Według mnie jest to niezła piosenka, ale są inne single(wydane po powrocie), które bardziej mi się podobają. Taki techno-podobny kawałek, odróżniający się już od tych wydanych wcześniej. Wersja Scooter Remix idealnie pasuje na dyskotekę moim zdaniem
10 lat Win The Race!
-
Marcin87
10 lat Win The Race!
Dziś mija 10 rocznica wydania singla "Win The Race". Wypadało by popisać trochę o tym przeboju
Według mnie jest to niezła piosenka, ale są inne single(wydane po powrocie), które bardziej mi się podobają. Taki techno-podobny kawałek, odróżniający się już od tych wydanych wcześniej. Wersja Scooter Remix idealnie pasuje na dyskotekę moim zdaniem
Jeżeli chodzi o sam singiel to jego zaletą jest to, że są na nim zawarte dwie piosenki i to także w wersjach instrumentalnych 
- Peter
Re: 10 lat Win The Race!
Dobra piosenka, ale bez rewelacji, wolałem te robione przez Luisa. A to co zrobili z niej panowie ze Scootera pominę milczeniem....Szkoda, że dzisiaj mało kto pamięta o tych piosenkach....
- art_system
Rewelacyjna !!! jak dla mnie. Niesamowity czad, świetne tempo, rytm. A remix Scootera jest bezbłędny, idalny na dyskotekę, nawet po tak długim czasie- UWIELBIAM ten bit Scootera do tej piosenki. Nie rozumiem dlaczego poiszesz,że mało kto pamięta takie piosenki. Dodam,że teledysk jest na bardzo wysokim poziomie,daję pełną 10/10.Peter pisze:Dobra piosenka, ale bez rewelacji, wolałem te robione przez Luisa. A to co zrobili z niej panowie ze Scootera pominę milczeniem....Szkoda, że dzisiaj mało kto pamięta o tych piosenkach....
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Maro_D
Zależy jak spojrzeć na utwór:
Szczególnie - nie powiem, ciekawy
Ogólnie - są lepsze. Podzielę zdanie Petera - również wolę te, w których udzielał się Louis. Ale też i porównując z singlowymi utworami, to akurat "Win The Race" nie jest aż taką rewelacją.
Ogólnie - OK, ale są lepsze
Nota bene pierwszy singiel po powrocie w 100% bez Erica. W zamian za to Scooter...szczerze mówiąc to już chyba wolałem rap Singletona od tego "tłuczenia" techno-tria na "S". Ale ocenianie ich to do innego tematu...
Szczególnie - nie powiem, ciekawy
Ogólnie - są lepsze. Podzielę zdanie Petera - również wolę te, w których udzielał się Louis. Ale też i porównując z singlowymi utworami, to akurat "Win The Race" nie jest aż taką rewelacją.
Ogólnie - OK, ale są lepsze
Nota bene pierwszy singiel po powrocie w 100% bez Erica. W zamian za to Scooter...szczerze mówiąc to już chyba wolałem rap Singletona od tego "tłuczenia" techno-tria na "S". Ale ocenianie ich to do innego tematu...
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Fanka MT
Jejciu, ale ten czas leci... I pomyśleć, że to już 10 lat....
Osobiście, bardzo lubię kawałek "Win the race" - hymn formuły 1
Podobnie jak Maro_D, uważam że są lepsze piosenki pochodzące spod pióra Bohlena, jednakże z całą pewnością jest to kawałek ponadczasowy - jak wiele przebojów grupy Modern Talking 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- MTalkingusia28
Moim zdaniem też, bo uwielbiam tę wersję Scootera. Ależ ten czas leci. Już 10 lat minęło jak Dieter napisał ten utwór. Ja nie liczę ich piosenkom lat i dobrze, że są tacy, którzy to robią. Jak miło wiedzieć ile jaka piosenka ma już lat.Marcin87 pisze:Dziś mija 10 rocznica wydania singla "Win The Race". Wersja Scooter Remix idealnie pasuje na dyskotekę moim zdaniem
Może i Dieter napisał lepsze od Win The Race, ale ten utwór też jest bezsprzecznie świetny. Mnie on nigdy się nie znudzi jak i pozostałe hiciory Modern Talking.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Blue Forever
- Kontakt:
Jejku - najsmutniejszą informacją jest, że to już 10 lat temu, 10 lat temu
Nie mogę w to uwierzyć...
Co do piosenki - 10/10
Po tej nucie bardzo dużo zespołów brało inspirację do tego charakterystycznego bitu "marszowego".
Dla mnie bomba!
Pozdr.
Co do piosenki - 10/10
Po tej nucie bardzo dużo zespołów brało inspirację do tego charakterystycznego bitu "marszowego".
Dla mnie bomba!
Pozdr.
-
batman
Witam. Jak dla mnie Win The Race jest najlepszą piosenką po powrocie MT i co się samo przez się rozumie również najlepszym singlem w latach 1998 - 2003. Jedynym minusem jaki mógłbym utworowi temu przypisać jest zbyt mały nacisk na promocję tego utworu. Ciekawe co byłoby gdyby Win The Race było pierwszym singlem po powrocie w 1998. Piosenka niezwykle energetyczne, podnoszaca na duchu, wręcz porywająca. Potem kilkukrotnie Dieter próbował wykorzystać to tempo i styl w utworach Ready For The Victory, 10 Seconds to Countdown i Life is Too Short ale to już nie było to. Smiem twierdzić, że ten utwór w odróżnieniu od np dość słabych singli jak China In her eyes, Dont Take away My Heart czy Ready For The victory ma w sobie potencjał jaki miały single z lat 80 tych. Tym bardziej, żal, że nie wylansowano tego w końcu bardzo chwytliwego kawałka.
- tanathos
ta piosenka zwiastowała zmianę brzmienia MT. Na początku niezbyt za nią przepadałem, wolałem "Last Exit[..]". Po latach piosenkę "WTR" oceniam wysoko. znakomita melodia i bardzo dobry tekst. Zwróćcie na niego uwagę.. nie jest przesłodzony, pasuje do melodii, wnosi wiele pozytywnej energii, patosu.. podnosi na duchu i "daje kopa".
Był to całkiem spory przebój. pamiętam że na liście przebojów "Hop Bęc" radia RMF FM dotarł do 3go miejsca.
Zawartość singla natomiast... jest po prostu świetna. to właśnie po usłyszeniu wersji instrumentalnej pokochałem tę piosenkę
Był to całkiem spory przebój. pamiętam że na liście przebojów "Hop Bęc" radia RMF FM dotarł do 3go miejsca.
Zawartość singla natomiast... jest po prostu świetna. to właśnie po usłyszeniu wersji instrumentalnej pokochałem tę piosenkę
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Romantic Warrior
bardzo lubię ten singiel, a mix ze Scooterem uznaję za najlepszą wersję maxi po powrocie, jedynie US mix "You're My Heart'98" może się równać
- flipper_69
Witam. Podzielam zdanie batman'a. Dla mnie to najlepsza piosenka nowego MT. Dlaczego? Bo charakterystyczna i niepowtarzalna. Inna od pozostałych. Przemyślana, świetnie zaaranżowana, nowatorska i zaskakująca tak samo jak wtedy gdy usłyszałem po raz pierwszy Atlantis Is Calling czy Brother Louie. To piosenka jakże charakterystyczna dla sposobu w jakim funkcjonowało ,,pierwsze MT" kiedy to każdy nowy singiel mimo sztampowego podejścia do sprawy był jedyną w swoim rodzaju perełką zapadającą w pamięci na zawsze. I takie jest właśnie Win The Race 
-
Kawa Księżycowa
To tak samo jak ja! Trudno mi uwierzyć, że minęło już dziesięć lat.Blue Forever pisze:Jejku - najsmutniejszą informacją jest, że to już 10 lat temu, 10 lat temu![]()
![]()
"Win The Race" podobało się mi od samego początku, gdy tylko usłyszałam ten kawałek i wtedy pomyślałam, że znowu im się udało mnie zaskoczyć.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
- Skyliner89MT
Super piosenka w wersji "zwykłej" i zremiksowaną przez Scootera
. Tylko, szkoda, że zremiksował tylko jedną piosenke Modern Talking.
Trochę rozczarował mnie teledysk Modern Talking, bo za bardzo nie pasuje do klimatu piosenki. Według mnie akcja teledysku powinna dziać się na torze Formuły 1
.
Trochę rozczarował mnie teledysk Modern Talking, bo za bardzo nie pasuje do klimatu piosenki. Według mnie akcja teledysku powinna dziać się na torze Formuły 1
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Gasolina91
Otóż to!Skyliner89MT pisze: Według mnie akcja teledysku powinna dziać się na torze Formuły 1
Chyba już pisaliśmy o tym, bodajże w temacie o teledyskach Modern Talking.
Point Of No Return
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
O rany ale to były czasy
.
Pamiętam jak w tym roku urodziła się moja kuzynka tylko, że była wtedy taką małą kruszynką a ten utwór przecież święcił trijumfy na listach przebojów.
No a teraz skończyła już 11 lat.
Pamiętam jak w tym roku urodziła się moja kuzynka tylko, że była wtedy taką małą kruszynką a ten utwór przecież święcił trijumfy na listach przebojów.
No a teraz skończyła już 11 lat.
- Mr.King of Love
Dla mnie Win The Race dzieki któremu nie można wpasc w depresje, bardzo pozytywna piosenka. Jedna z moich faworytów jeśli chodzi o piosenki po powrocie MT. Jeśli chodzi o Scootera to na prawde zrobił kawal dobrej roboty. A co do teledysku to fakt faktem...powinien byc krecony na F1.
Dla mnie osobiscie Win The Racje należy do takiej charakterystycznej trójki tzn; Ready For The Victory oraz 10 Seconds to Countdown
)
Dla mnie osobiscie Win The Racje należy do takiej charakterystycznej trójki tzn; Ready For The Victory oraz 10 Seconds to Countdown
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..