Stosunek Bohlena do fanów

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Stosunek Bohlena do fanów

Post autor: Peter »

pjotrek pisze: Peter mi nie chodzi o konkurs wiedzy o Bohlenie bo tutaj nie mam z Tobą szans ale o Twoje zdecydowane opinie - tak musi być i koniec kropka...jakbyś siedział w głowie Dietera. :wink:
Nigdy nic nie zakładam na definitywne, ale wysunąłem przypuszczenie, o dużym stopniu prawdopodobieństwie, że Bohlen ma fanów gdzieś. Gdyby było inaczej, tworzyłby piosenki maxymalnie zbliżone do MT, by zaspakajać muzyczne potrzeby swoich fanów. Tak nie robi od pięciu lat. Dla niego nie liczy się by tworzyć muzykę dla fanów a dla innej grupy ludzi, możliwe, że szerszej, takich którzy oglądają niemieckiego idola. MT w Niemczech by przepadł bez echa, a nowy idol jest kurą znoszacą złote jaja.
Edmund1974 pisze: A odnosnie Bohlena to na jakiej podstawie sadzisz, ze nie zapomnial o nas starych fanach?? Sledzac jego dokonania muzyczne z ostatnich lat smiem sie z ta teza nie zgodzic. Wszystko, co ostatnio tworzy przeznaczone jest dla malowymagajacej niemieckiej publicznosci - fanow "ambitnego" DSDS. Z dawnego Bohlena pozostalo w tych produkcjach niewiele lub wrecz wcale. Dieter juz teraz nie ma checi i motywacji, by sie przylozyc do swoich produkcji. Po co mialby sie wysilac, skoro niemieccy fani przyjma z podziekowaniem kazdy gniot, jaki Dieter wyprodukuje. Pan Bohlen kieruje sie obecnie zasada: minimum wysilku, maksimum zyskow...
dokładnie tak jest, wystarczy poczytać na niemieckim forum, jak stworzy jakąkolwiek piosenkę. Niemcy mówią, to jest geil/toll/super, obserwuję bw od trzech lat i takie mam spostrzeżenia.... poco miałby się więc wysilać?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Stosunek Bohlena do fanów

Post autor: atlantyda ;o) »

Moja opinia na ten temat jest podobna jak Edmunda i Petera.Owszem Dieter tworzy,tylko co?...i dla kogo?
I tak część (o ile nie większa część) sprzedanych płyt "gwiazdeczek DSDS" to kasa fanów Dietera Bohlena,ja już z tym skończyłam.Ostatnim wykonawcą ,którego albumy i maxi single kupowałam był Mark Medlock.Następny album jaki kupię produkcji Bohlena to będzie tylko taki na którym On sam będzie śpiewał,wtedy będę wiedziała,że wyprodukował coś z myślą o swoich Fanach.
pjotrek

Post autor: pjotrek »

Na każdym albumie Marka były piosenki które Dieter ewidentnie tworzył z myślą o fanach MT...oczywiście można zarzucić łatwo i prosto - dla kasy ale ja naiwny wierzę że jednak było w tym coś głębszego :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Tak, ciekawe które piosenki były pisane z myślą o fanach MT na takich albumach jak "Mr Lonely", "Cloud dancer" czy "Club tropicana"??? Zresztą brzmienia MT nie znajdziesz również na dwóch pozostałych, pseudo tanecznych albumach.... Poziom bylejakości albumów Medlocka jest uderzający, ja sam mam tylko "Dreamcatcher" tylko i wyłącznie dlatego, że na okładce jest Dieter i śpiewa w kilku utworach. Poziom tych albumów woła o pomstę do nieba i świadczy o totalnym olewaniu fanów MT przez Bohlena.... :shock:
Po co się wysilać, jak się ma za sobą ciężki sprzęt w postaci machiny promocyjnej RTLu? Tonę kamieni można tą drogą wepchnąć na listy....
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Taaakk..Jeśli chodzi o jego stosunek do Fanów to Dieter dał temu wyraz na konferencji prasowej w Moskwie przy okazji którejś z Dyskotek '80. Oglądałem na You Tube, ktoś to też przetłumaczył - jak dla mnie - bez komentarza. Nie specjalnie interesują mnie też podboje niemieckich list przebojów z kolejnymi podopiecznymi których nazwiska trudno jest nawet wymówić (no może poza nazwiskiem Lombardi). Dla mnie jak na razie ostatnim albumem stworzonym przez niego z myślą o Fanach był " Dieter - Der Hits" z 2006 roku. Czy jeszcze kiedyś usłyszymy go w podobnej produkcji ? Myślę że tak, szczególnie jeśli Thomas z Fahrenkorgiem odniosą choć umiarkowany sukces w Niemczech, wtedy ze złości na Thomasa, że odważył się wypłynąć na powierzchnię rodzimej branży muzycznej stworzy album w duecie z Norą np. p.t "Back To The Blue" :lol:
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
pjotrek

Post autor: pjotrek »

Jeśli chodzi o jego stosunek do Fanów to Dieter dał temu wyraz na konferencji prasowej w Moskwie przy okazji którejś z Dyskotek '80.
no tak jego stosunek do fanów jest tak beznajdziejny że postanowił ich olać tak bardzo że aż wystąpił na Dyskotek'80... :wink: Co do wywiadu zgadzam się z każdym słowem Dietera ile razy można odpowiadać na te same beznadziejne pytania...Wcale się też specjalnie mu nie dziwie bo sam zaczął dostrzegać jak wiele zakutych łbów jest w jego "fanklubie"...
Dla mnie jak na razie ostatnim albumem stworzonym przez niego z myślą o Fanach był " Dieter - Der Hits" z 2006 roku.
pierwsze słysze o takim albumie :wink:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

pjotrek pisze:Cytuj:
Dla mnie jak na razie ostatnim albumem stworzonym przez niego z myślą o Fanach był " Dieter - Der Hits" z 2006 roku.

pierwsze słysze o takim albumie :wink:
Polskie wydanie Dieter Der Film .
Sprawdź ;)
http://www.fan.pl/katalog/p90885417_die ... _film.html
http://www.fan.pl/katalog/p90913048_die ... _hits.html
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

pjotrek pisze:Der Film znam ale Der Hits pierwsze słyszę za ciemne okularki nosisz Atlantyda swiat Ci przysłoniły :wink:
Zajrzałeś na te linki,które podałam?
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Gwiżdżę na to jaki Bohlen ma stosunek do fanów. Niech tylko dostarczy mi piosenki, takie jak lubię a reszta mnie nie obchodzi.
Wolę go takiego niż jakby miał się wszystkim podlizywać i udawać jaki jest fantastyczny i kochany.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

pjotrek pisze:no tak jego stosunek do fanów jest tak beznajdziejny że postanowił ich olać tak bardzo że aż wystąpił na Dyskotek'80...
Płatny występ na takiej czy innej imprezie nie oznacza od razu wyrazu szacunku względem Fanów. Przypomnę Ci natomiast że w jednym z wywiadów nazwał to co kiedyś produkował pod szyldem "Blue System" cytuję: "starym gównem". I chyba dokładnie tak samo określiłby swoich dawnych Fanów, którzy słuchali BL dawniej i słuchają tej muzyki również dziś.
pjotrek pisze: bo sam zaczął dostrzegać jak wiele zakutych łbów jest w jego "fanklubie"...
Wypowiedź niezwykle twórcza zarówno pod względem formy jak i treści, bardzo dużo wnosi do naszej dyskusji

I jeśli nawet popełniłem błąd w nazwie tytułu albumu Dietera, to tylko ktoś wyjątkowo nieżyczliwy lub nie z grona Fanów Dietera nie domyśliłby się o jaką produkcję mi chodziło..

Ale przecież tak łatwo jest przypiąć komuś szpilę, o wiele łatwiej niż merytorycznie podyskutować...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
ODPOWIEDZ