Najlepszy koncert Thomasa w Polsce w roku 2010
- rut
Re: Najlepszy koncert Thomasa w Polsce w roku 2010
Temat brzmi:Najlepszy koncert Thomasa w Polsce trzymając się więc ściśle tego tematu stwierdziłam,że wszystkie te koncerty(oprócz koncertu z dnia 12 września na tym byłam nie obecna) były jednakowe.Na wszystkich tych koncertach nie zauważyłam zmian w zachowaniu Thomasa.Na każdym dopisywał mu humor,wszędzie miał doskonały kontakt z publicznością i również to samo ubranie oraz podobny repertuar( nie taki sam na każdym). Oczywiście różniły się te koncerty nie wykonywaniem kolejnych utworów tylko różniły się zachowaniem publiczności! To właśnie publiczność zmieniała każdy kolejny koncert,na każdym zachowywała się inaczej na jednym bawiła się super,
na innym zawiodła
,a jeszcze na innym była lekko zmęczona...nie będę pisać o co naprawdę mi chodzi.Dochodzą tu jeszcze osobiste uczucia,na jednych zdjęcia z idolem,autografy,spotkania fanów.
Niektórzy forumowicze mogli się osobiście poznać...Więc ja nie zagłosuję na żaden koncert bo to jest dla mnie ogromny problem.Na jednym koncercie zdjęcie z Thomasem,na innym zdjęcie z zespołem poznałam również wspaniałe osoby,cóż więcej mogę sobie życzyć chyba tylko kolejnych koncertów i spotkań z wami (chociaż są króciutkie).Co do zachowania bandu to wiele osób zauważyło papierosy i to i owo tylko o tym się nie mówi bo i po co? Chłopcy wiedzą jak się zachować kiedy filmuje ich kamera,a kiedy nie wtedy sobie urozmaicają
jak tylko mogą.Też się bawią tylko trochę inaczej (nie wszystkim to się podoba).
Pozdrawiam rut
- I-love-M-T
Pani "Anno Cimen", rozumiem Panią, ale przecież napisałam, że praktycznie od każdej reguły istnieje wyjątek, a dokładniej rzecz ujmując wyjątki, bo zapewne takich fanów jak Pani jest więcej. Poza tym forum jest od tego, by móc swobodnie wyrazić swoje zdanie, a ja z pewnością nie miałam na myśli niczego złego, pisząc posta takiej treści. PozdrawiamAnna Cimen pisze:Okay od czego tu zaczac chyba ze ma prawie 40 lat i wychowalam sie na muzyce MT a teraz z ogromna niecierpliwoscia czekam na kazda nowa piosenke Thomasa!!! glos wciaz mojego idola zawozi mnie od pracy i z pracy na wakcje i zakupy wszedzie. Mylisz sie twierdzac ze tylko dzieki MT slucham tej muzyki nic bardziej mylnego piosenki z zespolu Strong sa the best i nie ma dnia bym nie sluchala jeszcze raz wszystkich utworow .... i pewnie bede tego sluchac gdy bede miala 50 plus i wiecej!!!! pozdrawiam
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
- MODERN JEANNE
No ludzie, czy wy na prawdę myślicie ze on sie myli.sebciu1974 pisze: No jakby spiewał z playbacku to by się nie mylił, to chyba jasne. Ja jednak mimo wielkiego szacunku do Thomasa tego zrozumieć nie mogę a już na pewno nie zaakceptować
Według mnie to jest zamierzona podmiana slow..Wtedy bardziej słychać ze śpiewa LIVE.I przy okazji urozmaica koncert.No chyba nie myślicie poważnie ze nie pamięta slow do największych hitów MT
I LOVE DB AND TA!
- Gasolina91
Mi się jednak wydaje że się myli, tak jak wcześniej napisałam.
Po co ma zamieniać słowa w piosence, które mogą w ogóle nie pasować do treści.
Po co ma zamieniać słowa w piosence, które mogą w ogóle nie pasować do treści.
Point Of No Return
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Jestem tego samego zdania, co MODERN JEANNE.MODERN JEANNE pisze:No ludzie, czy wy na prawdę myślicie ze on sie myli.
Według mnie to jest zamierzona podmiana slow..Wtedy bardziej słychać ze śpiewa LIVE.I przy okazji urozmaica koncert.No chyba nie myślicie poważnie ze nie pamięta slow do największych hitów MT
Taką podmianą jest na przykład zamienne stosowanie słów together i forever oraz me i you w YMHYMS.
- sebciu1974
- Kontakt:
Tekst jest tekstem i takie zmiany są nieuzasadnione. Teksty Modern Talking są dość proste i wiele słów można podmieniać. Nie wydaję mi się jednak aby Thomas robił to świadomie. Poza tym nie chodzi mi tu o pomyłki w jednym słowie. Wystarczy popatrzeć na występ w Rosji chyba z przed dwóch lat, gdzie w połowie pierwszej zwrotki zaczął śpiewać tekst z drugiej a potem już sam za bardzo nie wiedział co ma spiewać. Widać było nawet zmieszanie na jego twarzy. Na koncercie we Wiedniu jedna zwrotka China In Her Eyes została prawie przemróczana. Ja rozumiem że bronicie swojego idola. On jest również moim idolem, lecz ja staram się spojrzeć na sprawę obiektywnie, a moim celem nie jest wytykiwanie błędów. Zastanawiam się tylko co jest powodem tych pomyłek.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Nie chodzi o to, że jesteśmy w niego ślepo wpatrzeni. Tylko o to, ze np ja takowych błędów nie zauważyłam, może dlatego, że nie widziałam tylu koncertów, co Ty, Sebciu
.
- sebciu1974
- Kontakt:
No ale wracając do tematu. Ja byłem tylko we Wrześni i Zielonej Górze. Moim zdaniem Września lepiej wpadła i to pod każdym względem.
- Fanka MT
Podzielam Twoje zdanie, sebciu1974sebciu1974 pisze: Moim zdaniem Września lepiej wpadła i to pod każdym względem
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- fredka
- Członek TAFC Polska
Witam wszystkich. A mnie najbardziej podobał się występ w Kielcach 11 września. Atmosfera wśród publiczności była niesamowita. Występ w Zielonej Górze był inny i też bardzo mi się podobał, bo było na nim dużo piosenek z solowych płyt Thomasa. Uważam, że dla prawdziwego idola Thomasa bardzo trudno jest wziać udział w głosowaniu, gdyż każdy jego występ jest ważnym wydarzeniem, w którym może uczestniczyć. Ja jężdżę na koncerty z umiłowania dla głosu i talentu Thomasa i każdy koncert jest dla mnie super. Pozdrawiam wszystkich.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Być może powodem jest zmęczenie.Thomas daje dużo koncertów ostatnimi czasy,po za tym bierze udział w programach TV,nagrywa nowe piosenki.Niby śpiewa to samo od ponad 20stu lat,ale każdy ma prawo się zaplatać nawet zawodowiecsebciu1974 pisze:Tekst jest tekstem i takie zmiany są nieuzasadnione. Teksty Modern Talking są dość proste i wiele słów można podmieniać. Nie wydaję mi się jednak aby Thomas robił to świadomie. Poza tym nie chodzi mi tu o pomyłki w jednym słowie. Wystarczy popatrzeć na występ w Rosji chyba z przed dwóch lat, gdzie w połowie pierwszej zwrotki zaczął śpiewać tekst z drugiej a potem już sam za bardzo nie wiedział co ma spiewać. Widać było nawet zmieszanie na jego twarzy. Na koncercie we Wiedniu jedna zwrotka China In Her Eyes została prawie przemróczana. Ja rozumiem że bronicie swojego idola. On jest również moim idolem, lecz ja staram się spojrzeć na sprawę obiektywnie, a moim celem nie jest wytykiwanie błędów. Zastanawiam się tylko co jest powodem tych pomyłek.
Trochę zrozumienia Sebciu dla Idola
Ja zauważam.Każdy znający dobrze teksty MT czy TA zaraz wyłapie pomyłkę,ale dla mnie to nie jest problem i nie robię z tego zaraz jakiegoś wielkiego Halo.Husku pisze:Nie chodzi o to, że jesteśmy w niego ślepo wpatrzeni. Tylko o to, ze np ja takowych błędów nie zauważyłam, może dlatego, że nie widziałam tylu koncertów, co Ty, Sebciu.