Czarna lista

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Czarna lista

Post autor: atlantyda ;o) »

Dokładnie wiem o czym tu się pisze i wiem,że wklejając poszczególne numery odnosisz się tylko do danego utworu a nie ogółu twórczości wykonawcy.Uważam jednak,że to właśnie przeboje dlatego wałkuje się je bez przerwy na stacjach radiowych czy TV muzycznych.Ale każdy ma swój gust jak to się mówi.Dziwi mnie tylko,że obaj z Peterem wklejacie takie hity <bezradny> .
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Niektóre to hity, a niektóre po prostu oklepane hiciki nie będące wielkimi utworami zespołu.

Dla przykładu "Always on my mind" PSB, no co to niby ma być :?: Ten kiepski cover Elvisa Presleya?? Uważam że puszczanie tego kawałka to robienie ze słuchaczy kretynów. Ja rozumiem jakby jeszcze raz kiedyś to dać, ale nie codziennie.... co innego "domino Dancing" - utwór znakomity, jedna z ikon tego klasycznego zespołu, WIELKI hit i można się w nim zasłuchać. Podobnie "It's A Sin", "Go West", "West End Girls" - wielkie hity, świetnie zaaranżowane :!:

Ooo widzę że "stuknęła mi dwusetka" - no proszę, jednak jak na fana przystało, swoje osiągam na forum. A że jestem specyficzny i zarazem wredny - właśnie ZA TO mnie kochacie :mrgreen:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

krzysiubydzia_mt pisze:Niektóre to hity, a niektóre po prostu oklepane hiciki nie będące wielkimi utworami zespołu.
A po czym sądzisz,że to nie są wielkie utwory zespołu?Rozumiem,że w tym temacie wymienia się wykonawców ich utwory,których nie trawicie,ale to co tu się w tej chwili zaczęło dziać mnie po prostu przeraża.Nie jestem fanką tych wykonawców,ale zastanawiam się czy Ty sobie jaja robisz czy co?
krzysiubydzia_mt pisze:Podobnie "It's A Sin", "Go West", "West End Girls" - wielkie hity, świetnie zaaranżowane :!:
I w czym to się różni od
krzysiubydzia_mt pisze:Dla przykładu "Always on my mind" PSB, no co to niby ma być :?:
przecież to bardzo podobnie brzmi.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Racja, Antonn nie powonieniem tu umieszczać Kim, jej piosenki są na tyle dobre, że wydaje je dzisiaj SONY i ma cudowny wręcz wokal, kocham go i do dzisiaj lubię patrzeć na nią. Mam jej wszystkie płyty i ją ubóstwiam, choć te pierwsze piosenki nie w moim guście, jak coś jest chałą to na pewno coś od Fox, nigdy jakoś nie trawiłem jej głosu, oceńcie sami:( pierwszą "piosenkę" sama napisała)

Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Samanthy Fox nie słucham, a N`Sync to kicha.

Nie ma to jak posłuchać płaczliwego głosu Justina Timberlake`a. :evil:

A to jest jakimś totalnym nieporozumieniem muzycznym. :cry: Nie wiem jak coś takiego mogło ujrzeć światło dzienne.
Jak miło... się zrobiło... :?
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

No ma to ręce i nogi o czym piszesz ModernTalkingusio :D
Justin Timberlake to nie moje klimaty, a piosenki którą zapodałaś to nie znam (i może całe szczęście :lol:).

Ale grupę Timbaland w której się udzielał to cenię, zwłaszcza za świetny przebój "Apologize" :P
Awatar użytkownika
Peter

Nic nie mam do In Sync i JT, nienawidzę miałkiego popu w stylu Adele,czy Donkey Boy. Ta Adele ma ponadto bezwartościowe teksty, tak jak u Bohlena, nie mającej większego sensu poza zbitka fraz, często przypadkowych. ;)
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

No widzisz krzysiu, nieznacznie się ze sobą zgadzamy. Zaś co się tyczy Apologize to tego też nie cierpię. W ogóle nie trawię tego gościa. A wykonawców których Peter podał akurat nie znam. Zapewne dobrze, tak myślę. :mrgreen: Skoro ci wykonawcy trafili na czarną listę... Ale nie wszystko co jest wepchane do tej listy jest badziewne. :? Większość mi się bardzo podoba i tego słucham. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

krzysiubydzia_mt pisze:Ale grupę Timbaland w której się udzielał to cenię, zwłaszcza za świetny przebój "Apologize"
Litości! Timbaland to nie grupa, a pseudonim amerykańskiego producenta muzycznego. "Apologize" to piosenka grupy OneRepublic, której remix stworzył Timbaland. W tym wszystkim nie było jednak ani grama Timberlake'a! Wikipedia podaje wszystko na tacy, wystarczy poświęcić minutę na sprawdzenie.
Jak piszesz tak cię widzą.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

No dokładnie MTalkingusio :!: Każdy ma prawo do swoich poglądów i nawet ktoś kto lubi Kobranockę z kawałkiem o Irlandii (a mam nawet takich kolegów) nie jest od razu przeze mnie potępiany :) Faktycznie, ciężko mi jest zrozumieć jak można lubić to seplenienie, ale niech im będzie :P
Widzicie, to podobnie jak z wybieraniem przez kobiety partnerów. Kobietę co jest atrakcyjna i ma świetny gust będzie pociągał przystojniak, ale są też i takie których zainteresuje niezbyt urodziwy pan. Jednak tutaj jest nieco inaczej niż w muzyce, gdyż istnieją tacy panowie, którzy nie pociągną żadnej kobiety 8) i mam nadzieję że Administracja wybaczy mi mały offtop, po prostu napisałem o tym tutaj, gdyż wg mnie to bardzo dobre porównanie jest :)

A co do "Apologize" to nie to żebym jakoś specjalnie ubóstwiał tą piosenkę, ale po prostu na tle innych nowości jakoś mi uchodzi i tyle :wink:

P.S. O, ArCrack, pozdrawiam Cię i proszę, nie usuwaj tego posta i nie banuj, akurat tym razem przemyślałem pisząc to powyżej i uważam to za dobre porównanie :)
Faktycznie, Timbaland w tym kawałku jest "podwykonawcą" Aplolgiza :wink:
Awatar użytkownika
Peter

MTalkingusia28 pisze:Kim Wilde ma rzeczywiście taki mdły głos, ale po stokroć wolę jej głos niż Timberlake`a. To nie moja złośliwość tylko moje własne zdanie. :wink:
Kim ma fajny wokal, piękną barwę i mocny głos. Madonna ma taki mdły wokal, a Samantha Fox ma wokal jak starsza pani. Okropny i odpychający jest jej wokal. Tu nie idzie strawić wokalu Madonny:

Ani tego "utworu", a tu się zaprezentowała piękna Madonna :lol:

Ta piosenka jest na tyle koszmarna, że nie nazwał bym tego mianem muzyki. :shock:
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Peter pisze: Kim ma fajny wokal, piękną barwę i mocny głos. Madonna ma taki mdły wokal, a Samantha Fox ma wokal jak starsza pani. Okropny i odpychający jest jej wokal. Tu nie idzie strawić wokalu Madonny:

Ta piosenka jest na tyle koszmarna, że nie nazwał bym tego mianem muzyki. :shock:
Każdy ma prawo do krytyki - ale zapewniam cię że pisząc takie mądrości szkodzisz nie Madonnie a sam sobie - osobiście Twoje posty czytam z przymrużeniem oka - czasem warto zajrzeć do wikipedii i poczytać co nie co zanim walnie się gafę.

Czekam aż w tych milionach filmików na youtube znajdziecie taką artystkę jak Kate Bush - już się trzymam krzesła i nie mogę się doczekać Waszej krytyki.
Awatar użytkownika
Peter

Każdy ma też prawo do wyrażania swojej opinii, dla mnie ta Madonna z lat 80 tych i 90 tych to jakieś nieporozumienie jedno wielkie. Talentu wokalnego ani urody nie miała, nie mówiąc już o kiczowatości jej kompozycji. ;) Co mógłbym zarzucić Kate Bush? Nie znam je nawet.
Awatar użytkownika
Peter

MTalkingusia28 pisze:Samanthy Fox nie słucham, a N`Sync to kicha.

Nie ma to jak posłuchać płaczliwego głosu Justina Timberlake`a. :evil:

A to jest jakimś totalnym nieporozumieniem muzycznym. :cry: Nie wiem jak coś takiego mogło ujrzeć światło dzienne.
Jak miło... się zrobiło... :?
Bardzo lubię wokal Justina i jego piosenki z okresu In Sync, jak "Bye, bye bye' czy zwłaszcza "Tearin up my heart". Potem było gorzej, aczkolwiek kwestia gustu, bo krytycy uważają "Justified" z "Cry me a river" właśnie za arcydzieło popu.....
Mnie drażni wokal Medlocka i Samanthy Fox, ma wokal jak stara baba, strasznie międliwy i wymęczony.....
http://www.dailymotion.pl/video/xxumj_s ... th-y_music
W tej piosence przechodzi już samą siebie...... :twisted: Widać, że wielką wokalistką nie jest. ;)

PS przy 'N Sync kreseczka jest przed N a nie po, to skrót od In Sync, czyli po amerykańsku: wszystko gra. ;)
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Peter pisze:PS przy 'N Sync kreseczka jest przed N a nie po, to skrót od In Sync, czyli po amerykańsku: wszystko gra. ;)
Tak, bo to jest tzw dopełniacz saxoński :wink:

Szczerze powiedziawszy nie znam (i jakoś nie zabiegam o to żeby poznawać) twórczości wykonawców które ostatnio padły w tym wątku (no poza Madonną of kors której chyba "nie da się" nie znać :P)

A widziałem że ktoś wspomniał o artystce Kate Bush. Oczywiście ZNAM i lubię jej twórczość :D Takie hity jak "Wichrowe wzgórza" oraz "Babooshka" to klasyka. Peter, na pewno kojarzysz te piosenki gdyż jakiś czas temu puszczało je Złote Przeboje :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Babooshka coś mnie się obiła o uszy, ale nie przepadam za jej piskliwym wokalem, jak i za nią, ale za bardzo nie chcę się wypowiadać, by się nie narazić moonwalkerowi. ;)
Zablokowany