MT - Najpiękniejsza Ballada
- Peter
Re: MT - Najpiękniejsza Ballada
Dla mnie numer 1 to Like a hero, a 2 Don't let it get you down.
- kate
Ja zgadzam się z większością ,Dieter ma talent do pisania ballad. Wie w którą strunę uderzyć. Gdy słycham choćby Like a hero , Maria czy Girl out of my dreams to zapominam o Bożym świecie i rozpływam się
Oczywiście w Blue System też miał piękne ballady. Ostatnio cały czas słucham When Sarah smiles. Cudo
Oczywiście w Blue System też miał piękne ballady. Ostatnio cały czas słucham When Sarah smiles. Cudo
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Romantic Warrior
ja z lat 80. wskazałbym na "Keep Love Alive", "Stranded..." i "Don't Let It..."
a z tych po powrocie zdecydowanie na "Rain In My Heart"
zaznaczyłem "inny"
a z tych po powrocie zdecydowanie na "Rain In My Heart"
zaznaczyłem "inny"
- MTalkingusia28
Swój głos oddałam na We Still Have Dreams, ale tak naprawdę to uwielbiam wszystkie ballady Modern Talking. Ja od siebie dodałabym jeszcze I Will Follow You z albumu Back For Good. Uwielbiam ten utwór podobnie jak i resztę ich ballad. Gdy po raz pierwszy słuchałam albumu Back For Good to właśnie na ten utwór zwróciłam szczególną uwagę. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Joanna91
Można zaznaczyć tylko jedną opcję, więc wybrałam "Wild Wild Water", ale zagłosowałabym również na "Lady Lai", "Keep Love Alive" i jeszcze kilka innych, ponieważ MT ma wiele pięknych ballad.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
-
Marcin87
Moją najpiękniejszą balladą jest "Stranded In The Middle Of Nowhere". Ma przepiękną melodię
Gdy pierwszy raz ją usłyszałem, gdy Thomas zaśpiewał to "Albatross..." to dosłownie mnie porwała. Jest to moim zdaniem jedna z najlepszych balad Dietera. Szkoda, że w ankiecie nie ma tej perełki
W związku z tym zagłosowałem na opcję 'inne'.
- MODERN JEANNE
Wild Wild Water -do tej ballady dojrzewałam latami.Nigdy nie wzbudzała we mnie jakiś wyjątkowo pozytywnych emocji aż któregoś dnia porostu mnie..."dopadła".Nie mogłam się od niej oderwać,zaczęłam doceniać w niej każdy szczegół,każdy dźwięki i najdrobniejszy szept .Oraz emocje jakie z sobą niosła.
Stalo się to pewnego dnia gdy bardziej niż zwykle wsłuchałam się w chórki .I coś we mnie strzeliło ,wydały mi naprawdę świetnie zrobione ,bardzo głębokie i emocjonujące
Ktoś kiedyś napisał ze w muzyce MT jest mnóstwo smaczków i mimo ze się zna te piosenki zawsze można odkryć w nich coś nowego.Takie jest i moje zdanie. Ta muzyka jest niezglebiona
Stalo się to pewnego dnia gdy bardziej niż zwykle wsłuchałam się w chórki .I coś we mnie strzeliło ,wydały mi naprawdę świetnie zrobione ,bardzo głębokie i emocjonujące
Ktoś kiedyś napisał ze w muzyce MT jest mnóstwo smaczków i mimo ze się zna te piosenki zawsze można odkryć w nich coś nowego.Takie jest i moje zdanie. Ta muzyka jest niezglebiona
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Chyba chciałaś powiedzieć: niezgnębiona, chociaż to nieprawda, bo co w niej w końcu niezgłębionegoMODERN JEANNE pisze:Ta muzyka jest niezglebiona
- MODERN JEANNE
Nie, raczej miałam na myśli niezglebiona 
Posłuchaj sobie innych piosenek z tego niby nurtu" disco"np Gagi,Sugarbabes,Madonny i całej rzeszy innych.Wsłuchaj się w muzykę, w szczegóły aranżacji.I co usłyszysz?Po prostu NIC, pustkę
Muzyka MT, ich zaawansowane aranże i ozdobniki w piosenkach są już bardziej na poziomie muzyki M.Jacksona niż zwykłej prostej muzyki Disco do jakiej ich się niby zalicza.
Posłuchaj sobie innych piosenek z tego niby nurtu" disco"np Gagi,Sugarbabes,Madonny i całej rzeszy innych.Wsłuchaj się w muzykę, w szczegóły aranżacji.I co usłyszysz?Po prostu NIC, pustkę
Muzyka MT, ich zaawansowane aranże i ozdobniki w piosenkach są już bardziej na poziomie muzyki M.Jacksona niż zwykłej prostej muzyki Disco do jakiej ich się niby zalicza.
I LOVE DB AND TA!
-
nado
MODERN JEANNE pisze: Muzyka MT, ich zaawansowane aranże i ozdobniki w piosenkach są już bardziej na poziomie muzyki M.Jacksona niż zwykłej prostej muzyki Disco do jakiej ich się niby zalicza.
Niby zalicza się ją też do synth popu - stylu prostego jak budowa cepa.
MODERN JEANNE pisze:Posłuchaj sobie innych piosenek z tego niby nurtu" disco"np Gagi,Sugarbabes,Madonny i całej rzeszy innych.Wsłuchaj się w muzykę, w szczegóły aranżacji.I co usłyszysz?Po prostu NIC, pustkę![]()
Pustki słyszysz tylko ty w swojej główce, bo to w końcu twoja główka. W czyjej główce byłaś ostatnio, skoro twierdzisz, że fani Gagi i całej reszty innych słyszą w ich muzyce tylko nic ?
Typuję: Stranded in the middle of nowhere.
- MODERN JEANNE
A co maja słyszeć
Po prostu wokal,widza tez zazwyczaj pokaźne show ozdobione półnaga wokalistka które nadrabia brakom w muzyce.Proste jak świat.
I żałosne.
I jeśli ty w muzyce MT naprawdę nie widzisz nic więcej jak proste chwytliwe melodie to skąd się sam wzioles na tej stronie
Przyciągnęły Cie teksty Bohlena
I w jakiej innej muzyce to "coś"dostrzegasz
I żałosne.
I jeśli ty w muzyce MT naprawdę nie widzisz nic więcej jak proste chwytliwe melodie to skąd się sam wzioles na tej stronie
I w jakiej innej muzyce to "coś"dostrzegasz
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Wiesz trudno to sprecyzować, bo to jest tylko w mojej pogmatwanej główce.MODERN JEANNE pisze:I w jakiej innej muzyce to "coś"dostrzegasz
Typuję: One in a milion
- ŁukaszekMT
Moim zdaniem Why Did Yuo Do It Just To Night ,ta piosenka jest taka głęboka i można sie w niej zanurzyć...
- Fanka MT
Powiem szczerze, że miałam ogromny dylemat pomiędzy "We still have dreams" i "Maria"
Uwielbiam zarówno jeden jak i drugi kawałek, jednakże w ostateczności postawiłam na "Marię". Mam ogromny sentyment do tej piosenki - w końcu to dzięki niej wylądowałam na scenie obok Thomasa i spełniły się moje najwspanialsze marzenia
Tak poza tym, to nie wymieniono w ankiecie wielu pięknych ballad Modern Talking jak na przykład "One in a million" czy "Can't let you go" oraz "I'll never fall in love again" 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!