzie teledysk nie odpowiadałby ze zdziwieniem "to już rok minął"?
Ta grupa osób, która popada w histerie na każde krytyczne słowo o cudownym Andersie to widać za mało, aby był on na topie, zwłaszcza, że nie wydaje mi się, ażeby wszyscy oni nabyli jego nowy krążek. W tej sytuacji zostaje oszukiwanie się, że Thomas nie musi nic sprzedawać, że dla prawdziwych fanów to nieważne, że nikt go nie kupuje, i rzucanie w niego różami podczas wykonywania Cheri Cheri Lady (na bis!) na stacji benzynowej.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

Jacek pisze: co widać po relatywnie słabej sprzedaży doskonałej moim zdaniem płyty "Universe"
Sprzedaż "Universe "nie była taka slaba. Samego maxi singla sprzedano 30 000
Obrazek
Jacek

Właśnie Atlantis mi to dokładnie z ust wyjął. Gdyby Thomas grał od razu po drugim rozpadzie taką muzykę jak teraz i traktował to wszystko profesjonalnie, miał wytwórnię menagment, nie uciekał przed fanami, którzy chcą go poprosić o autograf, to dzisiaj z tą samą muzyką byłby może nie na samym topie, ale istniał w świadomości przeciętnego odbiorcy i sprzedawałby swoje płyty bez problemu. A tak to jeśli się teraz nie uda to z przeproszeniem d... blada
Ps. Dlatego napisałem relatywnie - porównując do tych najbardziej znanych płyt duetu jak pierwsze cztery płyty, a także "Back For Good", "Alone"
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Atlantis pisze:Wszystko fajnie, pięknie, nie dramatyzujmy, ale jak to nie chwyci, to w takim razie co? Moim zdaniem Thomas solidnie sobie zapracował by być w tym miejscu w którym jest. Gdyby było tak jak obecnie (solidny producent, telewizja, prasa) już w roku 1987 a potem w 2003 myślę, że wyglądało by to teraz inaczej. Może nie byłby Georgem Michaelem, ale nie grywał by pod marketami "bo kocha fanów", nie nagrywał duetów z Kasią Novą, swoich płyt nie sprzedawałby na fan party, po wielu zapowiedziach i prezentacjach nie dochodziłby do wniosku, że nie podoba mu się album, który nagrał, a zapytany o to kiedy wreszcie będzie teledysk nie odpowiadałby ze zdziwieniem "to już rok minął"?
Ta grupa osób, która popada w histerie na każde krytyczne słowo o cudownym Andersie to widać za mało, aby był on na topie, zwłaszcza, że nie wydaje mi się, ażeby wszyscy oni nabyli jego nowy krążek. W tej sytuacji zostaje oszukiwanie się, że Thomas nie musi nic sprzedawać, że dla prawdziwych fanów to nieważne, że nikt go nie kupuje, i rzucanie w niego różami podczas wykonywania Cheri Cheri Lady (na bis!) na stacji benzynowej.
Piszę do Ciebie jako Atlantisa - MEDERATORA!

PROWOKUJESZ. Dajesz ideanlny przykład nieobyktywizmu jako moderator tego forum. Wszystko co piszesz jest podpisane ATLANTIS- MODERATOR a nie jako zwykły uzytkownik. Zrezygnuj z moderowania, i pisz co myslisz, lub zajmuj się pilnowaniem pożadku a nie podkręcaniu atmosfery. Robisz to z premedytacją i to jako MODERATOR!

Piszę do Ciebie jako Pawła użytkownika.

W Twojej wypowiedzi czy opini, odniennym zdaniu krytycznym - nazywaj jak chcesz nic Ci nie pasuje? Market, stacja benzynowa, kwiatki... Przyjedz na taki koncert, zobacz na żywo.
Fakt Thomas w komponowaniu i tekstach jest słaby. Didi ma kontakty w wytwórniach. Wiadomo że obydwoje idealnie się uzupełniali na scenie i byli sobie potrzebni. Didi sam o tym mówi przemycając w swych tekstach pisanych w spak te wyznania. TYLE ZE TO BYŁO NI NIE WRÓCI. Thomas coś tam śpiewa jest na scenie a Didi niestety tylko ma parcie na szkło.
Nie zgadzam się z tym co napisałeś o graniu pod marketami. Blue System też grał gdzie popadnie, sam byłem na koncercie w Lipsku wiele lat temu jako małolat. Koncert na osiedlowym boisku jak w Bełchatowie, a za siatką Wietnamczycy sprzedawali pirackie polskie kasety audio BS.
Szkoda że Didi choć w 1/10 nie jest taki, tylko w Rosji udaje że śpiewa po trzy stare piosenki łapiąc tancerki za tyłki.
Napewno nie jest "Gentelmen Of Music".
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Wyrażanie swego zdania to nie prowokacja. Nigdzie też nie ma napisane, że moderator swego zdania nie może uzewnętrzniać. Gdybyś raczył zauważyć podobnie krytycznie wypowiadam się o Bohlenie. Pisałem też np. że nowe fragmenty bardzo mi się podobają i czekam na płytę.
Ostatnia sprawa, Arek jeśli zechce pozbawi mnie funkcji moderatora i ma pełne do tego prawo, ja się jej rękami, nogami i zębami nie trzymam.
Napewno nie jest "Gentelmen Of Music".
To, że Anders ukłuł sobie taki pseudonim też go jeszcze nim nie czyni. A nawet jeśli to co z tego? On ma nagrywać, sprzedawać, itd. To czy jest miły czy nie po prostu nie ma dla mnie znaczenia.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Atlantis pisze:Wszystko fajnie, pięknie, nie dramatyzujmy, ale jak to nie chwyci, to w takim razie co? Moim zdaniem Thomas solidnie sobie zapracował by być w tym miejscu w którym jest. Gdyby było tak jak obecnie (solidny producent, telewizja, prasa) już w roku 1987 a potem w 2003 myślę, że wyglądało by to teraz inaczej.
Proszę o rozwinięcie opinii w jaki sposób solidnie zapracował na to by być tu gdzie jest? Przecież nagrywał bardzo dobre płyty w latach 80 tych i 90 tych, a potem po rozpadzie MT, powiedz więcej co w nich było takiego złego? W moim odczuciu wcale nie są gorsze od "Two", a powiem więcej, ze "Two" jest lepsze niż "This time", bardziej modernowe.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Bez urazy, ale moderator ma prawo mieć własne zdanie. Niekonieczne z linią tej części forum która usiłuje narzucić swoje poglądy.
Co do BS. Nie tak dawno wszyscy się oburzali jak Bohlen brzydko się wyraził o tym projekcie. Skoro musiał występować na boisku w Lipsku to nie dziwię się.
No ale jak to Bohlen. Od boiska w Lipsku do najpopularniejszego od lat show w tv.
U Andersa niestety brakuje tego "parcia na szkło". I zostają mu supermarkety ze starymi piosenkami imć Bohlena.
A nowa płyta zapowiada się naprawdę sympatycznie. Tylko może jest spóźniona te kilka latek które zmarnował udając "Gentelmen of music".
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
ODPOWIEDZ