Skoki narciarskie

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Skoki narciarskie

Post autor: Peter »

Ktoś jeszcze pamięta starą żelazną naszą trójkę z czasów początkowych kariery Małysza? To Wojciech Skupien i Robert Mateja, który obecnie jest jednym z trenerów AM.

http://www.skijumping.pl/wiadomosci/908 ... e-przydac/
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Karolek78 pisze:P.S Sorry Marcin87 że Cię poprawiam ale na podium PŚ stało dwóch Polaków już wcześniej. Pierwszy raz miało to miejsce 27 stycznia 1980 w Zakopanem gdzie pierwszy był Piotr Fijas a drugi Stanisław Bobak. Drugi raz miało to miejsce 9 lutego 1980 roku w Saint-Nizier. Ponownie wygrał Fijas. Trzecie miejsce zajął Stanisław Bobak.
A tego nie wiedziałem. To dobrze, że mnie poprawiłeś bo jednak nie wiem wszystkiego :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Ostatni skok Adama Małysza stał się faktem. Natura nie chciała dać odejść naszemu mistrzowi. Na pewno ciężko jest nam się z tym pogodzić ale ja szanuję decyzję naszego skoczka. Ojej...trochę się wzruszyłem :cry: .
Karolek78
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Adaś już swoje zrobił.Sporo go to kosztowało,aby zawsze być na szczycie.Teraz pora aby inni nasi skoczkowie się wykazali,bo zawsze liczyli,że jak im się nie uda to i tak Adam uratuje sytuacje.Tak jak ktoś powiedział (któryś ze skoczków,chyba Simon)"dobrze,ze w takim momencie Adam zdecydował na odejście..."
Awatar użytkownika
Karolek78

W inauguracyjnym konkursie w Kussamo Kamil Stoch zajął bardzo dobre czwarte miejsce. Jak myślicie, który będzie dzisiaj?
Karolek78
Marcin87

No muszę przyznać, że Stoch bardzo miło mnie zaskakuje w tym sezonie :D W Kusamo 4, w Lillehamer 3 :wink: Zobaczymy jak dzisiaj się zaprezentuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Dzisiaj konkurs drużynowy. O ile się nie mylę w Zakopanem jeszcze takiego nie było. Polacy dzisiaj zajmą 4-6 miejsce a wygrają Norwedzy. Macie swoje typy?
Karolek78
Awatar użytkownika
dieErdbeere91

Post autor: dieErdbeere91 »

No jak na razie koniec pierwszej serii, a Polacy na pierwszy miejscu. Myslę że mają szanse na 1 miejsce dziś. :P Za to Austria duże zaskoczenie..
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong

Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

dieErdbeere91 pisze:No jak na razie koniec pierwszej serii, a Polacy na pierwszy miejscu. Myslę że mają szanse na 1 miejsce dziś. :P Za to Austria duże zaskoczenie..

Niestety są na drugim miejscu bo Krzysiek Miętus o mały włos się nie przewrócił :( .
Awatar użytkownika
dieErdbeere91

Post autor: dieErdbeere91 »

dieErdbeere91 pisze:Myslę że mają szanse na 1 miejsce dziś. :P
Jak widać za dużo myślę....

No trudno, ale i tak 2 miejsce jest bardzo dobre. Szkoda bo 1 mieliśmy na wyciągnięcię ręki o ile dobrze pamiętak to chyba tylko 9 pkt straty do 1 miejsca ( ? ) Teraz oby Stoch i Żyła skakali dobrze podczas indywidualnych skoków, oczywiście reszta kadry też, ale na nich 2 liczę najbardziej - dają radę.
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong

Post autor: SWEETY(slodziak) »

Jest dobrze moglo byc gorzej, ciekawe jak dzisiaj skocza jest konkurs indywidualny.Mysle ze 3 polakow bedzie 1-szej 10.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

A ktoś wie, co się dzieje z Miką Kojonkoskim?
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Monia82 pisze:A ktoś wie, co się dzieje z Miką Kojonkoskim?

Nie jestem pewna, ale chyba przeszedł na emeryturę.
Awatar użytkownika
Karolek78

Kojonkoski obecnie chyba nie zajmuje się sportem (bynajmniej nie w takim sensie jak jeszcze dwa lata temu).
Karolek78
Marcin87

Trzeba przyznać, że choć brakuje Adama Małysza w polskich skokach to zainteresowanie tą dyscypliną nie spadło. Nasi reprezentanci skaczą (ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu) całkiem dobrze. Kamil Stoch jest aktualnie na 7. miejscu w generalnej klasyfikacji, Maciej Kot na 17. Zdecydowanie cieszy mnie postawa tego drugiego zawodnika, myślę, że kiedyś będzie z niego niezły skoczek :wink:
Obrazek
JarekMT

Post autor: JarekMT »

Monia82 pisze:A ktoś wie, co się dzieje z Miką Kojonkoskim?
Siedzi w FIS bodajrze.

Ja osobiscie bardzo sie cieszę z obecnej postawy naszych, tymbardziej że początek sezonu był katastrofalny. Cieszy to tym bardziej w perspektywie zbliżających sie wielkimi krokami Mistrzostw Świata w jakże szczęśliwym dla nas Predazzo. :D Wierzę że bedzie dobrze.
Poza tym bardzo lubie skoczków z Niemiec, Norwegii, Austri(chociaż Kofler mi mocno podpadł ostatnio :twisted: ), Słowenii i oczwywiscie Simona.
ODPOWIEDZ