Sposób jej wykonania jednoznacznie wskazują na oryginalność tego wydawnictwa. Jednak jak to się stało, że CD wydane w 1989 roku przez 17 lat było niemal niedostępne, a dopiero teraz można je nabyć w praktycznie każdym serwisie aukcyjnym? Ktoś posiadający cały nakład tego wydawnictwa postanowił wrzucić je na rynek i zarobić przy tym?
The Best Projects Of Dieter Bohlen
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
The Best Projects Of Dieter Bohlen
Całkiem niedawno wypłynęła składanka: http://www.moderntalking.pl/db/index.php?strona=sk8.htm
Sposób jej wykonania jednoznacznie wskazują na oryginalność tego wydawnictwa. Jednak jak to się stało, że CD wydane w 1989 roku przez 17 lat było niemal niedostępne, a dopiero teraz można je nabyć w praktycznie każdym serwisie aukcyjnym? Ktoś posiadający cały nakład tego wydawnictwa postanowił wrzucić je na rynek i zarobić przy tym?
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
Hmmm...trzeba by pewnie przeanalizować te aukcje - kraj, sprzedający itd. Jeżeli jest legalne to zapewne duży komplet gdzieś przeleżał w magazynach firmowych.
ArCrack (na stronie):
)
edit: na początek mnie przy tych aukcjach niepokoi jedno. Wszystkie korzystają z tego samego zdjęcia.
Pozdrawiam
Piotrek
ArCrack (na stronie):
Może sytuacja wyglądałe nieco inaczej. Po wytłoczeniu całego nakładu rozpoczęto dystrybucję, którą z powodu dwóch "drażliwych" nagrań szybko przerwano. Obecnie ktoś na te płyty natrafił i zaczął je wyprzedawać. Ale wtedy powinien być jakikolwiek ślad prowadzący do Hansy czy BMG. Może też być tak, że kiedyś jakiś "uczciwy inaczej" pracownik wydawnictwa wziął sobie pokaźny komplecik wycofanego a teraz zaczął wyprzedawać (albo jego dzieci, które znalazły to w domuDziwić może jedynie obecność dwóch nagrań, których Dieter nie napisał... I właśnie z tego powodu płyta została wycofana z dystrybucji po wytłoczeniu małej ilości egzemplarzy.
edit: na początek mnie przy tych aukcjach niepokoi jedno. Wszystkie korzystają z tego samego zdjęcia.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Prophet5
Zdarzają się i z dokładniejszym opisem i indywidualnymi fotografiami:Pioetrek pisze:edit: na początek mnie przy tych aukcjach niepokoi jedno. Wszystkie korzystają z tego samego zdjęcia.
Kliknij do Allegro
Kliknij do E-bay'a
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Skany płyty widziałem bardzo dokładne, otrzymałem je od osoby, która ją posiada. Wszystko wygląda jak najbardziej oryginalnie, nie ma raczej powodu by w to wątpić. Także jakość nagrań (które wydane były przecież na winylach) jest znakomita, tak więc ja nie mam wątpliwości że jest to robota Hansy.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
przybylaczek
- Pioetrek
- Kontakt:
Skany płyty widziałem bardzo dokładne, otrzymałem je od osoby, która ją posiada. Wszystko wygląda jak najbardziej oryginalnie, nie ma raczej powodu by w to wątpić.
Macie rację. A gdzie ja wczoraj nie zajrzałem to był jeden standardowy skan.Zdarzają się i z dokładniejszym opisem i indywidualnymi fotografiami:
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Re: The Best Projects Of Dieter Bohlen
Dla mnie nie ma tu zbyt wiele ciekawego jedynie Optimal i Ryan Simmons.