Modern Talking - Comeback w 2010??

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Ninio

Re: Modern Talking - Comeback w 2010??

Post autor: Ninio »

Juz to kiedys pisalem... Wydaje mi sie,ze najlepszym wyjsciem bylo by gdyby Dieter tworzyl dla Thomasa pod pseudonimem. po pierwsze Thomas zachowalbym twarz gdyby udalo sie ukryc ,ze to Dieter stoi za produkcja jego utworow. Minusem jest to,ze dieter jest medialny a tu musialby dzialac z ukrycia i nie bylo by takiej promocji. Po drugie,fanom zapewne przypadłaby do gustu taka muzyka,cos a la Modern Talking ale w wykonaniu Thomasa solo przy pomocy zespolu (chorki). Obaj mieli by z tego korzysci finansowe. Nie szarpano by legendy modern Talking,niby bylby to nowy projekt ale tak naprawde bylby to dalej Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Myślisz, że media by nie wywęszyły, ze to są piosenki Dietera? :P Zaraz by to wychwyciły. Mnie zastanawiało by co innego czy stać go by było żeby coś godnego uwagi z siebie wykrzesać? Czy już jest muzycznym impotentem? Nie byłbym fanem gdybym w to wierzył, ale ostatnie piosenki jego z ostatnich kilku lat nie napawają optymizmem... Poza tym gdyby nastąpił drugi comeback MT straciłbym szacunek do Thomasa jako do człowieka....
batman

Post autor: batman »

Witajcie. A ja jestem przekonany w 100 %, że nasi idole wrócą na scenę. Wiem, że zaraz Arek, Mabuse i inni mnie zjadą ale realia sa takie, że grupa Modern Talking, podobnie jak wszystkie inne zespoły podlega prawom rynku. A rynek jest taki, ze już dwukrotnie i to w różnych okresach muzycznych pozwolił zarobić kokosy producentom i promotorom tej grupy. O ile lata 80 te to wysyp prostych i łatwo wpadajacych w ucho utworów o tyle końcówka lat 90 tych czyli czas II rozdziału w historii grupy juz nie. Wtedy w modzie była techniawa, dziwne disco, rap, rn'b i house. Rządziły raczej ATB i Scootery niż produkcje Bohlena które już w okresie końca Blue System nie dawały rady na listach chociaż muzycznie dla fanów były bardzo dobre. Ale jednak Modern Talking to taka marka w muzyce, że zawsze, nawet za 50 lat będą chetni by tego słuchać. W świecie filmu takimi markami są Bondy czy Gwiezdne Wojny. Niby proste, niby banalne a jednak uwielbiane. Prosze pamiętać, że pierwszy Bond powstał blisko 50 lat temu a do dziś przepis na filmy z nim jest ten sam tylko technika trochę idzie do przodu. Z MT jest podobnie: same hity się nie zestarzały - odświeżono je trochę i były tak samo wysoko jak 12 lat wcześniej. Piszecie, że Thomas nigdy by nie stanął na scenie obok Didiego po tym co on tam napisał. A czytał ktoś z Was to co on napisał? Pamiętajcie, że kontekst tego może być zupełnie inny w zależności od tego jak zbuduje się zdanie, gdzie stawia cudzysłów. Jest różnica jeżeli nazwiemy kogoś, że jest szczurem bo to obraza. Ale jak napiszemy, że ktoś wylegiwał się cały dzień na kanapie, lenił się niczym stary wyliniały szczur to raczej zgryźliwy komentarz niż obraza. W muzyce jest trochę tak jak w polityce - niby walki, niby podjazdy a po 15 tej i tak wszyscy razem piją piwo i się śmieją. To takie podgrzewanie atmosfery aby było o czym rozmawiać i aby pamięć o zespole nie wygasła. Poza tym obaj panowie nie są jeszcze za starzy - Roxette wróciło niedawno w niezłej formie z nową płytą i są w podobnym wieku co Dieter i znacznie starsi od Thomasa który przecież nie ma jeszcze 50 tki. Popatrzcie ile lat mają Rolling Stonesi, Tina Turner która w wieku 72 lat nagrała nowy album i wraca do koncertowania. Popatrzcie ile lat miała ŚP Irena Kwiatkowska która 4 lata temu wystepowała jeszcze na scenie z recitalem (miała wówczas 94 lata). Jeżeli chodzi o Shooting Star to osobiście oglądałem wywiad z Thomasem w którym zapytany o tą piosenkę odciął się od spekulacji jakoby powstała ona ze zlepków innych utworów. Przyznał, że nagrali zwrotki w studiu a piosenka od początku planowana była jak wcześniej Juliet czy Lets Talk About Love jako taka kórej refreny śpiewane są wysokimi chórkami. Nie pojawiła się jednak na ostatnim albumie z uwagi na zbyt dużą zbieżność tytułową z innymi piosenkami. Ja osobiście aż tak wielu wątków wspólnych z innymi piosenkami MT z których poszczególne wersy miały by pochodzić nie zauważam. Owszem przechodzą gdzieś klimaty Cosmic Girl czy czegoś podobnego ale to raczej nie to samo. A co do samego Comebacku- no cóż jedynymi przeszkodami jakimi definitywnie zakończyłyby działalność MT byłaby śmierć któregoś z nich albo rzeczywisty brak pomysłów muzycznych u Dietera. To drugie raczej nie wchodzi w grę - DIdi jest bardzo aktywny w ciągu ostatnich lat chociaż rzeczywiście duża częśc tego co tworzy to nie klimaty MT ale po prostu zamówienia skierowane do młodego odbiorcy który celuje w DSDS. Mimo to od 2003 roku wyprodukował wiele hitów chociażby We have a dream, Take me Tonight, Free Like the wind, Ubelieveble, You Can Get it itd. Ma w dalszym ciągu ogromny potencjał i to się nie wyczerpie nigdy bo on po prostu słyszy te melodie. On je czuje a nie na siłę skleca. Muzyczne kombinacje nigdy się nie wyczerpią bo muzyka jest nieskończonością i nawet za 300 lat będą powstawały nowe piosenki. Tak więc drodzy fani trzymajmy kciuki za powrót naszych ulubieńców. Ja osobiście uważam, że comeback jest realny za jakieś 2 lata (na przełomie 2012/2013). I stawiacie mi mleczną z orzechami jak się ziści
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ninio pisze:Wydaje mi sie,ze najlepszym wyjsciem bylo by gdyby Dieter tworzyl dla Thomasa pod pseudonimem. po pierwsze Thomas zachowalbym twarz gdyby udalo sie ukryc ,ze to Dieter stoi za produkcja jego utworow.
A ja nie uważam aby to było najlepsze wyjście czy to dla Thomasa czy dla Dietera.Jaką "twarz" zachował by Thomas?Najlepszą twarz zachowuje teraz.Radzi sobie bez Dietera z innymi producentami.Dla mnie było by to szczytem bezczelności gdyby w wywiadach Thomas opowiadał,że nic go z Dieterem nie łączy a tym czasem Bohlen byłby jego "ukrytym" producentem.Wiadomo,że w takim biznesie wszystkiego można by się spodziewać,ale gdyby miało tak być jak napisałeś to sorry,ale właśnie wtedy Thomas stracił by "twarz".
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja wątpię, że Thomas i Dieter razem staną na scenie jako Modern Talking.
Dieter będzie miał teraz co innego na głowie, urodzi mu się kolejne dzidzi i będzie miał co robić :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No i temat się zdezaktualizował, czy nie można by było nieco zmienić nazwy? Myślę, że dla Thomasa MT byłoby zbawienne, bo sobie solo nie radzi, podobnie jak z nowym partnerem, a Dieter to już chyba na takie coś nigdy nie pójdzie, bo tak wielki sukces odniósł w Niemczech, że po co miałby do tego wracać.... Tak więc nowe MT byłoby dobre tylko dla TA, a to za mało, by miało się reaktywować.
cinol

czy Modern Talking powróci?

Post autor: cinol »

Jak myślicie drodzy fani czy Modern Talking powróci na scenę tak jak było w 1998.
Marcin87

Re: czy Modern Talking powróci?

Post autor: Marcin87 »

Modern Talking już nie powróci. I z resztą nie ma po co, zrobili kawał dobrej roboty i chwała im za to.
Obrazek
Modern

Post autor: Modern »

Każdy by chciał by powrócili Thomas Anders obraził się na Dietera za te wypowiedzi w książce.
a, po drugie dziwnie by to wyglądało w 1998 Thomas miał 35 a Dieter 44 byli w kwiecie wieku a teraz Thomas ma 48 lat na karku .
Dieter 57 mieli wtedy odpowiedni wiek a teraz nie dziwi was jakby występowali mają już swoje lata nie są już młodzieniaszkami
a jeśli np by wrócili i współpraca nietrwała by długo z względu na wiek
Wiem na pewno byście napisali wyglądają dość młodo ale każdy ma swoje lata ja by współpracowali nie wiem 3- 4 lata
Thomas wtedy by miał 52 lata ,Dieter 61 lat jakby to wyglądało ludzie oni mają swoją godność nie zbłaźnią się przed światem .
Telewizja mogłaby poukrywać objawy min starości ale żadna operacja ich nie przykryje na pewno powiecie co ona gada Thomas trzyma się nie źle
ale czas biegnie nie ubłaganie i żadna operacja jej nie zatrzyma może teraz Thomas wygląda dobrze ale co za 5 -10 lat nie będzie wyglądać tak jak w latach 80 i 1998-2003.
Dieter I Thomas maja swoją godność.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Modern pisze:Każdy by chciał by powrócili
Nie każdy - ja np. nie chciałbym kolejnego Comebacku Modern Talking.

Mam do Ciebie prośbę: czy mogłabyś pisząc jakiś post stawiać w odpowiednich miejscach kropki i przecinki. Znacznie ułatwiłoby to czytanie i zrozumienie takiego postu. Dzięki!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Thomas dla mnie właśnie stracił swoja godność serwując nam ta kalkę Modern Talking, której większość z nawet Diterem nie chciała by obecnie jak widać widzieć(choc ja jednak tak :roll: )
Ale prawdą jest co piszesz Modern.Obydwoje maja już swoje lata i obecnie módlmy się by żyli długo i szczęśliwie i nie bądźmy egoistami wymagając od nich wyłącznie wygibasów na scenie :wink: To już nie te czasy...
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

nie zgodzę się z Wami. Uważam że wiek nie jest przeszkodą w nagrywaniu dobrej muzyki i graniu koncertów. Jest wielu wykonawców, którzy pomimo wieku nadal działało i odnosiło sukcesy w muzyce. np
- Pink Floyd czy też solowe dokonania Gilmoura z Wrightem i Watersa, a ponadto
- Leonard Cohen
-Rod Stewart
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Tak.Mozna by dodać jeszcze Tine Turner.Ale jeśli Dieter stwierdził(w wywiadzie)ze ma dość tras koncertowych,ze ma już swój wiek i widocznie nie czuje się na silach ,wiec uszanujmy to.
To ze nadal tworzy muzykę i odnosi sukcesy wystarczająco mnie satysfakcjonuje.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Powrót MT? Dla mnie to po prostu był by muzyczny armageddon, wszyscy wiemy że gdyby do tego doszło Thomas by stracił nie dosc że szacunek do samego siebie ale i szacunek swoich fanów. Gdyby doszło do takiego powrotu to było by to juz takie wymoszone i sztuczne że szok. Stracili by swój czar pozatym jak by to miało wygladac przez Kohlera? i reszty Panów z chórków , którym Dieter wisi kase za współprace. Taki powrót byłby tzn odgrzewanym kotletem..
Niech pozostanie tak jak jest, są legendą i niech nią pozostaną.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

MODERN JEANNE pisze:Thomas dla mnie właśnie stracił swoja godność serwując nam ta kalkę Modern Talking
Dobrze,że tylko dla Ciebie.Widać,że stoisz mocno za Dieterem tak jak ja za Thomasem,ale to właśnie Dieter stracił swoją godność marnując swój talent siedząc w Jury DSDS i plując na fanów Blue System.Widzę,że do Ciebie to nie dociera.
piotras1272

Post autor: piotras1272 »

A ja wam powiem tak jak pisałem w innym poście. Jestem za powrotem MT w aranżacjach Anders | Fahrenkrog.
ODPOWIEDZ