MT - Najpiękniejsza Ballada

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.

Którą balladę z repertuaru MT uważasz za najpiękniejszą ?

1. We Still Have A Dreams
10
16%
2. Lady Lay
11
18%
3. Wild Wild Water
15
24%
4. If I ...
8
13%
5.Why Did Yuo Do It Just To Night
2
3%
6. Maria
3
5%
7. Inny
13
21%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
Peter

Re: MT - Najpiękniejsza Ballada

Post autor: Peter »

Dla mnie numer 1 to Like a hero, a 2 Don't let it get you down.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Ja zgadzam się z większością ,Dieter ma talent do pisania ballad. Wie w którą strunę uderzyć. Gdy słycham choćby Like a hero , Maria czy Girl out of my dreams to zapominam o Bożym świecie i rozpływam się :wink:
Oczywiście w Blue System też miał piękne ballady. Ostatnio cały czas słucham When Sarah smiles. Cudo :D
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

ja z lat 80. wskazałbym na "Keep Love Alive", "Stranded..." i "Don't Let It..."
a z tych po powrocie zdecydowanie na "Rain In My Heart"
zaznaczyłem "inny" :)
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Swój głos oddałam na We Still Have Dreams, ale tak naprawdę to uwielbiam wszystkie ballady Modern Talking. Ja od siebie dodałabym jeszcze I Will Follow You z albumu Back For Good. Uwielbiam ten utwór podobnie jak i resztę ich ballad. Gdy po raz pierwszy słuchałam albumu Back For Good to właśnie na ten utwór zwróciłam szczególną uwagę. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Można zaznaczyć tylko jedną opcję, więc wybrałam "Wild Wild Water", ale zagłosowałabym również na "Lady Lai", "Keep Love Alive" i jeszcze kilka innych, ponieważ MT ma wiele pięknych ballad.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Moją najpiękniejszą balladą jest "Stranded In The Middle Of Nowhere". Ma przepiękną melodię :!: Gdy pierwszy raz ją usłyszałem, gdy Thomas zaśpiewał to "Albatross..." to dosłownie mnie porwała. Jest to moim zdaniem jedna z najlepszych balad Dietera. Szkoda, że w ankiecie nie ma tej perełki :( W związku z tym zagłosowałem na opcję 'inne'.
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Wild Wild Water -do tej ballady dojrzewałam latami.Nigdy nie wzbudzała we mnie jakiś wyjątkowo pozytywnych emocji aż któregoś dnia porostu mnie..."dopadła".Nie mogłam się od niej oderwać,zaczęłam doceniać w niej każdy szczegół,każdy dźwięki i najdrobniejszy szept .Oraz emocje jakie z sobą niosła.
Stalo się to pewnego dnia gdy bardziej niż zwykle wsłuchałam się w chórki .I coś we mnie strzeliło ,wydały mi naprawdę świetnie zrobione ,bardzo głębokie i emocjonujące
Ktoś kiedyś napisał ze w muzyce MT jest mnóstwo smaczków i mimo ze się zna te piosenki zawsze można odkryć w nich coś nowego.Takie jest i moje zdanie. Ta muzyka jest niezglebiona :D
I LOVE DB AND TA!
nado

Post autor: nado »

MODERN JEANNE pisze:Ta muzyka jest niezglebiona :D
Chyba chciałaś powiedzieć: niezgnębiona, chociaż to nieprawda, bo co w niej w końcu niezgłębionego :?: Proste, chwitliwe, ckliwe, romantyczne, klimatyczne nutki. Dieter celuje w najprostsze i najmniej skomplikowane emocje swoją strzałą Erosa. W sumie... trudno się nie podniecić. :wink:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Nie, raczej miałam na myśli niezglebiona :lol:
Posłuchaj sobie innych piosenek z tego niby nurtu" disco"np Gagi,Sugarbabes,Madonny i całej rzeszy innych.Wsłuchaj się w muzykę, w szczegóły aranżacji.I co usłyszysz?Po prostu NIC, pustkę :!:
Muzyka MT, ich zaawansowane aranże i ozdobniki w piosenkach są już bardziej na poziomie muzyki M.Jacksona niż zwykłej prostej muzyki Disco do jakiej ich się niby zalicza.
I LOVE DB AND TA!
nado

MODERN JEANNE pisze: Muzyka MT, ich zaawansowane aranże i ozdobniki w piosenkach są już bardziej na poziomie muzyki M.Jacksona niż zwykłej prostej muzyki Disco do jakiej ich się niby zalicza.

Niby zalicza się ją też do synth popu - stylu prostego jak budowa cepa.

MODERN JEANNE pisze:Posłuchaj sobie innych piosenek z tego niby nurtu" disco"np Gagi,Sugarbabes,Madonny i całej rzeszy innych.Wsłuchaj się w muzykę, w szczegóły aranżacji.I co usłyszysz?Po prostu NIC, pustkę :!:

Pustki słyszysz tylko ty w swojej główce, bo to w końcu twoja główka. W czyjej główce byłaś ostatnio, skoro twierdzisz, że fani Gagi i całej reszty innych słyszą w ich muzyce tylko nic ?

Typuję: Stranded in the middle of nowhere.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

A co maja słyszeć :?: Po prostu wokal,widza tez zazwyczaj pokaźne show ozdobione półnaga wokalistka które nadrabia brakom w muzyce.Proste jak świat.
I żałosne.
I jeśli ty w muzyce MT naprawdę nie widzisz nic więcej jak proste chwytliwe melodie to skąd się sam wzioles na tej stronie :?: Przyciągnęły Cie teksty Bohlena :?: :wink:
I w jakiej innej muzyce to "coś"dostrzegasz :?:
I LOVE DB AND TA!
nado

MODERN JEANNE pisze:I w jakiej innej muzyce to "coś"dostrzegasz :?:
Wiesz trudno to sprecyzować, bo to jest tylko w mojej pogmatwanej główce. :(

Typuję: One in a milion
Awatar użytkownika
ŁukaszekMT

Post autor: ŁukaszekMT »

Moim zdaniem Why Did Yuo Do It Just To Night ,ta piosenka jest taka głęboka i można sie w niej zanurzyć...
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Powiem szczerze, że miałam ogromny dylemat pomiędzy "We still have dreams" i "Maria" ;) Uwielbiam zarówno jeden jak i drugi kawałek, jednakże w ostateczności postawiłam na "Marię". Mam ogromny sentyment do tej piosenki - w końcu to dzięki niej wylądowałam na scenie obok Thomasa i spełniły się moje najwspanialsze marzenia ;) Tak poza tym, to nie wymieniono w ankiecie wielu pięknych ballad Modern Talking jak na przykład "One in a million" czy "Can't let you go" oraz "I'll never fall in love again" ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
ODPOWIEDZ