Czarna lista
- Peter
Re: Czarna lista
Pewnie słucha ją Polonia? Dla mnie wokal tej pani to porażka, a co dopiero piosenki, które nie trafiają w moje gusta. mam chyba prawo jej nie lubić?
-
moonwalker
Oczywiście że masz prawo jej nie lubić - ale nie afiszowałbym się z tak skrzywionym gustem jaki posiadasz.Peter pisze:Pewnie słucha ją Polonia? Dla mnie wokal tej pani to porażka, a co dopiero piosenki, które nie trafiają w moje gusta. mam chyba prawo jej nie lubić?
- Peter
Moonwalker o gustach się nie dyskutuje, ja nie mówię, że twój jest skrzywiony. ja nie lubię tej pani, bo mi działa na nerwy, jakbyś słyszał w radio złote przeboje czy RMF dziennie taki badziew jak "ale to już było" to miałbyś jej dosyć.
- phantomas
- Kontakt:
O gustach się nie dyskutuje, tylko Ty ze swoim afiszujesz się aż nadto. I raczej nikt nie dyskutuje nad poziomem badziewia które uważasz za genialne..
Przy okazji obrażasz gusta ludzi którzy lubią i cenią "chwasty". I to nie tylko te M.Rodowicz.
"Ale to już było" to piosenka Andrzeja Sikorowskiego i chyba wolę ją w jego wykonaniu.
Przy okazji obrażasz gusta ludzi którzy lubią i cenią "chwasty". I to nie tylko te M.Rodowicz.
"Ale to już było" to piosenka Andrzeja Sikorowskiego i chyba wolę ją w jego wykonaniu.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Caute ambula! Temat dotyczy nielubianych piosenek i wykonawców. Każdy ma prawo w nim się udzielać. Btw. piosenka w wykonaniu zespołu "Pod budą" mi się nawet podoba. 
- Daja
Podpisuję się pod tym, co napisali phantomas i moonwalker.
Wracając do tematu, oto moja czarna lista
1.Justin Bieber
2.Tokio Hotel
3.Shakira
4.Jennifer Lopez
5.Behemoth
To chyba na tyle
- Peter
To mój numer 1, na daną chwilę, piosenka i cała twórczość tego bandu to rozlazłe łajno:
Jeszcze odpowiadam phantomasowi: wiem o czym jest piosenka Malcziki, o minionej epoce i przodownictwie pracy.
Jeszcze odpowiadam phantomasowi: wiem o czym jest piosenka Malcziki, o minionej epoce i przodownictwie pracy.
- phantomas
- Kontakt:
Twoje posty zaczynam odbierać jako marną prowokację. Albo rzeczywiście g wiesz o muzyce.cała twórczość tego bandu to rozlazłe łajno:
Na Wikipedii napisali? Bo ze zrozumieniem tekstu też u pana ciężko.wiem o czym jest piosenka Malcziki, o minionej epoce i przodownictwie pracy.
Płomienne zorze budzą mnie ze snu
Giełdowy ranek, informacji szum
Z radiem na uszach i wartości swej
W pełni świadomy, świadomy, że hej
Moi koledzy ścigają ze mną się
Bo do wyścigu każden gotów jest
Moi koledzy z lepszych najlepsi
Trzydzieste piętro w biurowcu szklanych drzwi
Raz, dwa, tri!
Słońce zachodzi (ła la la la), minął kolejny dzień (ła la la la)
A po wyścigu (ła la la la) dobrze zabawić się (ła la la la)
Moi koledzy (ła la la la) bawią nocą się (ła la la la)
Po to jest życie (ła la la la), by korzystać zeń
Raz, dwa, tri!
Papa ludi krużo, na katori ja idu,
Tam uże fuzje, maja diewuszka
Diewuszka tandzinka, katori ja liubliu,
I niesiem budziem, diezi kankarat mnje
Który na górę (łeja), który spada w dół (łeja)
Kto bardziej sprawnie (łeja) własny los swój kuł (łeja)
Więc się i wspinać (łeja), świeczki warta gra (łeja)
W systemie siła (łeja), a a a a a
Płomienne zorze budzą mnie ze snu
Giełdowy ranek, informacji szum
Z radiem na uszach i wartości swej
W pełni świadomy, świadomy, że hej
Moi koledzy ścigają ze mną się
Bo do wyścigu każden gotów jest
Moi koledzy z lepszych najlepsi
Ostatnie piętro, biura szklanych drzwi
Raz, dwa, tri!
Słońce zachodzi, minął kolejny dzień
A po wyścigu dobrze bawić się
Moi koledzy bawią nocą się
życie po to, by korzystać zeń
- ŁukaszekMT
na mojej czarnej liscie jest lady gaga i justin bieber ...
- Peter
A powiedz mi w czym ona jest gorsza od A. Jantar? Lubie jak śpiewa jej piosenki, ma ciekawy wokal.Dr Mabuse pisze:
3. Natalka Qqlska - za wycie; za to, że nie skończyła kariery na "Puszku - okruszku" oraz za zbeszczeszczenie utworów Anny Jantar
Co do lady pank to mnie poniosło i nie wszystkie piosenki mają złe, tylko ta ma wyjątkowo głupi tekst. Byle co byle się rymowało, bez większego sensu. Tak jak Malcziki, o ruchu stachanowskim w Rosji.... Tak jak Tina Turner i jej bezsensowne frazy typu "Love is a piece of cake"... żenada, a Bohlenowi phantomas zarzuca denne teksty....
Żebym nie był gołosłowny:
Oczywiście phantomasowi wolno określić całą bez wyjątku dyskografię Kim Wilde i J Lopez jako chłam, a mnie najechać na Rodowiczkę, Turnerkę czy Lady Pank nie...
Zgadnijcie kto to pisał?Cała twórczość Kim Wilde i Jeniffer Lopez, może poza dwoma, trzema piosenkami. Reszta to chłam.
Ja też jestem zdania, że jak ktoś nie ma głosu do śpiewania nie powinien tego robić....
- phantomas
- Kontakt:
Biedny i pokrzywdzonyOczywiście phantomasowi wolno określić całą bez wyjątku dyskografię Kim Wilde i J Lopez jako chłam, a mnie najechać na Rodowiczkę, Turnerkę czy Lady Pank nie...
Widzę też, że nie można napisać nic ironicznie, bo biedny Peterek nie zrozumie i trzeba wytłumaczyć.
Co jest niewłaściwego we frazie
?Love is a piece of cake
Bo ja rozumiem, że miłość to coś słodkiego. No ale może nie wszyscy tak ją odbierają
- Peter
Phantomasie po po pierwsze nie zamierzam na Ciebie najeżdżać, więc nie odbieraj moich postów jako atak na Twoją osobę. Nic do ciebie nie mam tylko wiesz skoro Ty możesz określić całe prawie dyskografię jakiś wykonawców jako chłam, (a masz do tego prawo, bo nie musisz ich lubić) to równie dobrze mogę to ja z Lady Pank i innymi, nie lubianymi zespołami. Po to jest ten temat, który ma na celu:

Ja dodaje to:
Tekst wydaje mi się mało wartościowy, a wokal odpychający.
A nie jak kogoś zmieszam z błotem to protestujesz, co do frazy "Love is a piece of cake" to niesłychany ambit jest, trzyma poziom Bohlena, nie ma co.Czasem człowiek ma ochote wyrzucić z siebie co mu na sercu leżyPostanowiłem zatem założyć wątek poświęcony muzykom / zespołom / wokalistom etc. których nie lubimy, którzy nas drażnią.
Ja dodaje to:
-
moonwalker
Nic nie szkodzi - najprawdopodobniej jest to za trudny kawałek dla Ciebie.Peter pisze: Ja dodaje to:
- phantomas
- Kontakt:
Kolega Peter słucha bardziej "mrocznej" muzyki jak to określił. A-ha, Danuta Lato itp.Nic nie szkodzi - najprawdopodobniej jest to za trudny kawałek dla Ciebie.
Podziwiam Adele. W dzisiejszych czasach bez dużych "atrybutów" trudno się przebić. Ona dokonała tego swoim głosem.
Kawałek już nie wiem który tydzień na szczycie top20 w UK.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 17, 2011 22:01 przez phantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Joanna91
Dzięki Peter za wrzucenie kolejnych fajnych kawałków do tego wątku. Piosenkę "Rolling in the deep" od pewnego czasu słyszę w radiu, nie znałam tytułu i zawsze zapominałam jej poszukać, a tu proszę, podane jak na tacy
Podobnie jak z nowym kawałkiem Lady Pank, który od razu mi się spodobał
A "Foreign Affair" Tiny Turner według mnie również jest w porządku
A "Foreign Affair" Tiny Turner według mnie również jest w porządku
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- MTalkingusia28
Otóż to. Właśnie tak. Tu jest więcej takich piosenek podanych jak na tacy. Ja też dzięki Peterowi nareszcie dowiedziałam się co to za utwór, bo bardzo mi się podoba. Szukam jeszcze jednej podobnie chwytliwej piosenki. Może ją tu znajdę jeśli zostanie tu wrzucona. Utwór, którego nazwy i tytułu poszukuję też ma kobiecy wokal. Tyle że nijak nie mogę się tego dowiedzieć, bo w radiu nie dadzą rady powiedzieć. Za Tiną Turner nie przepadam, ale wyżej podany utwór lubię.Joanna91 pisze: Piosenkę "Rolling in the deep" od pewnego czasu słyszę w radiu, nie znałam tytułu i zawsze zapominałam jej poszukać, a tu proszę, podane jak na tacy![]()
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28