Pietro Lombardi - singiel Call My Name i album Jackpot
- Peter
Re: Pietro Lombardi - singiel Call My Name i album Jackpot
No to ja sobie pozwolę się nie zgodzić z Tobą, że to nie brzmi jak niemiecka muzyka folkowa i nie pasowałaby na album Andrei Berg, bardziej by pasowała na jakąś dance'ową płytę, mi to podchodzi pod techno.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Blokadę na Clipfish można pokonać za pomocą serwisu http://video.v2load.de/get.html - wkleimy tam adres video z teledyskiem i możemy klip oglądać.
Choć prawdę mówiąc poza Mustangiem nie ma na nim niczego szczególnie ciekawego. Pietro ewidentnie nie wie co zrobić z rękami gdy śpiewa.
Wczoraj słuchając piosenki zauważyłem też pod koniec (ok 3:26) jakiś dziwny przeskok w wokalu. Brzmi to jak transmisja cyfrowa łapiąca jakieś zakłócenia, choć jest pewnie efektem zastosowania jakiegoś filtra na głosie wokalisty. Dziwne, że takie rzeczy przepuszczają w wersji studyjnej piosenki.
Choć prawdę mówiąc poza Mustangiem nie ma na nim niczego szczególnie ciekawego. Pietro ewidentnie nie wie co zrobić z rękami gdy śpiewa.
Wczoraj słuchając piosenki zauważyłem też pod koniec (ok 3:26) jakiś dziwny przeskok w wokalu. Brzmi to jak transmisja cyfrowa łapiąca jakieś zakłócenia, choć jest pewnie efektem zastosowania jakiegoś filtra na głosie wokalisty. Dziwne, że takie rzeczy przepuszczają w wersji studyjnej piosenki.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Niestety Arkadiuszu jesteś szczęściarzem, a ja nie. Ściągnąłem plik, ale mój MP nie obsługuje formatu mp4. 
Zajawka:
http://www.rtl.de/cms/unterhaltung/supe ... perrt.html
Czy ja tam widzę Nikołaja? Fajny klip, z tego co zauważyłem, na lotnisku.
Piosenka to już złoto.
Zajawka:
http://www.rtl.de/cms/unterhaltung/supe ... perrt.html
Czy ja tam widzę Nikołaja? Fajny klip, z tego co zauważyłem, na lotnisku.
Piosenka to już złoto.
- angel
"Call My Name" świetny utworek i od razu wpadł mi w ucho.
Dieter odwalił kawał dobrej roboty,jestem pod wrażeniem.
Dieter odwalił kawał dobrej roboty,jestem pod wrażeniem.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Peter
Sympatyczny teledysk do nowej piosenki, świetna robota:
-
Jacek
Też moim się dosyć podoba szczególnie końcówka. Nie oglądałem DSDS, ale Pietro wygląda bardzo sympatyczny. Wiem że to nie jest odpowiednie miejsce na takie uwagi, ale chciałem poruszyć temat kasowania postów na temat występu Thomasa w Zabrzu. Moje dwa posty w, który napisałem że centrum handlowe raczej nie jest odpowiednim miejscem do występów dla kogoś o takim talencie jak Thomas, zostały...po prostu bezczelnie skasowane przez admina
Ostatnio zmieniony ndz maja 15, 2011 18:16 przez ArCrack, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Istotnie były dwa posty na ten temat - pierwszy jest na forum cały czas (tyle, że napisałeś go w temacie o Komm wir tanzen Buga), drugi usunąłem bo miał charakter spamu.
Powód: Istotnie były dwa posty na ten temat - pierwszy jest na forum cały czas (tyle, że napisałeś go w temacie o Komm wir tanzen Buga), drugi usunąłem bo miał charakter spamu.
-
DemStory
Pietro na początku nazywany był "Depp mit der Cap" (tl. Głupek z czapką), ale na szczęście przepuścili go dalejJacek pisze:Też moim się dosyć podoba szczególnie końcówka. Nie oglądałem DSDS, ale Pietro wygląda bardzo sympatyczny.
- Peter
Ciekawi mnie, czy wersja studyjna będzie inna? Możliwe, że minimalnie krótsza, bo na ogół się różnią wersja albumowa od singlowej. Może gdyby wycięli tą gitarkę na początku i dali jakiś keyboard, np: Yamahę DX2, to piosenka nie była by tak nowoczesna, ale byłaby bardziej Bohlenowska... Jakoś u Sarah nie ma tyle gitary i jej wersja jest bardziej chwytliwa niż wersja Pietro, a sposób grania Pietro w teledysku przypomina mi Daniela Schuhmachera i ABL, bardzo pozowane teledyski, następny teledysk Daniela był bardziej naturalny. 
Chyba jednak wolę jego niż 10 album dla Marka Medlocka...
A sama piosenka naprawdę niezła, mimo, że nie robi na mnie wrażenia, ale np: lepsza od piosenki matki, której wręcz nie trawię.
pouczające....
Chyba jednak wolę jego niż 10 album dla Marka Medlocka...
A sama piosenka naprawdę niezła, mimo, że nie robi na mnie wrażenia, ale np: lepsza od piosenki matki, której wręcz nie trawię.
pouczające....
- Peter
No i stało się. Bohlen może do swojego CV dopisać kolejny numer 1 na niemieckiej liście przebojów. Serdeczne gratulacje dla Dreamfactory i Pietro. Aż by się prosiło o nagranie ze słowem Sarah w tytule, jak za starych dobrych czasów...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Chodziło i chodziło i chodziło mi po głowie....jaka znana mi melodia....i w końcu wpadłam na trop...może nie całkiem to ,ale mnie przypomina troszeczkę styl piosenki Stay With Me-Alexandra 
- Peter
Lepiej późno niż później.
W piosence jest błąd bo po if nie daje się will... Nie pierwszy błąd tego typu u Bohlena i pewnie nie ostatni. 
- Peter
Kolega Jochen coś napisał od Pietro ale nie wszystko zrozumiałem:
A więc czyżby na nowym albumie było aż 5 Coverów, do tego jedne plagiat dochodzi i coś czuję, że nie będzie to wielki album pana B. Nie wszystko zrozumiałem, ale może któraś z Pan/Panów germanistów wie z tego tekstu więcej? Chyba album jest gotowy, bo Pietro odwiedził tłocznię płyt. Nowym singlem będzie piosenka "Jackpot",(to chyba jeden z coverów), ale nie wiadomo czy będzie wogóle jakieś drugie wydawnictwo.
Jochen W. pisze:Pietro war wohl gestern in Hannover-Langenhagen, wo sich das CD-Presswerk befindet. In dem auf RTL ausgestrahlten Bericht war zu sehen, wie er in eine der CD-Hüllen einen goldenen Karton eingelegt hat, den "Jackpot". Wer dieses Ding dann in seiner CD hat darf Pietro beim Dreh zur nächsten Single (ach, es gibt eine zweite Auskopplung? ) besuchen und darf eventuell sogar in dem Clip mitspielen.
Tante Edit hat gerade gesehen, dass die nächste Single ja wohl etwas ganz neues sein soll. Also doch keine zweite Auskopplung...
Ach ja, und nochwas...bitte wartet mit dem Gelästere über die 5 Cover-Versionen bis die offizielle Tracklist da ist und ihr die Songs bzw. zumindest die Hörproben gehört habt. Danke.
A więc czyżby na nowym albumie było aż 5 Coverów, do tego jedne plagiat dochodzi i coś czuję, że nie będzie to wielki album pana B. Nie wszystko zrozumiałem, ale może któraś z Pan/Panów germanistów wie z tego tekstu więcej? Chyba album jest gotowy, bo Pietro odwiedził tłocznię płyt. Nowym singlem będzie piosenka "Jackpot",(to chyba jeden z coverów), ale nie wiadomo czy będzie wogóle jakieś drugie wydawnictwo.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W zacytowaniem fragmencie chodzi o to, że w jednym z egzemplarzy albumu będzie ukryta specjalna złota karta, którą określono jako "jackpot". Ten, kto kupi album z tym właśnie dodatkiem, będzie mógł pojawić się na planie teledysku do kolejnego singla, a może nawet zagrać w nim.
Informacja o pięciu coverach pochodzi z tego artykułu: http://www.klatsch-tratsch.de/2011/05/1 ... more-77687.
Informacja o pięciu coverach pochodzi z tego artykułu: http://www.klatsch-tratsch.de/2011/05/1 ... more-77687.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Oto tracklista, prawdopodobne covery zaznaczono kursywą:
1. Call my name
2. Que sera sera
3. I need you
4. Down
5. Holiday
6. Don’t worry, be happy
7. Mad world
8. What about us
9. Can you feel the love tonight
10. Crazy like me
11. Don’t cry these tears
12. Wenn das Liebe ist
DVD
1. Best of Pietro Lombardi
2. Making of Fotoshoot
3. Making of Video
4. Videoclip - Call my Name
5. Bildergalerie
1. Call my name
2. Que sera sera
3. I need you
4. Down
5. Holiday
6. Don’t worry, be happy
7. Mad world
8. What about us
9. Can you feel the love tonight
10. Crazy like me
11. Don’t cry these tears
12. Wenn das Liebe ist
DVD
1. Best of Pietro Lombardi
2. Making of Fotoshoot
3. Making of Video
4. Videoclip - Call my Name
5. Bildergalerie
- Peter
Kto miał piosenkę Que Serra? Ja znam tylko wersje AOB i Medlocka, ale to dwie zupełnie różne piosenki.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W oryginale Doris Day, a po niej cały świat: http://en.wikipedia.org/wiki/Que_Sera,_ ... Will_Be%29.