Nora a Claudia

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ

Która Lepsza?

Nora
11
12%
Claudia
81
88%

Liczba głosów: 92

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Nora a Claudia

Post autor: atlantyda ;o) »

edmund1974 pisze:Nie sadze, bysmy sie musieli jakos szczegolnie interesowac relacjami Thomasa i Nory. To byly i sa ich prywatne sprawy. Jedynie, co moze nas ewentualnie interesowac, to (negatywny) wplyw, jaki Nora miala na funkcjonowanie Modern Talking...
Przez to jaki wpływ Nora miała prywatnie na Thomasa przenosiło się na sprawy zawodowe czyli Modern Talking.
Thomas opowiadając o tej przeszłości jakoś nie był specjalnie zachwycony wręcz widać jakiś smutek w jego oczach i chyba nawet rozczarowanie i wielki zawód...zawiodła go osoba,którą kochał najbardziej chyba na świecie.
Nora myślała,że Thomas świat zwojuje solo,a to nie tak.Plany jej nie wyszły,Thomas nie zarabiał pewnie już tyle co w MT i nie była już nim zainteresowana.
Przykre ,ale prawdziwe.
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Ja myślę, że to wcale nie chodziło o sprawy pieniężne. Pamiętam że w latach 80 w jakiejś polskiej gazecie był wywiad z Thomasem i Norą i Nora wtedy powiedziała, że Thomas żeniąc się z nią zarobił więcej niż by całe życie miał grać w Modern Talking, no i coś tam było wspomniane o jej dużym majątku, nawet w programie moja prawda jest wspomniane że Nora pochodziła z bardzo zamożnej rodziny i odziedziczyła duży majątek, także myślę, że pieniądze Thomasa nie były jej potrzebne. Chyba bardziej chodziło o popularność Thomasa i Nory. Nora chciała zrobić przy Thomasie karierę. W czasach Modern Talking, ta para niczym współcześni Beckhamowie, była rozchwytywana przez media. Po rozpadzie zespołu popularność tej pary także spadła, choć przy okazji wydania albumu Diferent, można było jeszcze zauważyć spore zainteresowanie mediami, o tyle przy kolejnych albumach media już mniej interesowały się Thomasem i Norą, dlatego też między Thomasem i Norą zaczęło się psuć. Nora i Thomas znali się jeszcze przed powstaniem Modern Talking, Nora w tym czasie była fotomodelką, chciał zrobić karierę światowej modelki, ale nie zwojowała wiele w świecie modelingu, dlatego swoje aspiracje popularności przełożyła na Thomasa i Modern Talking, i właśnie wtedy dopieła swego i była w latach 80 wraz z Thomasem najbardziej rozchwytywaną parą przez media, ale gdy kariera Thomasa osłabła i media mniej się nią i Thomasem interesowały, zostawiła Thomasa i odeszła z amerykańskim biznesmenem. Takie jest moje zdania, a prawdę jak to było naprawdę poznamy we wrześniu w pierwszej książce Thomasa, bo napewno rozdział poświęcony Norze będzie długi.
Awatar użytkownika
CheriLady

Post autor: CheriLady »

Moim zdaniem Nora była rozpuszczoną despotką która nie uznawała żednego słowa sprzeciwu i wszyscy musiali być pod jej dyktando. A do tego wszystkiego chciała byś zawsze w samym centrum uwagi co przy Thomasie i Modern Talking było nie osiągalne i to ją bolało, więc jak nie mogła być w centrum to chciała wszystko zepsuć co prawie się udało, ale na szczęście nie do końca:) a gdy zdała sobie sprawę że wiecej już nie osiągnie, odeszła... Ale na całe szczęście Thomas znalazł w koncu "normalną", wspaniałą kobietę która w koncu dała mu szczęście :D oby każdy miał takie szczęście :D
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Dubler, zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź. Oglądając stare programy na YT z Thomasem i Norą, oraz oglądając zdjęcia też odniosłam wrażenie że chciała przy Thomasie zrobić karierę. Zgadzam się też trochę z CheriLady, szczególnie z częścią o zepsuciu zespołu.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No sama nie wiem, nie chcę wyjść na jakąś obrończynię Nory, czy coś w tym rodzaju, ale wydaje mi się, że na rzucanie wniosków: "zepsuła zespół Modern Talking" to chyba nam nie przystoi. Tak naprawdę tylko Thomas i Dieter wiedzą, co w trawie piszczy. Bohlen, aby się wywinąć zwala winę na Norę, Anders zaś na fakt, że Dieter był pochłonięty innymi zajęciami. Prawda na pewno leży gdzieś po środku, ale chyba nie powinniśmy zwalać całej winy tylko na jedną stronę :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
CheriLady

Post autor: CheriLady »

Fanka MT pisze:wydaje mi się, że na rzucanie wniosków: "zepsuła zespół Modern Talking" to chyba nam nie przystoi. Tak naprawdę tylko Thomas i Dieter wiedzą, co w trawie piszczy. Bohlen, aby się wywinąć zwala winę na Norę, Anders zaś na fakt, że Dieter był pochłonięty innymi zajęciami. Prawda na pewno leży gdzieś po środku, ale chyba nie powinniśmy zwalać całej winy tylko na jedną stronę :)
Napisałam że prawie sie jej udało wszystko zepsuć:) Ale przyznaję racje że prawda leży pewnie gdzieś po środku, choć z jej zachowania wywnioskowała to co powyrzej napisałam, bo z życia znam podobne przypadki(jeżeli chodzi o charakter Nory)
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
Awatar użytkownika
Jasmine

Ale w części mogła się przyłożyć do rozpadu MT, Bohlen też swoją część dołożył i jeszcze trochę inne okoliczności doszły. W każdej z tych części jest ta prawda o rozpadzie MT w 1987 r.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Hmmm, gdyby nie Nora to może Modern Talking dalej by istniało?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

I to jest to pytanie, które zadają sobie wszyscy fani (prawie) i na które raczej nigdy nie otrzymamy odpowiedzi.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Gasolina91 pisze:Hmmm, gdyby nie Nora to może Modern Talking dalej by istniało?
Ja uważam,że nie ma złego co by na dobre nie wyszło i nic nie dzieje się bez przyczyny ;)
Może gdyby MT w 87 roku się nie rozpadło to przejadło by się po prostu fanom i pozostałym słuchaczom.Rozpadli się u szczytu popularności co było oczywiście szokiem,ale za to powrócili w 98 roku powrócili w wielkim stylu i z dosłownym hukiem :) w co ludziom nie chciało się wierzyć :).
Tak czy inaczej jedni Norę lubili inni po prostu tylko akceptowali,a jeszcze inni nie nawidzeli..Miała swój wkład jak by nie było w karierę duetu ;) a także w jego rozpad.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

atlantyda ;o) pisze:Miała swój wkład jak by nie było w karierę duetu ;) a także w jego rozpad.
A mi nasuwa się pytanie po co sie pchała tam gdzie nie trzeba? Nie wystarczało jej bycie po prostu żoną.
Claudia jakoś potrafi żyć w cieniu Thomasa bo wie, że to on jest gwiazdą. Nora chciała być chyba bardziej popularna od Thomasa...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

Każdy człowiek jest inny. Nora najwyraźniej nie wystarczała praca modelki, chciała inaczej zyskać sławę.
Claudia najwidoczniej myśli rozsądnie, nie wtrąca się tak bardzo w karierę męża, skoro wie że nie tego nie potrzebuje.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Ja mam takie jedno pytanie, nie wiem czy był już gdzieś taki temat ale jeśli tak to prosze o "moderatora" by wkruczyłdo akcji :P No ale do rzeczy..:) Czemu Nora sie rozstała z Thomasem.? co sie miedzy nimi stalo że nie są juz razem?
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Mr.King of Love pisze:Ja mam takie jedno pytanieCzemu Nora sie rozstała z Thomasem.? co sie miedzy nimi stalo że nie są juz razem?
Dlatego

atlantyda ;o) pisze:Z reportażu "Moja Prawda-Thomas Anders" nie wiele zrozumiałam (nie znam zbyt dobrze rosyjskiego),ale zrozumiałam tyle,że to Nora zdradziła Thomasa z amerykańskim biznesmenem -dlatego się rozstali,potem Thomas poznał Claudię.
Proponuję obejrzeć wymieniony reportaż.Thomas o tym opowiada.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

I bardzo dobrze że zostawił tą kur...cze pieczone nie dobrą kobiete.. !
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
ODPOWIEDZ