Behind The silence

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tanathos

Behind The silence

Post autor: tanathos »

co sądzicie o ty utworze z płyty "Obsession"? moim zdaniem jest znakomity i brzmi bardzo ambitnie. Tochyba najlepszy utwór Blue System, po prostu- górna półka. Jest on moim zdaniem tak dobry, że aż się zastanawiam czy nie jest plagiatem. pomóżcie mi rozwiać tę wątpliwość.

ps
klimat tego utworu przypomina klimat nagrań z płyty "A momentary lapse of reason" Pink Floyd- - swego czasu wielu forumowiczów bardzo dobrze się o niej wyrażało.

A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
moonwalker

Re: Behind The silence

Post autor: moonwalker »

O tak ! górna półka jak najbardziej - szkoda tylko że nagrał ją w momencie gdy słuchacze byli już zmęczeni tym kawałkiem :

Plagiat ?

A gdzie tam plagiat - czysty zbieg okoliczności - buahahha.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Mnie się bardzo podoba ten kawałek. Ma wspaniałą niepowtarzalną instrumentalną naturę :wink: Świetne połączenie fortepianu i saksofonu nadaje piosence smaczek. I pomimo tego, że jest instrumentalny to nie jest wcale gorszy od reszty piosenek z Obsession.
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Świetna piosenka. Ma fajny klimat i jest to jedną z najlepszych piosenek na płycie Obsession.
Karolek78
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

tak, piękny utwór :D zawsze mi się kojarzył właśnie z "Lily Was Here". Szkoda, że BTS powstało później :(
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
ODPOWIEDZ