Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kate

Re: Album Thomasa 2011

Post autor: kate »

MTalkingusia28 pisze:Ze Stronga najbardziej uwielbiam Sorry, Baby i super by było, gdyby na nowym albumie były podobnie zaaranżowane nagrania.
Sorry baby jest bezbłędna zakochałam się w niej od pierwszego posłuchania.
I zgadzam się w 100% na nowym albumie powinno być więcej takich kawałków.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
anna 22.10

Post autor: anna 22.10 »

Szczerze to słucham wszystkiego co Thomas zaśpewał. W każdej piosence są niepowtarzalne emocje. I to co nagra napewno będzie dobre. Z niecierpliwością czekam na nowy album 2011. :!:
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

anna 22.10 pisze:Szczerze to słucham wszystkiego co Thomas zaśpewał. W każdej piosence są niepowtarzalne emocje. I to co nagra napewno będzie dobre. Z niecierpliwością czekam na nowy album 2011. :!:
Dokładnie :!: Jeszcze nie zdarzyła się taka sytuacja, że piosenka nagrana, bądź tylko zaśpiewana przez Thomasa nie przypadłaby mi do gustu ;) Kocham każdy utwór, w którym mogę usłyszeć jego głos ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Post autor: Paradise »

Ja w zasadzie też słucham wszystkiego,mam bardziej i mniej ulubione utworki,jak dla mnie,wszystkiego po troszeczku balladki,dance,ja uwielbiam jego głosik w czymkolwiek,no może nie strawiłabym gdyby przerzucił się na jakiś cięzki rock,chociaż...kto wie,czekam na album z niecierpliwością:))
"You can win if You want..."
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Ponadto w Ingolstadt we współpracy z duetem producenckim Christian Buettner i Tom Mueller, Thomas nagrał cztery piosenki na niemiecką edycję albumu “Strong”:
„Dynamite”,
„All You Need”,
„Love You A Lifetime”
i „Right Here, Right Now”.

Nagranie tych 4 utworów trwało 2 dni, są to jednak na razie wersje wstępne. Już bez Thomasa odbędzie się dalsza obróbka i dopiero na koniec Thomas zaakceptuje efekt.
W sumie album na rynek zachodnioeuropejski ma się różnić pięcioma lub siedmioma utworami.
Tekst z czasów, gdy jeszcze "Strong" miał ukazać się w Europie.
Z tego, co widzimy „Right Here, Right Now” nie jest jakimś szczególnie nowym projektem Thomasa.
Może więc na nowym albumie zostaną wydane również inne utwory nagrane wcześniej? (Myślę tu głównie o tych z Good Karmy.)
Thomas wspominał, że piosenek będzie dużo, jest w czym wybierać i sam jeszcze nie wie, które ukażą się na albumie.
Ja osobiście mam nadzieję na genialne "Everybody Wants To Rule The World"...
Awatar użytkownika
Maringo18
Członek TAFC Polska

Post autor: Maringo18 »

Hej :) co do "Everybody Wants To Rule The World" jest świetna , porywająca :) przeszukałem już wszystko co możliwe aby ją zdobyć i nic :( pozdrawiam
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Co wy z tym "everybody...."? Nie będzie tej piosenki na nowym albumie i tyle. Skoro Thomas był niezadowolony z brzmienia Sound Chateau trudno by miał do niego teraz powrócić.... A coś cicho o nowym albumie, a w wywiadzie Pkmoderna mówił o przełomie marca i lutego.... :shock:
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Husku pisze: ...Thomas wspominał, że piosenek będzie dużo, jest w czym wybierać i sam jeszcze nie wie, które ukażą się na albumie.
Ja osobiście mam nadzieję na genialne "Everybody Wants To Rule The World"...
Przeciez Thomas wyraznie wspomnial w jakims wywiadzie/wywiadach, ze utwory z sesji do albumu "Good Karma" nie zostana wydane - Thomas nie moze ich wydac, bo oprocz tego, ze nie byl zadowolony z jakosci produkcji to dodatkowo nie ma do nich praw autorskich (chyba ze sie myle w tej kwestii).

Rowniez bardzo bym chcial, by kiedys Thomas byl w stanie wydac na jakiejs plytce utwory z tej sesji nagraniowej, bo utwor tytulowy utwor "Good Karma" oraz "Everybody Wants To Rule The World" bardzo mi sie podobaja - obawiam sie jednak, ze pozostanie to naszym niespelnionym marzeniem...

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Cieszmy się, że mamy "Good Karma" w wersji studyjnej, a co do pozostałych piosenek to może wyjdą na jakieś składance z innymi piosenkami które stworzyli SC..... Kto wogóle powiedział wam te bzdury, że na nowym albumie będzie to co miało być na GK? :shock:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Kto wogóle powiedział wam te bzdury, że na nowym albumie będzie to co miało być na GK? :shock:
A w którym poście pisze,że na nowym albumie ma być materiał z "Good Karma"?
Awatar użytkownika
Peter

Wiele osób ma nadzieję na tą piosenkę, poczytaj posty wyżej. Nie wiem co się na tą piosenkę tak uparliśmy. jest fajna, ale już trąci myszka, może by Thomas nagrał coś świeższego?
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Moim zdaniem materiał z Good Karmy jest świetny i nie obraziłabym się gdyby Thomas umieścił te piosenki na nowym albumie. Jeśli nie no to trudno. Z tego co tu czytam to chyba to niemożliwe, ale poczekamy zobaczymy. A co do Everybody Wants To Rule The World, jest to naprawdę świetny utwór. Poza tym cokolwiek Thomas nagra będę tego słuchać z radością, bo uwielbiam słuchać jego głosu tak bardzo, że według mnie nawet covery z Songs Forever w jego wykonaniu brzmią profesjonalnie i bez zarzutu. Jego głosowi nic nie można zarzucić, przynajmniej ja tak sądzę, a może i większość z Was też tak sądzi. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Wiele osób ma nadzieję na tą piosenkę, poczytaj posty wyżej.
No właśnie.Wiele osób chciałoby aby ukazały się na albumie piosenki,które miały być na "Good Karma",ale nikt nie napisał,że mają być na nowym albumie.
A Ty napisałeś taki tekst:
Peter pisze:Kto wogóle powiedział wam te bzdury, że na nowym albumie będzie to co miało być na GK? :shock:
Dlatego zwróciłam uwagę ;)
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Witam wszystkich, coś nie dużo nam ostatnio wiadomo o pracach Thomasa nad nowym albumem. O ile dobrze pamiętam mówił w pewnym wywiadzie przeprowadzonym w Rosji w zeszłym roku że w styczniu planował robienie sesji zdjęciowej, teledysku i mówił o dopracowaniu utworów na nowy album. Mam nadzieję że to tylko cisza przed burzą i nie będzie znowu jakichś komplikacji związanych z nowym materiałem...
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

No cóż, Chcieć a móc to dwie różne sprawy i mam wrażenie że w przypadku zapowiadanego wcześniej albumu tak właśnie jest. Thomas ma dar głosu, jednakże w kwestiach producenckich czy wydawniczych napewno nie jest fachowcem i sam sobie nie poradzi. Myślę, że w przypadku "STRONG" było tak, że to Rosjanom bardzo zależało. Na każdym kroku Thomas mógł liczyć na ich wsparcie. Teraz za produkcje mieli odpowiadać europejscy producenci a Ci z kolei wyraźnie nie ułatwiają mu zadania. Na tym przykładzie widać jak ważna w przedsięwzięciu pod nazwą "Modern Talking" była rola Dietera, jego showbuisnessowych kontaktów i układów. Tezę tę popiera też los niedoszłego albumu "Good Karma". Oczywiście można pokusić się o twierdzenie, że Thomasowi nie do końca odpowiadało brzmienie przygotwywanego na tę płytę materiału, ja jednak sądzę, że Thomas po prostu stracił w pewnym momencie cierpliwość i skorzystał z Rosyjskiej pomocy. Co więc będzie z nowym albumem przygotowywanym na zachodzie ? Przyjdzie nam na niego chyba długo jeszcze poczekać 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Czyli znowu miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Nic nowego...
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
ODPOWIEDZ