A skąd pewność, że TA będzie wiedział coś o roli Luisa w zespole? To prędzej pytanie do Dietera.Gasolina91 pisze:Ja mam pytanie do Thomasa: Jak opisałbyś współpracę w latach 80. z Louisem Rodriguezem?
Pytania do Thomasa / Dietera
- Peter
Re: Pytania do Thomasa / Dietera
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
A skąd pewność,że Thomas nie będzie wiedział?Peter pisze:A skąd pewność, że TA będzie wiedział coś o roli Luisa w zespole? To prędzej pytanie do Dietera.Gasolina91 pisze:Ja mam pytanie do Thomasa: Jak opisałbyś współpracę w latach 80. z Louisem Rodriguezem?
- Peter
Pewności nie można mieć oczywiście żadnej. Jak pisze Karl Popper, my tylko możemy zbliżyć się do poznania prawdy. Myślę, że bliżej prawdy jest fakt, że Thomas przychodził do studia na nagranie wokali, a o reszcie roboty nie wiedział. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Peter, jeśli masz jakieś pytanie do Thomasa to je zadaj, jeśli znasz odpowiedź na zaproponowane wcześniej pytanie - udziel jej. Jeśli nie jesteś pewien, to wszelka dyskusja w tym miejscu jest zbędna, daj najpierw Thomasowi ustosunkować się do tematu.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
OK to ja pytam Thomasa co z jego zapowiadanym na wiosnę br albumem? Może dowiemy się czegoś więcej na konferencji przed koncertem w Łodzi?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ktoś na forum napisał,że album jest przesunięty na czerwiec bodajże.Peter pisze:OK to ja pytam Thomasa co z jego zapowiadanym na wiosnę br albumem? Może dowiemy się czegoś więcej na konferencji przed koncertem w Łodzi?
- Gasolina91
Właśnie specjalnie zadałabym to pytanie Thomasowi, Dieter by raz dwa na nie odpowiedział - on i Luis w tym siedzieli. Ciekawi mnie to jak tą współpracę opisał by Thomas.Peter pisze:A skąd pewność, że TA będzie wiedział coś o roli Luisa w zespole? To prędzej pytanie do Dietera.Gasolina91 pisze:Ja mam pytanie do Thomasa: Jak opisałbyś współpracę w latach 80. z Louisem Rodriguezem?
Point Of No Return
- użytkownik #1463
Do Thomasa:
Czy jeśli Twoja współpraca, z Uwe miała by się wkrótce zakończyć, to czy zgodziłbyś się spróbować nawiązać współpracę z Pet Shop Boys?
Do Dietera, być może nie na miejscu, ale to tylko projekt:
Czy zamierzasz kiedyś udać się do Thomasa, i pogodzić się z nim? Nie mówię tu, o reaktywowaniu MT, ale, żeby czasem spotkać się przy piwie, i powspominać dawne czasy. Co Ty na to?
Czy jeśli Twoja współpraca, z Uwe miała by się wkrótce zakończyć, to czy zgodziłbyś się spróbować nawiązać współpracę z Pet Shop Boys?
Do Dietera, być może nie na miejscu, ale to tylko projekt:
Czy zamierzasz kiedyś udać się do Thomasa, i pogodzić się z nim? Nie mówię tu, o reaktywowaniu MT, ale, żeby czasem spotkać się przy piwie, i powspominać dawne czasy. Co Ty na to?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Z tego co czytałam to Thomas wypowiedział się,że nie chce mieć z tym człowiekiem nic do czynienia,więc chyba do owego spotkania nie doszło by bo Thomas by się nie zgodził,ale oczywiście Dieterowi można by zadać to pytanieruiczyn pisze:Czy zamierzasz kiedyś udać się do Thomasa, i pogodzić się z nim? Nie mówię tu, o reaktywowaniu MT, ale, żeby czasem spotkać się przy piwie, i powspominać dawne czasy. Co Ty na to?
- Mr.King of Love
Pytanie do Dietera:
1.Czemu napisał o Thomasie w swojej książce takie rzeczy i czy miał ku temu podstawy
2. Czy Blue System ma jeszcze realne szanse zagrac na scenie?
3.Jaki był jego wkład w chórki MT
Do Thomasa:
1.Skąd brał pomysły na swój ubiór po powrocie MT?
2.Jakiej drużynie piłkarskiej kibicuje?
3. Jak po tak długim czasie widzi to wszystko co się stało miedzy nim a Dieterem?
1.Czemu napisał o Thomasie w swojej książce takie rzeczy i czy miał ku temu podstawy
2. Czy Blue System ma jeszcze realne szanse zagrac na scenie?
3.Jaki był jego wkład w chórki MT
Do Thomasa:
2.Jakiej drużynie piłkarskiej kibicuje?
3. Jak po tak długim czasie widzi to wszystko co się stało miedzy nim a Dieterem?
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Na to pytanie Dieter odpowiedział co sadzi o tym projekcie.Poszukaj tu na forum.Mr.King of Love pisze:2. Czy Blue System ma jeszcze realne szanse zagrac na scenie?
Po prostu nie ubierała go już NoraMr.King of Love pisze:Do Thomasa:
Dieter też juz nie występował w dresach Adidas,które wówczas reklamował.
Na to pytanie Thomas odpowiada w wywiadzie:Mr.King of Love pisze:3. Jak po tak długim czasie widzi to wszystko co się stało miedzy nim a Dieterem?
http://thomas-anders.com.pl/akt/?page_id=23 (radio Bayern)
Ludzie czy Wy nie czytacie informacji ,wywiadów,nie oglądacie przetłumaczonych przez naszych kolegów z Forum wywiadow dla Fan Clubu?Można się z nich naprawdę sporo dowiedzieć.
- Mr.King of Love
Nie chodziło mi o reaktywacje MT tylko jak widzi to co sie stało miedzy Dieterem a Thomasem.Chodzi mi o sam konflikt, jak to widzi, co było przyczyną itd. Nie zrozumiałaś tego co napisałem.[/quote]atlantyda ;o) pisze:Mr.King of Love pisze:Na to pytanie Thomas odpowiada w wywiadzie:Mr.King of Love pisze:3. Jak po tak długim czasie widzi to wszystko co się stało miedzy nim a Dieterem?
http://thomas-anders.com.pl/akt/?page_id=23 (radio Bayern)
A jeśli chodzi o ubiór to też kompletnie nie napisałaś na temat. Zapytałem skąd brał pomysły a nie czemu juz sie tak nie ubiera jak w latach 80..
Don't do that again
If you're breaking apart
Don't do that again
If you're breaking apart
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No ale jak można w roku 98 ubierać się tak jak w latach 80'tych ,można chyba samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie.Nawet krój garniturów w latach 80 wyglądał inaczej niż w latach 90 tym bardziej przy ich końcu,teraz zresztą też moda się zmienia.Nic więc szczególnego nie musiało wpłynąć na Thomasa czy Dietera odnośnie ubioruMr.King of Love pisze:A jeśli chodzi o ubiór to też kompletnie nie napisałaś na temat. Zapytałem skąd brał pomysły a nie czemu juz sie tak nie ubiera jak w latach 80..
- Mr.King of Love
Atlantydo Ty moje sympatyczna, nie rozumiemmy sie:P Mi chodzi o to KTO ICH UBIERAŁ, czy mieli np swojego styliste, czy sami sobie wybierali ubranie a może ktoś im narzucal. Po prostu jestem bardzo ciekaw, gdyż mi sie bardzo podobał ich styl po powrocie i mnie to ciekawi..atlantyda ;o) pisze:No ale jak można w roku 98 ubierać się tak jak w latach 80'tych ,można chyba samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie.Nawet krój garniturów w latach 80 wyglądał inaczej niż w latach 90 tym bardziej przy ich końcu,teraz zresztą też moda się zmienia.Nic więc szczególnego nie musiało wpłynąć na Thomasa czy Dietera odnośnie ubioruMr.King of Love pisze:A jeśli chodzi o ubiór to też kompletnie nie napisałaś na temat. Zapytałem skąd brał pomysły a nie czemu juz sie tak nie ubiera jak w latach 80..Przypuszczam,że panowie odpowiedzieli by podobnie
Don't do that again
If you're breaking apart
Don't do that again
If you're breaking apart
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Witam.
Jak pewne wiecie za kilka dni spotykam się z Thomasem na promocj jego książki.
Proszę o pytania związane z książką i tym co tam opisuje o które moglibyśmy zapytać.
Proszę powoływać sie na konkretny ROZDZIAŁ.
Proszę o pytania związane z książką i tym co tam opisuje o które moglibyśmy zapytać.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
- Prophet5
Chciałbym, żeby Thomas wytłumaczył pewną rozbieżność o początkach Modern Talking, jaką głosi on, a jaką Dieter.33ccd pisze:Witam.
Otóż ze słów Thomasa (np. "W każdy poniedziałek przeglądaliśmy dane o sprzedaży i z tygodnia na tydzień miałem nadzieję na cud. (...) Pamiętam to dobrze, zawsze marzyłem, aby znaleźć się na listach przebojów w Niemczech i wreszcie – to ja – numerem jeden!" cytat) wynika, że bardzo mu zależało na karierze w takiej formie. Tymczasem według Bohlena, to Thomas musiał być w ogóle namawiany do śpiewania po angielsku, bo miał już niby prestiż, wypracowany szlagierami niemieckimi.
Zatem z wypowiedzi Bohlena wynika, że Thomasowi nie zależało na angielskojęzycznym projekcie, jakim miał być Modern Talking, a z wypowiedzi Thomasa wyraźnie widać, że miał jednak w tym kierunku jasne oczekiwania i marzenia. Jak zatem było?
Chciałbym też, aby rozwinął wypowiedź porównawczą o Dieterze "tamtym" i "dziś". Jak ten człowiek się naprawdę zmienił? To przecież Dieter zarzucał Thomasowi, że "był za młody na sukces", że "woda sodowa mu uderzyła do głowy" itp. Chciałbym się dowiedzieć, jak z perspektywy Thomasa zmienił się Dieter pod wpływem sławy. Czy według Thomasa Dieter zmienił się na gorsze, uaktywniły się w nim jakieś negatywne cechy? Czy sława go naprawdę zepsuła? Co to właściwie znaczy "dokuczliwy gaduła"?
Nawiązuję do tego fragmentu:
Świetnie by także było, aby Thomas opowiedział coś więcej o proponowanym modelu, jako partnerze w Modern Talking. Jak z dzisiejszej perspektywy wyobrażałby sobie takie, w sumie - oszustwo. Czy dobrze by się czuł ze świadomością, że występuje z kimś, kto tylko rusza ustami, a nie jest w żaden inny sposób odpowiedzialny za produkcję muzyki? Byłoby to coś na wzór historii Milli Vanilli. A może Bohlen też jest takim podstawionym modelem, a muzykę produkuje w rzeczywistości ktoś inny?"W 1984 roku postawa Dietera była zupełnie nie do wyobrażenia dzisiaj. Wtedy był zupełnie inny, tak daleki od dokuczliwego gaduły, jakim można go dzisiaj zobaczyć, to tak jak by porównać piosenkarkę Susan Boyle do supermodelki. To jak wyjście z ciemności, wtedy z kimkolwiek się spotykał, był całkowicie normalny i grzeczny.
Kiedy dzisiaj go widzisz, to nie można sobie wyobrazić, że taki właśnie był."
Dziękuję!