Co lubicie w Modern Talking najbardziej ?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Co lubicie w Modern Talking najbardziej ?

Post autor: sebciu1974 »

Jestem ciekawy co w Modern Talking spowodowało że stałaś/eś się fanem tego zespołu.
Może zacznę od siebie.
Dla mnie Modern Talking to bardzo złożona konstrukcja, składająca się z wielu osób które miały wpływ na jego brzmienie i na to że tak bardzo ten zespół polubiłem, a trwa to już 26 lat. Wszystkie poniżej wymienione składniki są dla mnie równie ważne a kolejność ich wymienienia jest przypadkowa (przynajmniej tak mi się wydaje)
Dieter Bohlen - za kompozycje i fajny wygląd. Do dzisiaj śledzę jego poczynania kompozytorskie i słucham praktycznie wszystkiego do czego dołożył swoje 5 zł.
Thomas Anders - wspaniały głos i magiczna uroda. Dlatego słucham jego solowych produkcji.
Louis Rodriguez - uważam że jest to osoba która stworzyła brzmienie Modern Talking. Wiele produkcji pochodzących ze Studia Star (Studio 33) zarówno tego w Hamburgu jak i tego nowego na Majorce jest godne uwagi. Dla przykładu mogę podać Lian Ross lub Olivera Lukasa. Polecam.
Ekipa tworząca chórki - bez nich też nie byłoby Modern Talking. Dlatego słucham do dziś Systems In Blue oraz Marka Ashleya.
moim zdaniem są to te 4 składniki bez których Modern Talking nigdy nie odniósłby tak wielkiego sukcesu.

Nie wiem czy udało mi się przekazać to co chciałem. Mam nadzieję że dyskusja ta rozwinie się.
Jestem ciekawy co Wy lubicie a co dla Was jest mniej interesujące.
Ostatnio zmieniony sob kwie 16, 2011 19:11 przez sebciu1974, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin87

Re: Co lubicie w Modern Talking najbardziej ?

Post autor: Marcin87 »

sebciu1974 pisze:Dla mnie Modern Talking to bardzo złożona konstrukcja, składająca się z wielu osób które miały wpływ na jego brzmienie i na to że tak bardzo ten zespół polubiłem
Uważam bardzo podobnie jak Ty sebciu1974! Bardzo dobrze to wszystko ująłeś; wszystkie te osoby, które wymieniłeś dokładając coś od siebie sprawiły, że muzyka Modern Talking brzmi tak a nie inaczej :wink: Dla mnie najważniejszą postacią w tym projekcie jest oczywiście Dieter. Uważam go za świetnego kompozytora; ma on ogromny talent do pisania muzyki. Praktycznie wszystko co napisał dla Modern Talking i Blue System wpadło mi w ucho; jego piosenki, które mi się nie spodobały mogę policzyć na palcach jednej ręki. Reszta jest co najmniej fajna :wink: Thomasa cenię jako świetnego wokalistę. Nie wyobrażam sobie piosenek Modern Talking bez jego głosu. Jeżeli chodzi o cały sztab pomocników to uważam, że w chórkach sprawdzili się zarówno panowie z SIB jak i ci, którzy udzielali się wokalnie przy produkcji ostatnich 3 albumów. Tak samo, jeżeli chodzi o współproducentów: i Luis Rodriguez i Jeo Mezei z resztą ekipy bardzo dobrze wspomogli produkcję piosenek.
Wszystkie te osoby współpracując z Dieterem stworzyły pewnie brzmienie piosenek, a to brzmienie bardzo mi odpowiada :D
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ja się ograniczę do samego duetu nie wnikając w zaplecze.
Najbardziej w MT urzekł mnie sam Thomas,jego wygląd,anielski głos chwytliwa melodia Cheri Cheri Lady (pierwszy utwór jaki słyszałam,miałam wtedy jakieś9-10 lat-lata 80'te).Gdyby nie te chórki to Dietera mogło by nie być w MT (wtedy jak dla mnie),ale jednak był jego dopełnieniem.Świetnie obaj wyglądali-wymarzony duet dla nastolatków lat 80tych :).
Kocham ten skład (Dieter+Thomas=Modern Talking) po dzień dzisiejszy.Nie wiem jak bardziej opisać to uczucie jakim darzę obu panów za wkład w ten zespół i ukształtowanie poniekąd mojego życia dzięki ich muzyce.Gdyby nie ich muzyka na pewno moje życie było by monotonne i nudne,bo nie wyobrażam sobie czy mogłabym zakochać się w jakimś innym zespole tak jak w MT.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To jedyny zespół, gdzie lubię wszystkie piosenki, choć z różną intensywnością. Podoba mi się wokal Thomasa, chwytliwe melodie Dietera i ogólnie brzmienie dance na światowym poziomie. Czego chcieć więcej?
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Modern Talking pokochałam od pierwszego usłyszenia i zobaczenia teledysku Cheri Cheri Lady. Urzekł mnie styl Dietera, jego dres :mrgreen: , gestykulacja ale przede wszystkim muzyka!!! Te "wysokie" refreny śpiewane, jak to jako małolata określałam "damskim głosem". I to chyba jest to co w Modern Talking lubię najbardziej.
Do tego świetna muzyka (szczególnie lata 80.) :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Tak w roku 1985 wyglądała kaseta na której miałem nagrany pierwszy album Modern Talking. Wtedy a przynajmniej na początku nie wiedziałem nawet jak oni wyglądają, a o ile pamiętam to miałem wątpliwości czy to śpiewa mężczyzna czy kobieta.

Obrazek

A tak wglądał sprzęcior na którym to pierwszy raz usłuszałem Modern Talking.

Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

hehe, Seba ja miałem podobne doświadczenia, w latach 90 tych słuchałem MT z jamnika (taki boombox ale starszy :P) ale było wejście na CD. Pamiętam, że nie wiedziałem jakie oni wydali studyjne albumy, bo miałem składanki i to uważałem, że są ich albumy, tylko nie podobało mi się, że piosenki się pokrywają. :P Hehe miałem wtedy 7-8 lat. Ale już wtedy kochałem ten zespół. Nigdy nie miałem wątpliwości, że śpiewa facet, bo miałem okładki tych składaneczek. A MT lubię jeszcze za okładki i teledyski, choć najważniejsze powody wymieniam już wyżej. Ja myślałem, mając kilka lat, że w MT są myszy. :lol:
Ostatnio zmieniony sob kwie 16, 2011 20:03 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

To ja słuchałam na podobnym sprzęcie jak Sebastian,a wyglądał tak...

Obrazek

...a "modliłam" się do takiego plakatu...

Obrazek

...z Panoramy :)

Kasety wtedy pożyczałam od kuzyna,kuzynki i koleżanki.Dopiero w 1989 roku na serio zaczęłam kompletować albumy Modern Talking-wtedy jeszcze na kasetach audio :) .
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

sebciu1974 mam taki sam magnetofon :D Jest w 100 % sprawny i schowany w szafie :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Właśnie. Jak napisała Atlantyda Dieter + Thomas = Modern Talking. To równanie matematyczne zawsze pisałam w zeszytach A4, które zakładałam zapisując wszystkie moje uczucia do Modern Talking. :) Ja słucham Modern Talking od 13 lat. Zaczęłam ich słuchać w `98 gdy się reaktywowali. Szkoda jedynie, że nie jestem z ich muzyką od samego początku. Jednak jestem szczęśliwa, że pokochałam taki zespół jakim jest mój ukochany Modern Talking, bo nie wyobrażam sobie mojego życia bez ich cudownej muzyki. Lubię wiele różnych zespołów, ale na pewno nigdy ich muzyka mi nie zastąpi niezastąpionej i niepowtarzalnej muzyki Modern Talking. A jeśli chodzi o szczerość to Modern Talking to całe moje życie i moja jedyna i prawdziwa radość. Tylko słuchanie ich muzyki sprawia mi nieopisaną radość. Tylko w ich muzyce słyszę to co nie słyszę w muzyce innych zespołów. To co słyszę w piosenkach Modern Talking to magia. To coś czego żaden inny zespół nigdy nie będzie miał. Dieter tę magię wplótł do wszystkich utworów, które napisał i nagrał dla Modern Talking. Pamiętam, że właśnie od Cheri Cheri Lady zaczęłam moją cudowną muzyczną podróż, która trwa do dzisiaj i będzie trwała już zawsze. Pokochałam ten cudowny niemiecki duet od pierwszego zobaczenia ich teledysku w telewizji. Nigdy nie zapomnę, że była to Lista Sprawdzonych Przebojów (nie pamiętam który to był kanał) i że w tym programie zobaczyłam i usłyszałam najcudowniejszą piosenkę i najsłodszy głos na świecie. Głównie głos Thomasa tak mnie przyciągnął do słuchania ich piosenek. Potem dowiedziałam się, że album nazywa się Back For Good na którym ta wspaniała piosenka była nagrana. Kupiłam album jeszcze wtedy na kasecie magnetofonowej do której był dołączony singiel You`re My Heart, You`re My Soul. Słuchałam tej kasety po 2 razy dziennie i nie potrafiłam przestać, bo strasznie mi się piosenki podobały. No i już potem kupowałam każdy następny album a w 2002 wszystkie kasety wymieniłam na płyty. Do całej kolekcji brakuje mi tylko 5 i 6 albumu. Wszystko mi się spodobało w ich piosenkach, chórki także. W ogóle Modern Talking jest rewelacyjny, najlepszy pod każdym względem. To jedyny w swoim rodzaju duet, który wniósł w moje życie wiele pięknych barw i cudownych wspomnień. Ja także nie wyobrażam sobie Modern Talking bez wokalu Thomasa. W jego głosie jest taka cudowna magia, której nie można się oprzeć. Zapewne nie pokochałabym Modern Talking gdyby piosenki wykonywał ktoś inny i te piosenki nie byłyby takie niepowtarzalne gdyby Dieter ich nie napisał i nie nagrał. To talent Dietera doprowadził Modern Talking do zwycięstwa i do zaistnienia na rynku muzycznym. No i właśnie dzięki nim obydwóm wszystkie piosenki Modern Talking są takie bajeczne i niezapomniane. Modern Talking to klasa. Modern Talking jest unikalny i całkowicie niezastąpiony. Głos Thomasa jest przepełniony miłością i słodyczą jak on on sam. Nie wyobrażam sobie żebym mogła pokochać tak kogoś innego. Jego niebiański głos i anielski wygląd to wszystko co w nim uwielbiam. Chyba jestem zbyt sentymentalna, ale dobrze mi z tym, bo nie lubię ukrywać uczuć. Piszę co myślę i tak jest teraz. Dawniej wszystko zapisywałam na kartkach zwykle A4, wkładałam do koszulek i wpinałam do segregatora zaś teraz mogę to upublicznić tutaj na tym Forum. Mam 3 takie segregatory i to co tu napisałam to jest tylko niewielka część tego co czuję do muzyki Modern Talking. Właśnie za to wszystko uwielbiam Modern Talking. Mam nadzieję, że się zbytnio nie rozpędziłam z przelaniem moich uczuć tutaj. No to pa pa :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

To co sprawiło,że zaczęłam słuchać MT to uśmiech i przenikliwy wzrok Dietera w teledysku YMHYMS. Zaczarował mnie wtedy i postanowiłam poszukać w internecie innych piosenek. I tak wpadłam jak śliwka w kompot. Pokochałam głos Thomasa,wiecznie niespokojnego Dietera,teksty, muzykę,to jak zachowywali się poza sceną i wszystko co sobą prezentowali. Dla mnie są ideałem zespołu.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Oprócz tego co już wymienili moi poprzednicy to lubię jeszcze MT za to że na wyciszeniu piosenek pojawia się często jakiś element aranżacji pozostawiający wspomnienie po piosence.
Karolek78
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Najbardziej w MT lubię styl muzyczny, prawdę mówiąc. Najbardziej mi on odpowiada, i do tańca i do 'odpływania' :lol:
Wspomnienie 'przez mgłę' popchnęło mnie do zagłębiania się w twórczość, jak kiedyś, mając 2-3 latka ujrzałam teledysk do 'Cheri cheri lady' i 'kuleczki' :lol: We fragmencie puszczony przez TVN w czasie reklamowania Thomasa na Sopot Festiwal.
A urodą członków zachwycam się oddzielnie :mrgreen:
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

No cóż jeśli o mnie chodzi to lubię Modern Talking w szczególności za te szlagiery, które mi towarzyszą w trudnych chwilach życiowych.
A jeśli chodzi o Thomasa i Dietera to Dietera podziwiam za genialne kompozycje a Thomasa przede wszystkim za przepiękny wokal :) .
Inaczej się nie da wyrazić opinii na ten temat :) .
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Ja lubię najbardziej w MT cudowny głos i wspaniały wygląd Thomasa :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

ja uwielbiam przede wszystkim muzykę MT no i całego Bohlena ;) Anders też ma niezłe kawałki swojego autorstwa :]
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
ODPOWIEDZ