Nasze sny

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Nasze sny

Post autor: atlantyda ;o) »

Zastanawiałam się już od dłuższego czasu nad takim tematem,ale nie chodzi tu o byle jakie sny ;)...a o sny z naszymi Idolami czy to piosenkarzami czy aktorami.Miewacie takie?
Może to głupie ale ja takie mam i dłuższy czas po takim śnie nie mogę albo i nie chcę się obudzić.
Dzisiejszej nocy śnił mi się koncert Thomasa,ale oczywiście przed koncertem sesja zdjęciowa z Idolem,tylko,że co...nie miałam aktualnego identyfikatora :? ...udało mi się przechytrzyć ochronę i dostałam się do garderoby Thomasa.Pojawił się kolejny problem nikt nie umiał obsłużyć mojego aparatu :( a Thomasowi śpieszyło się już na scenę...no nic przytulił mnie i dał zdjęcie z dedykacją-też fajnie...zaczęłam się przebudzać,a tak bardzo tego nie chciałam.Czyżby udzielał mi się już nastrój przed koncertowy ;).
Dawniej miewałam sny związane z koncertami Blue System,potem Modern Talking i o dziwo w tych snach zawsze dogaduję się z Dieterem i Thomasem nie znając tak na prawdę ani angielskiego ani niemieckiego języka ,a w moich snach jest to takie proste :D .
Podzielcie się swoimi snami i wrażeniami po przebudzeniu :)
Marcin87

Re: Nasze sny

Post autor: Marcin87 »

Ja jeszcze nie miałem żadnego snu z Dieterem czy Thomasem. Ale kto wie może którejś nocy moja wyobraźnia coś tam wytworzy :wink: A tak na marginesie dodam, że dzisiaj mi się śniła była dziewczyna
Obrazek
Awatar użytkownika
xewela89x

Post autor: xewela89x »

Raz w życiu śnił się Thomas jakoś przed koncertem w Kielcach - dałam Thomasowi jakąś okładke do podpisu, no a później rozmawiałam z nim...po polsku :D
A co do zespołu to ostatnio śnił mi się Lars i Axel. Tylko czasem sie tak zastanawiam dlaczego właśnie oni?
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

A co snów to mnie trzy razy śnił się Dieter a Thomas dwa. Raz ,że spotkaliśmy się na klatce schodowej w moim bloku gdzie mnie uściskał i poszedł. Drugi był trochę dłuższy: byłam u babci, wyglądałam przez okno i wiedziałam ,że MT jest w Polsce a mnie nie bd na koncercie. Aż tu patrze a w oddali z limuzyny wysiada Dieter z Thomasem. No to ja cała zadowolona pomachałam im ciesząc się ,że przynajmniej to mogę zrobić. Jaka była moja radocha gdy zaczęli iść w moją stronę. Potem jednak Dieter skierował się do domu obok. Ale tam było zamknięte i Thomas powiedział,że wbijają do domu mojej babci. Pierwsze co zrobiłam gdy byliśmy w środku powiedziałam Dieterowi,że ma śliczne włosy a potem pokazałam mu mój zeszyt założony specjalnie dla MT( zeszyt mam naprawdę :D ) Potem babcia przyniosła obiad i sen się skończył. Liczę,że jeszcze kiedyś dośnię zakończenie.
A ten trzeci raz to w jakiejś reklamie jogurtu :lol:
A Thomas przedwczoraj mi się śnił. To było na jakimś starym zamku gdzie była zjawa. Ja się jej postawiłam bo powiedziałam,że się jej nie boję a ona postanowiła przez google odnaleźć Thomasa i coś mu zrobić jako kara dla mnie. I wtedy widziałam Thomasa z córką :!: jak szli przez miasto. I się skończyło.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ale extra temat. Mnie Dieter śnił się tylko raz jakieś 10 lat temu, (pamiętam doskonale, śnili mi się obaj), a Thomas śnił mi się niezliczoną ilość razy. Już wcześniej opisywałam jeden z moich takich snów w którymś z tematów, ale nie pamiętam w którym. Thomas przeważnie śnił mi się za każdym razem gdy miał wystąpić lub gdy mieli puścić jego powtórkę w Jaka to melodia. Śnił mi się nawet wtedy kilka dni przed jego występem na Sylwestra jakieś 3 lata temu. Zawsze, gdy mi się śnił, wiedziałam, że wtedy go zobaczę w Jaka to melodia, bo miałam zawsze takie przeczucie, że tam wystąpi lub puszczą jego powtórkę. I właśnie, jak pisze Atlantyda, zawsze we śnie mogę także się z nim porozumieć i ja mówię do niego po polsku a on do mnie przeważnie po niemiecku. Raz mi się śniło, że mówił do mnie po polsku, ale to było tylko raz. Wtedy śnił mi się w moim domu, to było gdzieś w tamtym tygodniu. Ja przyszłam do domu i zobaczyłam, że Thomas siedzi w kuchni jakby czekając na mnie. Wyglądał dokładnie jak w latach 80. ubrany w sweter w kolorowe pasy. Wyglądał tak uroczo, podszedł do mnie, uśmiechnął się i mnie przytulił. Poczułam się jak w niebie. Po przebudzeniu żałowałam, że się tak szybko mój piękny sen skończył. Moje sny polegają na tym, że zawsze Thomas śni mi się w moim domu jakby czekając na mnie. Ja przychodzę skądś i widzę go siedzącego przy stoliku albo w moim pokoju albo w mojej kuchni. Nigdy mi się nie śnił inaczej. A 10 lat temu na samym początku po ich reaktywacji śnili mi sę obaj jak napisałam na początku. Rzecz dzieje się zawsze w moim domu (to był mój pierwszy sen o nich), i znowu przychodzę do domu i widzę jak Dieter siedzi na moim łóżku a Thomas siedzi przy moim stoliczku. Wchodzę do pokoju, oni mnie witają i sen się urywa. A 2 dni temu znowu mi się śnili tym razem obaj. To drugi raz gdy mi się śnili obaj naraz. Byłam na jakimś przyjęciu. Wchodzę na salę pełną ludzi przy stolikach, elegancko ubranych i widzę Dietera i Thomasa siedzących przy jednym ze stolików. Podchodzę do nich i się przysiadam. Uśmiechamy się pięknie do siebie, a potem widzę jak mój ojciec (nie wiem dlaczego on) podchodzi do naszego stolika i przynosi mi kilka płyt, które jak twierdził wygrałam. \ Pewnie dlatego te płyty mi się śniły, bo ostatnio kilka zamówiłam. \ Potem party się skończyło i moi ulubieńcy wyszli bez słowa pożegnania. Zrobiło mi się bardzo przykro, że się ze mną nie pożegnali. Wtedy sen się skończył. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Kilka dni temu "nocował u mnie Thomas w domu" :)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mnie się kiedyś śniło,że Thomas był u mnie w domu,a niedawno śniło mi się,że była u mnie Claudia i dała nam zaproszenia na koncert Thomasa :)
A tak w ogóle to Thomas śnił mi się już wiele razy :)
Ostatnio zmieniony pn kwie 11, 2011 16:19 przez Ann, łącznie zmieniany 1 raz.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mnie już kilka razy śnił się Thomas i Dieter. W jakimś temacie dokładnie kiedyś opisałam moje sny ale nie pamiętam w którym. Poszukam, to skopiuję i wkleję tu :mrgreen:

Znalazłam jeden opis:
Re: MT i wasi bliscy

Post przez Gasolina91 » Śr gru 16, 2009 19:28
Nie zabardzo wiedzialam gdzie o tym napisać to piszę w tym temacie.
Mianowicie: dziś śnił mi się Thomas Anders :mrgreen: pamiętam że przyjechał pod mój dom bordowym Volkswagenem Passat na krakowskich rejestracjach. I ja tam do niego krzyczałam po angielsku, jakoś tak niegramatycznie żeby poczekał bo chce zrobić sobie z nim zdjcie i pobiegłam po aparat i jak wyszlam przed dom to on odjeżdzał... i koniec snu :mrgreen:
Point Of No Return
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Ja pamiętam jeden sen z MT w 2005 roku, kiedy to zacząłem być fanem tegoż zespołu.
To było tak: Zaprosiłem do siebie do domu Dietera i Thomasa - przyszli :P Zacząłem ich pytać o zespoły Italo i Euro Disco - wszystko mi mówili, wszystko znali :!: Byłem pod wrażeniem ich wiedzy, nawet znali takie rarytasy o jakich mało kto słyszał tu na forum :wink:
Ale w pewnym momencie zacząłem prawić komplementy Thomasowi, jaki to jest przystojny i jaki fajny ma wokal - wtedy obaj uciekli :lol:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Gasolina jestem tam zaraz pod Tobą. Ale super, że o tym temacie wspomniałaś bo nijak nie mogłam sobie przypomnieć gdzie o tych snach napisałam. Wczoraj próbowałam skopiować w myślach to co w tamtym temacie napisałam, a pamiętałam mniej więcej co tam napisałam tylko tematu sobie przypomnieć nie mogłam. Podobnie tam napisałam wtedy do tego co napisałam tu wczoraj. Może też to wkleję tu, bo ciekawie to brzmi.

MTalkingusia28 Tytuł: Re: MT i wasi bliscy Napisane: So gru 19, 2009 1:29

No to ja się dołączam, mnie Thomas śnił się wiele razy. Przeważnie śni mi się tak: przychodzę skądś do domu i widzę jak Thomas siedzi przy stoliku, tak jakby czekał na mnie. Ja mówię do niego po polsku, on do mnie po niemiecku, a i tak się dogadujemy; innym razem mówił do mnie po angielsku, a ja do niego po polsku i to jest tu dziwne. Ale najdziwniejsze jest jednak to, że za każdym razem w moich snach pojawiają się te same lub bardzo podobne scenki. Thomas przeważnie śni mi się, gdy ma wystąpic w TV np. śnił mi się kilka dni wcześniej, gdy miał wystąpic we Wrocławiu na tegorocznego Sylwestra, w ten sposób, że widziałam go na ekranie telewizora, a pod spodem duży napis Modern Talking wypisany złotymi literami. Potem znowu śnił mi się dzień wcześniej przed występem w programie Jaka to melodia? i znowu widziałam go na ekranie telewizora jak stał obok czarnej limuzyny, a pod spodem napis: c.d. Thomasa Andersa. A potem już zawsze coś podobnego mi się śniło zanim miał w tym programie wystąpic, śnił mi się albo w moim domu, albo na ekranie telewizora, nie ma innej opcji. Praktycznie to ostatnim razem miałam tylko przeczucie, że ma tam wystąpic. Może to trochę dziwne, ale to prawda co napisałam. :) :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No to czas na moją opowieść. Mi nigdy się nie śnili TA i DB ale wizyta w sklepie UNITON, to muzyczny sklep i w snach kupowałem tam nieznane albumy Thomasa Andersa.
BTW dzisiaj tam byłem, pytałem o pierwszy album Sandry i koleś powiedział, że 50 zł kosztuje i był mało sympatyczny, wręcz bezczelny i nigdy do niego więcej nie pójdę, a album kupiłem na Fanie za 45,99 z wysyłką! Facet stracił dobrego klienta, niech idzie na kopalnię. :P A reklamuje się tak Uniton, uniton, każdy muzyczny ton..... Pisze, że każdą płytę CD na życzenie sprowadzi, okazuję się, że nie każdą. :lol: "Different" i "Down on sunset" nie był w stanie zamówić, kupiłem je na allegro.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Fajny temat. Niektóre Wasze sny były naprawdę zabawne :) Mnie chyba nigdy nie śnił się Thomas ani Dieter, ale dzisiaj miałam sen związany z koncertem Thomasa.
W moim śnie chodziło o to, że miałam pojechać razem z tatą i kuzynką na koncert Thomasa do Łodzi. Mieliśmy pojechać samochodem, było ok. godziny 19:00. O tej samej porze odjeżdżał pociąg do Łodzi i chcieliśmy jechać za tym pociągiem, żeby się nie zgubić :P No ale tuż przed wyjazdem podeszli do nas policjanci (ubrani po cywilnemu) i spytali dokąd się wybieramy o tej porze. Kiedy dowiedzieli się, że chcemy jechać na koncert do Łodzi, stwierdzili, że jest już za późno na taką podróż i za samą chęć wyjazdu muszą nam wlepić mandat. Najpierw powiedzieli mojemu tacie, że mandat wyniesie 300 zł, ale kiedy zobaczyli, że jestem jeszcze ja i kuzynka podwyższyli do 550 zł! Wtedy ja poszłam do jakiegoś biura i zaczęłam kłócić się z jakąś kobietą. Tłumaczyłam jej, że nic złego nie zrobiliśmy, że chcieliśmy tylko pojechać na koncert Thomasa, pytałam jak można wlepić komuś mandat za to, że chce pojechać na koncert. Powiedziałam jej, że jestem studentką i za te pieniądze mogłabym sobie coś opłacić, a ona nic. W końcu spytała mnie ile mam lat, no to powiedziałam "a jak pani myśli?", ona odpowiedziała, że 18. Wtedy ja do niej "jak mogę być studentką i mieć 18 lat?" No i wyszłam stamtąd, bo stwierdziłam, że się z nią nie dogadam. Byłam zawiedziona, że nie pojechaliśmy na koncert, a tata był wkurzony, że musi zapłacić mandat za nic i był koniec snu.
Dziwny był ten sen, a po przebudzeniu byłam trochę zdenerwowana no ale co się dziwić - nie miał pozytywnego zakończenia, bo nie dotarłam na koncert T.A. ;)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Wczoraj śniło mi się,że w radiu Złote Przeboje puścili piosenkę "Time Is On My Side" :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

A mnie się śniło dzisiaj że Thomas zagra gdzieś na Ślasku przed jakimś marketem i to niebawem. Niestety więcej nic nie wiem bo telefon zadzwonił i obudziłem się. :)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Świetny wątek! :) Jeżeli chodzi o moje sny związane z zespołem Modern Talking to było ich całkiem sporo ;) Jednakże najbardziej zapadły mi w pamięć dwa, a mianowicie pierwszy (to było jeszcze zanim udało mi się sfotografować z idolem), gdy znalazłam się w jakimś pomieszczeniu, w którym siedział Thomas. Podszedł do mnie jakiś mężczyzna i powiedział, że chce nam zrobić pamiątkowe zdjęcie. Podeszłam do Andersa, a on mnie tak mocno przytulił, że normalnie poczułam to przez sen! Niesamowite, aż się zbudziłam ;) No, a drugi sen dotyczył moich osiemnastych urodzin ;) Miałam je wyprawiane w klubie, gdzie imprezę miał poprowadził mój wujek (DJ). Nagle zawiązano mi oczy i usłyszałam głos: "Przepraszam Daruniu, ale dzisiaj Modern Talking Tobie nie zagram", wówczas moja mina nieco zrzedła, ale ku swojemu zaskoczeniu usłyszałam głos Thomasa! Zdjęłam chustę z oczu i zobaczyłam, że stoję na scenie, a przede mną Anders śpiewający "Happy Birthday" ;) Tak się wzruszyłam, że gdy się przebudziłam zastałam mokrą poduszkę od łez ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

33ccd pisze:A mnie się śniło dzisiaj że Thomas zagra gdzieś na Ślasku przed jakimś marketem i to niebawem. Niestety więcej nic nie wiem bo telefon zadzwonił i obudziłem się. :)
To się nazywa mieć proroczy sen. Wykrakałeś. Mi się śni jedynie sklep z płytami gdzie kupuję albumy, często na zamówienie, a kiedyś miałem sen, jak jeszcze nie było reaktywacji, że wystąpią tak samo ubrani jak w latach 80 tych...
ODPOWIEDZ