SIB nagrywają nową płytę "Around my heart"

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.

Co myslisz o tym pomyśle?

1. SIB daliby sobie już spokój
6
43%
2. Świetny pomysł, nareszcie jakaś fajna muzyka
8
57%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
Peter

SIB nagrywają nową płytę "Around my heart"

Post autor: Peter »

Dobrze poinformowane źródła podają, że w maju wyjdzie nowy album SIB o tym tytule. producentem będzie Andy Matern, ale tracklista jeszcze nie jest znana.
Karna

Re: SIB nagrywają nową płytę "Around my heart"

Post autor: Karna »

Hmm... Ciekawe co z tego wyniknie. Tytuł od razu skojarzył mi się z Sandrą. :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Piosenki już nagrane to:
Wear your name in my heart
What's the name of this game?
Midnight lover
Dr. Marcuse
Living in danger
Outside the gates of heaven
Across the ocean
Waiting for a brand new start
As long as you love me

Dystrybucję przejmuje Universal.
Awatar użytkownika
kaiser

Post autor: kaiser »

1 kwietnia ;)
Awatar użytkownika
Peter

Naprawdę nie wierzysz, że Ci panowie niczego już nie nagrają? Nie wierzysz już w nich?
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Myślę że działalność tych Panów ośmiesza Modern Talking , dlatego wybieram opcję :
1. SIB daliby sobie już spokój
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Zaznaczyłam pierwszą opcję dlatego,że nie wierzę,aby zrobili coś na prawdę fajnego.Po dwóch tytułach widzę,że nadal wzorują się na Blue System ;),zobaczymy jak będzie muzycznie.Lepiej by było gdyby stworzyli coś zupełnie nowego,mieli przede wszystkim jakiegoś konkretnego wokalistę lub wokalistkę.Chórki wychodzą im świetnie,ale nie trawię zwrotek,taki wymuszony chrypiący głos :roll: .
Myślę,że najlepsza współpraca była by z C.C.Catch lub Nino De Angelo,albo zupełnie ktoś nowy :).
Awatar użytkownika
Peter

Nino Angelo raczej nie wchodzi w gre, bo on woli robić inne rzeczy niż udawać MT, poza tym po co mu SIB jak sam potrafi piszczeć w chórkach, a CC Catch to inna bajka, bo ona odmówiła współpracy z nimi. Co złego było w wokalu Koehlera? Był fantastyczny, choć może na siłę udawał Bohlena?
Na marginesie: to, że jednej pan ma łysą głowę, nie znaczy, że pustą, oni podobno mają masę pomysłów na siebie.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter pisze:Na marginesie: to, że jednej pan ma łysą głowę, nie znaczy, że pustą, oni podobno mają masę pomysłów na siebie.
Ja nic nie mam do czyjejś łysej głowy.Pomysły może i maja ale źle je wykorzystują.
Drażni mnie takie na siłę naśladowania głosu Dietera,tym bardziej,że nie najlepiej im to wychodzi <bezradny> .Powinni spróbować czegoś innego.Poważnie.To tak samo jak ich współpraca z Markiem Ashleyem,Ashley na siłę próbuje podrabiać głos Thomasa,co wychodzi sztucznie,jednak sama muzyka,melodie i chórki są ok.
Awatar użytkownika
Peter

Ja uważam, że oni nie podrabiają glosu Bohlena, bo Koehler był wokalistą Blue System i śpiewa tak jak w tym zespole, zespół jest jakby kontynuacją BS bez Bohlena, ale drażni mnie ta nazwa, logo, kalki piosenek, mogli by to robić co na OOTB i pod inną nazwą, a wokalistą jest chyba teraz Michael. Mnie tu drażni to co robi Micha, bo rusza ustami do wokalu Koehlera i jada z playbacku, a temat był żartem primaaprilisowym. ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter pisze:a temat był żartem primaaprilisowym. ;)
No to całe szczęście bo już się zaczęłam bać o sprzedaż tego albumu ;)
Awatar użytkownika
Peter

Ta płyta się nie ukaże, piosenki sam wymyśliłem. ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ale zbój... :mrgreen:
Dziś dla własnego dobra polecam nie czytać netu :|
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

No nie do końca był to Prima Aprilis bowiem w kwietniu tego roku rozpoczynają się prace nad 3-4 nowymi singlami przy których wspólnie współpracować będą Thomas Widrat i Michael Scholz...

Projekt nazywać się będzie The Secret Is Back - czyli w skrócie The SIB ;) Niestety nie mam żadnej informacji czy zagości również Detlef Wiedeke w tym projekcie, ale Tomek nic mi na ten temat póki co nie wspomniał.

Sądzę, że Michael po prostu widząc, iż nic więcej nie wyjdzie ze współpracy z Detlefem (brak możliwości wydania 3 albumu SiB, który zwyczajnie jako niedochodowy został odwołany) po prostu doszedł do wniosku, że z Widratem będzie to bardziej możliwe - nie mniej, to ostatnie zdanie to WYŁĄCZNIE MOJA INTERPRETACJA.

Być może Detlef również pojawi się w tym projekcie np. w chórkach.

Poniżej zamieściłem nowe logo zespołu. Jeśli chodzi zaś o płyty, póki co mówi się WYŁĄCZNIE O 3-4 SINGLACH, które będą wydawane wyłącznie w liczbie 150 egzemplarzy każdy i na pewno nie będą do zakupu w żadnym sklepie muzycznym.
Ponadto ma ukazać się płyta ze wszystkimi nagraniami Skynight Avenue i 1st Heavenue na jednym krążku CD, w którym to mieli swój udział wszyscy trzej Panowie, aczkolwiek również w wersji limitowanej.

Jak to wszystko będzie wyglądać i pierwsze próbki nagrania stanowiącego pierwszy singiel powinny pojawić się za kilkanaście dni...

Obrazek

Pozdrawiam - Robert Latoszewski.
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

O to teraz sprawa się rozjaśniła. :D Super info bo to co ostatnio tworzyli było wg mnie jedną z lepszych rzeczy jaka się zdarzyła po rozpadzie MT.
Kto by miał lepiej naśladować Bohlenowskie brzmienie niż ludzie którzy uczestniczyli podczas jego nagrywania.
Na Dietera już nieliczę za bardzo , teraz oni pozostali.Od dawna oczekuję z niecierpliwością na jakieś nowości, zresztą pewnie nie tylko ja :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Wiesz Robert, Michael chyba kasy ma, a poza tym zobacz na jego metrykę by wiedzieć, że już nie musi pracować zarobkowo. ;)
ODPOWIEDZ