Lady GaGa

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
art_system

Re: Lady GaGa

Post autor: art_system »

Jasne ,ze nie przepadam za coverami od Bohlena czy Tomka, wcale ich nie lubię. Chodzi o to ,że Bohlen zbudował swoją popularnośc na swoim obsolutnym talencie do robienia hitów. Nie kopiował w latch 80 innych jak robi to odrażająca Gaga. Ona od samego początku kopiuje z uporem osła innych. Nie posiada szacunku dla samej siebie. skoro jest taka przebojowa dlaczego nie robi tego poprzez swój styl, wypracowany, oryginalny. Poza tym za kilka lat wszyscy zapomną o niej. A juz na pewno po 25 latach.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

no cóż, naśladownictwo jest strategią rynkową jak każda inna, ważne tylko, żeby odbywało się w granicach prawa, ma miejsce na wszystkich rynkach, gdzie występuje konkurencja
także jestem za oryginalnością, jednak jeśli chodzi o muzykę, fani, którzy potrafią ocenić, czy coś jest kopią sprzed lat, czy nie są liczebnie w mniejszości; masy, dla których tworzą followerzy nie zwracają na to większej uwagi i kupują płyty...
tu kolejna sprawa związana z kopiowaniem, tym razem chodzi o video-clip:
http://new.music.yahoo.com/blogs/hiphop ... er-to-sue/
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

Ja tesz sie bardzo ciesze bardzo lubie lady gaga i zycze jej duzo sukcesow:):):)
Ostatnio zmieniony wt lut 15, 2011 13:28 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tesz??
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Nowe wideo, Arek będzie pewnie bardzo zadowolony ja nie bardzo wolę sobie popatrzeć na laski z AOB. Niczego sobie ten teledysk, ale za bardzo futurystyczny, za duży przepych bizantyjski a za mało akcji.
talk talk

Post autor: talk talk »

Piosenka totalnie Lady Gagowa. Choć muszę przyznać że jak byłem na koncercie w Ergo Arenie to ta piosenka brzmiała troche inaczej. Pewnie przed wydaniem musieli coś pozmieniać. Gaga chwaliła się że walczy z wytwórnią płytową żeby wydać na nadchodzącej płycie wszystkie 22 piosenki które nagrała na nową płytę, ale jakoś nie chce mi się wierzyć że tak będzie.
Awatar użytkownika
Peter

Lady gaga to artystka typu kopiuj-> wklej nie ujmując jej za bardzo zobaczcie skąd czerpie inspiracje na te swoje kreacje. ;)
http://www.listal.com/list/lady-gaga-is-a-copy-paste
Żebym nie był całkiem na nie: podoba mi się jej owieczka na głowie na pierwszej fotce. ;)
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

O rany, aż mi się nie chce wierzyć że tyle skopiowała :shock:
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Jasmine pisze:O rany, aż mi się nie chce wierzyć że tyle skopiowała :shock:
Zgadzam się. A myślałam,że jest kreatywna i sama wymyśla sobie te dziwaczne stroje, które szczerze uważam,że są niekiedy żałosne. Jak na przykład sukienka z mięsa.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Peter

Przedstawiam kolejny utwór: "Judas"

Fajny beat, o dziwo oryginalny i bardzo przebojowy. ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jak donoszą media Lady GaGa ma być "matką chrzestną" Zacharego - "syna" Eltona Johna.
Awatar użytkownika
Peter

Czyżby zwiastun nowego singla? Zabrzmiało ciekawie i obiecująco...
Awatar użytkownika
Peter

Cały klip do nowego singla:

Miłego oglądania. ;)
Awatar użytkownika
Peter

Ponoć dzisiaj wychodzi nowy singiel "The edge of glory". Ma ktoś już tą piosenkę?:
http://gagaface.pl/galeria/albums/fots/ ... GRDHFG.jpg
Słyszałem, że album już wyciekł do sieci, to sobie kto chce to odsłucha, ja poczekam na CD.
"Bad romance" mnie nie przekonało, ale te piosenki z tego albumu robią na mnie wrażenie.
Awatar użytkownika
Peter

Nawet fajna piosenka "Hair", ale ja się chyba nie stanę fanem GaGi:

Beat jest przebojowy, ale wokal do mnie nie trafia.
Awatar użytkownika
Peter

No i wyciekła tym razem na dobre:
To najlepsza zdecydowanie płyta tej wokalistki i możliwe - co zapowiadała - album dekady. To nie jest moja muzyka, ale odsłuchałem z wielkiej ciekawości. Co zwraca uwagę? Beaty, które tu są niezmiernie przebojowe. W moim odczuciu tu za wiele przesterowanej gitary i synthów, a wogóle za dużo gitar elektrycznych, najbardziej nie lubianego przeze mnie instrumentu. Pierwsza piosenka to bomba, rozwala już po pierwszym odsłuchu, świetny (o dziwo) wokal i mocna piosenka, której energia zasiliłaby w prąd nie małe miasto. 7/10, dalej Born this way i ten utwór jest słaby jak dla mnie 5/10. Dalej Government Hooker i to jest dobra piosenka, choć intro mogłoby się obyć bez tych przyśpiewek, fantastyczny, nowoczesny beat. 8/10. Judas - ta piosenka mi się zawsze podobała 8/10. Americano - trochę latynoski początek, mi sie to kojarzy z piosenką "Dziś prawdziwych cyganów już nie ma".... Słabe 5/10. Hair - to dobra piosenka 7/10, dalej Bloody Marry to znowu zapychacz 6/10, dalej Bad kids - zaczyna się ostro rockowo, potem przebojowo, ciekawy beat, ale mimo wszystko zapychacz 5/10. Highway Unicorn - porywający utwór, choć na początku ma za mocną perkusję, przez co słychać hałas 7/10. Troszeczkę mi też przypomina BTW. Kolejne to heavy metal lover - znowu jest przebojowo i tanecznie i takie powinny być dzisiejsze piosenki 8/10. Electric Chapell ta piosenka mi nie przypadła do gustu, za dużo rocka na początku, podobnie jak You and I 5/10 obie... i na koniec świetne The Edge of glory 9/10.... Najlepszy jak do tej pory album Gagi, ciekawe co na to Madonna? U mnie album wędruje do kosza, bo nie jest to mimo wszystko to co bym oczekiwał, wolę nowe AOB kopiowane przez i kopiujące Gagę. ;) Za dużo tych zapychaczy.
bardzo jestem ciekaw opinii innych użytkowników o albumie.
Awatar użytkownika
CheriLady

Post autor: CheriLady »

Z góry przepraszam ale dla mnie to jest jakaś totalna masakra!! Ona nie ma w sobie nic prawdziwego...
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
ODPOWIEDZ