Koncert Thomasa w Zabrzu (01.06.2011) - temat ogólny
- Malediwy
Re: 01.06.2011 Thomas w Zabrzu!!!
Atlantis napisała:
U2 potrafi zagrać charytatywnie, ale nie o to w tym chodzi. Chodzi o to, że koncerty to praca Andersa, a każdą pracę wykonywać należy możliwie jak najlepiej. I to, że on wyjdzie i z Wami pogada, to z jego strony żadna łaska, żeby urastało to do rangi nirvany.
Może tu jest przysłowiowy pies pogrzebany...
Według mnie Thomas wykonał wczoraj świetnie swoją robotę. Zrobił to, za co mu zapłacono. I zrobił to niewątpliwie najlepiej jak tylko potrafi. Tylko czy na pewno umowa na danie tego koncertu obligowała go do rozdawania autografów i uśmiechania się do każdego, kto tylko w tym dniu sobie zażyczy?
Ja osobiście uważam, że to, że taka czy inna gwiazda, poza daniem koncertu jeszcze wyjdzie i pogada, to jest w jakimś sensie właśnie łaska. Trudno wymagać w ogóle od osoby popularnej tego, żeby wyszła i pogadała z każdym kto tylko sobie tego zażyczy. Jest się głównie fanem talentu danej gwiazdy. Zdecydowanie wszyscy którzy przyszli na wczorajszy koncert na pewno spełnili oczekiwania związane z tym talentem. Również np. od znakomitych sportowców przede wszystkim wymagamy wyników. Jeśli przy okazji jakiemuś zawodnikowi uda nam się osobiście pogratulować i otrzymać od niego autograf to jest to w jakimś sensie łaska dla nas. W końcu ich zadaniem jest robić wyniki. Tak jak Thomasa zadaniem jest śpiewanie właśnie.
Znowu to podkreślę, ja jestem przede wszystkim fanem Dietera. Dlatego na koncerty Thomasa jeżdżę po to, żeby go właśnie posłuchać, a nie po to, żeby latać za nim z kartką papieru. Dlatego z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić, że wczorajszy koncert był wspaniały i szkoda, żeby tą cała pracę którą wczoraj wykonał Thomas, niezależnie od wysokości otrzymanej gaży, teraz zdominował jeden niefortunny incydent z jego udziałem...
U2 potrafi zagrać charytatywnie, ale nie o to w tym chodzi. Chodzi o to, że koncerty to praca Andersa, a każdą pracę wykonywać należy możliwie jak najlepiej. I to, że on wyjdzie i z Wami pogada, to z jego strony żadna łaska, żeby urastało to do rangi nirvany.
Może tu jest przysłowiowy pies pogrzebany...
Według mnie Thomas wykonał wczoraj świetnie swoją robotę. Zrobił to, za co mu zapłacono. I zrobił to niewątpliwie najlepiej jak tylko potrafi. Tylko czy na pewno umowa na danie tego koncertu obligowała go do rozdawania autografów i uśmiechania się do każdego, kto tylko w tym dniu sobie zażyczy?
Ja osobiście uważam, że to, że taka czy inna gwiazda, poza daniem koncertu jeszcze wyjdzie i pogada, to jest w jakimś sensie właśnie łaska. Trudno wymagać w ogóle od osoby popularnej tego, żeby wyszła i pogadała z każdym kto tylko sobie tego zażyczy. Jest się głównie fanem talentu danej gwiazdy. Zdecydowanie wszyscy którzy przyszli na wczorajszy koncert na pewno spełnili oczekiwania związane z tym talentem. Również np. od znakomitych sportowców przede wszystkim wymagamy wyników. Jeśli przy okazji jakiemuś zawodnikowi uda nam się osobiście pogratulować i otrzymać od niego autograf to jest to w jakimś sensie łaska dla nas. W końcu ich zadaniem jest robić wyniki. Tak jak Thomasa zadaniem jest śpiewanie właśnie.
Znowu to podkreślę, ja jestem przede wszystkim fanem Dietera. Dlatego na koncerty Thomasa jeżdżę po to, żeby go właśnie posłuchać, a nie po to, żeby latać za nim z kartką papieru. Dlatego z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić, że wczorajszy koncert był wspaniały i szkoda, żeby tą cała pracę którą wczoraj wykonał Thomas, niezależnie od wysokości otrzymanej gaży, teraz zdominował jeden niefortunny incydent z jego udziałem...
Spokojem można kamień ugotować...
- Emil45677
Podoba mi się ta nowa aranżacja YMHYMS, bardziej na czasie i dużo żywsza 
No i rozśmieszyliście Thomasa, fajnie wam to wyszło. Mnie tam niestety nie było, oceniam tylko na podstawie filmików z YT ale naprawdę ukłony za tą świetną oprawę koncertu
.
No i rozśmieszyliście Thomasa, fajnie wam to wyszło. Mnie tam niestety nie było, oceniam tylko na podstawie filmików z YT ale naprawdę ukłony za tą świetną oprawę koncertu
- Agata
Oczywiście, przepraszam. Poza tym 6, 7 i 8 były w innej kolejności. Teraz wersja prawidłowa:smok04 pisze: mam pytanie czy to nie jest pomyłka w liście tytułów piosenek?Zauważyłem powtórkę You Are Not Alone
1. Why Do You Cry
2. You Can Win If You Want
3. Stop
4. You Are Not Alone
5. Soldier
6. Give Me Peace On Earth
7. Stay With Me
8. Geronimo's Cadillac
9. No Face, No Name, No Number
10. Jet Airliner
11. Atlantis Is Calling
12. Last Exit To Brooklyn
13. Sexy, Sexy Lover
Prezentacja bandu
14. Brother Louie
15. I bis: YMHYMS
16. II bis: Cheri Cheri Lady.
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
To tak na zgodę!!!!
Byliśmy tam bawiliśmy sie świetnie, a inni też mają swoją racje której się będą dozgonnie trzymać...

Byliśmy tam bawiliśmy sie świetnie, a inni też mają swoją racje której się będą dozgonnie trzymać...

- Fanka MT
Ale śliczne zdjęcie...! Aż się uśmiechnęłam sama do siebie!
Przepiękne! A masz może fotkę, jak Thomas bierze ode mnie zimny ogień, lub odbiera nasz prezent? 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
-
TylkoDieter
Dokładnie tak, tylko trochę uściślę - Thomas jest tylko wykonawcą. Automatycznie ma wyćwiczone gesty machania rączką, radosne minki itp. Śmieszy mnie jak ktoś się ekscytuje, ze na niego Bernd spojrzał, a widzę, że tu parę takich osób pisze. Nie traktujcie go jako przyjaciela bo on nigdy nim nie będzie. Tak naprawdę to tylko użyczył głosu do waszych ulubionych piosenek. Nic poza tym.A jeśli jesteś zupełnie nowym użytkownikiem to właściwie po co dziś się zarejestrowałeś po takim rozczarowaniu jakie Cię wczoraj spotkało? Po to, żeby spełnić misję uświadamiania nas jaki Thomas jest be?
Nie tak to ująłem, ale rozumiem o co chodzi. Takimi gwiazdami są np. zespół Coldplay, który zagrał w londyńskim metrze, albo członkowie Iron Maiden, którzy zagrali na przypadkowym weselu w Polsce. To nie były rzeczy zaplanowane.podaj mi choć jeden przykład gwiazdy, która jak to ująłeś "Wstaje rano i spontanicznie daje jakiś koncert"
Jak widać nie każdy artysta potrzebuje menadżera, bo są tacy co umieją się kierować własnym rozumem.
- Fanka MT
Napisałabym coś, ale nie warto dalej ciągnąć tę jałową dyskusję i to jeszcze w takim wątku. Powróćmy do tematu koncertu w ZabrzuTylkoDieter pisze:Jak widać nie każdy artysta potrzebuje menadżera, bo są tacy co umieją się kierować własnym rozumem.
Dziękuję...
Dziękuję...
- Malediwy
Więc wytłumacz to tym, którzy obrażają się, że nie otrzymali autografu...TylkoDieter pisze:Dokładnie tak, tylko trochę uściślę - Thomas jest tylko wykonawcą.
Jako wykonawca Thomas spisał się wczoraj znakomicie. Czy jesteś w stanie temu zaprzeczyć?...
Spokojem można kamień ugotować...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Zauważyłam,że po każdym jednym koncercie na forum jest haja!Że to nie tak,że to było nie fajne,że Thomas jest arogancki.
Do Fana Ozzy Osbourna i TylkoDieter oraz Atlantisa min...niezadowolonymi-z iloma artystami udało Wam się spotkać na odległość metra albo nawet 30 cm?Z iloma artystami mogliście porozmawiać?Z iloma zrobić sobie pamiątkową fotkę od ilu zdobyć autograf?
Nie rozumiem dlaczego Was tak dziwi,że Thomas po koncercie odjechał.Jest Gwiazdą i ma do tego pełne prawo.Z fanami spotyka się przed koncertem-rozmawia,daje autografy,robi sobie zdjęcia.
Tak jak Patryk napisał,który z artystów robi imprezy dla fanów co roku?
Jak dotąd nie wymieniliście takich
Jakaś dzika zazdrość przez niektórych przemawia.Szkoda słów.
Do Fana Ozzy Osbourna i TylkoDieter oraz Atlantisa min...niezadowolonymi-z iloma artystami udało Wam się spotkać na odległość metra albo nawet 30 cm?Z iloma artystami mogliście porozmawiać?Z iloma zrobić sobie pamiątkową fotkę od ilu zdobyć autograf?
Nie rozumiem dlaczego Was tak dziwi,że Thomas po koncercie odjechał.Jest Gwiazdą i ma do tego pełne prawo.Z fanami spotyka się przed koncertem-rozmawia,daje autografy,robi sobie zdjęcia.
Tak jak Patryk napisał,który z artystów robi imprezy dla fanów co roku?
Jak dotąd nie wymieniliście takich
Jakaś dzika zazdrość przez niektórych przemawia.Szkoda słów.
- anna 22.10
Czy nie możemy się cieszyć, że Thomas odwiedza nasz kraj i śpiewa to co lubimy? Nie rozumiem tu pewnych forumowiczów!
Zakończmy spory, bo to do niczego nie prowadzi.
Zakończmy spory, bo to do niczego nie prowadzi.
- JoannaIzabella
Daria - dla Ciebie i Sary! 

- art_system
Niestety jest zadymka po koncertowa na tym forum. Ale chyba można takie osoby zignorować najzwyklej na świecie. Wiem ze jest wolność słowa itp.,tylko po co ktoś zadaje sobie trudu żeby przyjechać, stać te 2 godzinki wpatrując się w Thomasa, a następnie atakuje jego występ? To kpina nie fan. Ja jechałem z Prudnika, w Krapkowicach myślałem że mnie piorun trzaśnie taka była zadyma pogodowa. Przez całą autostradę uciekałem, bo miało być gradobicie, wiadomo jak jest podczas takiej pogody na autostradzie. Moja żonka namawiał mnie na powrót, ale ja byłem twardy musiałem po 27 latach po raz pierwszy zobaczyć Thomasa. Nie rozumiem jak można byc takim antymodernowym, krytykować. Dla mnie to święto taki dzień, żona śmiała śie patrząc na mnie kiedy robiłem fotki Thomasowi. Jak ktoś pisał to jest religia , każdego dnia słucham MT, BS, toi w komórce dzwonek to w domu na kompie. Nie zawsze to co stworzył Thomas było super megaprzebojem, ale ja znajdowałem i znajduję w tym co robi coś dla siebie. Np. nie znosze jego piosenek jezzowych, nie trawię, ale nie wypowiadam sie na ten temat, bo nie ma oczym pisac, nie lubie i już. A sam koncert był odjazdowy, profesjonalny, pozdrawiam fanów:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- nebula4
Witam! Ja chcialam kilka slow od siebie dodac bez nerwow i kasania bo to bez sensu
.Po raz pierwszy widzialam Thomasa tak blisko i slyszalam na zywo-jestem zachwycona jego naturalnoscia i cieplem oraz tym ze potrafi dobrze spiewac! To byl dla mnie powrot do czasow bycia nastolatka,wrocily te same uczucia i emocje! Moja corka 12-nasto i pol letnia bawila sie rownie wspaniale! Zupelnie nie mialabym w glowie tego zeby po koncercie probowac 'dorwac' Thomasa zeby on mi tam cos podpisal czy pogadal! Tego typu impreza otwarta nie jest impreza w ktorej Thomas udziela sie ludziom indywidualnie-po to jest Fan-day party! Dletego cokolwiek Thomas zrobil lub nie zrobil po koncercie trzeba uszanowac poprostu....on jest TYLKO czlowiekiem! Najzwyczajniej w swiecie mogla go rozbolec.....glowa! I tyle-koniec tematu
.Dla mnie teraz M1w ktorym kilka razy w tygodniu robie zakupy bedzie juz innym miejscem,lepszym,magicznym i za kazdym razem przypominajacym podczas zakupow obecnosc tam Thomasa! Bylam pod wrazeniem zespolu ktory akompaniowal Thomasowi-ciesze sie ze mozna piosenki MT zagrac na prawde na instrumentach a nie puszczac zmiksowana Dieterowa rabanke
.Wysle na dniach swoje zgloszenie do fan-klubu bo mam zamiar trzymac sie blisko tych niesamowicie pozytywnych i radosnych ludzi ktorych poznalam! Poza tym kochamy Thomasa tez dlatego ze jest takim typem faceta na 'wymarciu' a dzentelmenow jak widzimy jest jak na lekarstwo....
.Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakreconych! Mam tez taki pomysl, zeby na nastepny koncert umowic sie na to zeby kazdy mial na szyi szalik-czarny albo jakis jasny, tak zawiazany jak Thomas zawsze nosi! Na pewno zauwazylby i bylby to mily akcent!!!
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
I o to tu właśnie chodzi o tą pozytywną energie.
Płynącą od ludzi pozytywnie zakręconych, kochający tą muzykę i samego Thomasa.
Wszystkich plujących jadem dodaje do wrogów i nie będę widzieć ich postów. Będę widzieć posty takie jak napisał Malediwy , nebula4 , artsystem i innych... które sie przyjemnie czyta i aż za serce łapie
.
A zadymiacze i zniesmaczeni niech się kotłują we własnym garze
proponuje zrobić to samo i będziemy mieli spokój.
Płynącą od ludzi pozytywnie zakręconych, kochający tą muzykę i samego Thomasa.
Wszystkich plujących jadem dodaje do wrogów i nie będę widzieć ich postów. Będę widzieć posty takie jak napisał Malediwy , nebula4 , artsystem i innych... które sie przyjemnie czyta i aż za serce łapie
A zadymiacze i zniesmaczeni niech się kotłują we własnym garze
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
To jest forum, a forum służy wymianie opinii a nie maśleniu. Pojawiły się krytyczne głosy? Świetnie, że są ludzie którzy mają inny pogląd na temat i chcą się nim podzielić. Dlaczego reakcją na to ma być obrażanie się i sugestie o separacji? Mamy zrobić z forum Koreę z kultem jednostki?
Kolejna sprawa - nie rozumiem też prób udowodnienia że Anders jest lepszy bo Bohlen jest gorszy albo na odwrót. Czy nie może być dobry po prostu?
Kwestia tego co Thomas robi dla fanów . Organizuje coroczne fanclub party - świetnie, ale dla kogoś kto przyjechał do Zabrza na ten koncert i liczył na jakieś spotkanie nie ma to większego znaczenia. Takie osoby też istnieją, też kupują płyty i też mają prawo mieć swoje oczekiwania i wyrażać mniej czy bardziej uzasadnione opinie. Czy jeśli lubicie jakiegoś wykonawcę i przyjeżdża on do waszego miasta, nie chcielibyście się choć na krótko z nim spotkać poza sceną? No bo nie wierzę, że za każdym jeździcie przez pół Europy, jeśli wiecie że spotka się z fanami.
Czy to, że jest 90 % opinii na "TAK" i 10% na "NIE" świadczy o negatywnym nastawieniu forumowiczów?
Więcej tolerancji dla innych punktów widzenia! To, że ktoś ma inne zdanie umożliwia dyskusje!
Kolejna sprawa - nie rozumiem też prób udowodnienia że Anders jest lepszy bo Bohlen jest gorszy albo na odwrót. Czy nie może być dobry po prostu?
Kwestia tego co Thomas robi dla fanów . Organizuje coroczne fanclub party - świetnie, ale dla kogoś kto przyjechał do Zabrza na ten koncert i liczył na jakieś spotkanie nie ma to większego znaczenia. Takie osoby też istnieją, też kupują płyty i też mają prawo mieć swoje oczekiwania i wyrażać mniej czy bardziej uzasadnione opinie. Czy jeśli lubicie jakiegoś wykonawcę i przyjeżdża on do waszego miasta, nie chcielibyście się choć na krótko z nim spotkać poza sceną? No bo nie wierzę, że za każdym jeździcie przez pół Europy, jeśli wiecie że spotka się z fanami.
Czy to, że jest 90 % opinii na "TAK" i 10% na "NIE" świadczy o negatywnym nastawieniu forumowiczów?
Więcej tolerancji dla innych punktów widzenia! To, że ktoś ma inne zdanie umożliwia dyskusje!
Jak piszesz tak cię widzą.
- kikid351
- Członek TAFC Polska
Hej,
Nie ma co porównywać Thomasa z Dieterem, oni sa jak ogień i woda. Jeden bez drugiego nigdy by nie zaistniał na scenie!!!.A poza tym nawet Anders zapytany na konferencji o to czy myślał o założeniu ponownie duetu, zwłaszcza z blondynem, to tylko się zaśmiał i powiedział: Dieter pożyje może jeszcze kilka lat, więc dajmy mu spokój:-
Nie ma co porównywać Thomasa z Dieterem, oni sa jak ogień i woda. Jeden bez drugiego nigdy by nie zaistniał na scenie!!!.A poza tym nawet Anders zapytany na konferencji o to czy myślał o założeniu ponownie duetu, zwłaszcza z blondynem, to tylko się zaśmiał i powiedział: Dieter pożyje może jeszcze kilka lat, więc dajmy mu spokój:-