Piosenki Dietera na albumie Marka Ashleya?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Piosenki Dietera na albumie Marka Ashleya?

Post autor: ArCrack »

Bardzo cenię brzmienie, które Luis Rodriguez tworzył kiedyś, ale obecnie jego "dance'owe" produkcje nie przemawiają do mnie zupełnie. A teraz chyba już zupełnie przesadził...
Modern Talking Online donosi, że na nowym albumie Marka Ashleya produkowanym właśnie w Studio 33 ma zostać wykorzystanych kilka (2-3) piosenek Dietera.

Wysłałem do nich maila w tej sprawie, mam nadzieję że okaże sie to tylko głupią plotką...
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Z jednej strony...głos Ashleya, który do mnie jakoś nie bardzo przemawia (zresztą ile tam jest jego prawdziwego głosu to chyba tylko on sam jeden wie) z drugiej być może szansa na poznanie niepublikowanych wcześniej nagrań Dietera (mam nadzieję, że wykorzystanymi utworami nie będą YMHYMS, Brother Louie, There's too much...). Ja do brzmienia Luisa nie mam większych zastrzeżeń ale czy podoła on temu bez udziału Dietera?
Co do piosenek...nie mówię "nie". Od czasu do czasu lubię posłuchać naśladowców bohlenowych rytmów więc posłucham pewnie i tego. Może tylko będzie mi trochę żal, że mógłby to zaśpiewać ktoś lepszy a może i nawet ten najlepszy...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pioetrek pisze:mam nadzieję, że wykorzystanymi utworami nie będą YMHYMS, Brother Louie, There's too much...)
Chodzi prawdopodobnie o nowe nagrania (pewnie coś jak sytuacja z The Nash), więc tego raczej się nie doczekamy. ;)
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Również mam nadzieję, że to tylko plotki.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dostałem maila z wytwórni płytowej Marka Ashleya. Pytałem czy mogliby potwierdzić bądź zdementować tą informację:
No, I can't confirm that. Neither these songs are produced by Luis Rodriguez or written by Dieter Bohlen. Well, it sounds a little Bohlen-like.
:) :) :)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Czyli żadna z nowopowsatjących piosenek nie jest ani produkcji Rodrigueza ani napisana przez Bohlena. Ale brzmi odrobinę bohlenowato.
Dobrze zrozumiałem? :D

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jeśli wytwórnia nie robi zasłony dymnej - dokładnie o to chodzi :)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Generalnie to ja Was rozumiem (co do niechęci wykonywania dzieł Bohlena przez Ashleya) ale mam poprostu obawę, że te niewydane kawałki opublikują dopiero spadkobiercy Dietera. A kto wie czy ja tego dożyję...

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A jednak (na 99%) coś od Dietera na albumie będzie. No cóż, z głosem Ashleya wiele zrobić się nie da, więc liczę na to że Luis zaprezentuje ciekawsze aranżacje niż np. ta z "Shooting Star" ;)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

więc liczę na to że Luis zaprezentuje ciekawsze aranżacje niż np. ta z "Shooting Star"
Ja myślę, że tym produkcjom może być daleko nawet do Shooting Star, które pod względem aranżacji akurat mnie się podoba (może nie aż tak bardzo jak brzmienie żywych instrumentów w piosenkach podpisanych jako DB ale się podoba :D ).

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Peter

Re: Piosenki Dietera na albumie Marka Ashleya?

Post autor: Peter »

Niedoczekanie Ashleya.
ODPOWIEDZ