Co "wypada" lubić fanowi Modern Talking?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
MichałT

Co "wypada" lubić fanowi Modern Talking?

Post autor: MichałT »

Marcin87 pisze:Można lubić wiele gatunków muzycznych. Nie tylko MT czy BS ma świetne piosenki, ale i wiele innych zespołów grający inne rodzaje muzyki posiada w swojej dyskografii mnóstwo bardzo dobrych piosenek, nawet Lady Gaga
Jasne, że można lubić wiele wykonawców, ja to doskonale rozumiem :) po prostu dziwię się jak znając MT, można fascynować się ordynarnie prostą Gagą. To nie żadna złośliwość, po prostu zdziwienie :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony sob mar 12, 2011 16:26 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat wydzielony z dyskusji o Okudżawie.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Marcin87

Re: Bułat Okudżawa

Post autor: Marcin87 »

MichałT pisze:asne, że można lubić wiele wykonawców, ja to doskonale rozumiem :) po prostu dziwię się jak znając MT, można fascynować się ordynarnie prostą Gagą. To nie żadna złośliwość, po prostu zdziwienie :wink:
Nie tylko ja na tym forum wypowiedziałem się, że lubię Gagę :D Jest wątek właśnie o niej, gdzie inni także wypowiadali się w podobny do mnie sposób :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Re: Bułat Okudżawa

Post autor: phantomas »

Peter pisze:Kto powiedział, że jak ktoś lubi MT to musi lubić każdy syf który go udaje (np: Ashleye, Moving Heroes, Talking System, SIB..)?
Zgadnij kto to napisał
Ja uważam, że jak ktoś lubi MT i słucha disco to musi lubić Systems In Blue. ;)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

Re: Co "wypada" lubić fanowi Modern Talking?

Post autor: Peter »

Oczywiście to żartobliwe było, że musi. Musi to na Rusi.... Jak ktoś lubi MT to nie musi się zadowalać byloma podróbami, a jak ktoś lubi disco, to może go zaciekawi co mają do zaoferowania Ci panowie? Według mnie nie ma czegoś takiego co wypada słuchać fanom jakieś muzyki. Można przecież słuchać różnej muzyki, dla niektórych to jest niepojętne, że ktoś lubi MT i AOB albo Mariah Carey albo metal.... Każdy sobie dobiera muzykę kierując się gustami a nie tym co wypada słuchać jako fanowi jakieś grupy.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Peter pisze:Według mnie nie ma czegoś takiego co wypada słuchać fanom jakieś muzyki. Można przecież słuchać różnej muzyki, dla niektórych to jest niepojętne, że ktoś lubi MT i AOB albo Mariah Carey albo metal....
Zgadzam się z Tobą Peter. Nie ma niczego takiego, że jak jestem fanem MT to mi wypada czegoś słuchać a czegoś nie. To by wychodziło na to,że już nie wypada mi posłuchać disco polo ani Lady Gagi. Dodam, że czasami nawet trzeba przerzucić płytę i się oderwać od MT :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Nie powinno tak być ze fanowi jakiegoś zespołu nie wypada słuchać czegoś innego ale często tak jest.Zagorzały Metalowiec raczej nie wziol by się za muzykę Disco Polo :D

Na szczęście Dieter sam nie ograniczył się do jakiegoś jednego stylu muzycznego tworząc w swojej krajerze (nie tylko dla MT)tak urozmaicone brzmienia, ciągnące się od rocku po szlagiery niemieckie.

Zauważyłam ze wielu z was słuchając MT przy szukaniu podobnych brzmień kieruje się raczej wyłącznie w kierunku muzyki Disco.
A moim zdaniem bardziej zbliżony styl do muzyki MT to muzyka EMO czy SCREAMO (w której czasem się zasłuchuje.)
Zaliczyłam MT do takiej właśnie grupy ze względu na bardzo emocjonalny charakter ich utworów który jest charakterystyczny w muzyce EMO i SCREAMO
I LOVE DB AND TA!
nado

Post autor: nado »

phantomas pisze:
Peter pisze:Kto powiedział, że jak ktoś lubi MT to musi lubić każdy syf który go udaje (np: Ashleye, Moving Heroes, Talking System, SIB..)?
Zgadnij kto to napisał
Ja uważam, że jak ktoś lubi MT i słucha disco to musi lubić Systems In Blue. ;)
Peter pisze:Oczywiście to żartobliwe było, że musi. Musi to na Rusi.... Jak ktoś lubi MT to nie musi się zadowalać byloma podróbami, a jak ktoś lubi disco, to może go zaciekawi co mają do zaoferowania Ci panowie? Według mnie nie ma czegoś takiego co wypada słuchać fanom jakieś muzyki. Można przecież słuchać różnej muzyki, dla niektórych to jest niepojętne, że ktoś lubi MT i AOB albo Mariah Carey albo metal.... Każdy sobie dobiera muzykę kierując się gustami a nie tym co wypada słuchać jako fanowi jakieś grupy.
Oj, Peter. Jak zwykle plączesz się w zeznaniach. Bądź wreszcie sobą, a nie Peterem superbohaterem, który wszystkiemu przyklaśnie, kiedy inni klaszczą, a co gorsze ( ale tylko jeżeli taki właśnie jest target), odrzuci.

Fan Modern Talking może lubić wszystko, co kręci innych normalnych ludzi, bo sam się do tej grupy zalicza. Trochę szacunku dla yourself. PLIZZZ :?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

nado pisze:Fan Modern Talking może lubić wszystko, co kręci innych normalnych ludzi, bo sam się do tej grupy zalicza
Tak pod warunkiem ze fan MT(czyli trochę fanatyk)jest całkiem normalnym człowiekiem :lol:
MT podobnie jak np Depeche Mode ma dar zamykania wyłącznie w swoim brzmieniu i klimacie.Malo zespołów posiadało taka zdolność.W ten sposób jednak trochę cie ogranicza bo odcina od innych brzmień
I LOVE DB AND TA!
nado

MODERN JEANNE pisze:MT podobnie jak np Depeche Mode ma dar zamykania wyłącznie w swoim brzmieniu i klimacie
Och przestań się zamykać, w końcu Dieter to taki otwarty człowiek :!: :wink:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Moje zdanie w tym temacie wygląda następująco, tylko proszę źle nie odebrać tego co napiszę.
Dla mnie oczywistą rzeczą jest to, że ktoś kto słucha Modern Talking ma prawo słuchać innych zespołów i nie ma czegoś takiego, że wypada tych innych zespołów słuchać czy też nie. Przecież to bzdura. Powiem tak, ja oprócz Modern Talking słucham trochę współczesnej muzyki i trochę tej starszej z lat 80 i 90. Lubię sobie posłuchać trochę rocka np. Bon Jovi czy The Rasmus. Słucham nie tylko popu. Może nie ma zbyt dużo ciekawych współczesnych zespołów, ale kilka z nich słucham. Nie słucham Modern Talking od rana do wieczora, ponieważ lubię dużo innych też fajnych zespołów. Nie cierpię Lady Gagi i nie obchodzi mnie czy fani Modern Talking jej słuchają. Nie moja to rzecz kto kogo lubi czy nie lubi słuchać. Nie cierpię też podróbek Modern Talking i takowych nie słucham. Disco polo też nienawidzę i nie zamierzam takiej muzyki słuchać. Tak więc nie ma stwierdzenia, że fan Modern Talking ma słuchać Lady Gagi,
a np. disco polo już nie. Bo każdy sobie wybiera muzykę według własnego gustu. Ja otwarcie mówię co myślę.
Jeżeli nie lubię disco polo to tak w rzeczywistości jest. I piszę tak nie dlatego, że taka muzyka uwłacza muzyce Modern Talking tylko dlatego, że naprawdę takiej muzyki nie lubię. Jeżeli słucham Modern Talking to mogę słuchać np. Maroon 5 i nie jest powiedziane, że mi wypada tego słuchać czy też może mi nie wypada, bo to trochę inny styl muzyki. Nie lubię Systems In Blue, ale Ashleya słucham. No więc, ja problemu tu żadnego nie widzę. Wy też nie powinniście. Najlepiej niech każdy słucha tego co mu się naprawdę podoba, a nie kombinuje czy wypada mu czegoś słuchać czy nie.
Pozdrawiam :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
nado

MTalkingusia28 pisze: Disco polo też nienawidzę i nie zamierzam takiej muzyki słuchać.
Ojojoj koleżanka kłamie :wink:
MTalkingusia28 pisze:Jeżeli nie lubię disco polo to tak w rzeczywistości jest.
I szyje rzeczywistość...
Przeto Dieter Bohlen i disco polo są jak dwa bratanki, bracia bliźniacy, ale dwujajowi, Alfa i Omega. Przy czym Bohlen to Alfa, a disco polo - Omega. W końcu: Ziemia - twór skończony Bohlen i Mars - disco polo, które Bohlenem będzie, jak trochę bardziej się rozwinie.

No niechże się koleżanka przyzna, zdradzi szczegóły wstydliwej miłości. Otwórzmy się na świat... jak Bohlen :o
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

A ja uważam że fanowi Modern Talking kompletnie NIE WYPADA lubić jazzowego szajsu typu żałosna Dorota Miśkiewicz oraz inne badziewia z tej półki. Muzyka jaką prezentuje TA pani jest tak kiczowata, że pod względem tandety i żenady do pięt nie dorośnie jej żadne Disco Polo ani inna uznawana stereotypowo za obciachową jakakolwiek muzyka :lol:
nado

krzysiubydzia_mt pisze:A ja uważam że fanowi Modern Talking kompletnie NIE WYPADA lubić jazzowego szajsu typu żałosna Dorota Miśkiewicz oraz inne badziewia z tej półki.
Tak... i nie wypada lubić też "Take on me" A-Ha :lol:

Typuję: One in a milion.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

nado pisze:
krzysiubydzia_mt pisze:A ja uważam że fanowi Modern Talking kompletnie NIE WYPADA lubić jazzowego szajsu typu żałosna Dorota Miśkiewicz oraz inne badziewia z tej półki.
Tak... i nie wypada lubić też "Take on me" A-Ha :lol:
Oj nadowiecki... :lol: "Take on me" jest najsłabszym utworem A-Ha bo kompletnie nie pasuje do repertuaru zespołu specjalizującego się balladami. Jest bardzo oklepane i ilekroć zapowiadają w radiu to zawsze liczymy że poleci jakieś "Hunting High And Love", a tu.... to badziewie znów :twisted:
Ale Miśkiewicz to tandeta na maksa, kto ją w ogóle dopuścił do głosu? :x
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

nado pisze:
MTalkingusia28 pisze: Disco polo też nienawidzę i nie zamierzam takiej muzyki słuchać.
Ojojoj koleżanka kłamie :wink:
MTalkingusia28 pisze:Jeżeli nie lubię disco polo to tak w rzeczywistości jest.
I szyje rzeczywistość...
Przeto Dieter Bohlen i disco polo są jak dwa bratanki, bracia bliźniacy, ale dwujajowi, Alfa i Omega. Przy czym Bohlen to Alfa, a disco polo - Omega. W końcu: Ziemia - twór skończony Bohlen i Mars - disco polo, które Bohlenem będzie, jak trochę bardziej się rozwinie.

No niechże się koleżanka przyzna, zdradzi szczegóły wstydliwej miłości. Otwórzmy się na świat... jak Bohlen :o
Słuchaj nado, nic do Ciebie nie mam, ale niestety nie masz racji i pewno nie będę klękać przed Tobą i Ci przysięgać co czuję. W tej chwili czuję się obrażona, bo próbujesz mi wmówić coś czegoś czego nie czuję. Co prawda niektórzy tu mają tupet, ale żeby do tego stopnia... Naprawdę nado, z ręką na sercu Ci mówię, że nigdy w życiu nie sięgnę po disco polo nawet gdybyś mi płacił. 10 lat temu tego słuchałam, bo w domu zawsze tylko to słyszałam, i na szczęście przestałam słuchać tej muzyczki od siedmiu boleści. Nie mam zamiaru do niej wracać nigdy więcej, a Dieter na szczęście tworzył muzykę w niczym do disco polo niepodobną. To tyle ode mnie. Próbuję być miła, ale chyba niepotrzebnie, bo to się tylko niepotrzebnie obróci przeciwko mnie. Zapewne najlepiej by było w ogóle się w tym temacie nie odzywać, ale chyba to nie grzech napisać co się naprawdę czuje, prawda nado?
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
nado

krzysiubydzia_mt pisze: Ale Miśkiewicz to tandeta na maksa, kto ją w ogóle dopuścił do głosu? :x
Nieczyste siły o włosach siwo kruczych i blond farbowanych, te same, które mówią fanom MT, co wypada, a co nie wypada :wink:
ODPOWIEDZ