SIB nagrywają nową płytę "Around my heart"
- Peter
SIB nagrywają nową płytę "Around my heart"
Dobrze poinformowane źródła podają, że w maju wyjdzie nowy album SIB o tym tytule. producentem będzie Andy Matern, ale tracklista jeszcze nie jest znana.
-
Karna
Re: SIB nagrywają nową płytę "Around my heart"
Hmm... Ciekawe co z tego wyniknie. Tytuł od razu skojarzył mi się z Sandrą. 
- Peter
Piosenki już nagrane to:
Wear your name in my heart
What's the name of this game?
Midnight lover
Dr. Marcuse
Living in danger
Outside the gates of heaven
Across the ocean
Waiting for a brand new start
As long as you love me
Dystrybucję przejmuje Universal.
Wear your name in my heart
What's the name of this game?
Midnight lover
Dr. Marcuse
Living in danger
Outside the gates of heaven
Across the ocean
Waiting for a brand new start
As long as you love me
Dystrybucję przejmuje Universal.
- kaiser
- Peter
Naprawdę nie wierzysz, że Ci panowie niczego już nie nagrają? Nie wierzysz już w nich?
-
moonwalker
Myślę że działalność tych Panów ośmiesza Modern Talking , dlatego wybieram opcję :
1. SIB daliby sobie już spokój
1. SIB daliby sobie już spokój
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Zaznaczyłam pierwszą opcję dlatego,że nie wierzę,aby zrobili coś na prawdę fajnego.Po dwóch tytułach widzę,że nadal wzorują się na Blue System
,zobaczymy jak będzie muzycznie.Lepiej by było gdyby stworzyli coś zupełnie nowego,mieli przede wszystkim jakiegoś konkretnego wokalistę lub wokalistkę.Chórki wychodzą im świetnie,ale nie trawię zwrotek,taki wymuszony chrypiący głos
.
Myślę,że najlepsza współpraca była by z C.C.Catch lub Nino De Angelo,albo zupełnie ktoś nowy
.
Myślę,że najlepsza współpraca była by z C.C.Catch lub Nino De Angelo,albo zupełnie ktoś nowy
- Peter
Nino Angelo raczej nie wchodzi w gre, bo on woli robić inne rzeczy niż udawać MT, poza tym po co mu SIB jak sam potrafi piszczeć w chórkach, a CC Catch to inna bajka, bo ona odmówiła współpracy z nimi. Co złego było w wokalu Koehlera? Był fantastyczny, choć może na siłę udawał Bohlena?
Na marginesie: to, że jednej pan ma łysą głowę, nie znaczy, że pustą, oni podobno mają masę pomysłów na siebie.
Na marginesie: to, że jednej pan ma łysą głowę, nie znaczy, że pustą, oni podobno mają masę pomysłów na siebie.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ja nic nie mam do czyjejś łysej głowy.Pomysły może i maja ale źle je wykorzystują.Peter pisze:Na marginesie: to, że jednej pan ma łysą głowę, nie znaczy, że pustą, oni podobno mają masę pomysłów na siebie.
Drażni mnie takie na siłę naśladowania głosu Dietera,tym bardziej,że nie najlepiej im to wychodzi
- Peter
Ja uważam, że oni nie podrabiają glosu Bohlena, bo Koehler był wokalistą Blue System i śpiewa tak jak w tym zespole, zespół jest jakby kontynuacją BS bez Bohlena, ale drażni mnie ta nazwa, logo, kalki piosenek, mogli by to robić co na OOTB i pod inną nazwą, a wokalistą jest chyba teraz Michael. Mnie tu drażni to co robi Micha, bo rusza ustami do wokalu Koehlera i jada z playbacku, a temat był żartem primaaprilisowym. 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No to całe szczęście bo już się zaczęłam bać o sprzedaż tego albumuPeter pisze:a temat był żartem primaaprilisowym.
- Peter
Ta płyta się nie ukaże, piosenki sam wymyśliłem. 
- MODERN JEANNE
Ale zbój...
Dziś dla własnego dobra polecam nie czytać netu
Dziś dla własnego dobra polecam nie czytać netu
I LOVE DB AND TA!
- ROBERT_LATO
- Redaktor
- Kontakt:
No nie do końca był to Prima Aprilis bowiem w kwietniu tego roku rozpoczynają się prace nad 3-4 nowymi singlami przy których wspólnie współpracować będą Thomas Widrat i Michael Scholz...
Projekt nazywać się będzie The Secret Is Back - czyli w skrócie The SIB
Niestety nie mam żadnej informacji czy zagości również Detlef Wiedeke w tym projekcie, ale Tomek nic mi na ten temat póki co nie wspomniał.
Sądzę, że Michael po prostu widząc, iż nic więcej nie wyjdzie ze współpracy z Detlefem (brak możliwości wydania 3 albumu SiB, który zwyczajnie jako niedochodowy został odwołany) po prostu doszedł do wniosku, że z Widratem będzie to bardziej możliwe - nie mniej, to ostatnie zdanie to WYŁĄCZNIE MOJA INTERPRETACJA.
Być może Detlef również pojawi się w tym projekcie np. w chórkach.
Poniżej zamieściłem nowe logo zespołu. Jeśli chodzi zaś o płyty, póki co mówi się WYŁĄCZNIE O 3-4 SINGLACH, które będą wydawane wyłącznie w liczbie 150 egzemplarzy każdy i na pewno nie będą do zakupu w żadnym sklepie muzycznym.
Ponadto ma ukazać się płyta ze wszystkimi nagraniami Skynight Avenue i 1st Heavenue na jednym krążku CD, w którym to mieli swój udział wszyscy trzej Panowie, aczkolwiek również w wersji limitowanej.
Jak to wszystko będzie wyglądać i pierwsze próbki nagrania stanowiącego pierwszy singiel powinny pojawić się za kilkanaście dni...

Pozdrawiam - Robert Latoszewski.
Projekt nazywać się będzie The Secret Is Back - czyli w skrócie The SIB
Sądzę, że Michael po prostu widząc, iż nic więcej nie wyjdzie ze współpracy z Detlefem (brak możliwości wydania 3 albumu SiB, który zwyczajnie jako niedochodowy został odwołany) po prostu doszedł do wniosku, że z Widratem będzie to bardziej możliwe - nie mniej, to ostatnie zdanie to WYŁĄCZNIE MOJA INTERPRETACJA.
Być może Detlef również pojawi się w tym projekcie np. w chórkach.
Poniżej zamieściłem nowe logo zespołu. Jeśli chodzi zaś o płyty, póki co mówi się WYŁĄCZNIE O 3-4 SINGLACH, które będą wydawane wyłącznie w liczbie 150 egzemplarzy każdy i na pewno nie będą do zakupu w żadnym sklepie muzycznym.
Ponadto ma ukazać się płyta ze wszystkimi nagraniami Skynight Avenue i 1st Heavenue na jednym krążku CD, w którym to mieli swój udział wszyscy trzej Panowie, aczkolwiek również w wersji limitowanej.
Jak to wszystko będzie wyglądać i pierwsze próbki nagrania stanowiącego pierwszy singiel powinny pojawić się za kilkanaście dni...
Pozdrawiam - Robert Latoszewski.
Its haahd se Dieter tuh bie 
- MODERN JEANNE
O to teraz sprawa się rozjaśniła.
Super info bo to co ostatnio tworzyli było wg mnie jedną z lepszych rzeczy jaka się zdarzyła po rozpadzie MT.
Kto by miał lepiej naśladować Bohlenowskie brzmienie niż ludzie którzy uczestniczyli podczas jego nagrywania.
Na Dietera już nieliczę za bardzo , teraz oni pozostali.Od dawna oczekuję z niecierpliwością na jakieś nowości, zresztą pewnie nie tylko ja
Kto by miał lepiej naśladować Bohlenowskie brzmienie niż ludzie którzy uczestniczyli podczas jego nagrywania.
Na Dietera już nieliczę za bardzo , teraz oni pozostali.Od dawna oczekuję z niecierpliwością na jakieś nowości, zresztą pewnie nie tylko ja
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Wiesz Robert, Michael chyba kasy ma, a poza tym zobacz na jego metrykę by wiedzieć, że już nie musi pracować zarobkowo.