Być może kogoś zainteresuje informacja że od niedawna na niektórych platformach cyfrowych nadaje telewizja pod nazwą Polo TV. Jak sama nazwa wskazuje telewizja jest poświęcona w całości muzyce określanej najczęściej jako disco polo. Ostatnio zajrzałem tam na chwilę, bardziej po to by przypomnieć sobie jako to kiedyś było. Jakość emitowanych tam rodzimych produkcji jest oczywiście baaardzo dyskusyjna, udało mi się jednak znaleźć tam jedno, zdecydowanie wyróżniające się na plus nagranie. Utwór ma bardzo ambitną jak na Disco Polo aranżację, otwiera go motyw klawiszowy, który często używany był w pierwszych produkcjach MT, bynajmniej mi tak się właśnie skojarzył, do tego wpadający w ucho refren i jedyne co wyraźnie razi to płytki, polski tekst, ale jak przymknie się nań oko...nagranie może się podobać http://www.youtube.com/watch?v=kXvaPgFxQJQ
Dość dobry jest jeszcze ten kawałek: http://www.youtube.com/watch?v=4b9WOvu7 ... re=related
(tylko ten tekst )
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
człowieczku Dieter też nie był poetom tylko teksciarzem jak wierz co to jest POLO TV to poco tam włazisz i komentujerz obrażliwi tych co to oglądajom . Modern Talking to było disco polo germany 20 lat temu z tekstami angielskimi.z milionami marek do wydania na promocje.Ale ty tego nie morzesz poiąc.POZDRO
Ostatnio zmieniony pn maja 16, 2011 15:53 przez ArCrack, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód:W związku ze skandaliczną ortografią przyznano ostrzeżenie.
dareek00 pisze: to poco tam włazisz i komentujerz obrażliwi tych co to oglądajom
Kolego, widzę że to Twój pierwszy post na tym forum - naprawdę chciałeś go w takiej formie zamieścić ? Kogo ja obraziłem swoim postem ? Po za tym przydałoby Ci się kilka lakcji ortografii..
dareek00 pisze:człowieczku Dieter też nie był poetom tylko teksciarzem jak wierz co to jest POLO TV to poco tam włazisz i komentujerz obrażliwi tych co to oglądajom . Modern Talking to było disco polo germany 20 lat temu z tekstami angielskimi.z milionami marek do wydania na promocje.Ale ty tego nie morzesz poiąc.POZDRO
Faktycznie - instrumental może zostać oryginalny - wystarczy polski tekst i jest discopolo w najczystszej postaci.
Byc może nie umiem pisac poprawnie ale sens posta zrozumiałeś a ja poczułem się niesmacznie .2 i chyba ostatni
Ostatnio zmieniony pn maja 16, 2011 15:53 przez ArCrack, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód:Proponuję więc opanować wiedzę na temat ortografi, albo przynajmniej korzystać ze słownika wbudowanego w przeglądarkę. Zależy ci chyba na tym, że twoje wypowiedzi były zrozumiałe? Jawne ignorowanie zasad będzie skutkowało ostrzeżeniami, w skrajnym wypadku
Myślę, że te piosenki są masakrycznie, nie trawię disco polo i wolę słuchać dzisiejszego Bohlena od tego. Bohlen takiej szmiry nigdy by nie zrobił. Wolę już jego tysięczny plagiat. Mam prośbę do panów powyżej: darujcie sobie te złośliwości, bo źle się to czyta.
Ja nie porównywał bym muzyki disco polo do muzyki Modern Talking. Pod względem aranżacji muzyka disco polo pozostaje daleko w tyle. Muzyka MT z przed 26 lat lepiej jest zaaranżowana niż ówczesne disco polo. To jest tak wielka przepaść że naprawdę bardzo mnie dziwi jak nie którzy wrzucają MT i disco polo do jednego worka
Celem mojego postu było przekazanie informacji na temat nowej muzycznej, polskiej stacji telewizyjnej. Nigdy celowo ale też i przypadkowo nie zamierzałem nikogo obrażać ani urażać. Odnoszę jednak wrażenie że kompletnie nie zostałem zrozumiany. Na forum bywa i tak. Nie zamierzam też się wdawać w dalszę polemikę z jednym z nowych forumowiczów. Natomiast PETER, nie bardzo rozumiem co masz przeciwko moim wypowiedziom w tym poście, bo zwracasz uwagę na to że źle Ci się to czyta. O ile mnie pamięć nie myli sam wielokrotnie wdawałeś się w podobne dyskusje. Zostałem zaatakowany przez kogoś, kto po raz pierwszy się wypowiada na forum i choćby przez grzeczność i dobre wychowanie powinien zachować umiar i dystans wobec tego z kim i o czym dyskutuje. Miałem pozostać obojętny na takie zachowanie ? Czasem się zastanawiam, czy rzeczywiście czytamy siebie ze zrozumieniem czy też tylko pobieżnie, bez zrozumienia tego co autor ma na myśli. Mam prawo do tego by odnależć podobne nuty czy brzmienie w niektórych utworach Disco Polo (ciekawe czy ktokolwiek pokusił się by wejść na podane przeze mnie linki) i starałem się to uzasadnić. Nie oznacza to jednak że próbuje degradować muzykę przy której się wychowałem i którą kocham do roli Disco Polo. Jednak w dobie dzisiejszych klimatów myzcznych (rap, hip-hop) łatwiej jest mi odnaleźć i zaakceptować podobieństwo w Dicso Polo do tego, czego słuchałem dwadzieścia kilka lat temu.
coś jest na rzeczy z disco polo w ostatnim czasie - pojawił się nowy kanał (niestety ja go nie mam w kablówce), a telewizja VIVA od kilku miesięcy ma program "Disco ponad wszystko", który leci ok. godz. 19:00 i tam też grają tego typu muzę - czyżby kolejny renesans disco-polo
Ojejku, szkoda że nie mam tego kanału bo bym chętnie kiedyś włączyła, ja bardzo lubię disco polo
O właśnie, ja jak nie zapomnę, to też oglądam 'Disco ponad wszystko' i już znalazłam dwie ciekawe piosenki dla siebie ^^
Jeszcze na takim kanale Polonia czy jakoś tak (nie ta Polonia od TVP) jest taka lista disco polo, głosuje się tam smsami na piosenki i też tam się pojawiają ciekawe