Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: Peter »

Ato buce, radio Złote Przeboje gra jeden wielki badziew zamiast naszego ukochanego MT. Bo niby gnioty w stylu "Eye of a tiger" jest takie przebojowe? Nie wspominając już o tym jakie to "wielkie' przeboje nagrywał Rod Steward. :lol: A może nowe Roxette jest takie przebojowe? Dokładnie, jak pisze Adek, nie pasuje ta muzyka do tego radia, ja dodam więcej od siebie: "Bo jest za dobra".
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Spokojnie, Radio Plus nigdy nie grało MT a teraz proszę bardzo :D Co weekendzik poza oklepanym "You're my heart '98" pojawiają się "Cheri, Cheri Lady" oraz "Brother Louie" :!:

Złote Przeboje również sięgało po te w/w utwory MT w karnawale, ale na razie nie było zmiany stałej playlisty, więc leci wszystko "po staremu". Wg mnie trzeba czekać do maja kiedy to coś tam zmienią i 3mać kciuki aby MT weszło w nocy repertuar jak i inne muzyczne kąski 8)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Gnioty w stylu Eye Of The Tiger, Rod Steward, który nie miał przebojów, koniec świata nastąpił...
Nie mam zamiaru podejmować polemiki z Peterem ani żadnym innym użytkownikiem o tak fanatycznie dziwacznym guście. Piszę ten post z myślą o przypadkowych odwiedzających, którzy mogą zajrzeć do tego tematu i po lekturze ostatnich postów pomyśleć, że fanom Modern Talking w głowach się poprzewracało. Moi drodzy nie jest tak i mam nadzieję że nikt nie bierze tego typu idiotyzmów na poważnie.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Oj Peter, trochę przesadziłeś z tymi stwierdzeniami. Owszem, w stacjach radiowych leci różna muzyka, gorsza i lepsza, tak jest też w ''złotych przebojach''. Nie rozumiem,czemu akurat przyczepiłeś się do takiej klasyki jak utwór ''Eye of a Tiger'' czy piosenek Roda Stewarta. Ja tego nigdy nie nazwałbym ''badziewiem''. Są gorsze rzeczy, zwłaszcza wiele współczesnych piosenek.
Nie jest mozliwe, aby Modern Talking leciało non-stop w radiu. W tym przypadku bądzmy realistami. Są grupy i wykonawcy, od których tez stronią stacje radiowe.
Zresztą, od czego mamy płyty i internet. Czy musimy być skazani na dobrą wolę komercyjnych stacji?
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Dzisiaj wchodzę po 13 do domu i już w drzwiach słyszę pierwsze dzwięki YMHYMS z radia :)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Peter

Nie napisałem, że Rod Steward nie miał żadnych przebojów, ale że wolą jego wielkie piosenki niż puszczać w radio Modern Talking. widocznie musiał mieć wyjątkowo wielkie przeboje. ;)
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

W Radiu Plus właśnie leciało "You're My Heart, You're My Soul" (wersja 1984) :!: :P
I co ciekawe, od soboty zmienili playlistę i sporo dyskotekowych kawałków z lat 80-tych grają. Dziś po 9 leciało "Heartbreak Hotel" C.C. Catch :!:

Peter, może zamiast Złotych Przebojów warto przestawić się na Plusa? :wink:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Modern Talking bardzo często gości w Radiu FEST! :D
Rano ok 9:00 puścili Brother Louie a teraz leci You're My Heart, You're My Soul '98
Point Of No Return
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jak podaje strona www.moderntalking.pl jutro w TV mamy Thomasa :)
- Thomas Anders
- 2011-04-15
- 11:00:00
- SWR
- Eröffnung Bundesgartenschau
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Będzie to transmisja z otwarcia BUGA, którego Thomas będzie jednym z moderatorów.
viewtopic.php?f=2&t=3757&start=16

Dziś ukraińska telewizja CTB pokazała ciekawy program poświęcony Thomasowi i Dieterowi, "Moja Prawda". Wypowiadają się, m.in., Achim i Peter Weidungowie. Link do programu:
http://pravda.stb.ua/video/2011/4/14/30889/#1359657
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Radio Plus poszło w stronę Bohlena konkretnie :D

Co dzień na antenie tej rozgłośni można usłyszeć:

"You're My Heart, You're My Soul"
"Cheri, Cheri Lady"
"Brother Louie"

z repertuaru Modern Talking

oraz

"Heartbreak Hotel"
z repertuaru C.C. Catch

Do tego sporo tanecznych kawałków lat 80-tych i 70-tych ze szczyptą najświeższych nowości :P
To się nazywa Radio, jak fajnie że nadają w innymi w Bydgoszczy :D

P.S. Może by tak do Plusa uderzyć właśnie w sprawie planowanego koncertu TA w Łodzi? :mrgreen:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Oglądał ktoś ten program w całości?Działo się coś ciekawego?Tzn.czy Thomas może coś zaśpiewał?Ja niestety musiałam wychodzić do pracy przed 12stą. a program miał trwać do 12:40.
przy okazji fotka z programu
Obrazek
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

Hej

Widzieliście ostatnią reklamę w telewizji Radia ZET. Maciej Maleńczuk w zabawny sposób śpiewa YAMH YAMS Modern Talking.

Pozdrawiam
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

nie widziałam. raczej nie oglądam telewizji... Ma ktoś może linka na youtube do tej reklamy...?
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Tutaj jakiś czas temu podałam linka do tej reklamy: viewtopic.php?f=9&t=837&start=80
Awatar użytkownika
Peter

Dzisiaj w radio Express leciało "Ebony eyes" Johna Christiana, co jest piosenką Bohlena. A teraz tamże leci "Body to body".
ODPOWIEDZ