X-Factor

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

X-Factor

Post autor: phantomas »

Rusza polska edycja popularnego konkurenta Idola. Jeśli wszyscy wykonawcy będą tak utalentowani jak ten, żałuję, że nie będę tego oglądał :roll:
Genialne wykonanie klasyku Czesława Niemena, proszę nie sugerować się wyglądem :) Mina Wojewódzkiego pod koniec bezcenna :)
http://www.youtube.com/watch?v=99crDxkO ... r_embedded

Dla odmiany coś z brytyjskiej edycji ;) Głowna akcja rozgrywa się około 5 minuty, ale warto obejrzeć cały pokaz utalentowanych dziewcząt :)
http://www.youtube.com/watch?v=rrNbLBS1 ... ded#at=326
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

Re: X-Factor

Post autor: Peter »

Facet ma głos, ale jakoś mi nie przypadło do gustu jego wykonanie. Czekam z niecierpliwością na edycję, a kto siedzi w jury obok Kuby?
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Oczywiście Maja Sablewska i Czesław Mozil rzecz jasna.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Nie mogę się doczekać X-Factora w Polsce, szczególnie jakiś naprawdę ciekawych talentów.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

I jak wrażenia po pierwszym odcinku X Factor? Ogladał ktoś w ogóle? Jeżeli chodzi o jury, to według mnie najgorzej wypadł Czesław Mozil. Nie potrafi się wysłowić, a jak już coś powie to ciężko go zrozumieć, wydaje się jakiś nieobecny i ogólnie nic nie wnosi do programu. Majka Sablewska trochę lepiej, może jeszcze z czasem się rozkręci. Oczywiście najlepszy jest Kuba Wojewódzki. Widać (i słychać), że jest już profesionalistą w tej dziedzinie, bowiem nie pierwszy raz zasiada w jury. Jest zabawny ale potrafi też być poważny kiedy wymaga tego sytuacja. Uważam, że gdyby nie Kuba, program straciłby na oglądalności. Z pierwszego odcinka najbardziej spodobał mi się występ studentki dziennikarstwa, która wykonała piosenkę "Tell Mama". Wyszło jej to rewelacyjnie, ogólnie widać, że dziewczyna ma charyzmę, a przy tym jest taka "normalna" (nie wydziwia, nie wydurnia się).
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Peter

Kuba Wojewódzki, OK, ma doświadczenie z Idola, Czesław Mozil OK piosenkarz, ale wybór nieznanej Maji Sablewskiej to jakaś kpina chyba, co ona ma ze śpiewaniem wspólnego by oceniać je? To jakieś grube nieporozumienie taka "jurorka" w tym programie. :roll:
Ninio

Post autor: Ninio »

Maja Sablewska była (jest?) menadzerka kilku polskich artystow wiec cos tam o muzyce wie a bardziej o jej promocji co w tym programie jest wazna cecha. Przyszly "gwiazdor" musi miec cos wiecej (niestety) poza dobrym głosem. Pozatym wkoncu ktos swiezy (i piekna buzka:)) w jury bo znudziło mnie ciagle ogladanie Wojewodzkiego w kazdym programie reality show.
Co do samego programu... jest to kolejny program oparty na tym samym tylko z innym tytulem. Czym X-Factor (co to wogole za nazwa,co oznacza?) rozni sie od Idola? Protoplasta takich programow jest Szansa na sukces tylko tam akurat naprawde liczy sie kto jak spiewa.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Była menadżerką bodajże Edyty Górniak.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Peter

Raczej Dody, tylko jakie taki ktoś ma pojęcie o śpiewaniu? Może najwyżej pokierować czyjąś karierą, załatwić koncert, dobrać producenta i tyle...
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Maja Sablewska była przez około 2 lata menedżerką Dody, następnie przez jakiś czas współpracowała z Mariną Łuczenko i Edytą Górniak. Z tego co wiem, aktualnie nie ma nikogo pod swoją opieką.

Peter pisze:Może najwyżej pokierować czyjąś karierą, załatwić koncert, dobrać producenta i tyle...
A to mało? Przecież ktoś musi zająć się takimi sprawami dla dobra artysty.
Może nie jest specjalistką od śpiewu, ale pracuje w tym biznesie już jakiś czas i myślę, że ma sporą wiedzę na temat rozwoju kariery danych artystów. Na pewno wie jakie osobowości są poszukiwane, bo przecież oprócz talentu liczy się również charakter. Przez długi czas współpracowała z Dodą, także w tym czasie sporo zyskała, natomiast ze współpracy z Mariną i Edytą chyba nic konkretnego nie wyszło.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Moim zdaniem w jury polskiej edycji brakuje osoby, która byłaby polskim odpowiednikiem Simona Cowella - dobrego producenta o ustalonej renomie, który mógłby uczestniczyć w... rozwoju przyszłej gwiazdy od samego początku (castingi) aż do samego końca (nagranie utworu i możliwa dalsza współpraca).
Obecny skład jurorski jest w porządku, ale tak jak w brytyjskiej wersji - przydałby się jeszcze czwarty juror.
Ninio pisze:Co do samego programu... jest to kolejny program oparty na tym samym tylko z innym tytulem. Czym X-Factor (co to wogole za nazwa,co oznacza?) rozni sie od Idola?
"X-Factor" to po angielsku czynnik X - zapewne tego właśnie szukają w uczestnikach tego programu jurorzy :)
A różnica polega na tym, że w "Idolu" jury ograniczało się tylko do oceny, podczas gdy w "X-Factor" służy swoją pomocą uczestnikom. Wszystko jest ładnie opisane na Wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/X_Factor :wink:
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Widziałam tylko kawałek programu, ale jak zwykle Kuba Wojewódzki wypada najlepiej, w zasadzie go lubię. Jednak w Mam Talent to było lepsze, bardziej naturalne. X-Factor wypada zdecydowanie lepiej od tego, co mają na Polsacie - to było jakieś sztuczne.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Jasmine

Oglądałam- Bardzo mi się podobało. A co do Mai Sablewskiej- W X-Factorze potrzeba menedżera, oprócz wydawcy, bo chyba ten kto wygra, zaczyna prawdziwą karierę, o ile nie mylę programów. To nie jest Mam Talent, że ktoś wygrywa i po kilku dniach ma spokój od mediów.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Jeden z lepszych występów w tym programie:
Awatar użytkownika
Peter

Fajne było wczoraj, podobał mi się ten chłopak co śpiewał "Careless whisper" i coś od Eltona jeszcze. Nie podobała mi się dziewczyna obdarzona piskliwym głosikiem, która chciała sobie poradzić ze standardem Queenów. Wyszło komicznie, bo trzeba zawsze mierzyć siły na zamiary....
Awatar użytkownika
Jasmine

Dla mnie nie było tak źle. Przyznaję- nie zawiódł mnie polski X-Factor :D
ODPOWIEDZ