Good Karma
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Good Karma
No i czemu Thomas ma taki problem z wydaniem tego albumu?
Obje piosenki świetne,więc o co kaman?
Obje piosenki świetne,więc o co kaman?
- Atlantis
No nie czytałaś newsa na głównej? Artysta po prostu doszedł do wniosku, że płyta, którą nagrał mu sie nie podoba.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Tak tak,czytałam ,ale nich lepiej Thomas lepszy powód wymyśli albo powie po prostu prawdę.
Bo to jego tłumaczenie to jakieś naciągane jest.Rozumiem,że nie jest łatwo wydać płytę nowicjuszowi,ale Thomas z takim zapleczem...trochę to dziwne.
Ale jak to się mówi:"jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę".Pewnie za dużo łap do podziału ze sprzedaży tego albumu.
A Thomasowi dostało by się najmniej i o to halo.Tak mnie się wydaje.
Bo to jego tłumaczenie to jakieś naciągane jest.Rozumiem,że nie jest łatwo wydać płytę nowicjuszowi,ale Thomas z takim zapleczem...trochę to dziwne.
Ale jak to się mówi:"jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę".Pewnie za dużo łap do podziału ze sprzedaży tego albumu.
A Thomasowi dostało by się najmniej i o to halo.Tak mnie się wydaje.
- Atlantis
Nie no, ja nie widzę powodu, żeby nie wierzyć kochanemu Thomasowi. On jest wielkim artystą, muzyka to jego sens życia, on ją kocha i kocha fanów i mógłby dla nich nagrywać nawet za darmo (nie to co Bohlen, dla niego liczy się kasa). Poza tym, zwróć uwagę, że Bohlen zmienia panienki jak rękawiczki, a Thomas jest wierny Claudii, bo dla niego rodzina jest najważniejsza. Poza tym, Anders to nie Bohlen, w jego przypadku nagranie płyty trwa dłużej niż tydzień, on nie chałturzy! A tak w ogóle to Dieter nie umie śpiewać!, a Thomas w teledysku do The Night is still young miał taką śliczną błękitną koszulkę, poza tym jego występy są unikalne, powie Ci to każdy, kto pojedzie na fan club party posłuchać Brother Louie. Dlatego trzeba zaufać kochanemu Thomasowi, teraz się zepnie i na pewno nagra przebój lata, choć nie może konkurować z młodszymi. A tak w ogóle to Thomas przyjaźni się z Guido Karpem, a Bohlen nie, i możemy o tym popisać zamiast o nowych piosenkach.
Tak, Thomas to wielki artysta, nie zależy mu na przebojach, on chce dać jak najwięcej fanom od siebie, np. zegarki ze swoimi inicjałami, albo kubki.
Tak, Thomas to wielki artysta, nie zależy mu na przebojach, on chce dać jak najwięcej fanom od siebie, np. zegarki ze swoimi inicjałami, albo kubki.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Chyba starczy już tych złośliwości... Gołym okiem widać jaka nędza panuje ostatnio i u jednego i u drugiego. Piękne czasy muzycznych sukcesów dawno już minęły i zostają zajęcia typu jurorowanie, ewentualnie produkcja płyt dla innych wykonawców, których da się jeszcze dzięki sile telewizji lansować.
Inni, mniej przywiązani do Thomasa i Dietera już dawno przestali zwracać uwagę na to co obaj tworzą. A my jako fani mamy ten problem, że cały czas nas to interesuje i wciąż wierzymy (albo chcemy wierzyć), że ta kolejna piosenka może być czymś świetnym. A okazuje się albo niedoróbką, albo przeróbką, albo co gorsza - podróbką. Smutne to, ale zostaje albo narzekanie na tę nędzę, albo zachwycanie się rzeczami, które w normalnych warunkach nie zwróciłyby nawet naszej uwagi.
Inni, mniej przywiązani do Thomasa i Dietera już dawno przestali zwracać uwagę na to co obaj tworzą. A my jako fani mamy ten problem, że cały czas nas to interesuje i wciąż wierzymy (albo chcemy wierzyć), że ta kolejna piosenka może być czymś świetnym. A okazuje się albo niedoróbką, albo przeróbką, albo co gorsza - podróbką. Smutne to, ale zostaje albo narzekanie na tę nędzę, albo zachwycanie się rzeczami, które w normalnych warunkach nie zwróciłyby nawet naszej uwagi.
Jak piszesz tak cię widzą.
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
Atlantis powtarzasz się jak stara płyta , widać ze już brakuje wam tematów do pisania , wiec w kółko wałkujecie jeden temat.
I nie mam zamiaru bronić tutaj Thomasa bo poniekąd macie racje , Thomas nie wydał płyty z jakiegoś ważniejszego powodu niż nie zadowolenie z nagranych utworów .
Nie uważam też że Thomas ma obowiązek informowania o wszystkich swoich poważniejszych kłopotach każdego fana ,widocznie uznał ze taka wersja choć kiczowata będzie najbardziej uniwersalna.
Myślę ze Thomas ponosi poważniejsze konsekwencje nie wydania tej płyty niż nam się wydaje .
A fanów z tego powodu ani mu nie przybędzie ani tez nie ubędzie .
Moje zdanie na ten temat jest takie ze ani Dieter ani Thomas już nie są ani nie będą już wielkimi albo nawet żadnymi artystami .
Nagrali co mieli nagrać i finish , spoczęli na laurach na dobre .
Nie sledze kariery Dietera , wiec na jego temat nie będę się wypowiadać , ale Thomas jeśli jeszcze coś w ogóle nagra to będzie sukces , oczywiście dla fanów którzy oczekują na wielki moment kiedy wreszcie Thomas cokolwiek wyda.
W najlepszym razie będzie to jedna lub dwie płyty .
Pasuje im takie uczestniczenie w jakichś programach , od czasu do czasu dadzą jakiś koncert składający się tylko ze starych utworów , i pokazywanie się tam gdzie jeszcze chcą ich oglądać .
Nie rozumiem Atlantis czemu ciągle pijesz do tego ze Thomas ma dobry kontakt z fanami , utrzymuje się z fanów , wiec stara się też dawać coś od siebie nie tylko płyty i czasem jakiś koncert.
I znowu to bezsensowne porównywanie Bohlen / Anders , na tym forum chyba nigdy nie będzie neutralności .
I nie mam zamiaru bronić tutaj Thomasa bo poniekąd macie racje , Thomas nie wydał płyty z jakiegoś ważniejszego powodu niż nie zadowolenie z nagranych utworów .
Nie uważam też że Thomas ma obowiązek informowania o wszystkich swoich poważniejszych kłopotach każdego fana ,widocznie uznał ze taka wersja choć kiczowata będzie najbardziej uniwersalna.
Myślę ze Thomas ponosi poważniejsze konsekwencje nie wydania tej płyty niż nam się wydaje .
A fanów z tego powodu ani mu nie przybędzie ani tez nie ubędzie .
Moje zdanie na ten temat jest takie ze ani Dieter ani Thomas już nie są ani nie będą już wielkimi albo nawet żadnymi artystami .
Nagrali co mieli nagrać i finish , spoczęli na laurach na dobre .
Nie sledze kariery Dietera , wiec na jego temat nie będę się wypowiadać , ale Thomas jeśli jeszcze coś w ogóle nagra to będzie sukces , oczywiście dla fanów którzy oczekują na wielki moment kiedy wreszcie Thomas cokolwiek wyda.
W najlepszym razie będzie to jedna lub dwie płyty .
Pasuje im takie uczestniczenie w jakichś programach , od czasu do czasu dadzą jakiś koncert składający się tylko ze starych utworów , i pokazywanie się tam gdzie jeszcze chcą ich oglądać .
Nie rozumiem Atlantis czemu ciągle pijesz do tego ze Thomas ma dobry kontakt z fanami , utrzymuje się z fanów , wiec stara się też dawać coś od siebie nie tylko płyty i czasem jakiś koncert.
I znowu to bezsensowne porównywanie Bohlen / Anders , na tym forum chyba nigdy nie będzie neutralności .
- Krzychoo
Czy to pochodzi z Good Karma? http://www.youtube.com/watch?v=iaxyd64eNMA
- Agata
Jest to znana rosyjska piosenka (w oryginale "Hежность", Maja Kristalinskaja). Thomas wykonał ją podczas swojego występu w Pałacu Kremlowskim w Moskwie 23 kwietnia 2009 r. "Tenderness" to ten utwór w języku angielskim, ale końcówkę Thomas zaśpiewał po rosyjsku.
- Krzychoo
A słowa angielskie skąd są?
- Agata
Podobno istneje wiele wersji tej piosenki w języku angielskim, a słowa dla Thomasa ułożył któryś z jego przyjaciół.
Tu ta piosenka w oryginale:
(A propos Rosji: jutro Thomas (a także Sandra, Toto Cotugno i inni) wystąpi w Moskwie na "Legendach Retro FM", co powinno być można obejrzeć on-line. Start o 19.00 czasu moskiewskiego:
http://www.legendyretrofm.ru/ )
Tu ta piosenka w oryginale:
(A propos Rosji: jutro Thomas (a także Sandra, Toto Cotugno i inni) wystąpi w Moskwie na "Legendach Retro FM", co powinno być można obejrzeć on-line. Start o 19.00 czasu moskiewskiego:
http://www.legendyretrofm.ru/ )
- rut
Ta piosenka w wersji oryginalnej podoba mi się dużo bardziej.Lubię takie klimaty .
Pozdrawiam rut
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
- justysia854
Hehehe no trudno sie nie zgodzc z Twoim sarkazmem, tzn o ile oczywiscie jest sie fanem a nie fanatykiem;)Atlantis pisze:Nie no, ja nie widzę powodu, żeby nie wierzyć kochanemu Thomasowi. On jest wielkim artystą, muzyka to jego sens życia, on ją kocha i kocha fanów i mógłby dla nich nagrywać nawet za darmo (nie to co Bohlen, dla niego liczy się kasa). Poza tym, zwróć uwagę, że Bohlen zmienia panienki jak rękawiczki, a Thomas jest wierny Claudii, bo dla niego rodzina jest najważniejsza. Poza tym, Anders to nie Bohlen, w jego przypadku nagranie płyty trwa dłużej niż tydzień, on nie chałturzy! A tak w ogóle to Dieter nie umie śpiewać!, a Thomas w teledysku do The Night is still young miał taką śliczną błękitną koszulkę, poza tym jego występy są unikalne, powie Ci to każdy, kto pojedzie na fan club party posłuchać Brother Louie. Dlatego trzeba zaufać kochanemu Thomasowi, teraz się zepnie i na pewno nagra przebój lata, choć nie może konkurować z młodszymi. A tak w ogóle to Thomas przyjaźni się z Guido Karpem, a Bohlen nie, i możemy o tym popisać zamiast o nowych piosenkach.
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Peter
Ciekawe co stało się z tymi piosenkami? Czy wogóle istnieją, czy może ktoś sobie zażartował i je wymyślił? A może twórcy Sound Chateau dali je innym wykonawcom?ArCrack pisze: Na forum Thomasa zamieszczono listę utworów i datę premiery: 8 maja. Jak tylko uda się to potwierdzić z jakimś wiarygodnym źródłem, wstawię info na stronę główną.
1. KARMA IN 1:39
2. THE NIGHT IS STILL YOUNG REMIX VERSION 5:37
3. HAPPY HOUR LOVE 3:16
4. EVERYBODY WANTS TO RULE THE WORLD 3:55
5. MADAME LENORMAND 3:44
6. SPIRIT LOVE (WITH KASIA NOVA) 3:41
7. SHINING STARS 3:55
8. EVERYDAY 3:20
9. GOOD KARMA 3:15
10.ON AND OFF 3:10
11.JUSTIN 3:22
12.SOUL FIRE 3:02
13.WORDS FROM MY HEART 3:33
14.KARMA OUT 1:59
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Zacytowałeś mnie ze strony siódmej, to teraz rzuć jeszcze okiem na ósmą i dowiesz się co i jak.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Na ósmej nie napisałeś, co się stało z piosenkami, ale wierzę Ci w to co napisałeś w temacie o nowym albumie. Poza tym, nie wykluczone, że jakieś piosenki wtedy powstały i nagle co? Zapadły się pod ziemię? Ale przynajmniej wiem, że te co wymieniłeś, to wytwór fantazji fanów, wyśmiany przez Andersa.