Nowości od CC Catch

Dyskusja na temat C.C. Catch
jkris

Nowości od CC Catch

Post autor: jkris »

udalo mi sie uzyskac odpowiedzi od CCCatch (przez jej brata) na nurtujace mnie pytania- otoz nie ma w ogole takiej mozliwosci zeby kiedykolwiek wspolpracowala z Bohlenem. podobnie ma sie syt z SIB-ami i generalnie nie ma mowy o piosenkach w stylu Bohlena.
Twierdzi, ze sa szanse na ukazanie sie jej nowej plyty z jej wlasnymi kompozycjami ale nie jest w stanie podac nieczego na 100% wiec nie chce obiecywac- tak jak robila to przez ostatnie lata... :evil:
Duet z Andersem- nic nie wie i nie chce pisac co bedzie w przyszlosci jak nie jest to pewne...

to tyle- ja od siebie dodam, ze pomimo calego uwielbienia dla CC nie rozumiem jej podejscia do sprawy- z jednej strony zyje przeciez z Bohlena i ciagle spiewa jego piosenki a z drugiej tak bardzo chce sie od tego odciac. raz juz wydala swoja autorska plyte i skonczylo sie to tak ze sluch o niej zaginal. wszyscy znaja ja jako disco queen a ona koniecznie chce byc pop ... tylko trudno sie dziwic ze zadna wytwornia nie chce tego sponsorowac bo kto to kupi?
coz, szkoda, wg mnie nie doczekamy sie juz nowej plyty CCCatch... :(
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Najwyraźniej koncerty są dla niej po prostu głównym źródłem zarobku, a na robienie większej kariery nie ma ochoty.
Trudno, choć trochę dziwne to jest - w wieku 25 lat wydała swój ostatni album i od tamtego czasu jest właściwie na... muzycznej emeryturze przerywanej przez pojedyńcze wyskoki płytowe.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Wydaje mi sie, ze kariere to ona owszem chcialaby robic nadal ale ze swoimi piosenkami. Tyle, ze duze wytornie plytowe nie chca wydac czegos co w sumie nie ma szans sie dobrze sprzedac bez duzej promocji a promowac wola z pewnoscia mlodszych wykonawcow. I dlatego mamy 259 skladanke z piosenkami Bohlena...
Dla mnie nowe piosenki CCCatch sa "poprawne" ale nie maja juz tego czegos w sobie co mialy piosenki Dietera w jej wykonaniu.

Koncertow tez za wiele nie ma (poki co na ten rok sa zaplanowane 2) wiec nie sadze zeby byly jej zrodlem utrzymania- ale jedno jest pewne- zyje z Bohlena...
Dziwne to wszytsko dla mnie- stracila sporo czasu- od '98 mogla faktycznie wrocic na scene. Teraz nie sadze zeby jej sie to udalo. nawet jesli wyda swoja plyte to jej sukces bedzie identyczny z sukcesem singla SYH czy Silence :cry: Moze poczuje sie spelniona ale jako artystka powinna wg mnie pamietac takze o swoich fanach- ktorych ciagle ma i nie popelniac drugi raz bledu z '89 i wydawac plyty, ktorej tak w zasadzie oprocz niej nikt nie oczekuje... choc ja i tak na 100% ja kupie ;-)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

A jak to jest z koncertami ?
Bo przeciez prawa do piosenek posiada chyba Bohlen, a nie ona ?
Mozna wykonywac piosenki, do ktorych nie ma sie praw ? Bo nie wydaje mi sie, aby Bohlena interesowalo dzielenie sie kasa z koncertow CC (bo co to dla niego za kasa !).
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Mozna wykonywac piosenki, do ktorych nie ma sie praw ?
Wydaje mi się, że tak. Trzeba się tylko potem albo przedtem rozliczyć z ZAIKSEM. Caro takie sprawy załatwia pewnie w GEMA albo GVL.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dokładnie, jeśli w piosenkach nie jest nic zmieniane (muzyka, tekst) każdy może je wykonywać pod warunkiem opłacenia tantiem (tantiemów?). Dopiero w sytuacji np. wykonania w innym języku czy użycia fragmentu utworu do stworzenia innego trzeba uzyskać zgodę posiadacza praw autorskich do nagrania.
jkris

wg mnie piosenki napisal bohlen ale spiewala Caro wiec oboje maja do nich prawo- gdyby jednak ktos postronny chcial je zaspiewac musialby miec zgode wlasciciela- czyli Bohlena czy wytworni (moze oboja).
s.benson

Post autor: s.benson »

cccatch jeszcze wróci i to w wielkim stylu wraz z bohlenem , dobrana byla z nich para i tylko oni byli w stanie skrecic hiciora na lato ...teraz podobno sa duze naciski na bohlena przez telewizje ktorej nazwy nie moge podac na forum aby napisal dla cccatch prawdziwa bombe na lato...mysle ze nawet paris hilton ze swoim nowym przebojem sie schowa...dajmy im szanse
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tylko jak to się ma do samej Caro, która z Bohlenem współpracować nie zamierza, co więcej - nie zamierza w ogóle nagrywać piosenek w tym stylu?

A skoro naciski są "podobno" to możesz spokojnie ujawnić swoje informacje ;). Bo z niemieckich telewizji SAT1 jest wybitnie antybohlenowski (uwielbia za to CC), RTL jest zdecydowanie za Bohlenem a CC nie ma tam szczególnie wysokich notowań, a publiczne zdecydowanie bardziej trzymają z Thomasem niż wymienioną dwójką ;)
s.benson

Post autor: s.benson »

To już niemal pewne bedzie nowy hicior night of love bedzie pierwszym singlem , podobno piosenka jest w stylu lat 80 i ma duze zadatki na hit tego lata - nie tylko w niemczech ale przedewszystkim w calej europie..nie wiem jak wy ale ja juz sie nie moge doczekac :oops:
jkris

kolega benson chyba sam uwierzyl w swoje marzenia- a moze slonko przygrzalo?
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: nowosci od CCCatch

Post autor: Pkmodern »

No i po występie C.C. Catch na tegorocznej Dyskotece '80 w Moskwie!
Caro zaśpiewała dwie piosenki: "I Can Lose My Heart Tonight" oraz "Heaven And Hell"!!!
W grudniu ten koncert będzie na TV-Sat!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Mam nadzieję, że podpowiesz, na jakim programie (o ile będziesz wiedział oczywiście). W 2006 roku leciało to na "Pierwom kanale" bodajże. A przy okazji: witam słuchacza Radia Top 80 ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Patrząc na daty postów to już chyb nie nowości a starości. :wink:
jkris

zastanawia mnie ta aukcja na allegro
http://www.allegro.pl/item506383911_2_c ... folia.html
na stronie www.edel.de nie ma tej pozycji ale fotki wygladaja na oryginal a nie dzielo fana biznesmena ;-)
Obrazek
Obrazek
kolejna, niewnoszaca nic nowego skadanka... mogli przynajmniej zamiescic najlepsza moim zadniem wersje Silence czyli ta z teledysku... jedyny plus to ładne wydawnictwo...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Co do Silence to ta wersja z singla jest dużo słabsza niż ta z teledysku, ale to jedyny utwór godny uwagi na tej płycie a dla jednego kawałka szkoda kupować całą płytę. Ale okładka jest śliczna.
ODPOWIEDZ