Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
pjotrek

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: pjotrek »

Bardziej liczyłbym na to że niemiecka publiczność spojrzy nieco bardziej krytycznym okiem na to co serwuje ostatnio Dieter i wróci do Thomasa...co wyjdzie także Dieterowi na dobre bo stać go na dużo więcej tylko mobilizacji chyba mu do tej pory brakowało ... :wink: Mimo wszystko szkoda że to nie Dieter stoi za takimi utworami jak chociażby Hit or a miss to on powinien tutaj teraz być z Thomasem WIELKA szkoda jestem ciekaw co na to Dieter...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Te dodatki "ooo ooo" itp. przypominają mi Moviong Heroes a utwór "Stay" to cover

Singiel można już kupować na ebay.Są 2 wersje maxi singla 1 wersja z video (ta droższa ;) )
http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid= ... Categories
Awatar użytkownika
anna 22.10

Post autor: anna 22.10 »

Płyta bardzo " elektroniczna", ale mi się podoba. Powiew świeżości do zabawy odjazdowa!
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

atlantyda ;o) pisze:Te dodatki "ooo ooo" itp. przypominają mi Moviong Heroes a utwór "Stay" to cover

Singiel można już kupować na ebay.Są 2 wersje maxi singla 1 wersja z video (ta droższa ;) )
http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid= ... Categories
Ja swoje egzemplarze singla i albumu (oba wydawnictwa w drozszej wersji) zamowilem na Amazon.de. Juz nie moge sie doczekac, kiedy plytki dotra do mnie :-)

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
AdisonMT

Post autor: AdisonMT »

Zastanawia mnie jedno w piosence No More Tears On The Dancefloor na początku jest ten wstęp i moment w którym Thomas tak wyciąga końcówkę tego refrenu ciekawe czy to było obrabiane komputerowo czy faktycznie Thomas potrafi tak wyciągnąć sopranem bo szczerze nie słyszałem w żadnej innej piosence takiego wokalu u Thomasa
AdisonMT

My angel is strong
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Thomas we wczorajszym programie na ZDF o nowym projekcie:

Cały program do obejrzenia tu:
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/ ... .-Mai-2011
jkris

Post autor: jkris »

AdisonMT pisze:Thomas tak wyciąga końcówkę tego refrenu ciekawe czy to było obrabiane komputerowo czy faktycznie Thomas potrafi tak wyciągnąć sopranem bo szczerze nie słyszałem w żadnej innej piosence takiego wokalu u Thomasa
sopran to głównie u kobiet, u faceta to raczej falset albo kontratenor ;-)
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Szkoda, że od początku nie szło to w stronę współpracy z sensownymi ludźmi. Dziś, być może, Thomas byłby w zupełnie innym miejscu.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Agata pisze:Thomas we wczorajszym programie na ZDF o nowym projekcie:

Cały program do obejrzenia tu:
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/ ... .-Mai-2011
Mógłby ktoś w skrócie przetłumaczyć rozmowę Thomasa z tego programu?
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Widzę większość z nas jest pozytywnie nastawiona do nowego albumu Thomasa. No i nie ma w tym nic dziwnego. :D
Zawsze był Thomas solo a teraz zaprezentował nam duecik, który może przynieść obu panom wiele korzyści.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

jedyna pisze:
Agata pisze:Thomas we wczorajszym programie na ZDF o nowym projekcie:

Mógłby ktoś w skrócie przetłumaczyć rozmowę Thomasa z tego programu?
Witam. Prośba spełniona :-) Chciałbym jedynie dodać, że jak widzieliście w studiu panowała luźna atmosfera, a moderator co chwilę przerywał Thomasowi wypowiedzi wtrącając zabawne teksty i stąd te czasami niedokończone wypowiedzi Thomasa:

Moderator.: Thomas przy całym tym sukcesie masz czasami poczucie bycia wykonawcą testamentu Modern Talking?

Thomas: Ależ skąd, to byłoby zbyt ostre określenie. Mam na myśli, że MT odniosło wyjątkowy sukces. Z naszymi sprzedanymi 120/125 milionami kopii płyt to było coś wyjątkowego. Wcale nie muszę sztucznie podtrzymywać przy życiu muzyki MT, bo wciąż istnieją miliony ludzi, którzy lubią tę muzykę. Ja jestem głosem MT i to też prezentuje, przy czym to się obecnie trochę zmienia – pewnie wielu już dziś czytało na portalach internetowych, ze w Niemczech postał nowy duet.

Moderator: Znów współpracujesz z blondynem, to mnie zirytowało, twój partner jest blondynem..

Thomas: Tak pozostałem wierny swojemu gustowi :-) Od dziś to jest już oficjalny duet: Anders/Fahrenkrog. Uwe Fahrenkrog-Petersen jest producentem, tekściarzem i współzałożycielem zespołu Neny. Mamy tez klip.

Moderator: Całkiem przypadkiem mamy ten teledysk u siebie.

TELEDYSK GIGOLO

Moderator: Ludziom, którzy rozmawiają o Bohlenie, podobają się takie utwory. Dla tych, którzy siedzą teraz przed telewizorami mamy materiał prezentujący, jak bardzo na korzyść zmienił się Thomas. Prezentujemy Państwu kompromitujący materiał z lat 80-tych :-)

TELEDYSK YOU CAN WIN IF YOU WANT

Moderator: To naprawdę była szminka?

Thomas: Tak to rzeczywiście była szminka na moich ustach. To było wtedy bardzo na czasie. Oczywiście, gdy się dziś to ogląda, to jest to zabawne. Sam się dziś siebie pytam „ czy ja tak wyglądałem?” Tak, tak wtedy wyglądałem, lecz już od 32 lat jestem w tej branży…

Moderator: Tak, również 32 lata spędziłeś w solarium :-)

Thomas. To nie prawda, to było kilka lat mniej :-) Ale ja się pytam, kto dziś od 32 lat tak robi…

Moderator: Zgadza się, to powoduje raka skóry i jest bardzo niezdrowe :-)

Thomas: Mam na myśli, że gwiazdy, które się dziś narodziły i za 4 miesiące już jest po ich karierze, to oczywiście o takich ludziach nie ma żadnych materiałów archiwalnych, które można by zaprezentować.

Moderator: To fakt. Mam jeszcze dwa ostatnie pytania: gdzie jest Nora i łańcuszek.

Thomas: Odpowiem w odwrotnej kolejności: łańcuszek jest w sejfie a u Nory wszystko w porządku.

Moderator: U Ciebie w sejfie, czy u Nory?

Thomas. U mnie.

Moderator: Ile jest dziś warty ten łańcuszek?

Thomas. Myślę, ze niezbyt wiele. Wtedy ten łańcuszek kosztował 5000 marek, czyli ok. 2500 Euro. Kurs złota jest dziś…

Moderator: Myślę, ze 300 razy więcej…

Thomas: Nie sądzę. W każdym bądź razie on spoczywa w pokoju, mam na myśli łańcuch a nie Norę.

Moderator: Łańcuch spoczywa w pokoju, a Nora żyje wśród nas? A gdzie w Niemczech? Czy wiadomo? Czy może za granicą?

Thomas: Tak ona żyje wśród nas, ale nie wiem gdzie dokładnie.

Moderator: Jeśli nadal się lubicie i macie dobre kontakty, to bardzo chętnie zaprosilibyśmy Norę do naszego programu razem z Tobą Thomas

Thomas: W każdym bądź razie 27 pojawi się mój nowy singiel GIGOLO, a ja chętnie spytam Norę, czy miałaby ochotę przyjść do programu :-)

Moderator: Bardzo dziękuję za wizytę.
Ostatnio zmieniony pt maja 20, 2011 0:51 przez edmund1974, łącznie zmieniany 1 raz.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Oo. No to będzie gratka kiedy Thomas razem z Norą wystąpią w jakimś programie :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Agata

Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jak dajesz do czegokolwiek linka, to sama to na drugi raz sprawdź, bo weszło mi "Judas"..... :twisted:
Awatar użytkownika
Agata

No to masz pecha, ja mam Gigolo ;-) Spróbuj tu: http://www.bild.de/unterhaltung/musik/t ... .bild.html
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Ech a co z utworami Right here, right now i The best of me? :( Tak liczyłem, zwłaszcza na The best of me :(
ODPOWIEDZ