Telefony komórkowe
-
Marcin87
Telefony komórkowe
Jakie macie komórki? Które byście polecali a które nie? Ja jestem obecnie w posiadaniu samsunga avili, mam go od około roku i muszę przyznać sprawdza się świetnie
Bardzo dobrze trzyma mi tu bateria: 10-12 dni
Sam telefon dobry w obsłudze, tylko nieraz jak piszę zbyt szybko sms to nie nadąża za mną
aparat robi fajne zdjęcia, tylko brak lampy błyskowej. Ogólnie chwalę go sobie. Wcześniej miałem sony ericssona k800 i to też jest super fonik, aparat ma lampę co jest duuużym plusem, zdjęcia są świetne z niego. Bateria tu już nie trzyma jak w avili ok 3-4 dni. A Wy co byście polecali 
- Peter
Re: Telefony komórkowe
Ja mam taki telefon:

Polecam, bardzo, aparat może nie cybershoot ale bardzo dobry o dziwo. Bateria trzyma mi około 8 dniu. Bardzo dobra.

Polecam, bardzo, aparat może nie cybershoot ale bardzo dobry o dziwo. Bateria trzyma mi około 8 dniu. Bardzo dobra.
-
Marcin87
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
To jest nie możliwe,chyba jak z niego nie korzystaszMarcin87 pisze:Bardzo dobrze trzyma mi tu bateria: 10-12 dni
Osobiście preferuję jednak firmę Sony Erricson ,obecnie mam Satio tej marki-rewelacja!
Od początku (ok.10 lat)jak długo jestem komórkowcem to zawsze wybierałam SE i nigdy mi nic w nich nie nawalało.
-
Marcin87
Ale tak mi trzyma. Fakt nie używam go za dużoatlantyda ;o) pisze:To jest nie możliwe,chyba jak z niego nie korzystaszMarcin87 pisze:Bardzo dobrze trzyma mi tu bateria: 10-12 dni
- Peter
Sony Ericssson dla mnie to jest najbardziej tandetna firma, jedyne co robią dobrze aparaty, jednak wolę kupić lustrzankę z 10 pikselami niż używać 3,2 mega pikselowego aparatu z telefonu, bo zdaje się takie standardy się teraz stosuje. Straciłem zaufanie do marki, mając T68i i nigdy już nie kupię nic z tej firmy.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Mylisz się Peter,skoro miałeś tylko 1 telefon SE i z aparatem 3,2 mpx to się nie dziwie,być może miałeś pecha.Kto kupuje telefony z aparatem mniejszym niż 5 mpx?
SE Satio ma teraz 12.1 mpx aparat po za tym GPS WiFi i wiele innych możliwości nie pomijając internetu...
Rewelacyjnie kreci filmy ,ma super lampę.Łatwy w obsłudze...niestety drogi...

opis telefonu
http://www.telix.pl/telefon/sonyericsso ... -2193.html
SE Satio ma teraz 12.1 mpx aparat po za tym GPS WiFi i wiele innych możliwości nie pomijając internetu...
Rewelacyjnie kreci filmy ,ma super lampę.Łatwy w obsłudze...niestety drogi...

opis telefonu
http://www.telix.pl/telefon/sonyericsso ... -2193.html
- Peter
Wystarczająco długo go miałem by stracić zaufanie do marki raz na dobre, odradzam tą firmę, bo telefony tej firmy maja wady fabryczne, często ukryte, mój miał problemy z zasięgiem. Lepiej kupić Nokię, bo Nokia to zawsze jest dobra firma.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Miałeś jeden telefon marki SE i już odradzasz hehe,śmieszny jesteś.
A skoro miałeś ten model
http://sms.pl/tel/sonyericsson,t68i.php
no to porównanie z innymi rzeczywiście masz obcykane
A skoro miałeś ten model
http://sms.pl/tel/sonyericsson,t68i.php
no to porównanie z innymi rzeczywiście masz obcykane
- Atlantis
Z tą Nokią to pojechałeś Peter po bandzie, gdyż obecnie są to w zasadzie najgorsze telefony, jadące jeszcze na opinii: moja 3310 wpadła do ubikacji a potem wypadła mi z czwartego piętra i działa. Zarówno E7 jak i E8 niewarte są tak dużych pieniędzy, zwłaszcza, że podzespoły w nich użyte są daleko za konkurencją, bateria ma śmiesznie małą pojemność przez co telefon często ma problem z tym, by wytrzymać bez ładowania jeden dzień, nie robiąc niczego konkretnego, jedynie leżąc na stole. O wspaniałym Symbianie nie ma się co wypowiadać, gdyż telefon na nim potrafi się jeszcze dobrze nie uruchomić a już jest zawieszony (czemu służy to ostentacyjne wypinanie się na Androida?). Nokia jednej z moich koleżanek nie umie nawet wysłać esemesa, a wiadomości dłuższe niż 150 znaków przyjmuje tylko z mojego telefonu.
Sony Ericssony mieliśmy w poprzedniej firmie, w której pracowałem, i nie mogę powiedzieć nic złego na temat tych telefonów. Były właściwie bez przerwy w użyciu i nigdy z żadnym nie było problemu. Osobiście uważam Blackberry za świetne telefony, no i Samsungi, mające bardzo nowoczesne podzespoły (Superamoled, przebijający moim zdaniem Retinę) i korzystną przy tym cenę.
Firmy Apple nie lubię, nie odpowiada mi jej podejście do klienta (źle trzymacie telefon) i zagrania pod tytułem: wynaleźliśmy koło i ogień, chociaż trzeba przyznać że IOS to bardzo dobry system.
Zawsze ceniłem również Motorolę za wytrzymałość i prostotę obsługi.
Sony Ericssony mieliśmy w poprzedniej firmie, w której pracowałem, i nie mogę powiedzieć nic złego na temat tych telefonów. Były właściwie bez przerwy w użyciu i nigdy z żadnym nie było problemu. Osobiście uważam Blackberry za świetne telefony, no i Samsungi, mające bardzo nowoczesne podzespoły (Superamoled, przebijający moim zdaniem Retinę) i korzystną przy tym cenę.
Firmy Apple nie lubię, nie odpowiada mi jej podejście do klienta (źle trzymacie telefon) i zagrania pod tytułem: wynaleźliśmy koło i ogień, chociaż trzeba przyznać że IOS to bardzo dobry system.
Zawsze ceniłem również Motorolę za wytrzymałość i prostotę obsługi.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- FMike
Telefon służy mi jedynie do rozmów ponieważ sms-ów praktycznie nie piszę, a wszelakiego typu "bajery" uważam za zbędne i niepotrzebne. Choć nie jestem typem gadżeciaża, to jednak zawsze poszukiwałem telefonu przede wszystkim wytrzymałego i solidnego. W końcu "ktoś pomyślał" wypuszczając na rynek taki model, a jest nim Samsung B2100 , mam go prawie dwa lata, i to co ze mną przeżył potwierdza że jest prawdziwym mocarzem
.

"...I'm A Rough Boy..."
- Peter
@ Atlantyda, jeden mi wystarczył do tego stopnia mnie zniechęcił, że nigdy nie kupię żadnego z tej firmy.
@ Atlantis miałem kilka Nokii, E 50 mam do dzisiaj już 4 lata i bez większych awarii, jednak Nokia to dobra marka, i wcale nie zamierzałem tym zdaniem nikogo prowokować, miałem jeszcze starsze modele i obyło się na zarysowaniach panelu. Jakościowo to chyba jedna z lepszych firm w branży zważywszy, że E 50 trzymało mi 7 dni bez ładowania, do tego ma bardzo czytelny program do synchronizacji z komputerem. Teraz wyżej cenię Samsungi, które także mają warty polecenia program, aczkowiek ten od Nokii nieporównywalnie szybciej ląduje muzykę do komputera, bo jest zsynchronizowany z MP.
Pozdrawiam was.
PS. przebiłem Cię Paweł, bo spuściłem Motorolkę taką wypasioną, z 17 pietra i tylko parę rysek choć wyraźnych.
Ten model mam:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/ ... _C975.html
PS przypomniało mi się, że miałem palmtopa z SE to było P 800 był słabiutki, jak słońce przygrzało na ekran to nic nie było widać.

@ Atlantis miałem kilka Nokii, E 50 mam do dzisiaj już 4 lata i bez większych awarii, jednak Nokia to dobra marka, i wcale nie zamierzałem tym zdaniem nikogo prowokować, miałem jeszcze starsze modele i obyło się na zarysowaniach panelu. Jakościowo to chyba jedna z lepszych firm w branży zważywszy, że E 50 trzymało mi 7 dni bez ładowania, do tego ma bardzo czytelny program do synchronizacji z komputerem. Teraz wyżej cenię Samsungi, które także mają warty polecenia program, aczkowiek ten od Nokii nieporównywalnie szybciej ląduje muzykę do komputera, bo jest zsynchronizowany z MP.
Pozdrawiam was.
PS. przebiłem Cię Paweł, bo spuściłem Motorolkę taką wypasioną, z 17 pietra i tylko parę rysek choć wyraźnych.
Ten model mam:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/ ... _C975.html
PS przypomniało mi się, że miałem palmtopa z SE to było P 800 był słabiutki, jak słońce przygrzało na ekran to nic nie było widać.

- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Peter jak słońce przyświeci na każdy czarny ekran każdej komórki to nic nie widać,chyba,że masz ustawiony biały ekran.Wiem to po własnych doświadczeniach i doświadczeniach rodziny czy koleżanek.Doradzałam ustawienie najjaśniejszego motywu ekranu jaki mają możliwy i pomagałoPeter pisze:PS przypomniało mi się, że miałem palmtopa z SE to było P 800 był słabiutki, jak słońce przygrzało na ekran to nic nie było widać.
Obrazek
- kate
I dlatego ja wolę od tych wszystkich nowości moją Motorolę V235. Już długo mi służy bez żadnych problemów. Nie ma jakiś strasznych bajerów ale jakoś mi to nie przeszkadza.Uwielbiam ją.Atlantis pisze:Zawsze ceniłem również Motorolę za wytrzymałość i prostotę obsługi.

Z tym,że nowe Motorole nie są za bardzo solidne bo moi znajomi którzy takie kupili narzekali na nie strasznie. Moja przyjaciółka mi powtarza cały czas że tylko stare Motorole są solidne a tak to złom.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Magdalena_92
- Członek TAFC Polska
Ja również polecam SE. Miałam już kilka i zawsze byłam bardzo zadowolona. Zawsze były niezawodne.
Peter może miałeś po prostu pecha... Po co tak od razu się zniechęcać??
Aktualnie mam SE W995. Aparat 8Mpix, bateria bardzo dobra, wytrzymały biorąc pod uwagę upadki...
http://www.sonyericsson.com/cws/product ... w=overview
Peter może miałeś po prostu pecha... Po co tak od razu się zniechęcać??
Aktualnie mam SE W995. Aparat 8Mpix, bateria bardzo dobra, wytrzymały biorąc pod uwagę upadki...
http://www.sonyericsson.com/cws/product ... w=overview
Pozdrawiam M.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Skusiłam się miesiąc temu na na Samsunga Galaxy S3.Rewelacja!