Czarna lista

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Peter

Re: Czarna lista

Post autor: Peter »

Ja akurat uwielbiam "Take on me" a nienawidzę gniotów z lat 90 tych często puszczanych w tym radio, jak na przykład to gó*no:

mam chyba uczulenie na 90 s....
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Mi się Susanna też bardzo podoba :D I The Sign też.
Mnie natomiast szlag trafia jak puszczają Gagę, ale rozwijać tego nie będę :P
Awatar użytkownika
Peter

Może to nie gniot, ale mi się robi nie dobrze jak poraz 20000 słyszę w radio tą miałką piosenkę. To nie jest nawet dobry numer, co marny, bezwartościowy pop:

Nie zdziwiłbym się jak by to było dzieło przereklamowanego Morodera. ;)
Awatar użytkownika
Peter

Myślę, że ta piosenka na dzień dzisiejszy jest moim faworytem w tej konkurencji, a przy okazji się dowiedziałem, że to piosenka Smokie. ;)

Dorzucam jeszcze to:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Peter, ale świetne piosenki wkładasz na tę czarną listę. Bardzo lubię Smokie. Obie powyższe też są super. I żeby nie było, nie piszę tego ze złośliwości tylko dlatego, że wszystko co ładnie brzmi dodajesz do czarnej listy. :wink: Lubię takie starsze piosenki, bo te teraźniejsze nigdy nie będą miały tego co mają właśnie te starsze czyli miłe popowe brzmienie - melodie łatwo wpadające w ucho. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Dziękuję Peter za przypomnienie dwóch świetnych kawałków :D
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

Zdecydowanie UB 40 nie trawię tych rasta Jamajczyków. Śpiewają nędzne reggae, którego nie znoszę.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

To "nędzne reggae" sprzedało się w ponad 70 mln egzemplarzy. Ktoś to jednak lubi.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Właśnie tak jak tu ktoś wcześniej napisał wszystko co Peter wkleja na czarną listę to największe hity lat 80 i 90 a może nawet 70 więc nie wiem,czy rzeczywiście Ci się tak bardzo nie podobają czy wręcz przeciwnie chcesz abyśmy zwrócili uwagę na taką klasykę jaką nam tu wklejasz ;).
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Zgadzam się z Atlantydą, sporo piosenek które Peter dał tutaj bardzo mi się podobają i jak widzę nie tylko mi :P
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Hehe sam tak kiedyś robiłem na jednym forum muzycznym lat 80-tych co Peter i pewnie dlatego mnie w końcu stamtąd wywalili :lol:

Większość mega wielkich hitów obrażałem i wyzywałem jakie to oklepane gnioty są. No ale to już miejmy pretensje do mediów i reklam, to ONI z tego kraju zrobili taką żałosną komerchę :!: :x W kółko to samo i do zwymiotowania będą grać TYLKO to i raz na ruski rok jakąś perełkę...

Cock Robin i Smokie - Peter podał największe i najbardziej zjechane przez media numery. Też mnie kiedyś irytowały, ale teraz nawet jestem w stanie ich posłuchać, choć do moich faworytów nie należą.

Ale znam jedno dno, badziewie z lat 80-tych które większość również może uznać za świetną piosenkę, ale mimo to myślę że i wam ciężko będzie to strawić, no sami zobaczcie to: :cry:

Takie coś to JEDYNIE na żałoby narodowe i to najlepiej w nocy żeby każdy spał. Normalnie media powinny sobie darować takie żałosne oklepy...
Ostatnio zmieniony pt kwie 01, 2011 8:58 przez Atlantis, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Proszę o pohamowanie podobnego słownictwa, bo na tym Forum może być podobnie, jak na forum o muzyce lat 80.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Tak, uznaję to za świetną piosenkę. Stworzoną raczej na przekór komercyjnym gustom.
A kolegę to wywalili raczej za posługiwanie się rynsztokowym słownikiem, a nie za gusta muzyczne.
Po co słuchasz radia w takim razie? Za karę czy żeby popisać parę maili do Marka Niedźwiedzkiego robiąc z siebie pośmiewisko?
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Jeśli to co tu niektórzy wklejają jest do kitu to czym w takim razie jest TO? :cry:

Tak śpiewają jakby im struny głosowe się wytarły. Brat ich codziennie slucha w moim pokoju w moim kompie i tak mi już obrzydli, że niedobrze mi się robi gdy ich słyszę. Ich się po prostu nie da słuchać. Nie wiem jak coś takiego można słuchać. :?
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
Peter

MTalkingusia28 pisze:Jeśli to co tu niektórzy wklejają jest do kitu to czym w takim razie jest TO? :cry:

Tak śpiewają jakby im struny głosowe się wytarły. Brat ich codziennie slucha w moim pokoju w moim kompie i tak mi już obrzydli, że niedobrze mi się robi gdy ich słyszę. Ich się po prostu nie da słuchać. Nie wiem jak coś takiego można słuchać. :?
Akurat ta piosenka jest fajna, jak pozostałe tego bandu, przyjemnie zobaczyć młodego Justina na wokalu. Dla mnie spamem muzycznym, którym katują nas radiostacje są piosenki z przed powstania italo, z początku lat 80 tych jak choćby takie gnioty:

Do tego Blondie. Zbiera mnie na wymioty jak radio Złote Przeboje puści po raz 1000 taki sh*t jak "Heart of glass". Powinno się nazywać Radio Wielka Chała, a nie RZP.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Kolejna "świetna" piosenka, tym razem coś z polskiej półki... Aż wstyd że mamy takie utwory z tak rażącą wadą wymowy i tak oklepane :?

I żeby to leciało w rozgłośniach radiowych codziennie... to chyba na serio jakaś kpina ze słuchaczy i ubliżanie im...
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Blondie jest spoko, fajny ma głos, ale Timberlake? Nienawidzę jego głosu. Timberlake`owi bardzo daleko do Blondie. N`Sync nie cierpię, mój brat tego shitu codziennie słucha. Nie wiem jak on tak może. :mrgreen: Kim Wilde ma rzeczywiście taki mdły głos, ale po stokroć wolę jej głos niż Timberlake`a. To nie moja złośliwość tylko moje własne zdanie. :wink:

Zablokowany