Koncert Thomasa w Zabrzu (01.06.2011) - temat ogólny
- art_system
Re: 01.06.2011 Thomas w Zabrzu!!!
WOW:) po 27 latach bycia fanem MT pierwszy raz zobaczyłem Thomasa na żywo! Niesamowite wrażenie. Wcześniej miałem być w Nędzy, ale córa mi zachorowała. Stałem na koncercie po prawej stronie od sceny bliżej środka, jakieś 3 metry od tej zwariowanej grupy fanów:) Najlepsze, że udało złapać płaszczyk przeciwdeszczowy:) Zrobiłem chyba z 100 zdjęć, może wygram konkurs.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- betiq_
- Członek TAFC Polska
Witam wszystkich uczestników wczorajszego koncertu!!!Zwłaszcza dziewczyny stojące po prawej stronie sceny!!!
Nawet przez chwilę nie wątpiłam (jak co niektórzy),że koncert pod M1 będzie kolejnym udanym koncertem.Obawiałam się tylko o pogodę,ale ta okazała się łaskawa i przez cały koncert nie spadła ani jedna kropla deszczu.
Czuję się niewyspana (wróciłam o 00:50),a dzisiaj przecież normalny,zwyczajny dzień pracy,tylko jakoś myśli i wspomnienia ciągle krążą wokół wczorajszego dnia,który na zawsze zostanie w pamięci.Zobaczyć Thomasa tak pogodnego,uśmiechniętego i łapiącego tak wspaniały kontakt z publicznością jest bezcenne.Wreszcie mogłam zrobić tyle zdjęć ile chciałam.Teraz z utęsknieniem czekam na kolejny koncert.Pozdrawiam
Nawet przez chwilę nie wątpiłam (jak co niektórzy),że koncert pod M1 będzie kolejnym udanym koncertem.Obawiałam się tylko o pogodę,ale ta okazała się łaskawa i przez cały koncert nie spadła ani jedna kropla deszczu.
Czuję się niewyspana (wróciłam o 00:50),a dzisiaj przecież normalny,zwyczajny dzień pracy,tylko jakoś myśli i wspomnienia ciągle krążą wokół wczorajszego dnia,który na zawsze zostanie w pamięci.Zobaczyć Thomasa tak pogodnego,uśmiechniętego i łapiącego tak wspaniały kontakt z publicznością jest bezcenne.Wreszcie mogłam zrobić tyle zdjęć ile chciałam.Teraz z utęsknieniem czekam na kolejny koncert.Pozdrawiam
- Gasolina91
Też bardzo przeżywałam koncert. Obudziłam się w nocy o 3:20 i nie umiałam dalej zasnąć. Musiałam sobie wszystkie myśli poukładać
Czekam na zdjęcia kochani
Czekam na zdjęcia kochani
Point Of No Return
- Magdalena_92
- Członek TAFC Polska
Pierwsze informacje o koncercie na stronkach Zabrza... Jest nawet krótki filmik 
http://zabrze.naszemiasto.pl/artykul/93 ... d2c9,1,3,5
Jest tylko jedna, malutka pomyłka... Na pewno nie chodziło o Sopot
Pozdrawiam M.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No tak bo to było przecież w Kielcach .Magdalena_92 pisze:Jest tylko jedna, malutka pomyłka... Na pewno nie chodziło o Sopot
Po za tym jeszcze jedna pomyłka,Thomas nie zaśpiewał żadnego utworu z nowego albumu Anders/Fahrenkrog.Widać,że reporter nie zna za bardzo dyskografii
-
night auditor
- Członek TAFC Polska
Koncert wspaniały, ale dziennikarz się nie przygotował:(Magdalena_92 pisze:Pierwsze informacje o koncercie na stronkach Zabrza... Jest nawet krótki filmik
- Magdalena_92
- Członek TAFC Polska
No niestety zdarza się... Jeśli ktoś się nie przygotuje porządnie do artykułu to potem wychodzą takie głupie pomyłki. Na szczęście my wiemy o co chodzi.atlantyda ;o) pisze:No tak bo to było przecież w Kielcach .Magdalena_92 pisze:Jest tylko jedna, malutka pomyłka... Na pewno nie chodziło o Sopot
Po za tym jeszcze jedna pomyłka,Thomas nie zaśpiewał żadnego utworu z nowego albumu Anders/Fahrenkrog.Widać,że reporter nie zna za bardzo dyskografii
Pozdrawiam M.
- Gasolina91
Najlepsze było jak ludzie z tyłu zaczęli krzyczeć "Cheri Cheri Lady" a Thomas na to "Spokojnie, będzie"
Fajnie, że właśnie Cheri Cheri Lady było na końcu bo dużo ludzi znało tekst i wszyscy fajnie śpiewali.
Fajnie, że właśnie Cheri Cheri Lady było na końcu bo dużo ludzi znało tekst i wszyscy fajnie śpiewali.
Point Of No Return
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Patryk myślę,że Thomas rzeczywiście lubi dla nas śpiewać.Potrafimy się bawić na koncertach,sympatycznie go przyjmujemy.33ccd pisze:Po koncercie Thomas dostając kosz z polskimi smakołykami powiedział nam:
" Z wszystkich koncertów to do polski lubę przyjeżdzać. Tu zawsze jest wspaniała atmosfera, mój Fan Club i te róże!!!
Wow!!! Its very, Very NICE!!! Dlatego oficialnie zapraszam już na kolejny koncert - specialny koncert Walentynkowy.
Jeszcze raz dziękuje moim fanom!!!..."
Dwie opcje:
Albo nam słodził, albo naprawdę jest zadowolony
Tak samo jak my jesteśmy szczerzy wobec niego tak samo myślę,że Thomas jest szczery wobec nas
Dziękuję mu za to.
-
smok04
Witam.Zazdroszczę Wszystkim,którzy byli,widzieli i usłyszeli
mam pytanie czy to nie jest pomyłka w liście tytułów piosenek?Zauważyłem powtórkę You Are Not Alone
-
thomas1100
- Członek TAFC Polska
było po prostu super- najlepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Fanka MT
No to teraz parę słów ode mnie
Koncert był FENOMENALNY! Wspaniale, że po raz pierwszy całkiem spora grupa fanów zebrała się w jednym miejscu (chociaż później się troszkę pogubiliśmy). Miałam okazję spotkać się z ludźmi, których doskonale pamiętam z pozostałych show jak i całkiem nowe twarze - równie przyjazne. Jeżeli chodzi o sam występ no to cóż, zastanawiałam się, czy idol obejrzał nasz teledysk, ale teraz już raczej większych wątpliwości nie mam - gdy tylko pojawił się na scenie i nas zobaczył, od razu odwrócił wzrok w drugą stronę, gdyż nie mógł wyrobić ze śmiechu (co Mu się nigdy nie zdarzało) - najwyraźniej "Ready for Your Melody" bardzo Go rozbawiło - a o to nam chodziło! Poza tym, zaczęłyśmy do Niego kiwać jak szalone, a On nam w ten sam sposób od kiwał
Poczułam się wyróżniona, kiedy mogłam do Niego podejść i podać zimny ogień podczas utworu "Give me peace on Earth" - tutaj pojawia się moja prośba, jeżeli ktoś to uwiecznił na swoim aparacie, byłabym wdzięczna, gdyby podesłał mi to na emaila! - byłabym bardzo wdzięczna! Podobnie, jeżeli ktoś pstryknął fotkę w momencie, gdy Anders odbiera od nas prezent, lub go pokazuje publiczności
No, a jak już jestem przy tym temacie, to bardzo mnie ujęło, gdy podeszłyśmy do Thomasa z tym portretem i powiedziałyśmy "To dla Ciebie, abyś nas nigdy nie zapomniał", a On tylko odpowiedział : "Nigdy Was nie zapomnę" - poczułam się wówczas bardzo wyjątkowo. Ponad to, wielką niespodzianką był fakt, że odłożył podarunek, zaczął zapowiadać kolejną piosenkę i zadedykował ją nam (używając przy tym naszych imion - i to z głowy)!
Starałam się bawić tak dobrze, jak tylko się dało, ale ostatnio kondycja nie dopisuje
Pomimo wszystko, dawałyśmy z Sarą czadu!
Super, że udało nam się sfotografować prawie z całym bandem - oprócz Bernda, ale na to pewnie jeszcze przyjdzie czas.
Z tego miejsca chcę bardzo serdecznie pozdrowić wszystkich fanów, a w szczególności moją szaloną Beatkę (betiq_), Panie Małgosie (michał.czesław) i (małgorzata), Izabelę, Michalinę (chyba ma nick thomas1100) i oczywiście jej siostrę oraz tatusia
, Agatę (Agata), Michała, Pana Kazka (któremu jeszcze raz dziękuję za prezencik)
, Karinkę (KarinęMarię), Panią Joannę (Joanna Izabela), Agatkę (Gasolina) - którą bardzo przepraszam, że jej nie rozpoznałam, ale wrażenia po koncercie jeszcze nie opadły
, Anetkę (skorpionek), Patryka! (33ccd), Pana Rafała (menedżera Thomasa), Madzię (Magdalena_92), Ewelinę, Agnieszkę (atlantyda ;o)) - na serio myślisz, że Thomas mnie zapamięta?
No i calusieńką resztę fanów, których nie zdołałam zapamiętać imion!
Wielkie dzięki za super zabawę.!
No i zapomniałam o najważniejszej osobie, bez której by mnie nie było w Zabrzu... Dziadku! Dziękuję! To był najcudowniejszy prezent, jaki dostałam z okazji Dnia Dziecka.!
Z tego miejsca chcę bardzo serdecznie pozdrowić wszystkich fanów, a w szczególności moją szaloną Beatkę (betiq_), Panie Małgosie (michał.czesław) i (małgorzata), Izabelę, Michalinę (chyba ma nick thomas1100) i oczywiście jej siostrę oraz tatusia
Wielkie dzięki za super zabawę.!
No i zapomniałam o najważniejszej osobie, bez której by mnie nie było w Zabrzu... Dziadku! Dziękuję! To był najcudowniejszy prezent, jaki dostałam z okazji Dnia Dziecka.!
Ostatnio zmieniony czw cze 02, 2011 16:04 przez Fanka MT, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
- sara_cieszko
- Członek TAFC Polska
Również dołączam się to tych pozdrowień.. Ludzie byliście ( i pewnie nie raz jeszcze będziecie) FENOMENALNI ;D Super stało się z Fanami, przed samym koncercie jak i po. Zrobiłam sobie wiele wspaniałych zdjęć z osobami, które po raz pierwszy raz na oczy widziałam - Dziękuje!!Fanka MT pisze:Z tego miejsca chcę bardzo serdecznie pozdrowić wszystkich fanów, a w szczególności moją szaloną Beatkę (betiq_), Panie Małgosie (michał.czesław) i (małgorzata), Izabelę, Michalinę (chyba ma nick thomas1100) i oczywiście jej siostrę oraz tatusia, Agatę (Agata), Michała, Pana Kazka (któremu jeszcze raz dziękuję za prezencik)
, Karinkę (KarinęMarię), Panią Joannę (Joanna Izabela), Agatkę (Gasolina) - którą bardzo przepraszam, że jej nie rozpoznałam, ale wrażenia po koncercie jeszcze nie opadły
, Anetkę (skorpionek), Patryka! (33ccd), Pana Rafała (menedżera Thomasa), Madzię (Magdalena_92), Ewelinę, Agnieszkę (atlantyda ;o)) - na serio myślisz, że Thomas mnie zapamięta?
No i calusieńką resztę fanów, których nie zdołałam zapamiętać imion!
Co do Dnia Dziecka, to nie umiem sobie wyobrazić lepszego prezentu na tej wyjątkowy dzień ;D Jak zwykle Thomas " Give Me Peace On Earth", ślicznie zapowiedział, aż łezki się zakręciły ;D
Koncert był dla mnie ogromnym szokiem, zwłaszcza ze strony menedżera Thomasa- Pana Rafała. Dziękuje za wspaniałe miejscówki, oraz za świetną szczerą rozmowę ;D
Co do Fan Action... KONFETTI boskie i widowiskowe, a mina Thomasa w tym momencie niezapomniana. Po raz kolejny dywan róż wywarł ogromne wrażenie, jednakże trzeba z nimi uważać bo kilka róż uderzyło w Thomasa, na szczęście nic się nie stało ;D
Po samym koncercie kilka fotek w tym z bandem Thomasa- Larsem, Robem i Nickiem. Niestety Bernd (klawiszowiec) nam uciekł, ale jak Daria wspomniała na to też przyjdzie czas
Podziękowania należą się dziadkowi Darii, bez którego nie było by nas w Zabrzu 1 czerwca ;D
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
- Malediwy
No, w końcu znalazłem chwilę, żeby się podzielić wrażeniami...
Na pewno będę monotematyczny pisząc, że koncert był wspaniały... Ale to prawda - KONCERT BYŁ WSPANIAŁY! Thomas i jego zespół znowu nie zawiedli. Nie tylko fanów. Było bardzo wiele przypadkowych osób które przyszły robić zakupy a nie oglądać koncert. Zatrzymały się a potem nie mogły się nadziwić, że ten Thomas tak wspaniale śpiewa. I to dla mnie jest największym fenomenem. Nie trzeba być jego fanem żeby się nim zachwycać. Wystarczy być przypadkowym klientem M1, żeby się przekonać, że gość ma nieprzeciętny talent. Wiele naszych rodzimych gwiazd już występowało pod M1. W moim mieście widziałem już wiele znanych polskich zespołów. Żaden z nich nie wypadł tak dobrze jak wczoraj Thomas. Ba, nie każda z tych naszych polskich gwiazd na występie o takim małym prestiżu w ogóle śpiewała live.
Pozdrawiam tych wszystkich z którymi miałem okazję zamieć kilka zdań. Szczególnie pozdrawiam Bolero z którym razem podskakiwaliśmy w rytm muzyki:-)
Jeśli chodzi o organizację to większych zastrzeżeń nie można mieć ale wczoraj mocno zaskoczyła mnie jedna rzecz. Już dobrze po godz. 18.00 mała grupa fanów zebrała się pod sceną. Poszedłem dołączyć. Pokręciłem się trochę pod sceną i poszedłem na chwilę do samochodu który stał jakieś 50 metrów od sceny. Nawiasem mówiąc po raz pierwszy byłem na koncercie który, gdyby było trzeba, mógłbym spokojnie oglądać z samochodu:-) W każdym bądź razie jak poszedłem i wróciłem okazało się, że nie mogę wejść w sektor ogrodzony przed sceną. Byłem zdziwiony bo gdybym wiedział to bym przede wszystkim nie wyszedł. Bo kto już był, to mógł stać. Ale nikt dołączyć nie mógł... Na szczęście po jakiś 10-15 minutach panowie dostali dyspozycję, że mogą wpuszczać i wszystko się unormowało ale pierwsza decyzja był zupełnie niezrozumiała...
No ale jak już wszedłem to niestety nie udało mi się dojść do środka tylko stałem, co prawda przy samym ogrodzeniu, ale już skrajnie z prawej strony. A tam niestety już nie fani ale "przypadkowi" słuchacze w większej części. Tak więc gdy szły jakieś szybsze kawałki to tylko ja z Bolero podskakiwałem ku uciesze naszych sąsiadów:-) Pod koniec co prawda towarzystwo zaczynało się rozkręcać ale ogólnie bardzo nieśmiałe było:-)
Szkoda, że tym razem nie było nigdzie żadnego baneru z adresem strony www. Ponieważ miałem na sobie koszulkę fanclubową ktoś ze stojących za mną pytał o nią. Nie wiem już to ktoś z "nawróconych" po latach czy jakiś nowy fan. Nie mniej jednak przekonałem się, że czy wcześniej baner czy teraz tylko te koszulki, to jednak jest to spora promocja również Thomasa. Bo promocja strony www czy forum to jak by nie było też jedna z form promocji samego artysty.
No i na koniec zostawiłem sobie "bydgoszczanki":-) Po raz kolejny byłem pod ich wrażeniem. Dziewczyny jadą z daleka a zawsze mają masę pozytywnej energii. Gratuluję Wam po raz kolejny znakomitej zabawy niemalże "u stóp" Thomasa:-) Mam tylko do Was wielką prośbę. Szczególnie do Darii. Ludzie przy muzyce MT się odmładzają. Tymczasem ja po raz kolejny (bo wcześniej również w Kielcach) poczułem się przez chwilę bardzo staro jak zwróciłyście się do mnie per PAN:-) Fakt, mam swoje lata i już zaczynają wypadać mi włosy ale dziewczyny, zmiłujcie się i nie róbcie mi tego więcej!:-) Chyba, że to dlatego, że znowu stanąłem nie po tej stronie co powinienem i pozostało mi znowu Wam tylko pozazdrościć...
Nie, na koniec jednak jeszcze jedna refleksja...
Ostatnio nosze się z zamiarem kupna nowego telewizora. Jakoś nie mam czasu na to na co dzień. Jadąc do tego Zabrza pomyślałem sobie, że może tam kupię. Niby w Częstochowie też są ale ja czasu ciągle nie mam. Ale jak do Zabrza zajechałem to się z fanami zagadałem, i o telewizorze już nie myślałem:-) Tymczasem gdybym go kupił, voucher na te 7,5 tyś byłby pewnie mój...
Na pewno będę monotematyczny pisząc, że koncert był wspaniały... Ale to prawda - KONCERT BYŁ WSPANIAŁY! Thomas i jego zespół znowu nie zawiedli. Nie tylko fanów. Było bardzo wiele przypadkowych osób które przyszły robić zakupy a nie oglądać koncert. Zatrzymały się a potem nie mogły się nadziwić, że ten Thomas tak wspaniale śpiewa. I to dla mnie jest największym fenomenem. Nie trzeba być jego fanem żeby się nim zachwycać. Wystarczy być przypadkowym klientem M1, żeby się przekonać, że gość ma nieprzeciętny talent. Wiele naszych rodzimych gwiazd już występowało pod M1. W moim mieście widziałem już wiele znanych polskich zespołów. Żaden z nich nie wypadł tak dobrze jak wczoraj Thomas. Ba, nie każda z tych naszych polskich gwiazd na występie o takim małym prestiżu w ogóle śpiewała live.
Pozdrawiam tych wszystkich z którymi miałem okazję zamieć kilka zdań. Szczególnie pozdrawiam Bolero z którym razem podskakiwaliśmy w rytm muzyki:-)
Jeśli chodzi o organizację to większych zastrzeżeń nie można mieć ale wczoraj mocno zaskoczyła mnie jedna rzecz. Już dobrze po godz. 18.00 mała grupa fanów zebrała się pod sceną. Poszedłem dołączyć. Pokręciłem się trochę pod sceną i poszedłem na chwilę do samochodu który stał jakieś 50 metrów od sceny. Nawiasem mówiąc po raz pierwszy byłem na koncercie który, gdyby było trzeba, mógłbym spokojnie oglądać z samochodu:-) W każdym bądź razie jak poszedłem i wróciłem okazało się, że nie mogę wejść w sektor ogrodzony przed sceną. Byłem zdziwiony bo gdybym wiedział to bym przede wszystkim nie wyszedł. Bo kto już był, to mógł stać. Ale nikt dołączyć nie mógł... Na szczęście po jakiś 10-15 minutach panowie dostali dyspozycję, że mogą wpuszczać i wszystko się unormowało ale pierwsza decyzja był zupełnie niezrozumiała...
No ale jak już wszedłem to niestety nie udało mi się dojść do środka tylko stałem, co prawda przy samym ogrodzeniu, ale już skrajnie z prawej strony. A tam niestety już nie fani ale "przypadkowi" słuchacze w większej części. Tak więc gdy szły jakieś szybsze kawałki to tylko ja z Bolero podskakiwałem ku uciesze naszych sąsiadów:-) Pod koniec co prawda towarzystwo zaczynało się rozkręcać ale ogólnie bardzo nieśmiałe było:-)
Szkoda, że tym razem nie było nigdzie żadnego baneru z adresem strony www. Ponieważ miałem na sobie koszulkę fanclubową ktoś ze stojących za mną pytał o nią. Nie wiem już to ktoś z "nawróconych" po latach czy jakiś nowy fan. Nie mniej jednak przekonałem się, że czy wcześniej baner czy teraz tylko te koszulki, to jednak jest to spora promocja również Thomasa. Bo promocja strony www czy forum to jak by nie było też jedna z form promocji samego artysty.
No i na koniec zostawiłem sobie "bydgoszczanki":-) Po raz kolejny byłem pod ich wrażeniem. Dziewczyny jadą z daleka a zawsze mają masę pozytywnej energii. Gratuluję Wam po raz kolejny znakomitej zabawy niemalże "u stóp" Thomasa:-) Mam tylko do Was wielką prośbę. Szczególnie do Darii. Ludzie przy muzyce MT się odmładzają. Tymczasem ja po raz kolejny (bo wcześniej również w Kielcach) poczułem się przez chwilę bardzo staro jak zwróciłyście się do mnie per PAN:-) Fakt, mam swoje lata i już zaczynają wypadać mi włosy ale dziewczyny, zmiłujcie się i nie róbcie mi tego więcej!:-) Chyba, że to dlatego, że znowu stanąłem nie po tej stronie co powinienem i pozostało mi znowu Wam tylko pozazdrościć...
Nie, na koniec jednak jeszcze jedna refleksja...
Ostatnio nosze się z zamiarem kupna nowego telewizora. Jakoś nie mam czasu na to na co dzień. Jadąc do tego Zabrza pomyślałem sobie, że może tam kupię. Niby w Częstochowie też są ale ja czasu ciągle nie mam. Ale jak do Zabrza zajechałem to się z fanami zagadałem, i o telewizorze już nie myślałem:-) Tymczasem gdybym go kupił, voucher na te 7,5 tyś byłby pewnie mój...
Ostatnio zmieniony czw cze 02, 2011 15:11 przez Malediwy, łącznie zmieniany 2 razy.
Spokojem można kamień ugotować...
- Fanka MT
Mam tylko do Was wielką prośbę. Szczególnie do Dari. Ludzie przy muzyce MT się odmładzają. Tymczasem ja po raz kolejny (bo wcześniej również w Kielcach) poczułem się przez chwilę bardzo staro jak zwróciłyście się do mnie per PAN:-) Fakt, mam swoje lata i już zaczynają wypadać mi włosy ale dziewczyny, zmiłujcie się i nie róbcie mi tego więcej!:-)
He he, ok
Będziemy się zwracać po imieniu
No i w ogóle to wielkie dzięki za miłe słowa i uznanie 
Pozdrowionka!
He he, ok
Pozdrowionka!
Dziękuję...
Dziękuję...
- Malediwy
Sprawdzę Cię w lutym w SPODKU:-) Bo nie wątpię, że tam będziesz:-) A może w Koblenz... Jakoś do tej pory zawsze coś mi pokrzyżowało plany z wyjazdem tam ale obiecuje się w przyszłym roku mocno zmobilizować...Fanka MT pisze: He he, okBędziemy się zwracać po imieniu
No i w ogóle to wielkie dzięki za miłe słowa i uznanie
W grupie pasjonatów ludzie zwykle zapominają o tytułach i o formie grzecznościowej. Tak jest w turystyce którą się na co dzień zajmuję i wśród braci nurkowej do której również należę. Myślę, że podobnie powinno być w grupie takich jak my, fanów Thomasa Andersa
Ostatnio zmieniony czw cze 02, 2011 15:17 przez Malediwy, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokojem można kamień ugotować...