In 100 years vs Tv Makes The Superstar

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ

In 100 years
14
67%
Tv Makes The Superstar
7
33%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Proponuję małą zabawę z dwoma singlami które zakończyły działalność zespołu In 100 years(w latach 80) i Tv Makes The Superstar (w 2003). Który singiel według was jest lepszy, bądź to pod względem utworu, aranżacji, teledysku. Może znajdziecie jakieś cechy wspólne obu singlii. Cechy wspólne które ja dostrzegłem to: w obu teledyskach akcja rozgrywa się w kosmosie, w In 100 years Dieter jest bodajże w jakimś statku kosmicznym, a w Tv Makes The Superstar: Thomas i Dieter przebywają na stacji kosmicznej. Oba nagrania brzmią bardzo współcześnie na czasy w których powstały, In 100 years cechuje dynamika no i szybkie tempo( no i w tym kierunku rozwineła się muzyka dyskotekowa, propagując coraz szybsze tempa), a Tv Makes The Superstar to typowy pop, którego ślady da się zuważyć w czasach wspólczesnych. Widać wyraźnie, że Dieter był obeznany we współczesnych trendach muzyki rozrywkowej, choć produkował już single praktycznie nie istniejącego zespołu( choć przy 12 albumie z tego co słyszałem był planowany jeszcze jeden singiel). Ostatnią wspólną cechą którą zauważyłem jest pokazanie słuchaczom drogi, którą będzie podązał Dieter. Brzmienie In 100 years, szybkie dynamiczne wskazuje wyrażnie na brzmienie Blue System, do tego sama aranżacja i wstęp kojarzą mi się z Blue System, chyba nie bez powodu Dieter na singlu In 100 yeras, w wersji Part II zostawił w refrenach wokal systemsów pokazując, że jego muzyka miej więcej tak będzie teraz wyglądała. No a Tv Makes The Superstar wskazuje na telewizję, jako drogę którą będzie podążał Dieter. Z tych dwóch singlii, które zakończyły działalność zespołu, zdecydowanie wybieram In 100 yers, za brzmienie, za teledysk, no i za świetne pożegnanie z fanami- In 100 years (part II)-Dietra, In 100 years (reprise)- Thomasa. Tv Makes The Superstar to jednak nie jest typowy utwór MT. A co wy o tym myślicie.
Awatar użytkownika
Peter

Re: In 100 years vs Tv Makes The Superstar

Post autor: Peter »

Zdecydowanie singiel zawieszający działalność niż ten zamykający ją definitywnie. :)
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Ja natomiast jeśli chodzi o muzykę, to wolę ''Tv Makes The Superstar'', a Jeśli chodzi o teledysk to bardziej mi się podoba ''In 100 years''
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Dubler pisze: Cechy wspólne które ja dostrzegłem to: w obu teledyskach akcja rozgrywa się w kosmosie, w In 100 years Dieter jest bodajże w jakimś statku kosmicznym, a w Tv Makes The Superstar: Thomas i Dieter przebywają na stacji kosmicznej. Oba nagrania brzmią bardzo współcześnie na czasy w których powstały, In 100 years cechuje dynamika no i szybkie tempo( no i w tym kierunku rozwineła się muzyka dyskotekowa, propagując coraz szybsze tempa), a Tv Makes The Superstar to typowy pop, którego ślady da się zuważyć w czasach wspólczesnych. Widać wyraźnie, że Dieter był obeznany we współczesnych trendach muzyki rozrywkowej, choć produkował już single praktycznie nie istniejącego zespołu( choć przy 12 albumie z tego co słyszałem był planowany jeszcze jeden singiel).
Ja mogę powiedzieć dokładnie to samo, i tu już nic nie muszę dodawać.

Poza tym, mnie oba teledyski bardzo się podobają. I jeden i drugi utwór jest fantastyczny, jednak można wybrać tylko jedną opcję, więc wybieram TV Makes The Superstar za ten właśnie kosmos. Właśnie za to lubię ten teledysk, za kosmos. :D Ogólnie piosenka jest fantastyczna tak jak cały Universe, album oczywiście. Widać, że nie na darmo płyta jest tak nazwana. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja wybieram "In 100 Years". Od zawsze podoba mi się ten utwór i bardzo żałuję, że Thomas nie śpiewa go na koncertach. Teledysk również bardziej mi się podoba, ma w sobie taki niepowtarzalny klimat, już od samego początku widać, że jest to piosenka mająca coś do przekazania. Przynajmniej ja tak to odbieram ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

ruiczyn pisze:Ja natomiast jeśli chodzi o muzykę, to wolę ''Tv Makes The Superstar'', a Jeśli chodzi o teledysk to bardziej mi się podoba ''In 100 years''
Podpisuję się pod tym.
TV Makes The Superstar jest świetną piosenką a In 100 Years ma genialny teledysk, smutny trochę ale taki specyficzny, magiczny na swój sposób.
Co do ostatniego singla MT, mógł powstać podobny teledysk jak to In 100 Years, taki który ukazuję już prawdziwy koniec zespołu...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja wybieram In 100 Years bo mi się bardziej podoba, tego słucham częściej niż TV Makes the superstar, In 100 Years ma niesamowity klimat za który m.in. uwielbiam MT :D
A co do drugiej piosenki to też jest fajna, ma ciekawy rytm i tekst.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ciężki wybór bo oba są dobre z tą różnicą,że w In 100 Years panowie nie kręcili clipu razem,a w TV Makes The Superstar zachowali się już doroślej i chyba dlatego bardziej ten clip mi się podoba.Oba teledyski pokazują,że stosunki między nimi mocno się pogorszyły.Cieszy mnie natomiast,że w tym drugim obaj po raz ostatni występują obok siebie.
Mój głos na TV Makes The Superstar.
pablo

Post autor: pablo »

Dwa znakomite single i teledyski. Absolutnie rewelacyjna jest wersja maxi In hundred years i okladka singla :) ale okladka to dodatek. :) Pozostale wersje na singlu Tv makes the superstar sa moim zdaniem slabsze niz wersja podstawowa. Mimo to są to dwa nagrania, które zwykle podobają się tym osobom, które za twórczością Bohlena i Thomasa nie przepadają. Mi osobiscie podobaja sie obydwa nagrania. Jedyne zastrzezenie do Tv makes .. to to, ze utwor ma rytm podobny do Lucky Britney Spears, ale nagranie jest tak inne, ze nie specjalnie to rzuca sie w oczy. Tak na marginesie bardzo szkoda, ze zupelnie zostal zapomniany utwor Who'll save the world? Moim zdaniem powinien byc na singlu razem z In 100 years - zwiazany tematycznie i rewelacyjny muzycznie. No ale to juz inna inszosc. :)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Wybieram In 100 Years... Dla mnie ta piosenka jest dużo lepsza od TV Makes The Superstar.
Obrazek
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

stawiam na "In 100 Years" - generalnie single MT z lat 80. bardziej mi się podobają od tych wydanych po powrocie
a "In 100 Years" z tymi kapitanymi wydłużonymi wersjami to już wogóle Klasyka przez duże K
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Zagłosowałam na "TV makes the Superstar", gdyż owy kawałek od razu przypadł mi do gustu. Natomiast, jeżeli chodzi o "In 100 years" to zawsze znajdował się gdzieś bliżej końca jeżeli chodzi o moją hierarchię ulubionych piosenek Modern Talking wywołujących furorę w latach osiemdziesiątych ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Fanka MT pisze:Zagłosowałam na "TV makes the Superstar", gdyż owy kawałek od razu przypadł mi do gustu. Natomiast, jeżeli chodzi o "In 100 years" to zawsze znajdował się gdzieś bliżej końca jeżeli chodzi o moją hierarchię ulubionych piosenek Modern Talking wywołujących furorę w latach osiemdziesiątych ;)
W sobotę wieczorem zadedykowałem komuś ten kawałek w pewnym radiu :wink: Fanka MT pewnie coś o tym wiesz :D
Również zagłosowałem na TVMTS, jak dla mnie klasyka - w końcu to ostatni utwór MT :!:

P.S. Fanko MT, przy okazji gratuluję wbicia jubileuszowego 700-setnego posta :P
ODPOWIEDZ