Zaś co się tyczy moich faworytów to bardzo się cieszę, że przeszli, bo ich piosenki bardzo mi się podobały i wyszły najlepiej ze wszystkich piosenek wyemitowanych wczoraj. To moja opinia. A moimi faworytami była piosenka Rosji i Litwy.
Eurowizja 2011
- MTalkingusia28
Re: Eurowizja 2011
Ja też wiedziałam, że Polska nie przejdzie, bo pani Magda mnie w niczym nie zachwyciła. Nie wiem czemu ją akurat wybrali, żeby wystąpiła w Eurowizji, że u nas jest znana jako solistka programu Jaka to melodia?
Zaś co się tyczy moich faworytów to bardzo się cieszę, że przeszli, bo ich piosenki bardzo mi się podobały i wyszły najlepiej ze wszystkich piosenek wyemitowanych wczoraj. To moja opinia. A moimi faworytami była piosenka Rosji i Litwy.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- tanathos
uważam że pani Magda zaprezentowała się bardzo dobrze. piosenka była szybka i wpadająca w ucho, wykonanie bez zarzutu. od strony wizualnej tez dobrze. byłem pewien że ta piosenka przejdzie dalej- zaskoczyło mnie to że stało się inaczej. niepowodzenie nie jest winą Magdy Tul. ona zrobiła wszystko co mogła. nie udało się z 2 powodów:
- włodarze tvp poskąpili na promocję za granicą;
- eurowizja jest jak wiadomo konkursem politycznym. a nas- Polaków, chyba aż tak bardzo w europie nie lubią. mamy kiepskich polityków i kiepskich dyplomatów. Wszyscy są beznadziejni.
CIACH
- włodarze tvp poskąpili na promocję za granicą;
- eurowizja jest jak wiadomo konkursem politycznym. a nas- Polaków, chyba aż tak bardzo w europie nie lubią. mamy kiepskich polityków i kiepskich dyplomatów. Wszyscy są beznadziejni.
CIACH
Ostatnio zmieniony śr maja 11, 2011 13:58 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: To nie jest forum polityczne.
Powód: To nie jest forum polityczne.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Peter
Tu nie ma polityka nic do rzeczy tylko inne kwestie:
- nieznana w naszym kraju wokalistka drugiego sortu
- nie przebojowa piosenka bez aranżacji
- wykonana w języku polskim
i tyle.
- nieznana w naszym kraju wokalistka drugiego sortu
- nie przebojowa piosenka bez aranżacji
- wykonana w języku polskim
i tyle.
-
alunia13
Polska piosenka delikatnie mówiąc to...katastrofa. Ani skoczna, ani wpadająca w ucho. I wiadomo, że lepiej sprzedadzą się piosenki po angielsku niż po polsku. Ciesze się, ze moi faworyci przeszli tz. Finlandia, Islandia i Szwajcaria. Zobaczymy jak będzie dalej.
"You can win, If You want..."
-
bohlenmusic
Witam.
Eurowizję oglądam bardziej jako ciekawostka socjologiczna niż aby wysłuchac jakiejś piosenki bo w eurowizji w ciągu ostanich 10 lat może było kilka które dają sie słuchać.
Patrząć na ten specyficzny konkurs zgadzam sie zdecydowanie z tanathos to, że WAM sie wydaje, że to słuchacze decydują według jakości piosenki to się WAM tak tylko wydaje. Tu liczą sie sentymenty narodowościowe i właśnie polityka niestety. To że ty atlantis tego nie rozumiesz to szkoda, ale dziwnym trafem moge ci powiedzieć jak będzie głosował cypr i turcja, od kogo dostaną najwyższe noty? Choć by nie wiem jakiego gniota zaprezentowali to i tak wzajemnie będą na siebie głosować, to samo bałkany. A polaków niestety w europie nie lubią, szczególnie ostatnio gdy zachowujemy sie jak sprzedajne dz..., byle nas lubiano.
Polska piosenka była wg mnie jedną z lepszych w tym konkursie razem z węgrami i rosją oczywiście cały czas musimy przykładać miarę eurowzji, bo do słuchania poza eurowizją to nawet węgry ledwo sie nadają. W tym roku to powinni wygrać węgrzy ze wzgledu właśnie na politykę partii Orbana, który w przeciwieństwie do nas ma jaja. A edyta górniak to wygrała przypadkiem bo miała łądną piosenkę myślicie? To też była polityka, szczególnie, że wówczas jeszcze to nie telewidzowie głosowali tylko jury w poszczególnych krajach.
Magda Tul była jak na polskie realia naprawdę dobra, w ostatnich 10 latach była zaraz za wiśniewskim, bo trudno za gwiazdę uznać steczkowską i piaska bo to dopiero są porażki, na szczęśnie nikt tego już nie słucha.
Czasami wydaje mi sie, że piszą tu ludzie co mają kilkanaście lat i nie rozumieją jak wygląda życie
Cała eurowizja to głownie gniot gniota gniotem pogania, no ale o gustach się nie dyskutuje. Mamy w eurowizji izrael który jak każdy wie też jest w europie
, to taka nowa geografia po europejsku.
Pozdrawiam
Eurowizję oglądam bardziej jako ciekawostka socjologiczna niż aby wysłuchac jakiejś piosenki bo w eurowizji w ciągu ostanich 10 lat może było kilka które dają sie słuchać.
Patrząć na ten specyficzny konkurs zgadzam sie zdecydowanie z tanathos to, że WAM sie wydaje, że to słuchacze decydują według jakości piosenki to się WAM tak tylko wydaje. Tu liczą sie sentymenty narodowościowe i właśnie polityka niestety. To że ty atlantis tego nie rozumiesz to szkoda, ale dziwnym trafem moge ci powiedzieć jak będzie głosował cypr i turcja, od kogo dostaną najwyższe noty? Choć by nie wiem jakiego gniota zaprezentowali to i tak wzajemnie będą na siebie głosować, to samo bałkany. A polaków niestety w europie nie lubią, szczególnie ostatnio gdy zachowujemy sie jak sprzedajne dz..., byle nas lubiano.
Polska piosenka była wg mnie jedną z lepszych w tym konkursie razem z węgrami i rosją oczywiście cały czas musimy przykładać miarę eurowzji, bo do słuchania poza eurowizją to nawet węgry ledwo sie nadają. W tym roku to powinni wygrać węgrzy ze wzgledu właśnie na politykę partii Orbana, który w przeciwieństwie do nas ma jaja. A edyta górniak to wygrała przypadkiem bo miała łądną piosenkę myślicie? To też była polityka, szczególnie, że wówczas jeszcze to nie telewidzowie głosowali tylko jury w poszczególnych krajach.
Magda Tul była jak na polskie realia naprawdę dobra, w ostatnich 10 latach była zaraz za wiśniewskim, bo trudno za gwiazdę uznać steczkowską i piaska bo to dopiero są porażki, na szczęśnie nikt tego już nie słucha.
Czasami wydaje mi sie, że piszą tu ludzie co mają kilkanaście lat i nie rozumieją jak wygląda życie
Cała eurowizja to głownie gniot gniota gniotem pogania, no ale o gustach się nie dyskutuje. Mamy w eurowizji izrael który jak każdy wie też jest w europie
Pozdrawiam
- Peter
Rosja chyba przeszła dalej, miała bardzo dobrą piosenkę. Nie wiem czy to prawda, ale opiekunem Rosjan jest RedOne? Finlandia, bezbarwna, nudna i schematyczna, bo czym może zachwycić facet z gitarką? Szwecja i Węgry są super, a najbardziej mnie rozczarowała Islandia, dla mnie to było chałturnictwo, i pomyśleć, że to kraj, który się zawsze kojarzył z dobrą piosenką.....
- Atlantis
Czego nie rozumiem, że Cypr głosuje na Grecję, a Grecja na Cypr? To było i będzie, ale nie przeceniałbym tego. Najlepszym przykładem jest tu Ich Troje, które ze swoją piosenką zaszli daleko, także okazuje się, że jednak można. Poza tym, co roku wygrywa ktoś inny, zatem jak to jest? W tym roku najbardziej lubiana jest Łotwa, w innym Ukraina, jeszcze innym Rosja, a ostatnio Niemcy wygrali? Zadziwiająco się te układy sąsiedzkie zmieniają.
Oczywiście są one ważne, ale jeśli utwór jest dobry, to sam się obroni, najlepszy przykład to Norwegia-ten skromny "chłopak z gitarką" przeszedł dalej i bardzo dobrze, bo na prawdę zaprezentował się godziwie. A takie gadanie, że nikt nas nie lubi podobne jest do: sędzia kalosz dał karnego Austrii i nasi biedni chłopcy odpadli. Innymi słowy, wysyłamy słabe piosenki, takie też miejsca zajmujemy i warto to uczciwie przyznać, zamiast szukać dziury wszędzie tylko nie u siebie.
Oczywiście są one ważne, ale jeśli utwór jest dobry, to sam się obroni, najlepszy przykład to Norwegia-ten skromny "chłopak z gitarką" przeszedł dalej i bardzo dobrze, bo na prawdę zaprezentował się godziwie. A takie gadanie, że nikt nas nie lubi podobne jest do: sędzia kalosz dał karnego Austrii i nasi biedni chłopcy odpadli. Innymi słowy, wysyłamy słabe piosenki, takie też miejsca zajmujemy i warto to uczciwie przyznać, zamiast szukać dziury wszędzie tylko nie u siebie.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Karolek78
Tak to chyba prawda (ten koleś co prowadził transmisję tak mówił).Peter napisał:Nie wiem czy to prawda, ale opiekunem Rosjan jest RedOne?
Karolek78
-
alunia13
Chałturnictwo? No jak się woli artystów którzy nie mają za grosz głosu i nadrabiają scenografią i głośną muzyką, no to ja nie mam pytań.Peter pisze:(...)najbardziej mnie rozczarowała Islandia, dla mnie to było chałturnictwo, i pomyśleć, że to kraj, który się zawsze kojarzył z dobrą piosenką.....
Mnie Rosja rozczarowała, przez ostatnie lata miała niezłe utwory a tu nagle...śpiewający kaskader którego angielski jest daleki od poziomu chociażby średniego.
- art_system
Tak, ale wpadająca w ucho dla polaka lub rosjanina czy ukraińca. Dla sasiakadów z zachodu czy północy to zlepek ś,ć,sz,cz itp. Wydaje mi się,że nasze pisenki nie mogą daleko przejść, to jakbyśmy słuchali vietnamską wersje chery chery Lady. Ale największy zarzuy pada tu do osób ktore kompanują takie piosenki, dlaczego nie sa napisane po angielsku, dlaczego nie potrafimy napisać przeboju na miarę europejską, przebojową. Chyba klapnięte jest to polskie USZKO muzycznie, jak u misia uszatka. Cóż, nogi za to Madzia ma WYŚMIENITE:)tanathos pisze:uważam że pani Magda zaprezentowała się bardzo dobrze. piosenka była szybka i wpadająca w ucho,
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- tanathos
zgadzam się w tej kwestii w 100%art_system pisze:Cóż, nogi za to Madzia ma WYŚMIENITE:)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Czy melodia zwrotki nie przypomina wam nieco jednej z piosenek Bohlena?
Jak piszesz tak cię widzą.
- art_system
A jakże, Chris Norman Midnight Lady:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
alunia13
http://www.youtube.com/watch?v=Hl6hkgVl ... r_embedded
A ja tutaj słyszę charakterystyczne momenty z Rasputina, Boney M.
A w późniejszej części muzyka mi przypomina jakąś inną piosenkę ale nie mogę skojarzyć którą
A ja tutaj słyszę charakterystyczne momenty z Rasputina, Boney M.
A w późniejszej części muzyka mi przypomina jakąś inną piosenkę ale nie mogę skojarzyć którą
- Peter
Po prostu to było bardzo słabe, liczyłem na dużą dawkę decybeli a nie na takie nudy jakie zaprezentowali....alunia13 pisze:Chałturnictwo? No jak się woli artystów którzy nie mają za grosz głosu i nadrabiają scenografią i głośną muzyką, no to ja nie mam pytań.Peter pisze:(...)najbardziej mnie rozczarowała Islandia, dla mnie to było chałturnictwo, i pomyśleć, że to kraj, który się zawsze kojarzył z dobrą piosenką.....
Mnie Rosja rozczarowała, przez ostatnie lata miała niezłe utwory a tu nagle...śpiewający kaskader którego angielski jest daleki od poziomu chociażby średniego.
Moją faworytką jest Lena, ma świetną piosenkę i super barwę głosu, a kto Waszym faworytem?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Z tego co dzisiejszego wieczoru usłyszałam i zobaczyłam
to chyba najbardziej Szwecja mi się podobała
.Teraz tylko dotrwać do końca głosowania
Jak nie dotrwam to na pewno dowiem się od Was kto wygrał
.